-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Aksine ben ümitliym bedelliden çünkü nüfus arttı kaçak, bakaya ve tecilli sayısında artış yüksek.Neticede bu adamlar uzaya gitmiyorlar tecilleri biten yakalanan veya bakaya olmaktan vazgeçenler askerliğe başvuruyor, bu da yığılmaları son yıllarda arttırdı.
Bugün asker sayısından fazladır bu durumda olanların sayısı.Ve sayı hergeçen gün artıyor.
Askerlik sorunu nedeniyle hayatını düzene koyamamış binlerce insanın önünü açacak bir düzenleme mutlaka şart ve de tam zamanı.
Bunca insanın aranması yakalanması va askerliği için giden maliyet çok azalacağı gibi bedelli geliri müthiş gelir olacak.
Hangi kurum bunu tetikleyecekse harekete geçmeli artık.
-
Peki bu forumdaki yoklama kaçakları ve bakayalar bedelli askerlik çıkmazsa kaçmaya devam mı edecekler ?
-
Hocam illaki yakalanırız bir gün, derdin buysa rahat ol.
Ancak bu heryeri baştan aşağı adaletsiz düzende zorla askerlik yaptıranla da , ahiret yurdunda Allah'ın huzurunda davalaşacağız merak etme. İşte asıl ordan kimsenin kaçışı yok.Bunu unutma.
Alıntı:
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu forumdaki yoklama kaçakları ve bakayalar bedelli askerlik çıkmazsa kaçmaya devam mı edecekler ?
-
Mesele yakalanıp yakalanmamak değil kurulan düzeni bozmak zor geliyor insanlara,yeniden aynı düzeni kurmak kolay değildir herkes için bedelli yada başka bir yol bulunana kadar çoğu kişi böyle malesef,bu arada arkadaşlar yasa ile ilgili genelge yada yönetmelik yayınlanırsa adalet ve içişleri bakanlığı tarafında takip edip burda paylaşalım birde trt den yapılacak tebligat varmış duyan olursa paylaşsın lütfen
-
BASIN AÇIKLAMASI
Tarih : 13 ŞUBAT 2009
Açıklama No : 13
Konu : 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NUN GEÇİCİ 42’NCİ MADDESİ
1.5837 SAYILI KANUN İLE 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NA EKLENEN GEÇİCİ 42’NCİ MADDE GEREĞİ, KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTE TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN YÜKÜMLÜLERLE İLGİLİ HUSUSLAR MÜTEAKİP MADDELERDE AÇIKLANMIŞTIR.
2.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN YÜKÜMLÜLER , ÜÇ AY İÇERİSİNDE ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK ASKERLİK İŞLEMLERİNİ TAMAMLATMALARI HALİNDE HAKLARINDA TEBLİGATSIZ OLARAK İŞLEM YAPILACAKTIR.
3.BUNLARDAN, ÜÇ AY İÇERİSİNDE ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT ETMEYEN YÜKÜMLÜLERİN İŞLEMLERİ İSE TEBLİGATLI OLARAK YÜRÜTÜLECEKTİR.
4.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN 1929 (DAHİL) -1988 (DAHİL) DOĞUMLAR ARASINDAKİ YÜKÜMLÜLERİN ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAAT İÇİN SON GÜN 13 MAYIS 2009’DUR.
Arkadaşlar buda yakında herkesin paketleneceği anlamındadır.
Star gazetesinin celp fazlası ile ilgili yazdığı yazının hiç bir kaynağının oldugunu
zannetmiyorum.
-
Yoklama kaçaklarının gbt ye girmesi ve aranmaya başlaması 13 şubattan itibaren başlamış mı oldu yoksa 13 mayıs 2009 tarihine kadar gbt ye hiç kimse eklemeyecek jandarma kayıtlarında hiç kimse görünmeyecek mayıstan itibaren görünecek ... Anlamına mı geliyor ????
-
Bu basın açıklaması nerden alıntı acaba dostum söylermisin önemli olan trt de yapılacak tebligattır.
-
Alıntı:
selcuk005 rumuzlu üyeden alıntı
Bu basın açıklaması nerden alıntı acaba dostum söylermisin önemli olan trt de yapılacak tebligattır.
milli savunma bak web sitesinde
-
Evet arkadaşın dediği dogrudur msb sitesinden açıklama diye duyrulmuş 19 mayıs son tarih olarak verilmiş büyük ihtimalle o tarihten sonra gbt ye eklenir tam belli değil
-
Profosyonel orduya geçiliyor ve böyle düzenlemeler yapılıyor çok garip. Çözmüş değilim bu zihniyeti.
