Ben bir Atılım Hukuk mezunu olarak üniversitemize gelin, çok iyidir, eğitimi şöyle böyle vs.. demeyeceğim. Herkes istediği üniversiteyi seçmekte özgürdür ancak sakın ön yargılarınızla hareket etmeyin. Arkadaşım şu üniversite için böyle dedi, diğeri için şöyle dedi, aman öbürünün kampüsü küçükmüş veya hocaları çok katıymış.....
Hiç bir hukuk fakültesi zaten kolay değildir. Ayrıca kolay olması da sizin için dezavantajdır çünkü girdiğiniz gibi sadece ders notlarını hatmederek mezun olursunuz ve sıradan 'amann mezun işte' diye gördüğünüz avukatlardan hiç bir farkınız kalmaz. Ha şunu da söylemek isterim : teorik bilgi ve uygulama çok farklıdır.Örneğin İcra ve İflas dersinde öğrendiğiniz bilgilerin çoğu fasa fisodur yani örneğin siz sadece takip talebinde bulunursunuz ve diğer tüm işleri daire yapar gibi anlatırlar ancak hiç ilgisi yoktur. Neredeyse dairede tüm işi avukat yapar. Bu yüzden de stajyerlerin ica takip işlerinden kaçtığı görülür.
Konuyu dağıtmadan... Atılım Hukuk yeni fakültesi, 4 amfisi, kurgusal duruşma salonu, ortalama 300 kişilik konferans salonu, kütüphanesi(yapım aşamasında Ankara'nın en büyük 3. kütüphanesi olacağı söyleniyor şu an inşaat halinde)
http://atilim.edu.tr/haber.php?kunye=110617-Kutuphane
ve bunun gibi bir çok olanakları mevcut.2010 Fiyat düzenlemesi ile şu an yıllık 18.750 TL. Fakülte web sitesi güncellenmediği için fakültenin yeni halini malesef göremezsiniz. Bir gidip bakın derim. Ancak akademik kadrosu hakkında bilgi alabilirsiniz.
İngilizceyi aman ihmal etmeyin. Çünkü artık ileride ingilizce bilmeyen avukatı işe almayacaklar. (Tabi siz kendi muhitinizde eş dostun izale-i şuyu davalarını, bir kaç yüksek meblağlı senedi takibe koyarım bana yeter diyorsanız orası size kalmış). Mesleki ingilizce öğrenin, IELTS sınavına girin. LLM programlarına katılın.Örneğin Benim hayalim aralık ayında hakimlik savcılık sınavını kazanırsam eğer. Stajı dondurup yüksek lisans yapmak ve o şekilde hakimliğe başlamak. Kısaca önünüzde çok fazla seçenek var.
Ben 5 yıllık fakülteyi 6 yılda bitirdim. Ama bu tamamen benden kaynaklanan sebeplerdendi. Eğer sizde benim gibi rahat rahat bitereyim derseniz nereye giderseniz gidin bu sene uzatmanın önüne geçebileceğiniz kanaatinde değilim. Üniversite hayatının tadına varın. Mümkünse aile yanında okumayın. Çünkü ileride iş ve aile hayatına inanın 3-0 galip başlarsınız. Sorumluluk alma ve ev geçindirmenin ne demek olduğunu anlarsınız. Ben yıllardır ailemden uzakta tek başıma Emek'de ikamet ediyorum. ALışveriş yapmanın, ay sonunu getirmenin(kimi zaman getiremenin) sıkıntısını çekin. Arkadaşlarınızı çağırın, ders çalışın, kimi zaman için, eğlenin komşularınızla papaz olun. Evinize hırsız girsin(ama siz evde olmayın), yeni aldığınız Laptop arızalansın ve size en çok yardımcı olacak LAptop'un 1 ay servisden GELEMEMESİNİ bekleyin ve bunalın :) Bunları niye yazıyorum? İleride öğrencilik hayatınızı düşündüğünüzde aklınızda kalacak bir çok ilginç ve değişik anılar ve de hayatınızın ileri safhalarında edineceğiniz bir çok tecrübe edinmeniz için. Benim çocuğum olursa ileride kesinlikle benim olduğum yerde eğitim almasını istemem. Ha ayrıca çok dırdır eden bir sevgiliniz olmasın, ileride yapmak istediklerinizim önüne geçecek veya sizi ideallerinizden uzaklaştırmanızı sağlayacak. Bana kalırsa hiç sevgiliniz olmasın :) Kafanız rahat bir şekilde üniversitenin tüm anından zevk alarak bitirin. Bir de lütfen ot gibi geçirmeyin kampüs hayatını. Örneğin üniversitenin kulüplerine girin ama lütfen çalışankulüplere kaydolun. Aikido ve uzakdoğu sporları kulübüne katılıp da yıllarca sadece Aikido'nun kelime anlamını öğrenerek geçirebilirsiniz. Size önerim muhtemelen her üniversitenin tiyatro kulüpleri her yıl aktif çalışırlar. O kulübe girebilirsiniz. Ben 6 yıl boyunca tiyatro kulübünde sahne amirliği, oyunculuk, yönetmen yardımcılığı ve son senemde de yönetmenlik yaparak ileride unutamayacağım bir çok başarılı işe ekip arkadaşlarım ve oyuncularla imza attık. Bu sizin için de, aileniz içinde gurur kaynağı olacaktır. Benim nacizane tavsiyem tiyatroydu ancak sizler ilgi duydugunuz başka kulüplerde de bir çok başarıya imza atabilirsiniz. İleride kendinize 'Lan ot gibi okuduk hiç de birşey anlamadım' demeyin. Fedakarlık yapın ama üniversite boyunca kendi kişisel gelişiminiz ve kazanacağınız tecrübeler için mutlaka birşeyler yapın.
Çok fazla uzattım. Bunları yazacağım diye ben dersimden geri kaldım. Malum Aralık'da sınav var. Tüm yeni öğrencilere ve de hala öğrencilik yapanlara başarılar dilerim..
Saygılar, Sevgiler....
Stj. Av. Alper Kulcu