Neden paylasamiyoruzki, dün burdan tel ve email adresleri verildi? Verilecek olan email ve tel ise kamuya yada internetden yayinlanan adresler yani tamamiye halka acik olan adreslerdir. Bireysel sahsa olan adresler degildirki? Bilen varmi?
Printable View
Selam
Burada forumda yayınlamak yasak ben size özel mesajla bildiriyorum
Cep telefonu dışında ,elbette.
-Teşekkür ederim
Arkadaşlar biliyorsunuz dün bir arkadaşımız Büyük Millet Meclisine gitti sorunumuzu iletti bizim sorunumuzu çözecek tek mercii ,nin
AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BEKİR BOZDAĞ olduğu ifade edilmiş herkes
buraya durumunu izah eden bir fax göndersin lütfen isim telefon ve adres
eklemeyi ihmal etmeyelim
Ak Parti grup başkanvekili
bekir.bozdag@tbmm.gov.tr
fax:0312 420 65 14
SLm arkadaşlar; Grup başkanvekili Bekir Bozdağ'ın danışmanını tanıyourm bizzat şimdi yanıda gidip konuşacağım. fax gelmişse bir yorum yapar en azından ...Veysel SAĞLAM
Arkadaslar TBMM sayfasinda bunu buldum:
Bu teklifi veren Milletvekillerini taniyan varmi? Milletvekillerine bu kanun teklifinin kapsaminin genisletilmesini isteyebiliriz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi
Kanun Teklifi
Önergenin Başlığı ve Özeti
Kanun Teklifi Bilgileri
2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi
Teklif, 2/3/1984 tarihli ve 2985 sayılı Toplu Konut Kanununda değişiklik yapılması suretiyle, toplu konut olanaklarından fazdalanan vatandaşların, Toplu Konut İdaresi Başkanlığına olan borç veya ödemelerinin, afet ve ekonomik kriz dönemlerinde 6 ay süreyle faizsiz olarak ertelenmesini öngörmektedir.
Son Durumu : KOMİSYONDA
İmza Sahipleri
Adı ve Soyadı Partisi Seçim Çevresi Görevi
Necati ÖZENSOY Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Grup Yönetim Kurulu Üyesi
Necati ÖZENSOY Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Grup Yönetim Kurulu Üyesi
Hamza Hamit HOMRİŞ Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Üye
İsmet BÜYÜKATAMAN Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Üye
ARKADAŞLAR bulunduğunuz ildeki tükoder e gideseniz yardımcı olacaklardır ama bildiğim kadarıyla olay yatgıtayda yargıtayın da onaylamasını beklemek bence daha iyi olacaktır
arkadaşlar 2001 krizinde dövüzle borçlananların borçları döviz öncesi kurdan sabitlenmiş fakat bizim gibi ev kredisi alan yok mal alanların ki bu durumda emsal teşkil edecek bir dava daha yok ama yargıtayın onaylama olasılığının yüksek olduğunu tükoder avukatı üzerine basarak söyledi herkesin avukata bir müracat etmesi akıl danışmasında fayda var diye düşünüyorum
Teşekkür ederim
Arkadaşlar biliyorsunuz dün bir arkadaşımız Büyük Millet Meclisine gitti sorunumuzu iletti bizim sorunumuzu çözecek tek mercii ,nin
AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BEKİR BOZDAĞ olduğu ifade edilmiş herkes
buraya durumunu izah eden bir fax göndersin lütfen isim telefon ve adres
eklemeyi ihmal etmeyelim
Ak Parti grup başkanvekili
bekir.bozdag@tbmm.gov.tr
fax:0312 420 65 14
Sayın arkadaşlar gecenin bu vaktinde uykusuz birşekilde,önemli bir gelişme varmı diye ,foruma bakarken ,geç kalmışım meğer ne konular işlenmişte haberimiz yokmuş.Vay,vay benim Memleketim insanları neyle uğraşıyorlar ,hala bir arpa boyu yol alamadık ama insanları karalamakta,rencide etmekte,ve başkalarının yapmış olduğu emek harcamış olduğu işleride pek bir şekilde kendimize mal etmesini iyi biliyoruz.Hep anladıkki bu işler bir fırsatla öne çıkma reklam olma yüz tanınma toplumda farklı saygı duyma pozisyonuna akredilmiş durum içine düşmüşüz.Bazı şak şakçılar beraberinde konular farklı ortamlara kaymaya başlamış durumda haberiniz ola.Sayın arkadaşlarım bu siteler bizlerin ortak dertlerine çözüm aramak için sayfalarını bize açtılar.Ne dedikodu yapmak için nede birilerini bu mağdur durumlar ekseninde şöhret yapmak amaçları ,DİKKATİNİZE..Asıl konuda yoğunlaşalım.Şahsım adına üzüldüm hala birileri birilerini karalamakta ama çok ayıp ya inanmıyorum.Yoksa bizlerin bu mağdur durumlarından birileri bir amaç bir çıkarmı gözetiyor.Ama çok yazık basitlik olur öteye gitmez.
