-
Cevap: Adli sicil ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Her memurluk için güvenlik soruşturması gerekmiyor çocuk yaşta işlenen suç nedeniyle memur olma vasfı kaybedilmez böyle bir engel çıkarsa karşınıza dava açma hakkınız olur.
-
2003 yılında kullanmış olduğum kaçak elektrikten 2006 yılında yargılandım ceza çıktı yartıgay 2009 da cezayı bozarak tekrar mahkemeye yolladı.2009 yılında tekrar yargılamadan haberim olmadı tüm tebligatlar cmk avukatına gitmiş ve gıyabımda karar verilmiş. 1 ay 20 gün hapis 450tl adli para cezasına cevrilmiş bu da 647 nin 4,5,6 maddeleri uyarınca ertelenmiş..hagb geri bırakılmamış..karar 2009 aralıkta kesinleşmiş.
sabıkay kaydı aldığımda adli sicil kaydı vardır ama arşiv kaydı yoktur çıkıyor. 5 yıl geçtiği için adli sicilin silinmesi için dilekçe verdim. acaba adli sicilim silinir mi? silinirse arşiv kaydına mı alınır? benim bu durumum memurluğa engel midir? konuyu bilen arkadaşların cevabını bekliyorum..
-
arkadaşlar kaçak elektrik ten dolayı adli sicilden silinen kaydım arşive alındı ve şuan artık arşiv kaydım var..
bir belediyede daimi işçi olarak kadrolu işe başlama durumum var.
acaba bu arşiv kaydı engel olur mu? memnu hakların iadesini alsam kadrolu olarak işe başlayabilir miyim ?
başından geçen varsa yardım edebilir mi?
-
Konuyla alakasız olabilir belki ancak Adli Sicil kaydı alabilmek için e-devlet şifresi şartmıdır ?
Farklı bir siteden alınabiliyormu
teşekkürler
-
Başka bir site vermiyor benim bildiğim.
-
öncelikle herkese merhaba
16-17 yaşlarımdayken mahallemizdeki caminin yardım kutusu çalmış ve sonunda polislerce yakalanmıştık ve savcı karşısında ifade vermiştik
bundan bir sene kadar sonrada silahlı yağma suçundan dolayı çocuk cezaevinde 37 gün geçirmiş ve tahliye olmuştum yalnız arkadaşlarım hala yatmaktalar ve duyduğum kadarıyla o zamanlar bu suçları işlemeleri için onları benim yönlendirdiğimi belirten bir dilekçe sunmuşlar hakime
aradan neredeyse on yıla yakın bir zaman geçti ve bir daha ne karakol ne de şube yüzü görmedim
sadece askerde yemin etmeden önce üç kez firar ettim ama ceza almadım bunun dışında ayriyeten 28 gün parça parça oda hapisleri almıştım askerde bunlar teskeremde belirtilmiş
şimdi bunları unutmuş son sınıfa gelmiş ve deli gibi kpss çalışıyordum herşey iyiydi yanii
a grubu kadrolar ve özellikle idare memurluğu icra müdürlüğü falan düşünüyordum
biraz önce yunuslar beni durdurdu yanımda kız arkadaşımda vardı gbt me baktılar ve dediler ki DEVLET DAİRESİNDE HIRSIZLIK resmen yerin dibine girdim abi ya kız oğretmen bende memur olacam sözde
bunlar benim hep karşıma çıkmak zorunda mı
şimdi ben memur olamayacakmıyım
arşiv araştırması guvenlik soruşturması bunlar buna engelmidir değerli hukukcu arkadaşlarım abilerim elim ayagım titriyo resmen
birde şimdi e devlet üzerinden adli sicil kağıdı aldım
bunda adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamaktadır diyor
-
Emniyet genel müdürlüğü gbt daire başkanlığına gbt nizin silinmesi için dilekçe yollayın
-
Benim de sana benzer durumum var. Uzun süre araştırmalarıma göre bildiklerimi anlatayım. 18 yaşından önce işlenen suçlar buna yüz kızartıcı suçlar dahil güvenlik soruştuması yapmayan yerlerde atamanda sıkıntı olmaz. Zaten o tür yerlerde sabıka kaydının temiz olması yeterli. Güvenlik soruşturması yapan yerlerde ise kurumdan kuruma değişir. Örneğin bazı yerlerde güvenlik soruşturması 18 yaşından sonraki yılları kapsa diye geçer. Güvenlik soruşturmasında olumsuz çıkman durumunda dava açabilirsin. Bununla ilgili 6-7 tane örnek dava var bende. 18 yaşından küçükken yüz kızartıcı suç işleyip güvenlik soruşturması olumsuz çıkıp elenen kişiler tekrar mahkeme kararı ile görevine başlamış. Sana özelden link yollayacam inceleyebilirsin.
