-
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Arkadaslar webtasarimi konusunda yardimci olmak isterim . Bu sadece bir kisi ile olacak is degil. Ayrica turkiyedeki internet hukuk kurallarini hic bilmiyorum. Bunun biraz arastirilmasi gerekir. Bunlarin haricinde ben elimden geleni yapmaya hazirim. Ilgilenenler lutfen mesaj atsinlar.
Cok uzaklardan hasretle kucaklarim :)
P.S.:Ayrica recedivist and macabre kardesimlerime de cok tesekkur ederim katkilarindan dolayi.
-
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Arkadaşlar okuyorum, araştırıyorum ve sayenizde kararlarıma daha sıkı sarılıyorum...Sizin eşsiz bilgilerinizden daha fazla faydalanıp artık harekete geçmeyi düşünüyorum.Cevabını hemen hemen tahmin ettiğim ama sizin cevaplarınızı da öğrenmek istediğim bir kaç sorum var.
1. Haftasonu mesai saatleri dışında gidip bir daha dönmemekle yıllık izinden dönmemek arasında fark var mı?
2. 2009 mezunu askeri lise, harp okulu mezunu biri için tazminat tahminen ne kadar olur?
3. Malumunuz sistem mühendisliğiyle ödüllendirilip (!) mezun oluyoruz kho dan. Firardan sonra devlette tekrar çalışılabiliyor ama biz devlette ne olarak görev yapacağız? Yani bizim mühendiliğimiz için devlet kadro ayırmış mı? Eğer bu mümkün değilse lise kpss diye birşey varmış sanırım, bu şekilde de devlete girebilir miyiz ? (Yanlış anlaşılmasın illa devlet olsun diye bi fikrim yok hatta devlette çalışmak son tercihim olur.)
Keşke "iş değiştirmek" bu şartlar altında olmasaydı da zaten unutturulmaya çalışılan insanlığımızın farkında olup hemen harekete geçebilseydik...
-
Alıntı:
offspring77 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ortodontist; Anayasa Mahkemesinde askeri suçlarında HAGB yararlanma konusunun beklediği bilgisini ne kadar emin kaynaktan aldın acaba? Çünkü gerçekten, diğer arkadaşlarımızın bu konu hakkında daha açık bir bilgisi yok galiba ama en azından bu dosyanın beklediğini, kesin var olduğunu bilmek bile bir adım olarak öngörülebilir..
Beni yargılayan askeri hakimler söyledi.
-
Benim bildiğim kadarıyla son sınıfa kadar ayrılma hakkı verildi. Neden bu yolla gitmiyorsun?
-
Alıntı:
ortodontist rumuzlu üyeden alıntı
Beni yargılayan askeri hakimler söyledi.
İyi bir yerden ve birincil ağızdan alınan bir haber olmuş.
Sizde o zaman bunun üzerine verilen hapis cezası infazının ertelenmesi talebinde bulundunuz mu peki? Çünkü sanki bunu size söylerken askeri hakim "bunu da dikkate al" der gibi olmuş!!
-
Alıntı:
offspring77 rumuzlu üyeden alıntı
İyi bir yerden ve birincil ağızdan alınan bir haber olmuş.
Sizde o zaman bunun üzerine verilen hapis cezası infazının ertelenmesi talebinde bulundunuz mu peki? Çünkü sanki bunu size söylerken askeri hakim "bunu da dikkate al" der gibi olmuş!!
Daha dava sonuçlanmadı....
-
Arkadaşlar bana biraz da olsa yardım ederseniz sevinirim çünkü uçurumun kıyısındayım...
-
Arkadaşlar herhalde uzun bir süredir kimsenin forma uğrayacak vakti yok. Beylik tabancası ile firar etmenin silahla firara girmediğini biliyorum, doğru mu biliyorum? Bir de yukarıdaki sorularıma cevap bulabilirsem çok sevineceğim. Saygılarımla...
-
Alıntı:
freedom3106 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar herhalde uzun bir süredir kimsenin forma uğrayacak vakti yok. Beylik tabancası ile firar etmenin silahla firara girmediğini biliyorum, doğru mu biliyorum? Bir de yukarıdaki sorularıma cevap bulabilirsem çok sevineceğim. Saygılarımla...