Arkadaşlar lütfen yeter artık bırakın insanları karalamayı önümüzdeki yola bakalım uçuruma düşmek üzereyiz,halamı sitecilik yöneticilik,öne çıkma tanınma,ben yaptım.ben başardım gibi düşüncelerin zamanı değil bırakın herkes bildiğini paylaşsın.Tüm burda olan kişiler çoğunlukla mağdur durumda bazıları ise madrazanlık içinde onlar kendilerini iyi bilirler.Ama grup olmak çözüm aramak için çaba sarfedelim.Fervi davranarak hiç bir şeyi başaramayız.
Merhaba
Siteye üye olduğum günden bu güne kadar yazdığım her kelimenin verdigim her sözün arkasında oldum,elimden geldigi kadar bir şeyler yapmaya çalıştım,hemde gecemi gündüzüme katarak can la başla bir çok mağdur a ulaştım belki bunlar bir yana en önemlisi tamamen kapatmam gerekecek olan msn ve telefon numaramı bu forumda yayınladım cebimden arayarak binlerce kontür harcadım internet kotam ı aştım
üzerine yetmezmiş gibi telefon msn ve mail ,ile hakaretler ,uğradım
facebook ta site açılmasını sağladım tek amacım tam sayımızı bulup el birligi ile bölünmeden çok ses getirebilecek işler yapmak fakat facebook u amaç dışı kullanmak isteyenleri onaylamayıp mağdurları tekrar https://www.hukuki.net/ e yönlendirmem birilerinin işine gelmedi
geri kalanları beni tanıyan arkadaşların taktirine vicdanına bırakıyorum ben sözümü tuttum yanınızda oldum ama beni tek bıraktınız
hakkımda karalama kampanyası açan şahıslar için yorum bile yapmıyorum çünki
CAHİL CÜRETKAR OLURMUŞ
-Benim almış olduğum aile kültürüm egitimim geregi onların seviyesine inmeyecegim
ben mücadelemde yılmadım kaçmadım korkmadım ama asalaklar midemi bulandırdı
not:Burada tanımış olduğum çok degerli bir kaç dost kazandım sizler sağolun benim için hep var olacaksınız
Site yönetimide dahil herkese saygı ve sevgilerimi sunuyor bol şans diliyorum
Hoşça kalın
AYDIN İNSAN ARAŞTIRIR YARGILAR VE SONUCA VARIR
CAHİL YOBAZ DUYAR GÖRÜR VE HÜKME VARIR
YA BİR YOL BUL. YA BİR YOL YAP, YA DA
YOLUMUZDAN ÇEKİL
Sevgili Selma Abla,
Bu gruptan ayrılırsanız inanınki çok üzülürüz.İt ulur kervan yürür lütfen bu kervanı bozmayın.Herkesin amacı açıkça ortada zaten cevap bile vermeyin.Muaattap olmayın lütfen .Lütfen bizi yalnız bırakmayın.Herkes aynı amaç uğruna bu yolda değilmi? Nedir paylaşılamayan anlam vermiyorum.Beyler bayana saygınız yok bari yaşa saygınız olsun lütfen.
Siz kendi yolunuzda ilerleyin neden sataşma yaratıyorsunuz.
Sonuçta hepimizin istediği tek şey çözüm,yardım didişmek değil .
lütfen ,lütfen ...