-
Yoklama kaçağı yakalandığı an hemen mi askere gönderilir ?Diyelim ki gece eğlenceden dönüyosun polis gbt ye baktı kaçak çıktın,hadi doğru askerlik şubesine mi diycek ?Orda hemen muayne edilip hemen mi askere gönderirler ?
-
Bu kadar yazıyı yazan arkadaşlar boşa yazdı herhalde...Kimse sizi bardan alıp askere götürmez ya.Bu kadar kendinizi kasmayın diyoruz ama boşa diyoruz herhalde...Durun bakalım yarın ne olacağı belli değil..
-
Alıntı:
Yoklama kaçağı yakalandığı an hemen mi askere gönderilir ?Diyelim ki gece eğlenceden dönüyosun polis gbt ye baktı kaçak çıktın,hadi doğru askerlik şubesine mi diycek ?Orda hemen muayne edilip hemen mi askere gönderirler ?
Yoklama kaçaklığının GBT de çıkıp çıkmaması yada hangi tarihten sonra çıktığı genelgeler ve bildirgeler, orası biraz muamma. Ama eğer GBT de çıkarsan, polisten aldığım bilgi, inzibat çağrıldığı, inzibatın şahsı şubeye götürdüğü yönünde. Şubede ne olacağı gene duruma göre farklı. O an askere postalanma diye bir durum yok, en kötü sonuç muayeneye sevk. Muayene sonrası verilen tarihte gene şubene gidip işlemlerini devam ettirmen gerekiyor. Gitmez isen gene kaçak durumuna düşersin. Ha alıkonulduğun saatte şube açık değilse (gece, haftasonu vb...) muhtemelen bir süre gözaltında kalabilirsin. Ama durum vahim değil, dediğim gibi şimdilik yoklama kaçaklarının GBT de çıkmadığı yönünde iletiler çoğunlukta.
Bu arada benim sormak istediğim, son bildirgede yazılan, 3 ay içerisinde şubeye başvurulduğunda, haklarında tebligatsız işlem yapılacak cümlesi ne demek. Tebligatsız yoklama kaçaklarına ceza verilmiyor mu? Yoklama kaçağı, tebligatlı ve tebligatsız işlemlerin farkı ne?
-
Alıntı:
delimawi rumuzlu üyeden alıntı
Yoklama kaçaklığının GBT de çıkıp çıkmaması yada hangi tarihten sonra çıktığı genelgeler ve bildirgeler, orası biraz muamma. Ama eğer GBT de çıkarsan, polisten aldığım bilgi, inzibat çağrıldığı, inzibatın şahsı şubeye götürdüğü yönünde. Şubede ne olacağı gene duruma göre farklı. O an askere postalanma diye bir durum yok, en kötü sonuç muayeneye sevk. Muayene sonrası verilen tarihte gene şubene gidip işlemlerini devam ettirmen gerekiyor. Gitmez isen gene kaçak durumuna düşersin. Ha alıkonulduğun saatte şube açık değilse (gece, haftasonu vb...) muhtemelen bir süre gözaltında kalabilirsin. Ama durum vahim değil, dediğim gibi şimdilik yoklama kaçaklarının GBT de çıkmadığı yönünde iletiler çoğunlukta.
Bu arada benim sormak istediğim, son bildirgede yazılan, 3 ay içerisinde şubeye başvurulduğunda, haklarında tebligatsız işlem yapılacak cümlesi ne demek. Tebligatsız yoklama kaçaklarına ceza verilmiyor mu? Yoklama kaçağı, tebligatlı ve tebligatsız işlemlerin farkı ne?
Hocam 3 ay içinde şubeye gidersen,hakkında dava açılmıyor.Sana daha önce askerlik şubesinden tebligat yapılmamış gibi işlem yapılıyor.3 aydan sonra gidersen,savcılık hakkında dava açıyor.Sonunda hapis cezası çıkıyor ama para cezasına çevriliyor.Cezada 1000-3000 tl arası.
