-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
whatsapp grubu kuracaksınızda,foruma girip bilgilenmek isteyenler ne olacak,unutmayınki sizlerde bu forum sayesinde birbirinizle veya birbirimizle bilgi alışverişi yaparken hep bu forum sayesinde tanışıp bilgi alıp,bilgi verdikki,bizden sonraki arkadaşlarda yararlansın diye,ben bu konu üzerinden whatsapp grubuna katılmamayı tercih ederim.
-
delidolu biz forumu terk etmedik buradayız bir gelişme olduğunda zaten buraya yazarız whatsaap grubunda daha hızlı iletişim kuruluyor.
-
Huss sende çalışma izniyle başvurmuştun değil mi? Vatandaşlık almıştın galiba yanılmıyorsam.Çalışma iznin bitmeden sonuçlandı mı başvurun?
-
evet erdemir kardeşim. 2 buçuk ay kalmıştı çalışma iznimin süresinin dolmasına sanırım. ama sıkıntı olmasın diye uzatmak için başvuru yaptım evraklar çalışma bakanlığına ulaştığında vatandaşlığı kazandım. biliyorum beklemek çok zor umarım bu formdaki herkes hayırlı haberler alır.
-
İnşallah Huss kardeşim.Ben 26/08/2016 da balıkesirden başvurdum,25/11/2016da komisyona girdim komisyondan bu yana tahkikatta ve 14/08/2017de çalışma iznim bitecek sizin gelişmeler hangi tarihlerde oldu acaba ?
-
KOMİSYON TARİHİ 05.05.2016
DOSYANIN ANKARAYA İNTİKALI 27.05.2016
TAHKİKATIN BAŞLAMA TARİHİ 13.06.2016
KARAR LİSTESİNE ALINDI 21.10.2016
KARAR AŞAMASINDA 08.12.2016
SONUÇ 12.12.2016
tahminimce seninde çalışma izni süreden dolmadan vatandaşlığı alırsın.
-
İnşallah Huss kardeşim çalışma izninin zorluklarını sende biliyorsun.İzin uzatmaya gerek kalmadan inşallah sonuçlanır diğer arkadaşlarında inşallah.Yorumların içinde teşekkür ederim Huss.
-
Rica ederim. Alışkanlık oldu ara sıra formda neler yazılıyor girip bakıyorum. Sormak istediğiniz birşey olursa bildiğim kaderiyle yanıtlamaya çalışacağım.
-
Seni burda görmek isteriz bu yoldan geçmiş birinin tecrübeleri önemlidir.
-
Huss vatandaş olduktan sonra askerlik durumu oldu mu olduysa ne yaptın,isim değişikliğinde bulundun mu?
-
Askerlik durumu iki ülke arasındaki anlaşmalara bağlıdır. Ben askerlikten muaf oldum. evet isim soy isim değişikliğinde bulundum.
-
Arkadaşlar bir gelişme var mı?
-
Arkadaşlar ben bugün kontrol ettiğimde bu yazı çıktı ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir'' Sizde de bir gelişme var mı?
-
Alıntı:
erDEMir. rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar ben bugün kontrol ettiğimde bu yazı çıktı ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir'' Sizde de bir gelişme var mı?
bende daha bir gelişme yok,senin işin tamamlandı sanırım bu ay içinde vatandaşlığı alırsınız.yani imzaya gidip,onaylanacak.komisyondan,bugüne kaç ayda geldin?
-
delidolu 25 kasımda komisyona girdim.1hafta sonra aralıkta ankaraya ulaştı.10ocakta tahkikat başladı bugün listeye dahil edildim.
-
Alıntı:
delidolu 25 kasımda komisyona girdim.1hafta sonra aralıkta ankaraya ulaştı.10ocakta tahkikat başladı bugün listeye dahil edildim.
Tebrikler kutlarım sizi.
-
Arkadaşlar, iyi günler. Aranızda Suudi Arabistan doğumlu olup vatandaşlığa genel den başvuran var mı?