Tamam anlaşıldı olay . Yok siz kötüsünüz Yok biz iyiyiz. Ben yen mağduruyum hayır ben daha fazla yen mağduruyum. Ben Şu işi başardım .Yok aslında ben başardım. Bunun derdi başka hayır senin derdin başka.
Ya sizler kredi çekip ev alacak kadar büyükseniz ki buda reşit olduğunuzu kanıtlar niye çoçuklar gibi birbirinizi yiyorsunuz.
Yakında benim babam senin babanı döver demeyede başlarsınız.
Elbirliği ile bişeyler yapacaksak yapalım. Yok böyle kavga edip birbirinizi yiyecekseniz siz devam edin.
Basit bir magazin sayfasına dönüştürmeyin burayıda.
Birbirinize sataşabildiğinize göre,her şey güllük gülistanlık!
Tüm dertler bitti birbirinize mi sardınız?
Devam edecekseniz lütfen KENDİNİZE YAKIŞTIRDIĞINIZ SEVİYEDE TARTIŞMAYA DEVAM EDİN.
Kendinize yakıştırdığınız,sitemize yakıştıramadığımız tartışma-sataşma içerikli iletiler silenecek,ileti sahiplerinin üyelikleri kilitlenecektir.
arkadaşlar burası birlik beraberlik, ortak paydada buluşma dertleşme yeri. ihtilaf yeri değil. herzamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. selma hanıma çok teşekkürler. biz bu kadar mesafe aldıysak onun sayesinde aldık.
sana katılıyorum kardesim.... Selma hanım faydası cok.... Ama su anda birlik ve beraberliği bırakırsak, sadece evimizi değil çoğumuzun bu güne kadar olan birikimleride (maddi , manevi) kaybedilecektir. Sorun ortak, çözüm ise tek..
Birlik olmak...
Saygılarımla...
arkadaşlar burada yenzede diye toplandık.Ancak görüyorum ki ayrıştırma var. bizim tüm iletiler silinmiş. bazı kişiler aynen devam.o zman sizinde yolunuz açık olsun sizde çabalayın sorun değil mesele kurtulmak .kolay gelsin.bu beladan kurtulalım da kim ağa paşa olursa olsun..Zaten kurtulduktan sonra bir daha ömür boyu japon ve japon adı taşıyan herşeyden kaçacağım sanırım..Onun için bu sitede yerinde kalsın.Sağolsun
Sayın yetkili Erdoğan kırcalı.facebook "japonyenizedeler" gurubuna girip bir bakarmısınız. burada koruduğunuz ve yazılarını yayınladığınız kişinin ortalığı nasıl karıştırdığını nasıl sataştığını bir görün ondan sonra karar verin.istediğiniz kadar beni silin veya kilitleyin .herhalde oradan gelip de silemezsiniz değil mi erdoğan kırcalı.
Ama kimsenin değiştiremeyeceği tarafsız bir vicdan vardır her insanda ve o vicdan daima adaleti bilir..
Saygılar
Öncelikle herkese ,tüm arkadaşlara ,tüm mağdurlara iyi geceler evet sayın değerli arkadaşlar haddim olmayarak,genede iki cümle konuşmadan yapamayacam ,peki ozaman suç kimin kimlerin sorunlarımıza bir çözüm bulamadığımızda neden hep başkalarını suçlarız? bunu bir anlaya bilsek zaten mesele diye sorun diye ortada birşey kalmaz.Aranıza katıldığım günden beri hep aynı hikaye ,aynı konu birbirimizi karalamak yıpratmak ,bazı arkadaşlarımızın yaptığını,ettigini alkışlamak peki ne yapıldı ?şu ana kadar ben size söyleyeyim kocaman bir hiç. O zaman devam birbirimizi eleştirmeye yemeye ve karalamaya evet yönetim bazı iletileri haklı olarak silmiş .İyide yapmış benimde birkaç iletilerim silinmiş.Hiç üzülmedim demekki yanluş içerik yazmış, konu dışına çıkmışım.Hiç kocunmayalım yoldan çıkmayalım zaten konular yeterince saptırıldı.Erdoğan bey güzel bir örnekte vermiş tabi anlayana,sadrazam konusu sıvavladıkça eriyor .O zaman herkes üzerine düşen görev ne ise onu yapsın .Gerçekten mağdursak ki öyleyiz o zaman biz bir birimizi eritip yok etmeden ,birleşerek menfaat ve çıkarlardan uzak durarak,bir başkasının ekmeğine yağ sürmeyerek ,ya artık kendimize gelelimmmmmmmmmmmm.
