-
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Merhabalar;
İlişik kesildikten sonra kendi birliğimin savcılığına teslim edildim nöbetçi mahkeme ile tutuklanıp sivil cezaevinde yattım 1,5 ay sonra mahkemem oldu tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldım 2 ay sonraki mahkemede fişimiz kesildi temyize verdim 3 ay önce teyizden geldi 6 ay erteledim büyük ihtimal 3 ay sonra kalan kısmını çekmek için maltepe açık cezaevınde yerimizi alacağız. üniversite okumadım bence çok riskli okuyan varsa da nasıl okuduğunu anlayamam ama çok işte çalıştım sigortasız işlerde çok yerde param da kaldı ama bunların hepsi geçici bir süreç evlilik nişan çocuk gibi bu süreçte çok büyük engeller oluşturacak etkenler yok ise atlatılıyor ama onlar varsa zorluğunu ben bile tahmin edemem
-
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Bence dicentLabrax gibi düşünmemek lazım en nihayetinde bunun böyle olduğunu tüm TSK Personeli bilmektedir. evet haklıyız , hakkımız yeniyor, sadece biz değil etrafımızdaki çok kişi sıkıntı çekiyor ve bazen onlara yaşattıklarımız yüzünden kahroluyoruz fakat en başında iyi düşünüp karar verilmesi lazım ve bunları göze almakla alakalı bu iş bence ben tüm sülalemin göz bebeğiyken birden aptal çılgın salak yerine kondum ama bunun böyle olacağı bellidir yani firara kalkarken bilmiyormuyuz bunların geleceğini biliyoruz o zaman yukarıda dedğim gibi zorluk olmadan rahatlığa kavuşulmuyor o yüzden ben dicentLabrax arkadaşım ve diğer arkadaşlarımın söylemlerine pek katılmıyorum şuan içeride yıllardan beri yatan binlerce kader mahkumu yurttaşlarımız var biraz onları düşündüğümüzde rahatlıyorum en nihayetınde ülkenin yargı yapısını eleştiriceğimize girip çıkıp işimizie gücümüze bakalım çünkü bunun bugunkü yasalar ile olur tarafı yok o zaman ??? Herkese attığın adımlar hayırlı olsun önemli olan sağlık özgürlük huzur varsın 200 günümüz gitsin o da bir tecrübe ben böyle yaklaşıyorum açım biraz daha hafifliyor.
-
merhabalar... ben 2005 mezunu hazırlama ve MYO okuyan bir astsubayDIM... firar ettim yattım çıktım ve tazminat ödüyorum .. eger sorunuz varsa mail adresim yaramaz357@hotmail.com ..
-
Cevap: Re: Firari subay - astsubay
Sayın libertysea siz şuan devlet memurusunuz diye biliyorum bende kpss ye girdim ve yerleştirildim mülakatlar için cağırdılar ve 1 hafta sonra gideceğim.Bende firar yoluyla kuvvetten ayrılmıs muvazzaf astsubaydım.(artık disiplinsizlik nesedniyle resen emekliyim:) ) yardımlarınızı bekliyorum bir engel çıkarmı.
-
Sayın hukukçular sizlerden cvp bekliyorum.Yardım ederseniz sevinirim.
-
libertysea sen bu konuda çok bilgili olmanın yanında yaşamış birisin seninle muhakkak görüşmeliyim.
-
Evet sayın arkadaşlar anayasa mahkemsinde askeri ceza ek 10. maddenin aykırılığına dair ikiadet dosya olduğu halde ısrarla görüşmüyorlar. Dosya numaraları 2010/39 esas sayılı ve 2010/88 esas sayılıdır. Arama motorlarına askeri ceza ek 10 madde ve 1632 nolu kanun ek 10 madde yazılırsa dosyalar, anayasa mahkemesi sitesinde görülüyor. Eğer ek 10. maddenin anayasaya aykırı olduğuna karar verilirse askeri suçlarda da HAGB işleyecek. Çevresi olan arkadaşlara duyurulur.