- - - Updated - - -
Şunu söyleyeyim o alçak polisin yaptığı kanunlara hukuka aykırı. Senin o GBT'ni herkesin içinde söyleyemez. Araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın. O GBT kaydın suç işlersen taranır, tedbir amaçlı. Senin arşivinin temiz olması zaten küçük yaşta işlediğinden dolayı. Yoksa arşivin silinmesi çok zor.
-
TÜRK CEZA KANUNU
Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma
MADDE 53. - (1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;
a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,
b) Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,
c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,
d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,
e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten,
Yoksun bırakılır.
(2) Kişi, işlemiş bulunduğu suç dolayısıyla mahkûm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanamaz.
(3) Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen veya koşullu salıverilen hükümlünün kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanmaz. Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen hükümlü hakkında birinci fıkranın (e) bendinde söz konusu edilen hak yoksunluğunun uygulanmamasına karar verilebilir.
(4) Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz.
- - - Updated - - -
(4) Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz.
buradaki birinci fikra hükmü tam olarak hangisi oluyor?
-
(1) yazan kısım a-b-c-d-e bentleriyle beraber hepsi
-
o halde ENGİN hocam benim memuriyetimin önünde hiç bir engel bulunmuyor değil mi
sonuçta kanunda açıkca belirtilmiş
18 yaşından önce ne olmuş ise olmuş
bunu bahane ederek arşiv araştırma ve güvenlik soruşturmamı olumsuz sonuçlandırır iseler dava açma ve kazanma şansım kesindir değil mi
-
-
Selamunaleykum arkadaslar, Ben de Zabıt Katipliği sınavında mülakatlara kaldım, Ancak 6 Mart'a kadar güvenlik soruşturması evrakı istiyorlar. Evrakta da devam eden bir davanızın olup olmadığı soruluyor, Ne yapsam bilmiyorum.
Aralık ayında benimde başıma 15-16 yaşında bir kıza adres sormaktan talihsiz bir olay meydana geldi. İftira atıldı. para karşılığı olduğu belli Çünkü bir miktardan para istiyorlar şikayetlerinden vazgeçmek için, hem onlara hem de avukat beye para vermek zorundayız. Duruşma 18 Mart'ta. O zamana kadar bir sıkıntı olur mu? Bir adliye kaleminde akrabamız hüküm giymediğin için sorun olmaz demişti. Ama yinede davanın düşmesi benim için hayırlı olur. Ne olur sizce.
Sayın savcı 103/1 den 3 yıldan 8 yıla kadar yargılanmamı talep etmiş. Ama Bir avukatımız senin olayının 105/2 olduğunu söyledi. olaylar senin lehine % 90 hagb verilir sana demişti. Baro avukatımda senin verdiğin ifadeyi karşı taraf doğrularsa beraat edersin demişti. Ne yapmam gerekir bu durumda?
-
Alıntı:
ihsan32 rumuzlu üyeden alıntı
Selamunaleykum arkadaslar, Ben de Zabıt Katipliği sınavında mülakatlara kaldım, Ancak 6 Mart'a kadar güvenlik soruşturması evrakı istiyorlar. Evrakta da devam eden bir davanızın olup olmadığı soruluyor, Ne yapsam bilmiyorum.
Aralık ayında benimde başıma 15-16 yaşında bir kıza adres sormaktan talihsiz bir olay meydana geldi. İftira atıldı. para karşılığı olduğu belli Çünkü bir miktardan para istiyorlar şikayetlerinden vazgeçmek için, hem onlara hem de avukat beye para vermek zorundayız. Duruşma 18 Mart'ta. O zamana kadar bir sıkıntı olur mu? Bir adliye kaleminde akrabamız hüküm giymediğin için sorun olmaz demişti. Ama yinede davanın düşmesi benim için hayırlı olur. Ne olur sizce.
Sayın savcı 103/1 den 3 yıldan 8 yıla kadar yargılanmamı talep etmiş. Ama Bir avukatımız senin olayının 105/2 olduğunu söyledi. olaylar senin lehine % 90 hagb verilir sana demişti. Baro avukatımda senin verdiğin ifadeyi karşı taraf doğrularsa beraat edersin demişti. Ne yapmam gerekir bu durumda?
