Cevap: Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Lütfen birisi cevap versın salı günü raporu alacam lütfen..cevap
Cevap: Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Bana yardımcı olacak kimse yok mu?
Doğuştan ambliyopi (göz tembelliği)var ve üç gün önceki doktor muayenesinde sağ gözde görme oranım 10 /1 olarak tespit edildi,
sol gözde herhangi bir kusur yok.
Şehrimdeki başka bir hastahanedeki doktorun ,asker hekim oldugunu ögrendigimde ona da kontrol ettirip askeri hastahane öncesi kesin bir bilgiyle gitmek istedim.
Bu doktorunda teşhisi ambliyopi oldu ,fakat muaf olabilmem için diger gözde de görme kaybı olması ya da bozukluk olması gerektiğini söyledi.
Şuan 29 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Heykel bölümü 5. sınıf ögrencisiyim.Askerlikte öğrencilik yaş sınırı 29 oldugu için bu yıl sonunda tecilim bitiyor.
Ya okulumdan vazgeçip askere gidecegim ya da kaçak bi şekilde okulumu bitirmeye çalışacagım.Bunu da hem okuyan, hem de çalışan biri olarak yapacagımdan 2 yıl gibi bir sürede sonuçlandıracagım.Şuanki bulunduğum şartlar altında benim için en iyi sey muaf olabilmek.Fakat bugün ki muayenemde doktorun askerlik görevini asker hekim olarak yaptıgının kanısına vardım.(Çünkü 29 yaşından sonra askerliğimin tecil edilebilecegini söyleyince askerlik mevzuuatı hakkında sanırım kesin bir bilgisi yok.)
Mevzuatta şöyle ibareler var
B) 1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamı 10/10 ile 4/10 arasında olması (10/10 ve 4/10 hariç).
2. Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ile tam arasında olduğu hâlde, diğer gözün görmesinin 2/10’un altında olması (0.1 ve altı)
Özel doktorun muayenesinde ki raporuma göre (göz bozukluğumun rapordaki gibi olduguna kesinlikle eminim) ve bu şartnamelere göre muaf olduğumu düşünüyorum.
soru 1: Raporum ve teşhislere göre muafmıyım?
soru 2: Diğer gözdede görme kaybı olması gerekiyor mu?
soru 3: Okulum hala devam ederken askeri hastahaneye sevkimi isteyebilirmiyim?
soru 4: Ben solagım,sol gözüm saglam olan.Sağ gözümde ambliyopi var yani üstteki yazılanlara göre silah eğitimine elverişlimiyim?
not:Kendi tespitlerime göre görüş aalanım budur.
http://img255.imageshack.us/img255/3782/adszhm.jpg
Yardımlarınız ve ilgilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler
Cevap: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Merhablar... Ben sağ gözümde afaki (mercek olmamma durumu) var... 5 senedir gümüşsuyu as.has. gidiyorum. her seferinde 1 yıl sevk geciktirmesi alıyorum... Bundan sonraki donemlerde sizce rapor alabilirmiyim... Bu durum ne akdar sürecek... Bu zamana kadar hayat devam ediyordu mecbur evlendik gidersem ev cocuk ne olacak ya birden askere alırlarsa diye pisikolojim bozuldu artık. Her sene sevk almaktan uzun vadeli hiçbir işe giremiyorum. Bu durum pisikolojimi alt üst etti... Değerli dostlar rica ediyorum lütfen bu konuda değerli bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevineceğim...
Göz bozukluğu derecelerim hakkında
Göz doktorumdan aldıgım raporda derecelerimi oldugu gibi yazıyorum bu derecelerle çürük alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim ...Teşekkürler
sol göz: sph +6.0 ---- cyf +1.50 ---- axis %90
sağ göz: sph +6.0 ---- cyf +1.50 ---- axis %75
Cevap: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
göz derecelerim bunlar çürük alabilirmiyim
Cevap: Göz Derecelerim Konusunda Yardımcı Olurmusunuz
Alıntı:
swordfishgm rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben keratakonus hastasıyım. Mayıs ayında tecilim doluyor ve ağustosta askere gideceğim. Sağ gözüm lenssiz, göz muayenesindeki en büyük harfi anca okuyor. Sol gözümde de 0.75 miyop var. Lens ile sağ gözüm %80 - 90 arası görüş sağlıyor. Ama Lens kullanmak çok zor olduğu ve lensin çok pahalı olduğunu göz önünde bulundurup lens ile gitmeyeceğimi düşünürsek muaf olma ihtimalim ya da askere gittikten sonra yapamadığımı anlayıp geri dönme ihtimalim sizce nedir?
Arkadaşım durumun ne oldu acaba cunku hastalıgımız ve dereceler benzerlik gosteriyor. Yazarsan sevinirim
Cevap: Göz Derecelerim Konusunda Yardımcı Olur musunuz?
Alıntı:
serkanseyyar rumuzlu üyeden alıntı
Göz doktorumdan aldıgım raporda derecelerimi oldugu gibi yazıyorum bu derecelerle çürük alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim ...Teşekkürler
doktor değilim ama araştırmalarıma gore; sph -sferik değer-miyop anlamına geliyor, cyf-silindirik-değer ise astigmat. 6+6=12 ve astigmat degerlerin de yarisi 1.5+1.5=3. Bunun da yarisi alinir 3/2=1.5. dolayısıyla 12+1.5=13.5 olur. topplamda 14 olması gerekir sen altta kalıyorsun maalesef ama üzülme 14 olsa da askeri muayenede daha düşük çıkar. kolay gelsin
Cevap: Göz Derecelerim Konusunda Yardımcı Olur musunuz?
kardeş çok tşk ederim ama astigmatın neden yarsı alınıyor ki