Beylik tabancası ile firar etmek kesinlikle silahla firara girmez.. Diğer sorularına bilgim dahilinde olmadığı için üzgünüm cevap veremiyeceğim..
-
Alıntı:
freedom3106 rumuzlu üyeden alıntı
Al bakalim freedom, bildigim kadariyla cevaplayayim sorularini, ben hergun burayi takip ediyorum ama sorularin cok detay ve birbiriyle baglantisiz sorular. neyse;
1. Haftasonu mesai saatleri dışında gidip bir daha dönmemekle yıllık izinden dönmemek arasında fark var mı?
Benim bildigim kadariyla var. Garnizon terk alirsan h.sonu galiba yillik izinde gibi ayni oluyor, onun disinda sucun 'izin tecavuzu' olmasi icin yoklamada 'izinde' olman gerekiyor. Bu kriter olabilir sanirim. Emin degilim ama!
2. 2009 mezunu askeri lise, harp okulu mezunu biri için tazminat tahminen ne kadar olur?
Burada Maliyeci bile olsa yanitlayamaz bunu :) 2 sene calisip firar etmis birisi olacaksin (bilmiyorum ettin mi firar daha ama), 80bin de cikarani duydum, 20bin de.
3. Malumunuz sistem mühendisliğiyle ödüllendirilip (!) mezun oluyoruz kho dan. Firardan sonra devlette tekrar çalışılabiliyor ama biz devlette ne olarak görev yapacağız? Yani bizim mühendiliğimiz için devlet kadro ayırmış mı?
Bu oyle bir soru ki ne diyim bilemedim, kpss sinavinin kitapcigina falan bak meslek dallarindan kim nereye aliyor orada falan yaziyordur belki ne bileyim :) Burada ayrilip tekrar devlete giren arkadaslar var alinmasinlar ama, ben sahsen onca zahmete girip tsk'dan firar ederek ayrilip tekrar devlete girip memur olmayi pek anlayamiyorum :)
selamlar
-
Arkadaşlar çok teşekkür ederim..Bu formu sürekli takip ediyor olacağım.. Bu arada gazam mübarek olsun :D
-
Sevgili arkadaşlar,hapis sürecini tamlayan bir firari astsubay arkadaşınız ,cezaevinde yaşadıklarıyla ilgili bir kitap yazmış.Kimi zaman hüzünlendiren kimi zaman da güldüren bir çok olay anlatılıyor kitapta.İstanbulda hapis cezasına razı olupta çekmeyi göze alacak arkadaşlara da tavsiyelerde bulunmuş.Paşakapısı ceza evinde cezalarınızı tamamlamanızı ve asla ama asla maltepe ya da silivri açık ceza evlerine gitmemenizi tavsiye ediyor.Paşakapısına sadece memur şahıslar alındığı için ve sosyal etkinlikleri çok fazla olduğundan huzurlu bir ceza süreci geçirmek istiyorsanız Paşakapısı na gidiniz uyarısında bulunuyor.Diğer açık cezaevlerinde her ne kadar telefon görüşmelerinin sınırsız ve izin hakkınızın olması gibi avantajlarınızın olduğunu belirtse de zorla çalıştırıldığınızdan , güvenli olmayışından ve askeri şahıs olmanız dolayısıyla hiç de iyi gözle bakılmayacağınızdan dolayı huzurunuzun kaçmasını istemiyorsanız açık cezaevlerine gitmemenizi tavsiye ediyor.
-
Kitabın ismini alabilir miyiz acaba?
-
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/...akana-protesto
Emekli astsubay artık dayanamamış bizim mecburi hizmeti tek başına protesto etmiş. Sesimizi bir şekilde duyurmamız lazım arkadaşlar
-
helal olsun !! yalnız arkada ki teyzede konudan bir haber ama yorum yapmaktan geri kalmıyor işte milletimiz biz ne kadar anlatsak da olmuyor aman ne guzel işiniz var hazır para lojman orduevi vs. deyip geçiyorlar :)
Birde dağıttığı kağıtta ne yazılıydı çok merak ediyorum
-
Resen emeklilik anayasaya aykırı..okuyun lğtfen
-
Cevap: Resen emeklilik anayasaya aykırı..okuyun lğtfen
herkese selamlar ben aralık 2009 da firar ettim ve bir hafta önce birliğim ile kurduğum irtibat sonucunda kuvvetin ilişiğimi kesmeleri için yazı gönderdiklerini öğrendim. ben şunu merak ediyorum.bundan sonraki süreçte ben mahkememin olduğu gölcük'e gidecem gittiğim zaman benimle ilgili nasıl bir süreç yaşayacağım ve czamı sivil cezaevinde hemen çekmek istiyorum bu mümkün mü
-
Cevap: Resen emeklilik anayasaya aykırı..okuyun lğtfen
ben senden yaklasik 6 ay once firar ettim benim ilisigimi niye kesmiyorlar hala anlamadim...?