Bugün duruşma yapıldı Avukat Bey bizden kimse gelmesin dedi. Hiç birimiz gitmedik. Sadece ben hazır bir şekilde adliye binası arkasında bekledim. Babası bir hafta önce para aldı şikayetinden vazgeçti söz verdi karımda duruşmada vazgeçicek dedi. Ama Anne Şikayetciymiş. Mahkeme 11 Mayıs 2015'e ertelendi. Bana da zorla getirilme kararı çıkartılmış.
-
merhaba arkadaşlar kuru sıkı tabanca alıcam ancak sabıka kaydı istediler benimde sabıka kaydım var bu maddeden 5237SA 86/2 86/3 E 54/1 29/1
62 52/2. ANTALYA;7.ASLCM 2240 P.18/11/2014 2014/343-2014/633 kuru sıkı almamda bir sakınca var mıdır şimdiden teşekkürler.
-
Sayın site yöneticileri ve üyeler ;2009 yılında uyuşturucu kullanmak suçundan yargılandım ve hakim: 5237 TCK nun 191/1. maddesi gereğince 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına
5237 sayılı TCK nun 191/6. maddesi yollaması ile 191/2. maddesi gereğince sanık hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararı verdi. Ben bütün tedavi ve denetim şartlarına uydum. denetimi tamamladım ceza infaz edilmiş sayıldığından bu durum adli sicil arşiv kaydıma düştü. adli sicil istatistik kurumuna dilekçe yazdım özlük haklarımın geri verilmesi halinde 15 yıl sonra silinebileceğini belirten bildirim yazı tarafıma tebliğ edildi. Adli sicil arşiv kaydımda bu durum gözüktüğü için voleybol fedarasyonu antrenörlük belgemi onaylamadı. dolayısıyle senelerce okudugum üniversite boşa gitti. federasyon belgemi onaylamadığı için işimi de yapamıyorum. uyuşturucu da kullanmıyorum. sizlere sormak istediğim;
1) arşiv kaydımı sildirmenin başka bir yolu var mı? varsa nedir?
2) herhangi bir mahkeme yoluyla federasyondan belgemi alabilmem için bir karar çıkarabilirimiyim.
3)formasyon alıp devlet memuru olabilirmiyim?
cok zor durumdayım bu konuda bana bilgileriniz ışığında yol göstermenizi rica ediyorum.. İlginiz için şimdiden teşekkürler
-
Merhaba sayın yetkililer,ilgili durumuma yorum yapanlara tesekkur ederim.sabika kaydimi sildirmek icin bu durumda ne kadar surem var;
YUKARIDA*KİMLİK*BİLGİLERİ*BULUNAN*ŞAHSIN*ADLİ*SİCİ L*KAYDI*VARDIR.*
***1**C:*009602015C0031970(09605867-15)*00.00.2009*00.00.2010*5237SA*204/1*43/1*
*********62*53/1*53/3.*NİĞDE*AĞM*2Y1A*H.30/12/2010*2010/100-2010/350**
*********22/04/2015
-
iyi günler 2008 senesinde adıma kayıtlı boş evde kaçak su dan ceza yazdılar ve cezayı ödedikten sonra kağıt geldi mahkemeye gittim ve suç olarak kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık yazıyor 4 ay ceza verdiler belediyenin kestiği cezayı ödediğimden dolayı 1 ay 10 gün hapis cezası verdiler o da 5 yıl içinde suça karıştığımda yatmalı.sizden yardım istediğim 3 soruma cevap verebilirmisiniz
1 şuan e devlet üzerinde mahkeme dava sorgulamada bu görünüyor bunu nasıl sildirebilirim
2 bu memuriyet için engelmidir eğer engel ise bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirim
3 adli sicil belgesi aldığımda hiçbirşey yazmıyor ama adliye katiplikte elenme nedenim buymuş doğrumudur
-
Merhabalar benim 2008 yilinda CK:243/1 62/1 52/2. maddelerinden mahkeme karari ile 1500 tl para cezasi odedim simdi ozel bir is yerinde calismak icin apron karti cikartmam gerekiyor. buna engel bir durum varmi ve kesin cozum olan ADLI SICIL ARSIV KAYDI mi sildirebilirmiyim o yili ve bu suclari goz onunde bulundurursak? cok tesekkurederim
-
Merhabalar,
Ben 15 yaşında bilincimi kaybedecek kadar alkollü içki içtim ve hastaneye kaldırıldım. Evde bir çok parfüm bulunuyordu. İçtiğim alkollü içkinin aromasından dolayı ağızım parfüm gibi kokuyordu. Hastane polisi beni parfüm içti sanarak intihara teşebbüs raporu hazırlamış. Karakola bu raporla ifade vermeye gittik ve karakoldaki yazıcı "ağızımın alkol kokmaması için ağızıma bir miktar parfüm sıktım" şeklinde yazdı. Sizce bu olaydan sonra sicilime herhangi bir şey geçmiş midir? Şu anda 16 yaşındayım adli sicil kayıdımı öğrenemiyorum.