Sayın Selma abla nikli Selma Kavazancı Ben emrah utanganım kimlik fotokopimi yayınlayacağım eğer sen selma kavazancıysan sende yayınla sahte isimle milleti dolandırma...Buradaki insanları kandıran tek kişi sensin bence,sen sahtekarsın.Sen de çık kimliğini yayınla burada Selma Kavazancı sen gerçeksen ben senden özür dleyecem utandır beni lütfen.Eğer çıkamıyorsan beni karalama çabalarına son ver sen özür dile.Hodri meydan çık yayınlayalım herkes görsün kim sahtekar mış.
Sevgili arkadaşlar şu sıralar pek yorum yapamıyorum yapmakta istemiyorum.İlk facebook 'ta görmüş olduğum organize olabilme umutlarımın buraya ve diğer yorumlara baktığımda kırıldığını gördüm.Çünkü 2 aydır taksidimi ödeyemiyorum konutu da yaklaşık ekim ayından beri satmaya çalışıyorum ondada başaramadım malum konut sektörü yok denecek kadar az.Etrafta para ile oynayan fırsatçı insanlar kol geziyor evlerimizi yok pahasına almaya çalışıyorlar.Ben dayanabildiğim kadar dayandım ancak bu saatten sonra banka şubatın 28 nde ne diyecek onu bekliyorum sanırım ben yolun sonuna geldim.Allah sonumuzu hayır etsin ben evi kaybettikten sonrada çıkacak yasanın benim için anlamı yok sizlere başarılar diliyorum...
Bu arada desteklerini esirgemeyen ve hep moral vermeye çalışan selma abla'ya da teşekkürlerimi sunarım.
Son bir haftadır dolar yen paritesinde olumlu gelişmeler var.87 lerden 92 lere yükseldi jpy 1900 den 17400 geriledi bu düşüşün devamının gelmesini umuyorum.Sizinde bildiğiniz gibi japonya resesyona karşı banka hisselerini alma sıtratejisini yürürlüğe koydu.
Herkesin sinirleri çok gergin.Düzelcek göreceksiniz.
Arkadaşlar herkese iyi geceler.pazar günü (bugün)izmir saat kulesinin önünde izmir ve çevresindeki arkadaşlarımız toplanacak saat tam 13:00 da.sizlerden ricam bu çevrede oturan arkadaslar muhakkak destek versinler bu etkinlige.basın kuruluşlarıda orada olcakmış çünkü.lütfen arkadaşlar artık birlik olma zamanı.bu arada TÜKÇEV ve TÜDER Başkanlarıda bizimle alakalı haberlerde yer alıyorlar.bu kişilere ilgili sitenin sayfalarından mail atmaya devam edelim etkili oluyoki bizlerle daha fazla alakadar olmaya başladılar.çok degil ya sadece mail atacagız hadi arkadaşlar 2 gündür ekip sustu ya canlanalım tekrar NEOLURRRRRR...!
Kardeşim Allah kolaylık versin,Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez derler.Daha çok sular akacak bu köprünün altından sakın ümidini yitirme.İnşallah sesimizi duycak birileri çıkacaktır.
Arkadaşlar bu neyin kavgası bırakın bu birbirinizle didişmeyi,yok sen ön plana çıkmaya çalışıyorsun,yok sen yalan söylüyorsun,çocukları geçtiniz ayıptır.Selma hanım-adı-soyadı ne olursa olsun_bugüne kadar iyi kötü birşeyler yptı,yapmaya çalıştı,emrah sen facebookta keza öyle,emre site işinde,veysel keza öyle,mail atanlar,fax çekenler vs vs.Herkes birşeyler yapmaya çalıştı,bundan sonra da yapmaya çalışacak.Siz bir diğerinin yaptığını,söylediğini beğenmeyebilirsiniz ama lütfen burada facebookta gerginlik yaratmayın özelden halledin bu işlerinizi,burayı okuyan takip eden insanların şu anda morale çok ihtiyacı var,lütfen bizlerin moralini daha da bitirecek söylemlerden kaçının.