-
Merhaba arkadaşlar, bende Mart 2010 tarihinde firar ettim bugün itibariyle birliğime ilişiğimin kesilmesi ile ilgili yazı geldiğini öğrendim. JGK'lığı bünyesinde görev yapan bir astsubay olarak 14 ay gibi kısa bir sürede ilişiğimin kesilmesini beklememekle birlikte benim için hayırlı bir haber oldu hapis cezası kısmını söylememe de gerek yok zaten. Bundan sonraki süreçte artık hesaplayacakları tazminatın tebligatını bekleyeceğim. Tazminat miktarının da 2003 yılında 1 yıl astsubay okulu okuyarak Mart 2010 da firar edip yaklaşık 7 yıl görev yapmış olmam neticesinde aşağı yukarı 7-8 bin TL arasın da olacağını düşünüyorum çünkü 10700 TL yükleme senedine imza atmıştım aynı durumda ilişiği kesilen bir uzman jandarma arkadaşıma da 7.750 TL ödetme çıkmıştı daha önce bu konuyu burada paylaşmıştım. Başka bir ihtimal de telefon ile J.Okulları maliye şubeyi arayarak öğrenmeye çalışacağım. OYAK kesintileri ile emekli sandığı ikramiyesi sanırım bu kurumlar tarafından bir devlet bankası aracılığı ile ilgili kişinin adına yatırılıyordu diye biliyorum ki eğer yanlış biliyorsam doğru olan bilgiler ile bizleri aydınlatmanızı rica ediyorum.
Saygılarımla...
-
Sayın Birkan; bize süreçten ve tazminat miktarından haberdar ederseniz, emsaliniz olan kişilere gidişatın nasıl olduğu hakkında açıklayıcı bilgi vermiş olursunuz. Şimdiden teşekkürler..
-
Elbette bundan sonraki süreçte neler olduğu konusunda açıklayıcı bilgileri paylaşmaya devam edeceğim.
-
Merhabalar,
Yaklaşık 3-4 yıldır forumdaki hemen her konuyu ve yorumu takip etmekteyim. Bende birçoğumuz gibi ayrılmak için firar etme yöntemini seçenlerdenim. 2009 şubat ayında marmaristeki birliğimden firar ettim ve yaklaşık 14 ay sonra ilişiğim kesildi. Artık bu süreci tamamlayabilmek adına yakında teslim olacağım. Konuyla ilgili iki avukatla görüştüm. Açıkçası her ikisininde 2009 kasım ayında yayınlalan denetimli serbestlik yasasının, asker kişilerlede uygulanmasının önünü açan anayasa mahkemesi kararı ile ilgili uygulamada nasıl kullanıldığı konusunda bilgisi ve kendi davalarında bunu talep etmişlikleri yoktu. Ben sadece internettten öğrendiği derecede hukuki bilgisi olan biri olarak, bunun çok net bir karar olduğunu ve eğer üzerine gidilirse olumlu bir sonuç çıkartılabileceğini düşünmekteyim. Ama tabi örnek bir karar olmadığını için bu yola girmeye hep tereddütlü baktım. Bugün yine bu konuda birşeyler ararken aşağıdaki linkte bulabileceğiniz haberi gördüm. Bizim durumumuzdaki arkadaşlardan bir (Özkan Yanık) cezanın bir kısmınada olsa denetimli serbestlik alabilmiş. Bu konudaki karara nereden ulaşabiliriz? Birde bu arkadaşı tanıyanınız varsa ve konuyla ilgili detaylı bilgi edinme şansımız olursa süper olur. Kısa zamanda yıpratıcıda olsa bu konuda bir mücadeleye gidebilirim.