Teşekkürler.
-
Sayın site yöneticileri ve üyeler ;2009 yılında uyuşturucu kullanmak suçundan yargılandım ve hakim: 5237 TCK nun 191/1. maddesi gereğince 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına
5237 sayılı TCK nun 191/6. maddesi yollaması ile 191/2. maddesi gereğince sanık hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararı verdi. Ben bütün tedavi ve denetim şartlarına uydum. denetimi tamamladım ceza infaz edilmiş sayıldığından bu durum adli sicil arşiv kaydıma düştü. adli sicil istatistik kurumuna dilekçe yazdım özlük haklarımın geri verilmesi halinde 15 yıl sonra silinebileceğini belirten bildirim yazı tarafıma tebliğ edildi. Adli sicil arşiv kaydımda bu durum gözüktüğü için voleybol fedarasyonu antrenörlük belgemi onaylamadı. dolayısıyle senelerce okudugum üniversite boşa gitti. federasyon belgemi onaylamadığı için işimi de yapamıyorum. uyuşturucu da kullanmıyorum. sizlere sormak istediğim;
2) herhangi bir mahkeme yoluyla federasyondan belgemi alabilmem için bir karar çıkarabilirimiyim.
cok zor durumdayım bu konuda bana bilgileriniz ışığında yol göstermenizi rica ediyorum.. İlginiz için şimdiden teşekkürler
- - - Updated - - -
-
merhaba umarım konuyu doğru yere açmışımdır...
sorunum şöyle 1999 yılında, eskici pazarından aldığım eski kitap vs mallar içinde yasak yayınlar olduğu için adli para cezası aldım bana çevremden 5 yıl sonra silinir ödeme şeklinde telkinler gelince ve maddi sorunlar nedeniyle ödeyemedim.
ancak şuan E devlete baktığımda adli sicil kaydı vardır yazıyor bu para cezası nedeniyle araştırdığım kadarı ile bu para ödenmeden silinimiyormuş.
e devlette
1 C: A00502002C0119600(01373680-00) 01.03.1999 CK:426 119;647SA 5. KADIKÖY;
3.SCM 684000000 AP.21/10/1999 00000982-00001849 15/11/1999
şeklinde yer almakta
ben bu parayı ödemek istyorum ancak daha önce ödeme yapmadığım için sıkıntı yaşarmıyım faiz ne kadar gelir hapse atılma riskim olurmu bana herhangi bir tebligat gelmedi aramam filan yok adresim belli
adliyeye gidip borcu kapamak istesem nasıl bir işlem yapılır ceza o zaman 500 tl kadardı şimdi ne kadar öderim yada dediğim gibi nasıl bir işlem yapılır hakkımda?
teşekkürler
-
merhaba,
1 C: 003502015C0154834(03533504-15) 06.10.2009 5237SA 106/2 A. BURSA;15 ASLCM 1Y3A H.27/09/2011 2010/180-2011/478 26/02/2015
2 C: 003502015C0154812(03533501-15) 06.10.2009 5237SA 86/2. BURSA;15 ASLCM 5A18G H.27/09/2011 2010/180-2011/478 26/02/2015
eşim sabıka kaydında yukarıda yazannedenden dolayı 20 ay 18 gün ceaz aldı ve açık ceza evine teslim oldu . 50 gün ceza evinde kaldıktan sonra denetimli serbestlikten yararlanarak dün tahliye oldu. benim sorum öncelikle sabıka kaydından bu durumu sildirebilmemiz mümkün mü ne kadar süre geçmesi gerekiyor?
birde iş aramaya başlayacak normal personel olarak işe girebilir mi?
biraz araştırdım. eski hükümlü sayılması için en az 6 ay ceza evinde kalması gerekiyormuş gibi anladım ama eminde olamadım. alınan cezaya mı bakılıyor yoksa cezaevinde kaldığı süreye mi.
yardımcı olursanız sevinirim.