-
Bu ülkede profesyonel ordu olmaz tamamen hayal bence,en fazla ne yaptılar şimdiye kadar işte komando tugaylarına erler alınmayacakmış bu bile ancak 2009 sonunda tamamlanacak bir uygulama . Yani arkadaşlar koca amerika dünyada kaç cephede savaşıyor asker sayısı yedekller dahil en fazla 300-400 bin civarı biz ise 700-800 bin kişilik bir orduyu besliyoruz neden acaba.Hiç bir zaman tam anlamıyla profesyonel ordu olmuycak en azından önümüzdeki 10-15 yıl içinde yok böyle bir durum .
-
Bu sabah yoklama kaçağı olarak TR ye giriş yaptım. Havaalanında herhangi bir sorunla karşılaşmadım, bilginize...
-
Alıntı:
delimawi rumuzlu üyeden alıntı
Bu sabah yoklama kaçağı olarak TR ye giriş yaptım. Havaalanında herhangi bir sorunla karşılaşmadım, bilginize...
Bu mesaj bir tuzak olabilir amman dikkat arkadaşlar :)
-
Alıntı:
Bu mesaj bir tuzak olabilir amman dikkat arkadaşlar :)
Evet tuzak, aman girmeyin TR ye, bende zaten şubedeyim şu anda...
-
havaalanında yoklama kaçaklarının yakalanması yurtdışına çıkışlarda mı görülüyor yoksa iç hatlarda yapılan yolculaklarda da bu sorun olabilir mi ?
ikinci sorumda bu yoklama kaçaklarının tekrar gbt de görünmesi üç ay sonra olmayacak mıydı ?
-
Yurt içinde de GBT kontrolu yapılıyor, sorun olabilir.
2. Sorunuz için evet 3 ay sonra deniliyor, ama tam emin olmadığımız için dün havaalanından giriş yaptığımı ve gerçekten problem olmadığını yazdım, ama arkadaşlar inanmamış. İnanıp inanmamak size kalmış, ben başımdan geçeni bildirdim.
İyi günler.
-
Bir konuda bilgi almak istiyorum yaş 22 myo mezunuyum ve tecil doldu şuan aöf hazırlık ta af ile tecil yaptım şubat 28, şimdi bakaya olarak öss nin bana bir getiri olurmu tecil yönünde veya sağlık raporu denilen belgeyi sağlık ocağından 3 günlük alsam geçerli olrmu?Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
-
Bakayalar GBT'de çıkar ya da çıkmaz tartışması yersizdir.Polis aradığı, aramaya kalktığı adamı bulur.Tebligat polise ulaşsın yeterli, yakalanmanız için.Polis için yoklama kaçağı ,bakaya aramak angaryadır külfiyettir.Hatta kendi içinde kaçak bakaya yahut tecilli personel çoktur.
GBT'de var mıyız yok muyuz soruları çözüme odaklı değildir.Kaçmadan adam gibi yaşamanın çözümüne yönelelim.
AB'ye verilen vicdani ret düzenlemesi sözü neden hala realiteye dökülmedi?
Vicdani ret yerine bedelli askerlik yapma seçeneği neden sürekli olarak yürürlükte tutulmuyor?
Celp fazlası asker sayısı için kaç rakamı gerekmektedir?Celp fazlasında yürürlüğe girmesi gereken bedelli için neyin inatlaşması yapılmaktadır?Sürekli seçim malzemesi mi olacak bu insanlar?
Profesyonel askerlik çalışmaları ile artan sabit asker sayısına göre zorunlu askerlik süresi kısaltılacak mı?
Bu sorulara cevap verilmeli askerlik meselesi yapmak isteyenleri severek yapacağı ve bu konuda çekinceleri olanları rahatlatacak seçenekler ortaya konuşmalıdır.
Askerlik konusu hem bu kadar tabulaştırılmamalı hemde toplumun uzlaşacağı verdiyse vergi profesyonelse profosyonel bir hal almalıdır.
Kaçmak böcek gibi gizli yaşamak çözmez.
Selam.
-
iyi güzel yazmışsın da benim yaş 22 ve aöf hazırlık olduğumdan dolayı öğrenci sayılmıyorum ve tecil hakkım yok,ve hatta aftan da yararlandım,şuan ben okumak istiyorum ve kredi ödemelerim var, Yoksa askerlikten kaçmak gibi niyetim yok. 30 yaşındaki adam askerliğini birşekilde yapmıyorsa biz myo mezunları aöf hazırlık olduğumuzdan bu yaşta niye zorla asker yapılalım ? Okadar problem varken bizm böyle bir hakkımızın olmaması saçmalık ve af yasasını da kafasına göre uygulayan bir üniv. imiz var? Sen bu durumda olsan ne yapardın ,bu arada aftan niye yararlandım diyim çalıştığımdan dolayı önceki sene derslerden katıldım.Afta sözde hak var ama uygulama da yok.