Yardım, yönlendirme ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyor olacağım..
http://www.bodrumbaskisi.com/haber/i...aya-can-kurban
-
Ya bu harika bir haber. Yok mu bu arkadasi taniyan kimse? resmen adam denetimli serbestlik almis, otesi yok bu hapis cezasinin iptali icin örnek teşkil eder birebir. Üzerine gidelim bunun arkadaşlar.
Alıntı:
volkannnn rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Yaklaşık 3-4 yıldır forumdaki hemen her konuyu ve yorumu takip etmekteyim. Bende birçoğumuz gibi ayrılmak için firar etme yöntemini seçenlerdenim. 2009 şubat ayında marmaristeki birliğimden firar ettim ve yaklaşık 14 ay sonra ilişiğim kesildi. Artık bu süreci tamamlayabilmek adına yakında teslim olacağım. Konuyla ilgili iki avukatla görüştüm. Açıkçası her ikisininde 2009 kasım ayında yayınlalan denetimli serbestlik yasasının, asker kişilerlede uygulanmasının önünü açan anayasa mahkemesi kararı ile ilgili uygulamada nasıl kullanıldığı konusunda bilgisi ve kendi davalarında bunu talep etmişlikleri yoktu. Ben sadece internettten öğrendiği derecede hukuki bilgisi olan biri olarak, bunun çok net bir karar olduğunu ve eğer üzerine gidilirse olumlu bir sonuç çıkartılabileceğini düşünmekteyim. Ama tabi örnek bir karar olmadığını için bu yola girmeye hep tereddütlü baktım. Bugün yine bu konuda birşeyler ararken aşağıdaki linkte bulabileceğiniz haberi gördüm. Bizim durumumuzdaki arkadaşlardan bir (Özkan Yanık) cezanın bir kısmınada olsa denetimli serbestlik alabilmiş. Bu konudaki karara nereden ulaşabiliriz? Birde bu arkadaşı tanıyanınız varsa ve konuyla ilgili detaylı bilgi edinme şansımız olursa süper olur. Kısa zamanda yıpratıcıda olsa bu konuda bir mücadeleye gidebilirim.
Yardım, yönlendirme ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyor olacağım..
http://www.bodrumbaskisi.com/haber/i...aya-can-kurban
-
Arkadaşlar Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından ilgili kararın örneğini veya ilgili kişinin adresini sempatik kanaldan girişimde bulunarak öğrenebiliriz diye düşünüyorum. Ancak bunun için Muğla da ikamet eden veya orada herhangi bir askeri birlikte görev yapan bir arkadaşımıza ihtiyacımız var. Son olarak bu arkadaşımız için askeri mahkeme tarafından 10 ay hapis cezası verilmiş! Umarım arkadaşımız denetimli serbestliğin kalkmış olduğu mart 2008 den sonra firar etmiştir.
-
dört gözle bekliyorum.ama 5 ayını yatmışsa geriye 1 ay 20 günü kalır ki bu nasıl olmuş onu anlamadım.
-
su anki kanunlara dupeduz aykiri islem yapilmis, bizim icin de ornek teskil eden bir dava. Bir de gidip denetlemisler, uygulamanın oldukça başarılı gerçekleştiğini söylemişler :)
-
Sayın mustafaulkerin dediği gibi ceza kısmında bir yanlışlık var ama neyse artık ben bizzat kendim Muğla denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlüğü ile Bodrum kalesi sualtı arkeoloji müzesini arayarak Gökmen arkadaşımızın telefon veya adres bilgisine ulaşmaya çalışacağım olumlu gelişmeleri de burada paylaşmaya devam edeceğim
Saygılarımla...
-
Harika bir haber sn birkan sizden haber bekliyoruz konunun ayrıntısını bekliyoruz. Kesinlikle örnek teşkil etmesi gerekiyor.
-
Arkadaşlar,
İlgili kişinin adı Özkan Yanıktır. Gökmen haberi yapan muhabirin adı. Ayrıca dün bir avukatla yapmış olduğum görüşme sonrası aldığım bilgiye göre; hepimizin bildiği gibi ilk tutukluluk süresinden sonra hükümlü olarak gidilen cezaevi açık cezaevi olabiliyor. Açık cezaevlerinde de eğer üniversite okuyorsanız derslere katılabiliyormuşsunuz. Yani kısaca en basitinden özel üniversite kaydınız bile varsa sabah git akşam gel şekilinde cezanızı çekebiliyorsunuz. Bu konuda örnek bilen-duyanınız var mı?