-
Adlî sicile kaydedilecek bilgiler
Madde 4- (1) Türk mahkemeleri tarafından vatandaş veya yabancı hakkında verilmiş ve kesinleşmiş mahkûmiyet
hükümleri adlî sicile kaydedilir. Bu bağlamda;
a) Hapis cezaları ile ilgili olarak;
1. Hapis cezasına mahkûmiyet kararı,
2. Koşullu salıverilme kararı,
3. Koşullu salıverilmede denetim süresinin uzatılmasına ilişkin karar,
4. Koşullu salıverilme kararının geri alınmasına dair karar,
5. Hapis cezasının infazının tamamlandığı hususu,
b) Hapis cezasının ertelenmesi halinde;
1. Denetim süresi,
2. Denetim süresinin yükümlülüklere uygun veya iyi halli olarak geçirilmesi dolayısıyla cezanın infaz edilmiş
sayıldığı hususu,
3. Ertelenen hapis cezasının infaz kurumunda çektirilmesine ilişkin karar,
c) Adlî para cezası ile ilgili olarak;
1. Adlî para cezasına ilişkin mahkûmiyet hükmü,
2. Adlî para cezasının ödenmek suretiyle infaz edildiği hususu,
3. Adlî para cezasının tazyik hapsi suretiyle kısmen veya tamamen infaz edildiği hususu,
4. Adlî para cezasının tazyik hapsinden sonra kalan kısmının ödenmek suretiyle infaz edildiği hususu,
d) Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırıma mahkûmiyet halinde;
1. Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırım olarak, adlî para cezasına mahkûmiyet veya güvenlik tedbiri
uygulanması hükmü,
2. (Değişik: 26/2/2008-5739/7 md.) Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırım olarak hükmedilen güvenlik
tedbirinin gereklerinin yerine getirilmemesi dolayısıyla hapis cezasının infazına ilişkin karar,
3. Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırım olarak hükmedilen güvenlik tedbirinin değiştirilmesine ilişkin karar,
e) Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma ile ilgili olarak;
1. Kasten işlenen bir suç nedeniyle hapis cezasına mahkûmiyetin kanunî sonucu olarak yoksun kalınan haklara
cezanın ertelenmesi dolayısıyla getirilen istisnaya ilişkin karar,
2. Mahkûmiyet hükmüyle bağlantılı olarak verilen, belli bir hak ve yetkinin kullanılmasının veya belli bir meslek
veya sanatın icrasının yasaklanmasına ya da sürücü belgesinin geri alınmasına ilişkin karar,
f) Türk vatandaşı hakkında yabancı mahkemeden verilmiş ve kesinleşmiş olan mahkûmiyet kararının Türk hukuku
bakımından doğurduğu hak yoksunluklarına ilişkin olarak Cumhuriyet savcısının istemi üzerine mahkemece verilen karar,
g) Ceza mahkûmiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık dolayısıyla
verilen karar,
h) Ceza zamanaşımının dolduğunun tespitine ilişkin karar,
i) Genel veya özel affa ilişkin kanun; özel affa ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı,
j) Askerî Ceza Kanununa göre verilmiş mahkûmiyet kararlarındaki ferî cezalar,
Adlî sicile kaydedilir.
(2) Kanun yararına bozma veya yargılamanın yenilenmesi sonucunda verilen mahkûmiyet hükmü ya da eski hükümde
değişiklik yapan tüm hüküm ve kararlar açısından da birinci fıkra hükümleri uygulanır.
(3) Kanun gereği olarak gerçek kimliği saklı tutulan kişilerin adlî sicil ve arşiv kayıtlarına ilişkin usul ve esaslar
yönetmelikle düzenlenir.
Adlî sicile kaydedilmeyecek bilgiler
Madde 5- (1) Türk mahkemeleri tarafından verilmiş olsa bile;
a) Disiplin suçlarına ve sırf askerî suçlara ilişkin mahkûmiyet hükümleri,
b) Disiplin veya tazyik hapsine ilişkin kararlar,
c) İdarî para cezasına ilişkin kararlar,
Adlî sicile kaydedilmez
-
http://i.hizliresim.com/l1G9qB.jpg
Bu linkte arşiv kaydım var bu suçlar memuriyete engel mi ve bunları sildirtebilir miyim
-
memurluk
merhabalar 2004 te arkadaş kurbanı olarak kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmaktan mahkemeye çıktık adli sicil kaydım yok adli arşiv kaydım var 191 den şimdi iyi bir puan aldım memur olmama engelmidir cevaplarsanız çok sevinirim
-
arşiv kaydı silinmesi ile iligli bilgi sahibi olan var mı? 2005 öncesi suçlar..
-
ARKADASLAR BU SICILIN ACILIMI NEDIR LUTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?