-
Mysteryx,
Ben senin durumuna bir cevap yazmış değilim.
Barış durumunda askerlik ve askere alma ile ilgili öneriler sundum.
AÖF sana tecil belgesi nasıl vermez anlamadım ayrıca.
Selam.
-
Arkadaşlar temmuzdaki genelgeye dayanarak bir arkadaşa gbt sordurdum .temiz çıktı.hayret!
Bende işimden dolayı araca ihtiyacım vardı fakat gizli gizli araç kullanmakdan sıkıldım ve yıllar önce aldığım sertifikayı ehliyete çevirmek için ;
Sicil kaydı aldım geçen hafta .temiz.
Geçen hafta sonu şehir dışına çıkarken jandarma bizle beraber bir kaç aracıda durdurup gbt ye baktı..problem yok..Allaha Şükür.
Yine ehliyet almak için nufusumu yeniledim ,sorun yok.
İkametgah aldım,sorun yok.
Fakat emniyette örnek form 5 (gbt) adında bir form dolduruyormuşuz galiba.
O yüzden şimdi ehliyete çevirmek için çok kararsızım.Malum bizim durumumuzda olmayan anlamaz...
biraz önce Kaganturk adında bir arkadaşın bu konuda bir tecrübesi olduğunu okudum..
Bu konuda bilgisi olan ,başından geçen olursa lütfen cevap yazarsa çok iyi olur.
Kaganturk arkadaşım sen ehliyetini alabildinmi?
-
Uğurby,
Trafikle ilgili işlemlerini yaptığın emniyet müdürlüğünde senin yakalanmana dair bir tebligat yoksa askerlik yüzünden bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Selamlar.
-
Ehliyet alırken hiç bir sorun çıkmadı.
Fakat benim merak ettiğim Şimdi yeniden bir düzenlemeye gidildi.
Bu yeni düzenleme ile gbt lere eklenme yapıldımı ? yada daha sonra mı yapılacak bu konuda hiç bir fikrim yok. Ayrıca havaalanında iç hatlarda sorun çıkma ihtimali var mı jandarma bölgesinde yapılan kontrollerde ki gbt polisinkinden farklımı bunları merak ediyorum.
Fakat o dönemde bir sıkıntı olmamıştı.
Burada söylemek istediğim bir şey var bazı arkadaşlar gidin yapın böcek gibi yaşamaktan iyidir gibi yazılar yazıyorlar. Herkesin farklı sıkıntıları problemleri var . Kimse böyle yaşamak istemez. Elbette bunun sonu yok birgün bu kutsal görevi yapmak nasip olacak insallah. Fakat o günün bugün olmadığını düşünen arkadaşlar burda yazışıyor.
-
Bu yeni kanun ile ilgili düşünceler doğrudur, yani 3 ay sonrasına kadar gbt aracılığı ile aranmıyorlarmış, süre bitiminde tebligatlı işlemle birlikte gbt kayıtlarına giriliyormuş. Şube başkanından öğrendiğim son bilgi budur arkadaşlar. Yinede emin olmak için başka şubelerden de teyit ettrimek lazım diye düşünüyorum.
-
Daha böyle bir genelgenin çıktığından kimsenin haberi yok.Kardeşim için emniyetten bir tanıdığa sordurdum ,gpt temiz.Durumu anlattım dedim böyle bir şeyler çıkmış değişmiş dedim, bize gelen herhangi bir evrak yok dedi.Daha durun hemen panik yapmayın
-
Kusura bakma, af ta olsam yaş 22 de olsa aöf hazırlık olunca tecil yok diyor illa,ozaman yasadaki sınavlara kadar tecil filan yalan hep,okadar yaş problemi olup bakaya gitmeyen varken niye bizi zorla askere alacaklar ? Bu askerden soğutmak değilde ne ? ve birde şunu soracağım ,bu sıralar dolu işim var, sülüs belgesini almayıp 3 ay içinde gidip teslim olsam sorun olurmu veya şuanki sevk yerim değişirmi? veya sülüs ü aldıktan sonra mı beklemeye geçeyim?Her türlü tavsiyeye açığım.Umarım yardımcı olursunuz.