-
Alıntı:
ortodontist rumuzlu üyeden alıntı
Evet sayın arkadaşlar anayasa mahkemsinde askeri ceza ek 10. maddenin aykırılığına dair ikiadet dosya olduğu halde ısrarla görüşmüyorlar. Dosya numaraları 2010/39 esas sayılı ve 2010/88 esas sayılıdır. Arama motorlarına askeri ceza ek 10 madde ve 1632 nolu kanun ek 10 madde yazılırsa dosyalar, anayasa mahkemesi sitesinde görülüyor. Eğer ek 10. maddenin anayasaya aykırı olduğuna karar verilirse askeri suçlarda da HAGB işleyecek. Çevresi olan arkadaşlara duyurulur.
Anayasa mahkemesi sayfasından sürekli bigi edinme formu doldurup, Bu dosyalardan sonra esas sayılı dosyalar görüşüldüğü halde bu dosyaların görüşülmediğini soruyorum. tek kişiyle olmuyor. Sizler de anayasa mahkemesini bu dosyalar için uyarıp, medya da kamuoyu oluşturulursa bu maddenin anayasaya aykırı olduğu gün gibi açık.
-
Sayın Ortodontist, gönderilmesi gereken metni yayınlarsanız ben şahsım adıma üstüme düşen görevi formu doldurarak yaparım belirli dönem aralıklarıyla..
-
Güzel bir hazır metin olursa ben de kendime düşen görevi yaparım sn ortodontist
-
Bu arada bu konunun okunma adedi 103bini geçmiş. Eğer herkes gereken yerlere(bakanlara,milletvekilerine, köşe yazarlarına, anayasa mahkemesine vs.) yazı yazarsa bu kanayan yaramız çözülecektir diye düşünüyorum
-
sn libertysea ve değerli hukukçular firar yoluyla ordudan ayrıldım kpss ile tercih yaptım ve bakanlık bünyesine atamam yapıldı evrakları istediler gerekli evrakları tamamlayıp gönderdim memur olmamda bir sıkıntı yaşarmıyım bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum.
-
T.C.
ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI
Genel Sekreterliği
Sayı : C.01.0.BHK.622.01/
25/07/2011
Konu:
Sayın Osman Birkan Biçer,
Söz konusu dosyalar 2010/4 ile birleştirilmiştir. Yasanın incelemesi sürmektedir. Ne zaman sonuçlanacağına ilişkin herhangi bir tarih aralığı vermemiz söz konusu değildir.
Dava dosyası sonuçlandığında kısa karar sonucu Mahkememiz Web sitesinde (www.anayasa.gov.tr) yayınlanacaktır.
Bilginizi rica ederim.
Arkadaşlar başvurum üzerine bana verilen cevabın orijinal metnidir.
Saygılarımla...
-
tam sayfasini paylasir misin Birkan, Ben bakiyorum da yasal incelemede olan kararlari bulamadim, verdigin numaralar da bu son birlestirilmis hali de yok kararlar sayfasinda (ya da ben beceremedim:)
tesekkurler. Bu cok onemli bi husus hepimizi kurtaracak bir konu. HAGB istiyoruzzzzz
-
Umarım hayırlısıyla güzel sonuçlanır karar sonucu ve yeni dönemde bizi yenilikçi ve eşitsel ifadeler bekler.. Bence bu kadar beklemesinin sebebi yeni anayasa çalışmaları ve buna istaneden konuyu askıya almaları denilebilir.
-
Sayın Macabre aşağıda vermiş olduğum link anayasa mahkemesine bilgi edinme başvurusu için kullanılmaktadır. Bende bugün bu adresten başvuru yaptım ve aynı gün e-mail adresime yukarıda yayınlamış olduğum bilgi e-maili gönderildi. Siz ve bu forumda paylaşımda bulunan diğer arkadaşlarım bu adresten başvuru yaparak konuyu gündeme getiriniz.
Saygılarımla...
http://www.anayasa.gov.tr/index.php?l=online
-
macabre burdayken sorum hakkında bilgin varsa paylaşrmısın tesekkürler
-
birkan senin bilgin varsa sende paylaşırmısın yeniden memur olabiliyormuyum firar yoluyla ordudan ayrıldım cezamı cektım tazmınatımı odedım kpss ıle atandım mulakatta sorun cıkarırlarmı
-
arkadaşlar vallahı yardımcı olun kafam karışık olabiliyormuyum olamıyormuyum sıkıntıdan olecem:(((((
-
Alıntı:
hamza26 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar vallahı yardımcı olun kafam karışık olabiliyormuyum olamıyormuyum sıkıntıdan olecem:(((((
Benim bildiğim kadarıyla oluyorsun. Çünkü bu yolla ordudan ayrılıp sağlık bakanlığında çalışan bir sürü doktor var. Zaten askeri suç sabıka kaydı yaratmıyor...