1 c : 001802015C0406767 ( 01880432-15 ) 09.11.2013 5237SA 155/1 53/1.A.B.C.D
Kucukcekmece: 20.ASLCM 6 A H:100 P. 18.11.2014 2014/1105 - 2014/672 03.02.2015
2 c : 010302016C0030441 ( 10305584-16 ) 05.08.2011 5237SA 245/1.
Samsun 5. ASLCM 1Y 3A H: 20.00 TL P. 08.12.2015 2015/716- 2015/1164 20/01/2016
-
1-Küçükçekmece 20 Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonunda TCK 155/1 (Güveni kötüye kullanma) suçundan 6 ay hapis, 100 TL para cezası verilmiş.
2-Samsun 5 Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonunda TCK 245/1 (Banka veya Kredi kartların kötüye kullanma) suçundan 1 yıl 3 ay hapis, 20.000.TL para cezası verilmiş.
-
Merhaba sicil kaydımda bu şekilde bilgiler çıkıyor hem sicil hem arşiv kaydından sildirebilirmiyim acaba.Yada silinmesi için ne kadar süre geçmesi gerekiyor
ADLİ SİCİL KAYDI SORGULAMASI SONUÇLARI : (**)
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI VARDIR.
1 C: 000402010C0005829(00401089-10) 04.02.2009 5846SA;CK:71/1;5237SA;CK:62
50/1. AFYONKARAHİSAR;3.ASLCM 5A BİR YERE GİTMEKTEN VEYA ETKİN YAS.
10/12/2009 2009/243-2009/594 07/01/2010
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI VARDIR.
2 Y: 000402010Y0009274(00405749-10) 04.02.2009 5846SA 71/1 5237SA;CK:62
50/1D. AFYONKARAHİSAR;3.ASLCM 10/12/2009 2009/243-2009/594 5A BİR YERE
GİTMEKTEN VEYA ETKİNLİKTEN YAS. 09/07/2010
-
Ben konu açtım ama burayada yazmak istedim çünkü işe giremiyorum yakın bir tarihte tam istediğim gibi bir iş yerinin işçi alımı var bu konudan dolayı ne yapacağımı bilmiyorum umarım yorumlarsınız.
Selamlar. Benim çok merak ettiğim ve bir türlü anlayabileceğim bir yanıt bulamadığım bir sorunum var. Yorumlarınız benim için çok değerlidir şimdiden teşekkür ederim.
Ben işlediğim suçlar nedeniyle bir kaç kere para cezası,erteleme cezası ve denetimli serbestlik olarak kamu kuruluşunda çalıştırılma cezası aldım. DSM'den aldığım cezam Kamu kuruluşunda çalıştıktan sonra adli sicil kaydımdan silindi.
Diğer cezalarım olan erteleme ve para cezası adli sicil kaydımda bulunmaktadır. Şu şekilde ;
Bu dosyanın ödemesini tamamladım son taksitini yatırdım
C: 008802016C0014300(08803079-16) 03.11.2012 5237SA 86/2. SARUHANLI;ASLCM 2000,00 P.02/12/2015 2015/873-2015/963 02/12/2015
Bu dosya da aldığım erteleme cezası. Bana tanıdığı erteleme süreci bitti
C: 006902016C0109001(06921343-16) 09.02.2015 5237SA 191/1 51. İZMİR;4. ASLCM 1Y8A H.18/12/2015 2015/518-2015/846 22/01/2016
Burada merak ettiğim konu ise bunlar özel iş için aldığım sabıka kaydımdan ne zaman kalkmasıdır. Özellikle erteleme cezası olan. değerli yorumlarınızı esirgemeyin lütfen iyi forumlar.
-
Mahkeme kalemine müracaat edin cezanızı ödediğinizi/sürenin dolduğunu söyleyin yerine getirme fişi düzenliyorlar adli sicil müdürlüğüne yolluyorlar veya size veriyorlar siz yolluyorsunuz 15-20 gün içinde siliniyor.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme kalemine müracaat edin cezanızı ödediğinizi/sürenin dolduğunu söyleyin yerine getirme fişi düzenliyorlar adli sicil müdürlüğüne yolluyorlar veya size veriyorlar siz yolluyorsunuz 15-20 gün içinde siliniyor.
Teşekkür ederim.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Engin bey bir sorum daha olucak bu erteleme cezasının süresi doldu demiştim. Aldığım ceza 1 yıl 8 ay dolan süre de bu süredir 191/1 maddesinden aldım bu cezayı. Bu cezanın adli sicilden silinmesi için ek bir infaz süresi varmıdır yoksa 1Y8A dolduğu için adli sicil müdürlüğüne başvuru yapmalımıyım. Şimdiden teşekkür ederim
-
Selamlar
013102008C0000237(13100012-08) 30.01.2006 CK:86/1 86/3,E 51/3.