-
Herkese merhaba arkadaşlar
Eski sayfaları ve son sayfaları inceledim ama tam istediğimi bulamadım (belki gözden kaçırdım) , tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.Eşim Kırgızistan uyruklu ve Haziran ayında 3 yıl dolacak, vatandaşlık başvurusu için tüm süreci ve gerekli evrakları detaylı olarak anlatabilir misiniz? Alanya'da yaşıyorum ve malum Antalya uzak resmi işler için Antalya'ya gitmek şart, demek istediğim gereksiz gere gidip gelmek istemiyorum acemi çaylak gibi ortalarda dolaşmak istemiyorum ,sizlerden ricam aşama aşama detaylı olarak buraya yazmanız , hangi evrak lazım nereden temin edeceğiz ve nerelere ne zaman gideceğiz, eşimin memleketinden bizzat gidip Türkiye'ye getirmesi gereken bir evrak var mı? Doğum belgesi gerekli mi? Evraklarda Apostil şart mı ve nerede yaptıracağız gibi kafamda bir sürü soru işareti var aslında, şimdiden herkese teşekkür ederim .
-
Alıntı:
honda1900 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba arkadaşlar
Eski sayfaları ve son sayfaları inceledim ama tam istediğimi bulamadım (belki gözden kaçırdım) , tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.Eşim Kırgızistan uyruklu ve Haziran ayında 3 yıl dolacak, vatandaşlık başvurusu için tüm süreci ve gerekli evrakları detaylı olarak anlatabilir misiniz? Alanya'da yaşıyorum ve malum Antalya uzak resmi işler için Antalya'ya gitmek şart, demek istediğim gereksiz gere gidip gelmek istemiyorum acemi çaylak gibi ortalarda dolaşmak istemiyorum ,sizlerden ricam aşama aşama detaylı olarak buraya yazmanız , hangi evrak lazım nereden temin edeceğiz ve nerelere ne zaman gideceğiz, eşimin memleketinden bizzat gidip Türkiye'ye getirmesi gereken bir evrak var mı? Doğum belgesi gerekli mi? Evraklarda Apostil şart mı ve nerede yaptıracağız gibi kafamda bir sürü soru işareti var aslında, şimdiden herkese teşekkür ederim .
Sayın honda1900 sana burada sanmıyorum yardımcı olamayız çünkü herkesin yaşadıkları farklı,ilk işin Alanya nüfus'a veya antalya nüfus'a gideceksin,orda eline bir kağıt veriyorlar neleri ve hangi evrakları getireceğini yazıyor,kırgız olan eşinin doğum belgesi falan bunlar hep gerekli onları burda yeminli tercüman'a çevirteceksin sonrada noter'e onaylatacaksın,(burda dikkat etmen gereken nokta notere doğum belgesini pasaportunu göster onlar seni yeminli tercümana yönlendirirler),belgeleri tamamlayıp başvurduğun yere getirip tabii eşin ile veriyorsun,bundan sonrasını yaşayıp öğreneceksin,sorum şu neden Alanya'dan başvurmak olmazmı,bilmediğim için soruyorum.
-
Hallo kimsede bir gelişme varmı,ERDEMİR sizde durum nedir.
-
delidolu bende durum aynı listeye eklendik bekliyoruz sende durum nedir?
-
Alıntı:
delidolu bende durum aynı listeye eklendik bekliyoruz sende durum nedir?
Bende bekliyorum,daha listeye eklenemedik,hala araştırma aşamasındayım.
-
sen evlilikten başvuru yaptın sanırım.Ne zaman başvurdun komisyona ne zaman girdin?
-
Alıntı:
sen evlilikten başvuru yaptın sanırım.Ne zaman başvurdun komisyona ne zaman girdin?
komsyon 16.11.2016 ankaraya varması 14.12.2016 ve başvurum evlilikten.
-
Hayırlı olur inşallah hakkımızda beklemeye devam :)
-
Merhaba arkadaşlar.
Uzun süredir burayı takip ediyorum, benim de yararım olsun diye bilgilerimi paylaşayım.
Ankaradan genel olarak türk vatandaşlığına alınmak için başvurdum.
06/09/2016 başvuru
18/11/16 emniyetten eve geldiler
08/12/16 emniyette görüşme
09/2/2017 valilikte komisyona girme tarihi
24/02/2017 inceleme ve araştırma aşamasında olduğu yazısı çıktı
ve bekliyorum...
-
Payşaltığın bilgi için teşekkür ederim.Diğer arkadaşlara fikir vermiş oldun.İkametin ne zaman bitiyor çalışma izniyle mi başvurdun normal ikametgahla mı?