-
Alıntı:
Yaw hamza kardesim biliyorum dertlisin, hepimiz oyleyiz ama herkese kisisel olarak sormana gerek yok, bu konu da tartisildi, su forumda askeri ceza hukuku basligi alitndaki belli basli konulari bi tepeden tirnaga oku. Mutlaka cevabin oradadir. Basvurmussun, kabul edilmis, belgelerini de gondermissin, niye memur olamayasin? Cezami cektim diyorsun, daha niye bu kadar sikintiya giriyorsun anlamadim ki? Bu kadar belirsizligi goze alamayan insan zaten firar edemez, sen etmissin zorluklarina katlanmissin, hapis bile yatmissin. sakin ol az. Burada biz de insanlari degil de sistemi tartisalim. Cezani cektin, memur da oldun diye buralari da unutma sakin :) sistem diyorum unutma kisi degil. Nasil cozeriz bu isi onu ariyoruz hepimiz. Anayasa mahkemesi linkine tiklayip ayni istegi gonder mesela, herkes de bunu yapsin. Sonra memur da olursun vezir de merak etme, yeter ki bu kadar bireysel dusunmeyelim burada.
Su HAGB olursa harika olacak, insallah bu konu cozulecek arkadaslar
-
ya kusura bakmayın kesınlıkle buraları unutmam su atam gerçekleşsin herkese bilgi verecem ve çok haklısın inşallah çıkar bütün sorunlara çözüm gelir ve isteği gönderiyorum.
-
Hamza kardeşim memuriyetten mahrumiyet cezası verilebilmesi için yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiz gerekirdi. Bu durumda hepimiz tekrar memur olabiliyoruz. Kurumda seni kabul ettiğine göre hiçbir sıkıntı yok. Yeni işin hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın.
-
Hazar bugün salı netleşmistir sanırım ve olumlu olduğu kanaatindeyim.biliyorsun ben memurum bir sıkıntı olmayacaktır konuştuğumuzda aklında soru kalmadığını düşünmüştüm ama sıkıntılısın biraz.en fazla davalık olur ve 3 ay sonra memuriyetini alırsın.beni örnek göstere de bilirsin ve bi sürü kişi var.sıkma canını düşünme artık.haberlerini bekliyoruz.bu arada anayasa için nasıl bir metin gönderildi onun bir kopyasini paylaşırsanız iyi olur gonderenler.ben de 5 kişi adına ayrı ayrı göndereyim.
-
Sayın Ülker aşağıdaki linki kullanarak "2010/39 ve 2010/88 esas sayılı dosyalar ile ilgili nihai bir sonuç olup olmadığının tarafıma bildirilmesini arz ederim" şeklinde yazabilirsiniz.
Saygılarımla...
-
Alıntı:
BirKaN_ rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ülker aşağıdaki linki kullanarak "2010/39 ve 2010/88 esas sayılı dosyalar ile ilgili nihai bir sonuç olup olmadığının tarafıma bildirilmesini arz ederim" şeklinde yazabilirsiniz.
Saygılarımla...
Az once gonderdim ben de. Bu arada sizinle henuz dun ogrendigim cok onemli bir bilgiyi paylasmak istiyorum. Internette firar etmis, cezasini cekmis olan bir astsb ile yazistim. Orjinal haliyle size asagiya kopyaliyorum:
-Ben J. Asb. olarak çalıştım. Sonra firar ettim. Bu işi de hiç sevemedim. Herşey bitti. ben siyasi görüşünüzü bilmem gidip Ak PArti ye kayıt oldum. O tarihten beri yani yaklaşık 7 yıldır.. yeni anayasa ile ilgili tüm komisyonlara katılmaya çalıştım Ak Parti Siyaset Akademisi okudum çıkacak olan yeni Anayasa da Askeri Ceza kanunu Personel Kanunu İç Hizmet kanunu düzenlemeleri ile AYİM in kaldırılması var. Ak Parti bu işe çok ciddi bakıyor ve bu iş bu anayasa ile bitecek. ondan dolayı sabredin derim.