Bu arada burada kendi aramızda konuşmak örnekleri yorumlamak bir yere kadar. Eğer herkes çevresindeki konuyla alakalı, duyduğu bildiği avukatar ile karşılıklı görüşebilirse örnek davaları konuşursa bu durumu hukuki olarak bir yerlere taşımak yada en azından çıkabilecek kararlarda kendi adına fayda sağlamak çok daha kolay olacaktır.
-
Merhaba,
10 ay önce firar ettim,bugün de tayinlerin açıklanmasıyla heyecanlanıp bir ihtimal ilişiğimi kesmişlerdir düşüncesiyle birliğimi aradım,henüz ilişiğim kesilmemiş,suç dosyam hazırlanmış mahkemeye henüz yollanmamış.Bundan sonraki süreç tahminlerinize göre ilişiğim kesilene kadar ne kadar sürer?Bu arada sınıfım jandarma,subaydım:)
Bu arada yukarda arkadaşımızın bahsettiği gibi süreç geçirmiş birini duydum,yani açık ceza evinde yatarken üniversiteye gidip gelmiş birini.Kendisi yüksek lisans yapmış,okula gidip geliyormuş,süreci bu şekilde geçirmiş.Ancak detaylarını bilmiyorum.
Keyifle kalınız,cennet bekleyebilir...
-
Merhaba arkadaşlar, sayın Özkan YANIK arkadaşımız ile yaptığım telefon görüşmesine istinaden size aktaracaklarım şunlardır;
- Denetimli serbestlikten hepimiz faydalanabiliyoruz ancak her durumda 5 ay cezaevinde yatmak gerektiğini bazı hukuki konuları insanları yanlış yönlendirmenin suç olduğu gerekçesiyle bu forumda paylaşmak istemediğini bana açıkladı ancak bunları burada bende beyan etmeyeceğim bu konularda hukuki yardım alarak ilerleyebileceğimizi ve denetimli serbestlik kapsamında ceza kaç gün ise çalışılacak olan kurum da günlük mesai saatleri içerisinde olmak üzere geçirilen 4 saatin 1 gün, 8 saatin 2 günlük cezaya tekabül ettiğini,(ben yine de kendisine bu forum da son bir yorum yapmasını da rica ettim)
- İlişiğinizin kesildiğinden emin olduğunuz takdir de dosyanız hangi mahkemede açılmış ise ilgili mahkemeye gidip teslim olunması gerektiğini, (karşılıklı iyi hal durumunun anlaşılması ve sürecin daha da kolaylaşması açısından)
- Son olarak tazminatların 6111 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanununa göre artık alınamayacağını kendisinin de bir süre taksitlerini ödedikten sonra bu kanunun ilgili maddesine göre dilekçe ile başvuruda bulunarak ödemediğini beyan etmiştir. Ayrıca bana bu konu ile ilgili bize yardımı olacak çeşitli dilekçe vb. belgeler gönderecek bunları da forum haricinde sizlerle bir şekilde paylaşacağımı bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla...
-
ya kahetsin ben yeni bitirdim.e-mail :mustafaulker32_@hotmail.com detaylı bilgi verirseniz sevinirim daha 6 ayım var yatmadım bir de yeni bitirdim parayı.
-
Arkadaşımız 1-2 gün içinde bana iletecek bana ulaştığında tüm herkeze göndericem arkadaşlar merak etmeyin.
-
Bu konuyla ilgili bir gelişme yok mu???
-
arkadaşlar, bu konunun bir yere varacağına bende inanamıyorum artık. İzmir askeri mahkemesi hangi ceza evine gönderir? ve mahkeme tarihini yakına alma ihtimalim yada tutuksuz yargılanma ihtimalim nedir? bilgi verebilecek olan varsa sevinirim. Benim içinde zaman gelmiş durumda...