Alıntı:
sokrates79 rumuzlu üyeden alıntı
Mysteryx,
Ben senin durumuna bir cevap yazmış değilim.
Barış durumunda askerlik ve askere alma ile ilgili öneriler sundum.
AÖF sana tecil belgesi nasıl vermez anlamadım ayrıca.
Selam.
-
Alıntı:
mysteryx rumuzlu üyeden alıntı
Kusura bakma, af ta olsam yaş 22 de olsa aöf hazırlık olunca tecil yok diyor illa,ozaman yasadaki sınavlara kadar tecil filan yalan hep,okadar yaş problemi olup bakaya gitmeyen varken niye bizi zorla askere alacaklar ? Bu askerden soğutmak değilde ne ? ve birde şunu soracağım ,bu sıralar dolu işim var, sülüs belgesini almayıp 3 ay içinde gidip teslim olsam sorun olurmu veya şuanki sevk yerim değişirmi? veya sülüs ü aldıktan sonra mı beklemeye geçeyim?Her türlü tavsiyeye açığım.Umarım yardımcı olursunuz.
Arkadaş, kaçak olsanda okulunu bitir git. Silüs alınca suçun daha çok ağırlaşıyor ve askeri mahkeme de yargılanıyorsun. Almadan okulunu bitirip gitmeni tavsiye ederim. Açıköğretim af durumunu kendine göre yorumladığı için madur olan çoktur eminim. Yapman gereken budur bence, okul bitirmen.
-
Tamam ama şunda problem çıkıyor bakaya olarak 3. sınıfa kayıt yaparken adamlar askeri durum belgesi isteyecekler (sınavlar mayıs ta) tecil 28 şubat... Aöf bu askeri durum belgesi gerekeceğinden olmaz diyor :s sizce o 3 ü kazandığıma dair belgeyle gitsem askeri şube tecil verme ihtimali varmı? bakaya olarak.... (sanmıyorum ama) ve birde öss ye giriyorum o kazandı belgesi yarar mı acaba? Deneyimli bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Burada askerden kaçmak gibi amaç yok yaş 22 ve hazırlık tan okuluma devam etmek istiyorum sadece.
Bakaya olarak öss kazandı belgesi tecili yazıyor ama dava olarak.? işime yarar mı?
Birde nette bulduğum şu yazı var...
Alıntı:
http://www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_kara...02000004000006
(28 şubat sonrası için)
Diger taraftan dava dosyasinda bulunan ve Askerlik dairelerine çekildigi anlasilan MSB.ligi ASAL Dairesi Baskanliginin 21.6.1992 gün ve ASAL: 4400-73-92/Er IsLS.Ögr.Isî.Ks. sayili teleks emrinin 2 nci maddesinde "sevk tehirleri 31 ARALIK 1991 tarihinde sona erip, SUBAT 1992 ve MAYIS 1992 celbinde celbe icabet etmediklerinden bakaya kalanlardan da ÖSYS. kazandi belgelerini askerlik subelerine ibraz edenlerin celb ve sevkleri 31 EKIM 1992 tarihine kadar ertelenecektir.
-
Alıntı:
Tamam ama şunda problem çıkıyor bakaya olarak 3. sınıfa kayıt yaparken adamlar askeri durum belgesi isteyecekler (sınavlar mayıs ta) tecil 28 şubat... Aöf bu askeri durum belgesi gerekeceğinden olmaz diyor :s sizce o 3 ü kazandığıma dair belgeyle gitsem askeri şube tecil verme ihtimali varmı? bakaya olarak.... (sanmıyorum ama) ve birde öss ye giriyorum o kazandı belgesi yarar mı acaba? Deneyimli bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Burada askerden kaçmak gibi amaç yok yaş 22 ve hazırlık tan okuluma devam etmek istiyorum sadece.
Bakaya olarak öss kazandı belgesi tecili yazıyor ama dava olarak.? işime yarar mı?
Birde nette bulduğum şu yazı var...
Dostum benim açtığım bi konu var belki işine yarar ..
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=51650
-
Teşekkürler ama benim durum farklı 28 şubat sonrası bakaya kalacağım,öss başvurusu yaptım ama onunla tecil vermediler,acaba kazandı belgesiyle gitsem tecil verirlermi (bakaya olarak) şuan deilim ama durum bakaya olacağımı gösteriyor.