Bunun uzerine ben dedim ki,
-yani komple bir cozum mu, yoksa yine af cikarilmasi gibi birsey mi ?
o da cevap verdi
-Komple. Af olayı değil. Madde şu olacak..
Örneğin 926 sayılı Personel Kanunu Subay Mecburi Hizmet Süresi Eğtim Gördüğü Yılın 3/2 si kadar olacak.
yani dolayısı ile bu madde çıktığında 2.5 yıl görev yapan müstefi sayılmış olacak. diyelim 1 yıllık teğmen firar etti. okul bedelini ödeyecek. hepsi bu. Yani Avrupa birliği uyum yasaları'nda yer alan"sözleşmeden doğan kusurlardan " dolayı kimse hapis yatmayacak. bunu düzenlemek zorundalar. Komisyonda bu fikirde. ben AK parti kanadından dolayı eminim.
Konusmamiz bu sekilde gerceklesti, ve bugun sabah Basbakan Azerbaycan gezisi oncesi yaptigi aciklamada; "yeni anayasa çalışmaları konusunda kimseye dayatma yapmadıklarını söyledi ve "süreç 1 ekimden sonra başlayacak" dedi.
http://www.haberturk.com/gundem/habe...zmek-istiyoruz
Kuru kuruya umut dagitmak istemem ama eldeki veriler bu isin degismesinin yakin oldugunu gosteriyor.
-
Şimdi yargıtaydan cevabım geldi reddedilmiş tabi.Erteleme şansımız ne.7 günlük teslim olma süreci şimdi mi başladı yoksa mahkemeden evrak mı gelecek teslim olun diye.Bir de ben 5 yıl okudum 30 ay görev yaptım tam olarak.Böyle bir yasa değişikliği ile nasıl olur.Teşekkürler.
-
Sayın Macabre yeni anayasada aynen bu şekilde olması bence de mümkün ki bu konuda Ak parti kanadından bende eminim hükümet bu işe gerçekten çok ciddi bakıyor biraz daha bekleyeceğiz hayırlısı olsun.
-
mustafa öncelikle teşekkürler büyük ihtimalle oldu artık çünkü elenenleri mülakata yani tanışmaya çağırmamışlar bir sıkıntı gözükmüyor beni çağırdılar ama haftaya çarşamba daha net haliyle burada paylaşacağım ve gitmedende muhakkak yanına geleceğim .. Ayrıca bu hükemetten bende eminim ve bu konuyla ilgili muhakkak bir çalışma başlatacaktır ve umarım bizden sonra kalanlar bu olayın saçmalıklarını yaşamayacaklardır diye umuyorum.
-
sayın macabre; bu son zamanlarda aldığım en sağlam ve güvenilir haber, size böyle bir bildiride bulunduğunuz için saygılarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Dört gözle meclisin açılması ve çalışmaların hızlanmasını bekliyoruz..
-
meraba arkadaşlar yeni katıldım gruba ve takdir ettim. sizce firar veya başka bir girişim(iffetsiz biriyle evlenme...) beklemelimiyim gelişmeleri..
-
çarelerçaresiz belliki sen bişeyleri daha oturtmamışsın burdakı bütün arkadaşlar düşüncelerinde net olan ve kafasına koydgunu yapmıs arkadaşlar sana abi tavsiyesi veyahut yaşamış görmüş tavsiyesi kararını iyi ver ve uygula sadece hukuki boyutları araştır ama bu süreçte aileni dinle şuan gereksiz gibi olsada bu süreçlerde yanında olmazlarsa herşey yarım kalır bu nedenle zamnı bekle beliki daha bişeyler oturmamış iyice düşün burda yorum yapanların çoğu kendilerini, değil zaten sizleri düşünerek bişeyler yapmaya çalışanlar '''macabrenın''' dediği gibi bireysel değil önemli olan sistem:)
-
Alıntı:
çarelerçaresiz belliki sen bişeyleri daha oturtmamışsın burdakı bütün arkadaşlar düşüncelerinde net olan ve kafasına koydgunu yapmıs arkadaşlar sana abi tavsiyesi veyahut yaşamış görmüş tavsiyesi kararını iyi ver ve uygula sadece hukuki boyutları araştır ama bu süreçte aileni dinle şuan gereksiz gibi olsada bu süreçlerde yanında olmazlarsa herşey yarım kalır bu nedenle zamnı bekle beliki daha bişeyler oturmamış iyice düşün burda yorum yapanların çoğu kendilerini, değil zaten sizleri düşünerek bişeyler yapmaya çalışanlar '''macabrenın''' dediği gibi bireysel değil önemli olan sistem:)
yazdğımın kafaya oturup uturmamasıyla ne alakası var anlamadım.
