perfectreal rumuzlu üyeden alıntı
Sayın trader1936 öyle bir konu açmışsın ki 1 saattir okuyorum yazılanları. Senin durum biraz daha iyi benimkinden. Şimdi kendi durumumu anlatayımda biraz morallen kendine gel :). Ben 6 ay önce evlilik yaptım eşim Suriye'l Türkmen bir ailenin kızı dolayısıyla Suriye vatandaşı. Resmi nikahı ne zorluklarla halledebildik ama hala bitmedi sigortası üzerime olmadı henüz hastaneye gittiğimizde afad kimliğiyle yararlanabiliyoruz.
Geçen ay öğrendik ki şu an 40 günlük hamile eşim yani Baba olacağım ALLAH nasip ederse 2016 şubat ayında tabiki Şam babası olmazsak:). Gelgelelim benim yaşadığım buhrana. Buraya kadar herşey çok güzel görünüyor değil mi ? ama artık değil. Ben evlenmezden önce Babamın bir evi vardı içinde barındığımız 100 bin TL ye sattım. Bu arada 70 bin borcum vardı amacım kendi borcumu kapatıp yeni alacağımız eve konut kredisi kullanarak bu borcu ödemekti. Borcun tamamını ödeyemeden kullandığım konut kredisini evlilik masrafları felanda eklenince ödeyemez oldum. Ev alındıktan 4 ay sonra zararına tekrar satışını yaptım. 70 bin civarı bir para kaldı babama teslim ettim ve benim borçlarda 100 bin TL yi buldu. Şu an ben kiraya Annem Babam da Abimin 2 Katlı evi var onun bir katına geçtiler. ve 1 aydır borçlarımı ödeyemiyorum bıraktım artık ne oluyorsa olsun çünkü ben iş hayatına girdiğimden beri bankalara çalışıyorum bir kuruş arttıramadım benim durumumda olan nice sönük hayatlar vardır böyle bir yaşamı kimse istemez lakin ALLAH her insanı farklı imtihan ediyor. Lakin BAKARA-155 ayeti kerime de şöyle buyurmuş yaradan. "Muhakkak ki, sizi biraz korku, biraz açlık, biraz mal, cari ve ürün eksiltmesi ile deneriz. Sabredenleri müjdele." Muhtemelen evime icraya gelecekler evimde salon takımı masa takımı yatak odası var onun dışında lap topum var neleri haczedecekler bunlar. Birde toplam 6 bankaya borcum var hepsi ayrı ayrı mı? gecelek icraya ha bu arada ben şu sigortasız çalışmaktayım işi değiştirdim 1 ay sonra başlayacak. Hanımın bilgisi var bunlardan. Şimdi size soruyorum ben Anne Babama iyi bir evlat olamadığıma mı ? Henüz evliliğimizin baharında sorunlarla boğuşan karıma mı yoksa olmamış evladımın yarınlarına mı yanayım böyle bir acı var mı böyle bir yanma olabilir mi? Hayat işte hala nefes alıp veriyoruz. bu dünyayı kaybettik ALLAH ahireti almasın bizden imansız bırakmasın...