-
Alıntı:
sokrates79 rumuzlu üyeden alıntı
Kaçmak böcek gibi gizli yaşamak çözmez.
İlla kendimi bir şeye benzetecek olsam yine yer altında yaşayan yılana falan benzetirdim herhalde. Özellikle kobraya. Zira 10 yıldır sigortam da var, istediğim her yere gitme özgürlüğüm de. Bu sürede polis ve asker hariç devletin bütün kurumlarıyla işlerim oldu ve sorunsuzca hallettim. Günlerce devletin hastanesinde yattım veya jandarma bölgelerindekiler dahil, bilimum rus, moldovalı, ukraynalı kötü kadınları ziyaret etme imkanı buldum.
Buradaki yanlış şundan kaynaklanıyor; kimsenin kaçtığı veya saklandığı yok. İnsanlar öyle yaptıklarını sanıyorlar ama devlet işine böyle geldiği için biraz da kaçaklara göz yumuyor. İstese 300 bin kaçağı toplaması birkaç gün alır. Bundan sadece küçük bir azınlık kurtulabilir ki bunlar da işte tam olarak senin dediğin böcek tarzı gizli yaşayanlardır.
Herkesi kendin kimi sanmamakta fayda var tabi. Çünkü eziklik karakterden gelir, bazı adamları ne yaparsan yap ezemezsin. Doğuştan ezik değilsen, TSK ve polis dahil buna kimsenin gücü yetmez.
-
Alıntı:
sarrp rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaş, kaçak olsanda okulunu bitir git. Silüs alınca suçun daha çok ağırlaşıyor ve askeri mahkeme de yargılanıyorsun. Almadan okulunu bitirip gitmeni tavsiye ederim. Açıköğretim af durumunu kendine göre yorumladığı için madur olan çoktur eminim. Yapman gereken budur bence, okul bitirmen.
Olacak is degil yani bu. Egitim bu kadar zor olmamali bir ulkede. Askeri mahkemelerin okumak isteyen vatandaslarla, yaslari kac olursa olsun, ugrasmamasi lazim. Odenen vergiler vatandaslara boyle zorluklar cikararak ziyan edilmemeli. Askeri mahkemeler okumak isteyen vatandaslari yargilamamali. Bu kanunlarin degistirilip, 21. yuzyila uygun sekle getirilmesi lazim.
-
Alıntı:
Dr.Kimble rumuzlu üyeden alıntı
İlla kendimi bir şeye benzetecek olsam yine yer altında yaşayan yılana falan benzetirdim herhalde. Özellikle kobraya. Zira 10 yıldır sigortam da var, istediğim her yere gitme özgürlüğüm de. Bu sürede polis ve asker hariç devletin bütün kurumlarıyla işlerim oldu ve sorunsuzca hallettim. Günlerce devletin hastanesinde yattım veya jandarma bölgelerindekiler dahil, bilimum rus, moldovalı, ukraynalı kötü kadınları ziyaret etme imkanı buldum.
Buradaki yanlış şundan kaynaklanıyor; kimsenin kaçtığı veya saklandığı yok. İnsanlar öyle yaptıklarını sanıyorlar ama devlet işine böyle geldiği için biraz da kaçaklara göz yumuyor. İstese 300 bin kaçağı toplaması birkaç gün alır. Bundan sadece küçük bir azınlık kurtulabilir ki bunlar da işte tam olarak senin dediğin böcek tarzı gizli yaşayanlardır.
Herkesi kendin kimi sanmamakta fayda var tabi. Çünkü eziklik karakterden gelir, bazı adamları ne yaparsan yap ezemezsin. Doğuştan ezik değilsen, TSK ve polis dahil buna kimsenin gücü yetmez.
Arkadaşın dediklerinin altına imzamı atarım aslında kaçan kimse yok sadece devlet yakalamak istemiyor birazda işine geliyor sanırım yani,her türlü remi daireyle işlerini insanlar yürütmeye devam ediyor aslında.
-
Bundan 7-8 sayfa öncesine giderseniz yazdığımı okuyabilirsiniz,polis bile istemiyor kaçak yoklama peşinde koşmayı.Bizim işimiz mi bu diyor onun için diyorum bu kadar çok kasmayın kendinizi diye.Kimbill doğru bir şey söyledi ilk kez,istedikleri zaman hertürlü yakalarlar,okul kayıtından,sigortadan,kredi kartından bile yakalarlar isteseler ama dediğim gibi pekde üzerine düşmüyorlar işimiz yoklama kaçaklarının peşinde koşmakmı diye.