-
Merhaba Astsubay Hazırlama Okulu+ M.Y.O 2005liyim meslekte 6yılındayım aşşağı yukari ne kadar tazminat ödetmesi gelir...?? ve yurt içinde saklanabilme olasılıkları nelerdir...?? Çok abarti yapilan bir arama var midir ? Biraz genel bilgi verirseniz sevinirm... Ve ayrılan arkadaslarlada özelden görüşebilirsek sevinirm...
-
merhaba ben 2005 astsb haz + myo mezunuyum 2008 firar 2010 teslim olmas süreçlerinden geçtim 35500 tazminat geldi yapılandırmada 27850 ye düştü taksitlendirdim ödemeye başladım aldıgın kurs fazla dglse 30 ve aşağısında gelebilir fırara cıktgn adres ıkamet adresın olmasın eger zorunluluk var ıse cok dıkkatlı davran ben 19 kaldım son 4 ay farklı bı yerde yasadım cunku 2 ekip arabası ben evde yokkan gelip arama yaptılar askerı kımlıgını muhakkak yanında tut polıs cevırmelerınde hep onu gostereceksın kı benı en az 15-20 kere cevırdıler ılısık kesıldıkten sonra gıdıp teslım olursun cefasız sefa olmuyor suan hayatımdan cok memnunum keske daha erken bıraksaydım sadece arkadaslarımı ozluorm onlarla da fırsat buldukca gorusuyorum astsubayken cektıgım stresın ınan yuzde onunu cekerek cok daha guzel yasıyorum cok zor sıkıntılı bır donem ama sonu mutlu buna ınan kararını ıyı hayırlısı ne ıse o olsun
-
peki sayın lualua81 izninizle size birkaç sorum olacak. İlişik kesildikten sonra kendi birliğine teslim olmuşsundur muhtemelen, ceza infazından sonra hapis cezasını yattın mı yoksa ertelettin mi?
-Firarda iken herhangi bir işte çalıştın mı, ya da üniversite mi okudun?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
-
Alıntı:
lualua81 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ben 2005 astsb haz + myo mezunuyum 2008 firar 2010 teslim olmas süreçlerinden geçtim 35500 tazminat geldi yapılandırmada 27850 ye düştü taksitlendirdim ödemeye başladım aldıgın kurs fazla dglse 30 ve aşağısında gelebilir fırara cıktgn adres ıkamet adresın olmasın eger zorunluluk var ıse cok dıkkatlı davran ben 19 kaldım son 4 ay farklı bı yerde yasadım cunku 2 ekip arabası ben evde yokkan gelip arama yaptılar askerı kımlıgını muhakkak yanında tut polıs cevırmelerınde hep onu gostereceksın kı benı en az 15-20 kere cevırdıler ılısık kesıldıkten sonra gıdıp teslım olursun cefasız sefa olmuyor suan hayatımdan cok memnunum keske daha erken bıraksaydım sadece arkadaslarımı ozluorm onlarla da fırsat buldukca gorusuyorum astsubayken cektıgım stresın ınan yuzde onunu cekerek cok daha guzel yasıyorum cok zor sıkıntılı bır donem ama sonu mutlu buna ınan kararını ıyı hayırlısı ne ıse o olsun
bana özel mesaj atarak bi ulaşabilir misin devremsin tanırım büyük ihtimal iltişim bilgisi yazarsan sevinirim..
-
pazartesi günü ilamatımla hapishaneye giriyorum,eşimden oğlumdan,anamdan babamdan kardeşimden, işimden, hizmet verdiğim hastalarımdan, hayatımdan ayrılarak. TSK bana verdiği öğrenim giderlerini faiziyle aldıgı gibi, eksik hizmetten doğan kayıp diyerek de faiziyle para geri aldı. Kamuya her hangi bir borcum yok suan. Hangi akla vicdana hukuğa hizmetle, hangi anayasaya hangi kanuna dayanarak eza gördüğüm yerde, mutsuz oldugum yerde çalışmak istemediğim için , yolu olmadıgı için izin tecavüzü suçunu işlemeye teşvik edildigim bir kurumda zorla çalıştırılmak istemediğim , ayrılmayı tercih ettiğim için hapis yatacağım? Ben bu kuruma hakkımı helal etmiyorum.
Avrupa insan hakları mahkemesine kimler baş vurur ki derdim,kim devletini mahkemeye verir ki derdim.. şimdi çok iyi anlıyorum, ben de başvuracağım.