Re: Kredi kartı üyelik (azalık) ve Hesap İşletim ücreti

Alıntı:

Mehmet Doğan rumuzlu üyeden alıntı

az önce yapı krediyi aradım ( 444 0 444) sırasıyla 1 7 2 yi tuşlayıp müşteri temslcisine bağlandım..
geçen ay ekstreme yansıtılmış olan yıllık kart ücretini ödemek istemediğimi gerekli prosedürü öğrenmek istediğimi söyledim..
hemen o 35 ytl i iptal edebileceğini ama şarta bağlı olduğunu bu şartında 90 gün içinde 1200 lira harcamak olduğunu söyledi bende tamamdır iptal edelim dedim 35 lira kartıma iade edildi eğer 90 günde 1200 ytl harcayamazsam 90 gün sonrasındaki ilk ekstreye 35 liranın tekrardan yansıtılacağını söyledi..
bilginiz olsun..

90 gün 3 fatura dönemi demek, o zaman 2 ay içinde kartı iptal ettirirseniz böyle bir borç altına girmezsiniz :o 
şu an aynı şekilde
yıllık adiatı 20 ytl den, 35 ytl ye çıkaran finansbank a bende itiraz ediceğim bakalım ne gibi bir yanıt alıcağım, bi geri alabilirsem anında kartı iptal ettireceğim:kızgın:

arkadaşlar bende yapı kredi kartı kullanıyorum 28/05/08 hesap kesim tarihli kartımdan 35 ytl kesildi bende hem yazılı şubeye  hemde faksla yapı krediye ulaştırdım itirazımı onlarda 30/05/08 tarihinde iade ettiler aylık 1.000 ytl harcama yaptığımdan ballı müşterilerininkileri hemen iade ediyorlar arkadşımın kini ise iade etmediler o fazla aktif tutmuyor

Yapı kredi bankasının almış olduğu 35 ytl. için bende tüketici hakem heyetine başvurmuştum ve mahkemeden bir sonuç gelmeden bir ay içinde ücreti iade ettiler. ücret iadesinden 15 gün sonra yazılı olarak 3 ay içinde 1800 ytl harcamadığım taktirde ücretin tekrar alınacağını tebliğ eden bir yazı aldım. Ücretin tekrar alınması halinde bende 1800 ytl.lik alışveriş yapmamı isteyen yazı ve daha önceki başvurularımla birlikte mahkemeye başvurmayı düşünüyorum. Bunun için izlenmesi gereken yol nedir acaba, teşekkürler...

Alıntı:

nikon rumuzlu üyeden alıntı

90 gün 3 fatura dönemi demek, o zaman 2 ay içinde kartı iptal ettirirseniz böyle bir borç altına girmezsiniz :o 
şu an aynı şekilde
yıllık adiatı 20 ytl den, 35 ytl ye çıkaran finansbank a bende itiraz ediceğim bakalım ne gibi bir yanıt alıcağım, bi geri alabilirsem anında kartı iptal ettireceğim:kızgın:

finansbank iptal etmiyor zamanında aradım kabul etmediler..
sen yinede bi dene şansını olumlu olursa bende yükleneyim :)

Konu hakkında bilgi paylaşan herkese teşekkür ederim.

arkadaşlar garanti bankasının 7 adet kredi kartını kullanmaktaydım özel kartlar filan yıllık 350 ytl kart ücreti kesildi 2 gün önce kartları m.hizmetlerinden iptal ettirdim gerekçe olarak kart aidatı dedim bugün beni aradılar ve dediler ki kartlarınızı geri kullanıma açtık 350 ytl de iade edildi dediler:DDDDDD ama ben özel müşteri konumundayım belki herkese iade edilmeye bilinir ama bu yolu deneyin inşallah alırsınız

Re: Yeni Hukuki Kaynak: "Kredi Kartlarından alınan yıllık ücret Hukuka Aykırı"

Alıntı:

halloween rumuzlu üyeden alıntı

bankaya başvurmanız için güzel bi ihtarname...
İHTARNAME
AK  BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
TÜKETİCİNİN ADI VE SOYADI :   …………………………
ADRESİ    ve   TEL	:   ………………………………………..
SATICININ ADI VEYA ÜNVANI  :  AK BANK AŞ:
SATICI ADRESİ                               :   Sabancı Center 4. Levent/ İSTANBUL
ŞİKAYETİN KONUSU                     :  Kredi kart yıllık üyelik ücreti hk.
KONUNUN İÇERİĞİ                         :  Tahsil edilen 30.00 YTL’ nin itirazı
 4555 xxxx xxxx 2436 nolu kredi kart hamiliyim.
Kredi kartıma ait 11/07/2007 son ödeme tarihli hesap ekstresi ile kredi kart üyelik ücreti adı altında 30,00 YTL para tahakkuk ettirilmiştir.
4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “Sözleşmedeki Haksız Şartlar” başlıklı 6. maddesine ve 5464 Sayılı Banka ve Kredi Kartları Kanunun 24. maddesine göre bankanızın almış olduğu bu kart ücreti, herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından ve de söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış, özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilemeyip; müzakere edilemediğinden haksız bir şarttır.Ayrıca 5464 sayılı yasanın 44. maddesinde yapılan atfa binaen, uyuşmazlıkların Tüketici Hakem Heyeti`nde ve/veya Tüketici Mahkemesi`nde çözümleneceği hüküm altına alınmıştır,denilmektedir
Yukarıda açıklanan nedenlerle hakkaniyet ve mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde bankanız tarafından şahsıma ait hesaptan kesilerek tahsil edilen 30.00 YTL kart bedelinin diğer haklarım saklı kalmak kaydı ile, en geç 7(yedi) gün içerisinde tarafıma iade edilmesini; bahse konu kart ücretinin alınmamasını, aksi takdirde hakkınızda Tüketici Hakem Heyeti`ne iade için müracaatta bulunulması ve her türlü yasal yollara başvuracağımı ihtaren bildiririm..
Tarih: 
İmza : 
NOT:  Bu ihtarname doldurulduktan ve imzalandıktan sonra bir fotokopisi alınacak ve satıcıya- sağlayıcıya, hizmet verene, PTT’den iadeli taahhütlü olarak gönderilecektir. PTT belgeleri saklanacaktır.

arkadaşlar selamlar.
benim de başım bu üyelik ücreti ile dertte.
bugün arkadaşa para yatırmak için akbank ın atm sine gittiğimde 800 lira yatırdım. arkadaşa 795 lira gönderdim, 3 küsür lira işlem ücreti tuttu. ancak işlemi tamamlamak istediğimde bakiyemin yetersiz olduğunu gördüm. ekstre alınca 25 ytl kesinti yapıldığını gördüm. benimde aklıma hemen itiraz etmek geldi ancak akşam saati olduğu için banka kapanmıştı. 
şimdi sizden sormak istediğim, yukarıda bulunan ihtarname örneğini kendimiz doldurup bankanın şubesine iadeli taahhütlü mü göndereceğiz yoksa noterden de onay yapmamız gerekir mi? bu konuda kafam karıştı biraz.
yorum yapan ve cevap veren herkese teşekkür ederim.
NOT:benim kartım kredi kartı değil normal atm kartıdır.

Re: Yeni Hukuki Kaynak: "Kredi Kartlarından alınan yıllık ücret Hukuka Aykırı"

merhabalar.ben foruma yeni üye oldum.ankara hukuk son sınıf öğrencisiyim.lise bitiminde ziraat bankasında vadesiz mevduat hesabı açtırdım.ziraat bankası da diğer tüm bankalar gibi öğrenci olmayanlardan ,(tam emin olmamakla birlikte) kart işletim ücreti adı altında sene de 2 kez 8 er ytl olmak üzere kesim yapmakta. ben bu kesintimi öğrenci olduğumu belgeleyince geri alabilir miyim. bir de sadece bu seneki kesintileri mi isteyebilirim.4 yıllık bir hesap.ve dolayısıyla 4 yıl boyunca kesinti yapıldı.bu zaman kadar talepte bulunmamış olmam onları kabul ettiğim anlamına mı gelir.yasal dayanaklarıyla birlikte yardımcı olursanız sevinirim.zira bankaya gittiğimde elimdesomut dayanakalrım olsun istiyorum.şimdiden teşekkürler...

Geçen gün Yapıkrediden bir mektup aldım.
"Başvurunuz üzerine şahsınızdan kart kullanım ücreti kesilmemiştir." diye.Burda bir tuhaflık var.Ben hiç başvuru yapmamıştım ki.Acaba bu uyanıklar , önceki yıllara ait kart ücretleri için dava falan açacağımımı engellemek için bu yola başvurmuş olabilirler mi?

@volkan_
dostum senden kesilen vadesiz hesaplara ait olan yıllık hesap işletim ücreti bunu kesmemelerini sağlamanın tek yolu var o da vadesiz hesabına 2 adet otomatik ödeme talimatı vermek o zaman kesmiyorlar hesap işletim ücretini...
@tuba akgör
tuba ne yazık ki bundan önceki kesilenleri alman imkansız gibi çünkü o para artık bankanın oldu ama bundan sonrası için önce banka ile görüş eğer öğrencilerden almıyorlarsa hemen durumunu belgele yok eğer böyle bir uygulamaları yoksa sende otomatik ödeme talimatı vermeyi dene..
ama bunu sor bankaya çünkü bazı bankalar 2 adet otomatik ödeme talimatıyla yıllık işletim ücretini almıyorlar ama bu banka ziraat bankası ve devlet bankası nasıl bir prosedür işliyorlardır bilemiyorum..