Bu sayfaları belki banka yetkilileri,belki haberciler,belki sesimizi duyurmya çalıştığımız yerlerden pek çok insan takip ediyor.Daha dikkatli yazın yazacaklarınızı.
Herkese iyi geceler dilerim.YEN-ilmek yok yola devam:)
herşey boşuna ben altı ay önce kredi çektim ve galiba en büyük mağdur benim hiç birşey yapılmaz araştırdım.
ama istanbul valisi akrabam oluyor daha ona danışmadım yardımı olacaksa sizin ve benim için görüşme talep edebilirim
bu konuda emekleriniz için teşekkürler
Arkadaşlar bu neyin kavgası bırakın bu birbirinizle didişmeyi,yok sen ön plana çıkmaya çalışıyorsun,yok sen yalan söylüyorsun,çocukları geçtiniz ayıptır.Selma hanım-adı-soyadı ne olursa olsun_bugüne kadar iyi kötü birşeyler yptı,yapmaya çalıştı,emrah sen facebookta keza öyle,emre site işinde,veysel keza öyle,mail atanlar,fax çekenler vs vs.Herkes birşeyler yapmaya çalıştı,bundan sonra da yapmaya çalışacak.Siz bir diğerinin yaptığını,söylediğini beğenmeyebilirsiniz ama lütfen burada facebookta gerginlik yaratmayın özelden halledin bu işlerinizi,burayı okuyan takip eden insanların şu anda morale çok ihtiyacı var,lütfen bizlerin moralini daha da bitirecek söylemlerden kaçının.
Bu sayfaları belki banka yetkilileri,belki haberciler,belki sesimizi duyurmya çalıştığımız yerlerden pek çok insan takip ediyor.Daha dikkatli yazın yazacaklarınızı.
Herkese iyi geceler dilerim.YEN-ilmek yok yola devam:)[/QUOTE]
arkadaşım aslında çok çok ama çok haklısın gerçekten.Benim de Sinirlerim inanılmaz bozuldu son günlerde bu borçtan gerçekten yenzede arkadaşlardan özür diliyorum bu tartışmalar anlamsız ötesi boş ve gereksiz.Kim yaparsa yapsın sadece şundan kurutlalım başak bişey istiyorsam namerdim.
arkadaşım aslın çok çok ama çok haklısın gerçekten.Benim de Sinirlerim inanılmaz bozuldu son günlerde bu borçtan gerçekten yenzede arkadaşlardan özür diliyorum bu tartışmalar anlamsız ötesi boş ve gereksiz.Kim yaparsa yapsın sadece şundan kurutlalım başak bişey istiyorsam namerdim.
Bazı üyelerimizin, Hukuki.Net sitesinde yazıyor olduklarını unuttuklarını düşünüyorum. Üyelerimizin üslup ve hitap tarzının düzeyli ve en üst kalitede olması gerektiği inancındayım. Her ne kadar yazılarınıza müdahale etmek istemesek de, müdahalenin zaruret teşkil ettiği an yakın gözükmektedir.
Tartışma konusunun hukuki boyutuna da eğilmenizi umut ediyorum.
arkadaşlar merheba buradan herkese çagrı yapmak istiyorum başbakan erdogana mail atalım bu konu üzerinde belki bize yardım edebilir seçimden önce bir umut ışıgı yakalayamassak seçimden sonra kimse bizimle ilgilenmez elimizi çabuk tutalım bırakın birbirimizi çekiştirmeyi.ne yapabiliriz fikir üretelim seçime ne kaldıki şurada.
sevgili DAVUTYAN .umutsuz olmamamız lazım.senin elinde bence çok önemli kozun var.bu durum hepimize yarar sağlayabilir.istanbul valimiz akrabanızmış.bence bu konuyu ona açın.eminim etkili bir yol gösterecektir.
Sn.karabeyoğlu,yazılarınızın silinme sebebi, facebook , bir başka site veya telefonda edildiğini belirttiğiniz hakaret vs. nedeniyle gelip burada veryansın etmeniz,hakaretler savurmanızdır.Kimsenin kimseyi koruduğu yok.