-
Alıntı:
Payşaltığın bilgi için teşekkür ederim.Diğer arkadaşlara fikir vermiş oldun.İkametin ne zaman bitiyor çalışma izniyle mi başvurdun normal ikametgahla mı?
çalışma izni ile başvurdum. 29/09/2017ye kadar sürem var bakalım inşallah o tarihtem önce çıkar.
-
Bende çalşma izniyle başvurdum 14.08.2017 de biticek iznim işallah o zamana kadar gelir dediğin gibi sende benimle aynı zamanda başvurmuşun bende 25.08.2016 da başvurdum aynı nerdeyse.
-
Benimki seninkine gore baya gecikmiş.
kaç haftada inceleme araştırma aşaması tamamlandı?
-
Kasım sonunda komisyona girdim aralıkta ankaraya ulaştı 31 martta listeye eklendim.
-
Hayırlı olsun :)
seninki ile aynı hesaplasak benimki temmuzda listeye eklenir inşallah
-
İnşallah :) Listenin ne zaman dolacağını da bilmiyorum bakalım bekliycez.
-
Merhaba Delidolu
Alanya'da vatandaşlık başvurusu yapamıyorsun sadece oturum vs alabiliyorsun en yakın vatandaşlık başvurusu için Antalya'ya gitmek şart, kısım kısım sayfalardan okudum ama net cevaplar bulamadım , benim tam istediklerime yanıt verecek birileri vardır mutlaka yardımlarını bekliyorum , en başta söylediğim gibi ufak araştırma ile az çok bazı şeyleri öğrenebiliyorsun obenim amacın en kısa ve yorucu olmayan halden işleri halletmek gereksiz uğraşlardan git gel olaylarından kurtulmak .
-
Honda evlilik yoldan başvuru yapmadım ama kanunda evlilik yoluyla istenen belegeler bunlar evlilik yoluyla başvuru yapan arkadaşlar da yardımcı olurlar.
Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılmasında başvuru için gerekli belgeler
MADDE 26 – (1) Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunan yabancı adına
müracaat makamlarınca aşağıda belirtilen belgelerden oluşan dosya düzenlenir:
a) İsteği belirten form dilekçe.
b) Türk vatandaşı eşe ait müracaat makamlarınca sistemden alınan nüfus kayıt örneği.
c) Kişinin hangi devlet vatandaşı olduğunu gösteren pasaport veya benzeri belge, vatansız
ise temininin mümkün olması halinde buna ilişkin belge.
ç) Kişinin kimlik bilgilerini gösteren doğum belgesi veya nüfus kayıt örneği gibi belge.
d) Yerleşim yeri Türkiye’de bulunuyor ise en son tarihli ikamet tezkeresi.
e) Herhangi bir suç nedeniyle hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunuyor ise onaylı
bir örneği.
f) Kişinin doğum tarihinin ay ve günü bulunmuyorsa, doğum tarihinin tamamlanması için
ülkesinin yetkili makamlarından alınmış belge, belgenin temin edilememesi halinde ise 5490
sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 39 uncu maddesi gereğince işlem yapılmasını kabul ettiğine
dair imzalı beyanı.
g) Hizmet bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösteren makbuz
-
Sevgili arkadaşlar benim eşim Ankaradan genel yoldan basvuruda bulundu. Gidişat şu şekilde:
1 Temmuzda basvuru
20 Ekimde Emniyete gittik parmak izi verdi
13 Ocak ta komisyona girdi
17 Şubatta tahkikat başladı.
Hala inceleme ve araştırma aşamasında yiz. Sizce hangi ayda vatandaşlığı alırız biz :D
-
tahkikat En kötü mayısin sonuna kadar biter ve listeye eklenirsiniz. Listeye eklendikten sonra da max 2 ay sürüyor. Ancak benim tahminim eşiniz haziranin ortalarina dogru vatandaş olur.
-
iskndr çok teşekkür ederim cevabınızk için hadi inşallah. Bu arada bir ayda eksik belge için zaman kaybettik onu yazmayı unutmuşum.
-
Rica ederim. inceleme ve araştırma aşamasına geçtikten sonra eksik belge çıkarsa bile tahkikat durmuyor yani eger eksik belgeyi tahkikati bitirmeden tamamlarsaniz süreyi pek etkilemiyor diye biliyorum.
-
iskndr ben de çok etkilemez diye biliyorum. Hadi hakkımızda hayırlısı inşallah. Allah yardımcımız olsun hepimizin.