ÇARŞAMBA;2.ASLCM 1Y6A H;2Y DENETİM. 06/04/2007 06/156-128 22/06/2007
Yukarda yazılı olan suçumu 2007 de işlemiş bulunmaktayım ve çok Pişmanım. İstatistik kurumuna dilekçe yazmam sonucunda arşive eklediler. Olayın üzerinden şuan 10 yıl geçti, Benim sorum şu olacak, öncelikle ben bu dosyayı arşivden sildirebilirmiyim, sildirmem için nasıl bir yol izlemeliyim, öğrendiğim kadarı ile 5 yılda silinen, 15 yılda silinen, 30 yılda silinen ve ölümle kapanan arşiv kayıtları varmış. Benimki bunların hangisine giriyor. Ve son olarak avcı belgesini kazandım ama almak için Yivsiz Tüfek ruhsatnamesi almam gerekiyor. Bu suçdan dolayı alamıyorum. Arşiv kaydım şayet silinirse bu önüme tekrar engel olacakmıdır.?
Bu suçun önümde bir kara leke gibi ömür boyu kalmasını istemiyorum, sürekli araştırıyorum galiba silinme şansı varmış, bilgisi olanlar bana yardımcı olmasını canı gönülden istiyorum. teşekkürler herkeze.
-
Öncelikle Selamünaleyküm böyle bir sayfayı Hazırladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum benim Sorum şu olacak;
Yakın zamanda tanıstıgım birine Zor zamanında oldugunu ve paraya ıhtıyacı oldugunu söyleyerek borc para verdim iyi niyetimden kaybettim hep işte olayda şu;Borcumu geri ıstedıgım de parasının olmadıgını eger istersen koşu bısıkleti oldugunu ve onu satarak 200 lira borcunu öle kapatmak ıstedıgıni soyledı bende kabul ettım. Aksam uzerı bana binayı tarıf ettı selda ablasının haberı oldugunu ve benı beklediğini soyledı kendisi dısarda telefonla konusacagını benım gıdıp almamı ıstedı bende gırdım binaya kapısı acıktı ve kımse yoktu bınada egılıp bınanın bodrum katına baktığımda koşu bısıkletını gordum.
Asagı kata ındım ve incelemeye basladım. O sırada binaya bırı gırdı ve naptıgımı sordu bende gerekenı anlattım bu bınada selda dıe bırının oturmadıgını soyledı. Bende korktum ve işgillendim beni hırsız sandı normal olarak ve cıkmama musade etmedi. O sırada sesler konusmalar derken bına ya herkes ındı.
Ben anladım ki oyuna geldım kazık yedım üstüne üstlük darp edildim.Beni bu hale düşüren o serefsız cocuk ta piyasada yok kayıp telefon ulasılmıyo adı beyto sadece onu biliyorum. Çok yanlısa düştüm güvenimi iyiliğimi bitirdi bu sahıs benım saglıgımı bozdu. Neyse Polıs geldı aldı bnı karakol savcılık derken adli kontrol sartıyla serbest kaldım karakola imza veriyorum haftanın 3 günü sicilimde tertemizdir çolk şükür yanlıs bi insan olmadım aksıme ınsanlara faydalı olmak için hersey yaptım.ocakta mahkemem var bu işin akıbeti ne olur yardımcı olursanız cok sevınırım uyku uyuyamıyorum inanın.
-
Merhaba,
2012 yılında karara bağlanmış "Yurda Kaçak Yollarla Ürün getirmek ve satışa sunmak" konulu 5 ay hapis cezası aldım ve hapis cezam 1 yıl süreli ertelendi.
Bugün itibariyle aradan 5 yıl 6 ay geçmiş oldu.
- Adli sicil kaydımı sildirebiliyor muyum?
- Adli sicil arşiv kaydımı sildirebiliyor muyum?
Arşiv kaydının silinmesi için ilgili yasada "Yasaklanmış hakların geri verilmesinden sonra 15 yıl içinde" gibi bir ibare var. Fakat anladığım kadarıyla benim yasaklanmış bir hakkım olmadı.
Bununla beraber “Diğer mahkûmiyetler bakımından kaydın arşive alınma koşullarının oluştuğu tarihten itibaren beş yıl geçmesiyle” tamamen silinir. Ben bu ibareden yasaklanmış hakların olmadığı için bana uyduğunu düşünüyorum. Doğru düşünüyor muyum ? Bu durumda arşive alınma koşulları hangi tarihi içermektedir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İş aradığım bir dönemde olduğum için sildirmem hayati önem taşıyor.