Silinen iletiler sataşma içerikli idi,silinmesi gerekiyordu,silindi.
Silinmeyenler ise hala bu konuda,incelerseniz sataşma olup olmadığını görebilirsiniz.Yani kısaca siz , (size göre )karşı tarafın yaptığını yapamadınız.Burada açıkça hakaret ettiniz!!!
Facebook grubuna da girmeme, kim kime ne demiş , kim kime daha çok küfür etmiş beni ilgilendirmiyor.Beni ilgilendiren kısım burası.
Bilmem anlatabildim mi?
Herkese slm
Siteyi bugün üye oldum ve emeği geçen tüm arkadaşların ellerine kollarına sağlık...
Anladığım kadarıyla Selma hanım yılmadan bıkmadan usanmadan yapmış olduğunuz ve yapacak olduğunuz herşey için çok teşekürler..Ben bıktım bırakmak istiyorum kaçmaktır.Kim bizlere en ufak bir fayda sağlayacaksa sonuna kadar tüm gücümle yanındayım...
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
Merhaba Mehmet bey
Çok teşekkür ederim forum a yeni katılmanıza rağmen ön yargılı olmadan forum u okuyup yorum yapmanız ne kadar tarafsız ve samimi oluşunuzun göstergesidir ben sadece SUSMANIN ERDEM OLDUĞUNUN bilincinde olarak sustum.tüm saldırılara rağmen sustum sadece yapabileceklerime yoğunlaştım il çağrımdan son çağrı ,na kadar birlik beraberlik için destek istedim
Ne yazıktır ki eleştri ve sataşmalar bu forum a kadar taşındı facebok ta yapılan tüm saldırılara kulağımı tıkadım fakat bu forum, a yazılan yazılar yönetim tarafından silinmesine rağmen( bir kaç arkadaşımız dışında )en azından emegime saygı adına beni destekleyecek bir yorum yapmadı yapamadılar bu olanlar beni derinden yaraladı kimse kimsenin kişiligine hakaret etme hakkına sahip degildir benim buraya üye olduğum ilk günden beri amacım belli ben bir çok mağdurla görüşüp konuştum bu benim degil bizim sorunumuz düşüncesi ile yola çıktım vicdanım ve yüregimle var olduğum yolda tahmin edemiyeceginiz hakaretler toplu saldırılar ve önüme çıkan engeller.Oysa bizlerin amacı hepimizin sorunu olan jpy belasından kurtulmak benim önüme çıkan engelleri birlik olup kaldırmak destek olmak yerine herkes okudu sessiz kalmayı yegledi sanki benim özel ve kişisel sorunum gibi yalnız bırakıldım kaçmadım kaçmamda azimliyimdir ama bu durum karşısıda siz olsaydınız ne yapardınız ben kimin kimler için uğraşayım ben taksitlerimi ödüyorum ödeyebiliyorum da maddi durumum buna müsait yaptıklarım hakkımda yapılan hakaretler e değmez ödeyecegim meblağ kimligim kişiligim onurum,u zedelemekten daha önemli olmadığı için çekilme kararı almış bulunuyorum ben yaptığım destekleri sadece vicdanım almış olduğum egitim mesleki bilgilerim ve geniş olan çevrem dahilinde yaptım ve iyi bir başlangıç yaptığıma inanıyorum ama bahsettigim olaylar yordu rencide etti beni en önemlisi herkesin seyirci kalması idi en büyük etken bu ben bunu hak etmedim
saygılarımla
Çok sayın bizi yönetenler seçimden seçime benim oyum için beni adam yerine koyan,tüm siyasilere sesleniyorum;bizler sizden ne kömür ne odun ne pirinç ne nohut,nede beyaz eşya istiyoruz.Sizlerden sadece sesimizi duymanızı kulak vermenizi,düştüğümüz durumu görmenizi istiyoruz.Evet ben ve benim gibi düşünen insanlar bir yuva sahibi olmak isterken ,en doğal haklarımız olarak gelir seviyelerimiz doğrultusunda bankalardan krediler çektik çünkü milyarları bir araya getirecek bir gücümüz ve kapasitemiz olmadığı içindirki kredi kullanmak zorunda kaldık.
Sil