-
Cevaplar için teşekkürler de şuan aöf hazırlığım af 28 şubat tecili verdi bundan sonrası sınavları geçsem dahi askeri durum belgesi isteyeceklerinden dolayı kayıt yaptıramam dediler,geçti belgesiyle de bakaya olarak şube tecil etmez dediler.Yani illaki askerlikten soğutacaklar yaş 22 ama farketmiyor,ben şunu sormak istiyorum
netten bulduğum bir davaya göre eski olmasına rağmen...
"Diger taraftan dava dosyasinda bulunan ve Askerlik dairelerine çekildigi anlasilan MSB.ligi ASAL Dairesi Baskanliginin 21.6.1992 gün ve ASAL: 4400-73-92/Er IsLS.Ögr.Isî.Ks. sayili teleks emrinin 2 nci maddesinde "sevk tehirleri 31 ARALIK 1991 tarihinde sona erip, SUBAT 1992 ve MAYIS 1992 :!: :!:
-----------celbinde celbe icabet etmediklerinden bakaya kalanlardan da ÖSYS. kazandi belgelerini askerlik subelerine ibraz edenlerin celb ve sevkleri 31 EKIM 1992 tarihine kadar ertelenecektir.---------- "
Burada bakaya olan biri öss ile askerliğini ertelettiriyor.
Acaba ozaman gittiğimde sorun çıkarırlarmı sizce? Şimdi 28 şubat sevk tarihim sınavlara girip öss veya aöf 3 e geçti belgesiyle gitsem hadi hemen seni askere alıyoruz diyecekler sanırım ? Herhalde myo dan dgs ye geçiş yapıp intibak olsakta yaş 22 olsa da zorla askere götürecekler ?
-
Alıntı:
Cevaplar için teşekkürler de şuan aöf hazırlığım af 28 şubat tecili verdi bundan sonrası sınavları geçsem dahi askeri durum belgesi isteyeceklerinden dolayı kayıt yaptıramam dediler,geçti belgesiyle de bakaya olarak şube tecil etmez dediler.Yani illaki askerlikten soğutacaklar yaş 22 ama farketmiyor,ben şunu sormak istiyorum
netten bulduğum bir davaya göre eski olmasına rağmen...
"Diger taraftan dava dosyasinda bulunan ve Askerlik dairelerine çekildigi anlasilan MSB.ligi ASAL Dairesi Baskanliginin 21.6.1992 gün ve ASAL: 4400-73-92/Er IsLS.Ögr.Isî.Ks. sayili teleks emrinin 2 nci maddesinde "sevk tehirleri 31 ARALIK 1991 tarihinde sona erip, SUBAT 1992 ve MAYIS 1992 :!: :!:
-----------celbinde celbe icabet etmediklerinden bakaya kalanlardan da ÖSYS. kazandi belgelerini askerlik subelerine ibraz edenlerin celb ve sevkleri 31 EKIM 1992 tarihine kadar ertelenecektir.---------- "
Burada bakaya olan biri öss ile askerliğini ertelettiriyor.
Acaba ozaman gittiğimde sorun çıkarırlarmı sizce? Şimdi 28 şubat sevk tarihim sınavlara girip öss veya aöf 3 e geçti belgesiyle gitsem hadi hemen seni askere alıyoruz diyecekler sanırım ? Herhalde myo dan dgs ye geçiş yapıp intibak olsakta yaş 22 olsa da zorla askere götürecekler ?
Arkadasim, Turkiyenin de imzaladigini sandigim Avrupa Insan Haklari Sozlesmesinin 1 nolu Ek Protokolunun 2. maddesi Egitim Hakkini guvence altina almistir. Madde soyle der: "Hic kimse egitim hakkindan yoksun birakilamaz."
Ayrica T.C. Anayasasinin 42. maddesi de ayni sekilde egitim hakkini guvence altina almistir: "Kimse, egitim ve ogrenim hakkindan yoksun birakilamaz. "
Senin egitim hakkinin askerlik bahanesiyle engellenmesi hem Anayasinin 42. maddesinin hem de Avrupa Insan Haklari Sozlesmesinin ihlali olur sanirim.
Oyle bir durumda, hakkini aramak icin kanuni yollara basvurabilecegini tahmin ediyorum. Saygilar.