-
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI VARDIR.
1 C: 009202013C0034281(09207826-13) 17.04.2007 5237SA 155/2. BODRUM;4.ASM 6.
000,00 TL ADLİ PC.20/11/2012 2008/158-2012/665 18/01/2013
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI VARDIR.
2 Y: 009202014Y0032282(09224426-14) 17.04.2007 5237SA 155/2. BODRUM;4.ASLCM
20/11/2012 2008/158-2012/665 6000,00TL ADLİ PARA. 02/06/2014
Adli sicilim memuriyete engel mi ve başvuru yaptım silinir mi?
-
Herkese merhabalar. Adli sicil kaydimla ilgili bir kac sorum olacakti.
1- C:012312009G0004414 (12302888-09) 18.02.2004 5237SA 142/1.B.143/1.168.62
BEYKOZ:1.ASCLM 1Y11A10G H:3Y CEZ ERT NED DENT. 27/10/2008
2004/894-2008/663 23/12/2008
2- C: 012312009G0011614 (12308120-09) 09.01.2004 5237SA
142/2.D.2.
BEYKOZ:2.ASLCM 1Y11A10G H:3Y CEZ ERT NED DEN. 23/10/2008 2004/353-2008/578 03/03/2009
3- C: 012312009G0011580 (12308114-09) 18.02.2004 5237SA
142/1.B.1.
BEYKOZ:2.ASLCM 1Y11A10G H:3Y CEZ ERT NED DEN. 23/10/2008
2004/386-2008/579 03/03/2009
4- C: 012312009G0011210 (12307352-09) 20.02.2004 5237SA
142/1.B.151. 51/3. 51/6. 52/7. 52/8
BEYKOZ:2.ASLCM 1Y8A H:23/10/2008 2005/458-2008/581
03/03/2009
adli sicil arsiv kaydi yoktur.
internette cok arastirmama ragmen kesin bir bilgi ve ne yapacagimi bulamadim. Su an iÅs aradigimdan dolayi is icin basvurdugum yerler adli sicil kaydi istemekte, ondan dolayi acil yardimlarinizi bekliyorum.Adli sicil kaydimi sildirebilir miyim? Sildirmem icin ne yapmam gerek? En son 5 gun evvel adli sicili mudurlugune dilekce gonderdim. Bundan 1 yil evvelde gondermistim ama silinmemisti. Nasil bir yol izlemeliyim. ilginize simdiden tesekkur ederim.
-
Alıntı:
Uğur177 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar. Adli sicil kaydimla ilgili bir kac sorum olacakti.
1- C:012312009G0004414 (12302888-09) 18.02.2004 5237SA 142/1.B.143/1.168.62
BEYKOZ:1.ASCLM 1Y11A10G H:3Y CEZ ERT NED DENT. 27/10/2008
2004/894-2008/663 23/12/2008
2- C: 012312009G0011614 (12308120-09) 09.01.2004 5237SA
142/2.D.2.
BEYKOZ:2.ASLCM 1Y11A10G H:3Y CEZ ERT NED DEN. 23/10/2008 2004/353-2008/578 03/03/2009
3- C: 012312009G0011580 (12308114-09) 18.02.2004 5237SA
142/1.B.1.
BEYKOZ:2.ASLCM 1Y11A10G H:3Y CEZ ERT NED DEN. 23/10/2008
2004/386-2008/579 03/03/2009
4- C: 012312009G0011210 (12307352-09) 20.02.2004 5237SA
142/1.B.151. 51/3. 51/6. 52/7. 52/8
BEYKOZ:2.ASLCM 1Y8A H:23/10/2008 2005/458-2008/581
03/03/2009
adli sicil arsiv kaydi yoktur.
internette cok arastirmama ragmen kesin bir bilgi ve ne yapacagimi bulamadim. Su an iÅs aradigimdan dolayi is icin basvurdugum yerler adli sicil kaydi istemekte, ondan dolayi acil yardimlarinizi bekliyorum.Adli sicil kaydimi sildirebilir miyim? Sildirmem icin ne yapmam gerek? En son 5 gun evvel adli sicili mudurlugune dilekce gonderdim. Bundan 1 yil evvelde gondermistim ama silinmemisti. Nasil bir yol izlemeliyim. ilginize simdiden tesekkur ederim.
Cevap verebilecek yardımcı olabilecek birileri var mı? Mahkemeden yerine getirme fişi yada başka bir belge almamın faydası olur mu?