en son paylaşılan yazılarda yasa ve kanunlarda olabilecek bazı gelişmelerden bahsedilmiş ki benim de kulağıma benzer şeyler geliyordu.
ben sadece bu gelişmelere ne denli bel bağlamak gerektiğini öğrenmek istiyorum. beklemeye değer mi? zaman kaybı olmasın daha sonra.
-
Yeni milletvekillerinin e-posta adresleri TBMM sayfasinda yayinlanmis durumda. Ben yine hazirladigim metni tum vekillere gonderiyorum. Bugun itibariyle AKP Adiyaman Milletvekili Murtaza Yetis'den asagidaki e-postayi aldim:
Sayın....
Gönderdiğiniz mailde yaşadığınız sıkıntıları genişçe anlatmaktasınız. Doğrusu temel yaklaşım olarak insanımızın kurumsal kültlerin ve devlet kültünün altında kalmasını asla doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.
Özelde paylaştığınız sorununuzu TBMM Milli Savunma Komisyonu'yla paylaşacağımı iletmek isterim
Selamlarımı sunar, başarılar dilerim.
Murtaza YETİŞ
AK Parti Adıyaman Milletvekili
-
sayın carelercaresiz yanlış anladıysam özür dilerim siz şuan firardamısınız yoksa sureci tamamlayıp ilişiğiniz kesildimi yada karar aşamasındamısınız? ayrıca yasada kulağınıza gelenleride burada paylaşırsanız sevinirim.asparagas dahil olsa tılsımı yeter diyelim :))
-
macabre ayrıca bizde mail atalım mı ak parti mıllet vekiline uygun olurmu yoksa tepki çekermi sen güzel bir dille açıklamışsın ve sayın mıllet vekilide bunu meclise taşıyacağını dile getirmiş yeterli gibi görünüyor.fakat farklı adresler bulursam hepsine göndermekte fayda var en azından görüş birliği olabilir.
-
Alıntı:
sayın carelercaresiz yanlış anladıysam özür dilerim siz şuan firardamısınız yoksa sureci tamamlayıp ilişiğiniz kesildimi yada karar aşamasındamısınız? ayrıca yasada kulağınıza gelenleride burada paylaşırsanız sevinirim.asparagas dahil olsa tılsımı yeter diyelim :))
kararımı bi şekilde ilşiği bitirmek şeklinde verdim. seçenekleri derinlemesine araştırıyorum.
1 ekimde başlayacağı söylenen sürecin sonucunda lehimize bi gelişmenin olma olasılığı nedir
çok insan var çok. bişeyler yapılmalı bişeyler yapmalıyız..
-
Sayın Hamza26 ben seçimlerden önce milletvekillerinin hepsine ve meclis insan hakları komisyonuna dilekçe ile başvurdum. Millet vekillerinin hepsinin mail kutuları dolu olduğundan gönderdiğim mailler bana geri döndü :) meclis insan hakları komisyonundan da başvurunuzu aldık vb. bir bilgi gelmedi. Ancak sayın Macabre AK parti milletvekili sayın Murtaza YETİŞ'den bir cevap alabilmiş buda önemli bir girişimdir.
-
Herkes Merhaba bir süredir forumu ve özellikle bu başlığı takip ediyorum ama en son yazılanlardan sonra dayanamadım bende katılmaya karar verdim.öncelikle macabre arkadasımızın bir önceki sayfada yazmıs oldugu bir j.astsubayla konusmasını okuyunca umutlarım daha da arttı.ama son günlerde yeni gelişmelerin pek olmadığını gördüm bu yüzden konu hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaşlarla konuşmak istedim.bu konuda ve firar konusunda tecrübelerini aktaracabilecek olanlardan yardımlarını bekliyorum bende artık bu yola girmek üzereyim kararımı verdim uygun zamanı bekliyorum sadece...şimdiden teşekkürler....
-
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "anayasa değişikliğiyle askeri yargının kaldırılıp yargı birliğinin sağlanacağının mesajını verdi."
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18418191.asp