Ben hukuki.net 'in Türkiyedeki en iyi hukuk sitesi olduğuna inanıyorum kuranlara yönetenlere bugünlere getirenlere bu sebeple çok ama çok teşekkür ederim..
Printable View
Ben hukuki.net 'in Türkiyedeki en iyi hukuk sitesi olduğuna inanıyorum kuranlara yönetenlere bugünlere getirenlere bu sebeple çok ama çok teşekkür ederim..
Konu yönetimce değerlendirilecektir, öneriniz için teşekkür ederiz.
Burada adı geçsin veya geçmesin tüm hukuki net okuyucularına;
Hukuki Net'in En iyi hukuk sitesi olma iddiası bulunmamaktadır. Ancak, başarıda katkısı olan asıl kişiler siz üyeler ve misafirlerimizdir. Türk hukuku ve Türk hukukçuları adına katkılarınız ve takdirlerinizden dolayı bizler sizlere teşekkür ediyoruz. Tüm hukukçulara ve kamuya adanmış hukuki.net'in hepimizin katkıları ile çok daha ileri noktalara geleceğini biliyor ve bunun için çalışıyoruz. Olumlu veya olumsuz yönde eleştiride bulunanlara teşekkür ve saygılarımızla.
Hukuki Net ekibi adına
Admin
Sitede edebiyat ve sohbet köşesine giremiyorum. Sadece ben mi giremiyorum yoksa bu bölüm üyelere kapalı mı?
Sayın Admin;
Sitenizde elimden geldiği kadar,vaktim olabildiğince,bilgim yettiğince sorulara cevap veriyorum ancak anlamadığım bir nokta var.Hukukçulara özel bölümde "hukuksever" olarak tanımlanan açık isimleri olmayan ve bilmedikleri bir çok soruya yanıt veren kişiler var.Ben açıkcası mesleğim adına bunları arzuhalcilere benzetmeye başladım.Hukuçulara özel alana giren bu kişilerin hukukla ilgileri nedir?Sıkıntım bir hukuk sitesinde hukuk nosyonları olmayan kişilerin yanlış yönlendirme yapması ve bunun hem meslek hem siteniz açısından hoş olmaması...
Ve hoşuma gitmeyen bir sorun daha var;tüm meslektaşlarım bilgilendirme konusunda olduğu kadar kullanılan dil açısından da büyük bir dikkat sergilemektedirler.Ancak görüyorum ki ciddiyetle sorulduğuna inandığımız sorulara cevap verip daha sonra laubali birtakım yorumlara maruz kalıyoruz.Açıkcası bundan rahatsız oldum....
Bir süre yardımcı olmayı da bu yüzden düşünmüyorum...
Saygılarımla,
Sayın meslektaşım, bu sitede özellikle vatandaşın neleri doğru neleri yanlış bildiğini, hukuka ve hukukçulara nasıl baktığını gördüm ve öğrendim. Bunlara hukuk fakültesi öğrencisi iken düşünce tarzımızın, gelişip, olgunlaşarak çok farklı bir nosyona sahip olduğum da eklenince, sitede yazan hukuk öğrencilerini mazur görüyorum. Onlar hepimizin sayesinde öğrenecek, olgunlaşacak ve bizlerin seviyesine gelecektir. Sizin nosyonunuz, formasyonunuz eksik diyip dışlamayı değil, onları kucaklamayı öneriyorum.
Yanlış yönlendirmeye gelince, yanlış yapmamak mümkün değildir, önemli olan öğrenmeye çalışmak, konu hakkında bilimsel tartışmak ve doğruyu bulmaya çalışmaktır ki, bu noktada kullanılan dil açısından eleştirinize hak vermekle birlikte öğrencilerimizin gençliklerine ve ateşli cevap verme aşklarına veriyorum bunu.
Saygılarımla.
Sayın Av.Seda Banu Akyüz,
Öncelikle eleştirileriniz için teşekkür ediyoruz.
Sitemize göstermiş olduğunuz ilgi ve katkılarınız için de teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Hukukçu üyelerimizin, mesleki dayanışma ve paylaşımda bulunabilecekleri özel forum alanı olarak "Hukukçu Üyelerimize Özel Forum Alanı" kurulmuş olup, bu alana sadece hukukçular ve yönetim kadromuz üye olabilmektedir. Dolayısı ile eleştirinizdeki bu kısımda bir hata olabileceği kanısındayız.
Özel üyelik gerektirmeyen "hukuki net forumları" ise tüm üyelerimize açıktır.
Bilindiği üzere hukuki.net, üyelik şartlarını yerine getiren herkese açık bir sitedir.
Anasayfamızda yer alan duyurumuz şu şekildedir:
"Hukuki Net; Hukukçu ve Hukuk severlerin, hukuki bilgi paylaşım platformudur. Bu itibarla 'özel meselelerinizi danışımak' , 'Tek bir soru' sormak veya 'avukat aramak' için kaydolmayınız. Hukuki bilgi paylaşmak isteyenler; Bu site tüm kaynakları ile tamamen sizler için tasarlanmıştır.
Bu forum sitesinde verilen bilgiler, hukuki mütalaa veya hukuksal öneri şeklinde olmayıp, bilgilendirme amaçlıdır. İşbu sitede verilen bilgiler dolayısıyla Hukuki.Net yönetici veya üyeleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Hukuki bir sorununuz veya davanız mevcut ise zaman kaybetmeden avukatınıza danışınız."
hukuki.net'in bir hukuk laboratuarı niteliği taşıması sebebi ile, soru sormak, bilgi paylaşımında bulunmak, yorum getirmek, fikir beyan etmek konusunda mesleki bir sınırlama mevcut değildir.
Biz hukukçulara düşen, hukukçu olmayanların bilmediği, bilmesinin de gerekmediği "hukuk" hakkındaki yanlışları, yanlış bilinenleri düzeltmek, hukuku sevdirmek, tanıtmak ve toplumdaki yanlış kanıyı gidermek olmalıdır.
Bu nedenle, yaklaşım tarzımız, "susturmak" değil, dinlemek ve yanlışı gidermek ve mümkün olduğunca bilgilendirmektir.
Saygılarımızla,
Kendi açımdan ,konu hakkındaki endişenize yanıt vermek isterim.
Ben bir hukuksever değilim,çünkü hukuk benim işim.HUKUKSEVERse ,sitenin yanıt sayısına göre otomatikman adlandırdığı bir konum.
Sayın Dilek Kuzulu'nun da belirttiği gibi,sitede bu tür kimseler yer alıyor.
öğrencilerle ilgili özel bi bölüm açarsanız uygun olacağını düşünüyorum.
birçok öğrenci benim gibi:) savunma, soruşturma v.s. ilk defa başına gelince ne yapacağını şaşırıyor.
hülasa, öğrenciler olarak avukatların yardımına ihtiyacımız var.
son derece mükemmel ,paylaşımı bol mükemmel bir site.....sizlerin sayesinde ben ve benim gibi diğer sorunu olan üye arkadailara en doğru ve akılcı çözümler sunup ışık yakıyorsunuz
hepinize teşekkür eder böyle bir site oluşturduğunuz için de kutlarım.....