Cevap: hava değişimi aldım ayrıca 10 gün istirahat aldım askerlikten sayılırmı
ben 30 yaşındayım. en son 7-8 sene önce açık öğretim kaydı için gittim askerlik şubesine. O günden beri de ne sağlık için ne de yoklama için gelen giden evrak olmadı. çok da GBT soruldu sokakta, etrafta gezerken polis denk gelip de hiçbir şey çıkmadı. iş giriş çıkışlarında sabıka kayıtları aldım mahkemelik bir şeyim de çıkmadı. Zaten vicdani retçiyim. çağırsalar da gitmem bu saatten sonra da çok da tasalanmayın yani. Yakında Pasaport alacağım. onda da birşey çıkacağını sanmıyorum.
Merhabalar
Ben 1988 doğumluyum ve liseden sonra ki 3 yıllık tecil hakkımı kullandım. (19-22 yaş arası yani 20 yaşından itibaren askerlik yapacağımız için 2 yıl aslında). Geçen süreçte bana askerlikle ilgili herhangi bir bildirim gelmedi. Bu süreçte biraz da mecburiyetten üniversiteye gidemedim. Fakat bu sene böyle bir imkanım oldu. 1 yıl dershaneye gittim ve sınavdan yana bi kaygım yok rahatlıkla istediğim yere gidebilirim fakat önümde askerlik engeli var. Üniversiteye kayıt yaptırabilmem için "askerlik durum belgesi" götürmem gerekiyormuş. Eğer üniversiteye kayıt yaptıramazsam ve askere alınırsam hem bu 1 yılım boşuna gidecek hemde askerden döndüğümde tekrardan sınavlara hazırlanma lüksüm olmayacak. Biliyorum üniversite için yaşım biraz büyük ama önümde pek seçeneğim de yok. Yani şu an için en iyi seçeneğim üniversite. Bu konuyu düşünmekten kafayı yemek üzereyim . Bu durumda ne yapabilirim. Bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Abicim kaç yıllık konuyu hortlatmışsınız.... Hükümetin politikası para para para ...Sen vergi verdinmi , para ödedinmi ister bakaya ol saklan ister askerliğini yap ister bedelli anlamadınızmı ???
Merhaba, benıi
İm öğrenmek istediğim konu şu, 30 yaşındayım, 20lerime girdiğimde babam beni alıp askere gitmem için askerlik şubesine götürdüğünde şubeden bizi geri gönderdiler,daha vakti var sonra gelsin boşverin gibisinden. O günden sonra ne bir muaneye gittim ne kağıt geldi ne bişi. Bedelliyi bekliyorum. Geçenler de ciddi şekilde darp edildim, kafa kemiğimde kırıklar var.vücudumda hiç darp yok, 1 ay işgörememezlik raporu verdiler, yani şikayetçi olduğumda bu adamlar direk adam öldürmeye teşebbüsle yani öldürücü şekilde zarar vermekle yargılanacaklar. Şikayetçi olamamamın sebebei bu askerlik mevzusunun artık gbt de va çıkması, 1 seneden fazladır gbt ye girmedim, daha önce girdğimde ve mahkemeye çıktığımda bu kanun yoktu. Şimdi ben bu adamlardan şikayetçi olmak istiyorum ama ben gidip karakola şikayetçi olduğumda ve mahkemede benim askerliğim çıkacak mı, adamları adalete teslim edelim derken kendimi askere teslim etme olasılığım nedir bu konuda bilgisi olan beni bilgilendirebilecek bilgiye sahip birilerinden yardım bekliyorum, cevaplarsanız sevinirim
yatak istirahati askerlik sürenize eklenmeyecektir diye en azından umut ediyorum:)
merhaba sayın forum sakinleri
bir konuda bilginize ihtiyacım var. kamuda calısıyorum. henuz değil ama eylul donemınden sonra bakaya olacagım.
idare tarafından Askerlik Şubesinin Sevk Yazısı Üzerine ilişiğimin kesilmesi söz konusu olabilirmi isteğim dışında.
sağlık bakanlığına bağlı bir kurumda çalışıyorum. odemem gereken borclarım var bu arada ilişiğim kesilip askere gönderilirsem biterim ben bilgisi olan varsa bu konuda aydınlatabilirmi lütfen.
acil yardım . arkadaşlar bu askerlik işi beni yaktı kara kara bekliyorum bedelli çıkmasını yoksa hayatım mahvolacak 31.08.2012 de tıp fakültesinden mezun oldum geçici mezuniyer belgesiyle 2 ay sonra zorunlu hizmetime başlarken gittim askerlik işlemlerimi yaptırmaya durum bildirir belgesini aldım. zorunlu hizmetim ağüstos 2013 te bitti istifa etti. sonra tusa ve ingilizceye çalılmaya başladım velhasıl şuan harıl harıl tusa çalışıyorum lakin askerlik şubesine gittim bu gün bana hala öğrenci göründüğümü söylediler ve 31.12.2014 ten sonra sisteme otomatikmen kaçak olarak düşeceğimi bu tarihten önce gidip diplomamla muayene olmam gerektiğini söylediler. şimdi ben 1 defa 2 senedir benim suçum olmayan birşeyden ceza yiyecem durum saklamaktan . neyse onuda geçtim parasında değilim ben gidipte muayene olursam sınıflandırmaya alacaklar beni sonrada askere . ama ben 1.5 senedir ders çalışıyorum tus nisan 2015 te tusa girip kazansam bile kayıt yaptıramıyorum asker kaçağı olduğum için. bunun dışında yüksek lisans başvurusu yapabilirmiyim nisana kadar dedim özel bi üni. onlarda askerlik durum bildidir raporu istiyorlar . ne yapacağımı şaşırdım evden dışarı çıkmıyorum araba kullanmıyorum tusa kadar bedelli çıkmazsa bittim ben :( ne yapmalıyım bilemedim :/
Alıntı:
DRGULEN rumuzlu üyeden alıntı
acil yardım . arkadaşlar bu askerlik işi beni yaktı kara kara bekliyorum bedelli çıkmasını yoksa hayatım mahvolacak 31.08.2012 de tıp fakültesinden mezun oldum geçici mezuniyer belgesiyle 2 ay sonra zorunlu hizmetime başlarken gittim askerlik işlemlerimi yaptırmaya durum bildirir belgesini aldım. zorunlu hizmetim ağüstos 2013 te bitti istifa etti. sonra tusa ve ingilizceye çalılmaya başladım velhasıl şuan harıl harıl tusa çalışıyorum lakin askerlik şubesine gittim bu gün bana hala öğrenci göründüğümü söylediler ve 31.12.2014 ten sonra sisteme otomatikmen kaçak olarak düşeceğimi bu tarihten önce gidip diplomamla muayene olmam gerektiğini söylediler. şimdi ben 1 defa 2 senedir benim suçum olmayan birşeyden ceza yiyecem durum saklamaktan . neyse onuda geçtim parasında değilim ben gidipte muayene olursam sınıflandırmaya alacaklar beni sonrada askere . ama ben 1.5 senedir ders çalışıyorum tus nisan 2015 te tusa girip kazansam bile kayıt yaptıramıyorum asker kaçağı olduğum için. bunun dışında yüksek lisans başvurusu yapabilirmiyim nisana kadar dedim özel bi üni. onlarda askerlik durum bildidir raporu istiyorlar . ne yapacağımı şaşırdım evden dışarı çıkmıyorum araba kullanmıyorum tusa kadar bedelli çıkmazsa bittim ben :( ne yapmalıyım bilemedim :/
şubedekilere bunları anlatmadın mı, bi öneride bulunmadılar mı?