Ben çalışma izniyle genel yoldan başvuru yaptım gün hesaplamasında öğrencilik yıllarının yarısı alınıyor denmiş yukarda ama ben başvururken öğrenci yıllarımın tamamını saydılar yarısını değil.
Printable View
Ben çalışma izniyle genel yoldan başvuru yaptım gün hesaplamasında öğrencilik yıllarının yarısı alınıyor denmiş yukarda ama ben başvururken öğrenci yıllarımın tamamını saydılar yarısını değil.
Evlilik yolundan başvurdum, 21 ekim 2016 parmak izi verdim, 15 Mart'ta da sms geldi . Süre uzun malesef ama İstanbul'da bu olağan bir durum. bilgilendikçe öğrendim ve kabullendim bende. Üzüldüğüm nokta tezkere uzatmadan dolayı kaybedeceğim ekstra bir kaç hafta, o da benim hatam olsa yine neyse diycem, sistemlerinde sıkıntı olduğu için uzatma olarak değil de ilk randevu olarak almak zorunda kalmıştım. Hatta Bugün İstanbul'da komisyon toplanmış tezkerem gelmediği için giremedim. Forumdan giren arkadaşlar vardır belki....
- - - Updated - - -
Delidolu senin güzel haber Alman an meselesi bence... tez zamanda inşallah....
Sarmakla inşallah bir daha ki komisyona yetişirsin,bildiğim kadarıyla komisyon ayda bir toplanıyor.
merhaba arkadaşlar bende bu forumu beğendim hatta bence başvurusu beklenler whatsapp grupu yapsak daha iyi olur bence
ben Gaziantep ten Evlilik yolluyla başvurdum.
17.05.2016 Başvurduk
04.10.2016 Komiysona girdim
21.03.2017 Netten baktım bu yazıyor :Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
Hala bekliyorum işte
yorumlarınızı bekliyorum
Whatsapp gropbu yapalım daha hızlı olur.
Samcan karar aşamasına gelmen güzel tebrik ederim.Whatsapp grubunu da yapalım tabi diğer arkadaşlar isterse.
Numara nasıl gönderiliyor bilmiyorum.Oy konusuna gelince şimdi vatandaş olsan bile galiba kullanamazsın seçmen listeleri onceden belirleniyor.
bence doğru diyorsun zaman vardır senin süre başvurduğun tarihi ne benim gibi yazarmısın on göre değerlendirme yaparım bide sen hangi ülke vatandaşsın? bide benim başvuruma yukaırdaki yazı çıkıyor ya o ne demek oluyor??? çok bekledim yemein ederim.
Samcan ben genel yoldan başvurdum.25 kasımda komisyona girdim.Senin durumun da karar aşamasına geçmiş tahkikat tamamlanmış demek.
ınşallah en yakın zamanda alırız bence benimki ve seninki nisan ayında alacağız gibi duruyor.
17.05.2016 Başvurduk
04.10.2016 Komiysona girdim
21.03.2017 Netten
sence benimki ne zaman çıkar ??
ayrıca 16 nisan refeadnum etiksi olurmu?
Mayıs gibi olacağını düşünüyorum benim başvurunun sonuçlanması.Senin başvurun nisan gibi belli olur gibi inşallah en kısa süre belli olur diğer arkadaşlarında inşallah en kısa sürede sonuçlanır.Bu arada siz hangi ülke vatandaşısınız?
İnşallah, işlemler zaten yeterince uzun sürüyor bir de gereksiz yere gecikmeler olunca sinir bozucu oluyor, kabullenmişlik be sabırsızlık arasında gidip geliyorum, Allah sabır versin hepimize
Samcan... sana hayırlı olsun diyebiliriz sanırım, forumda bu aşamaya gelen arkadaşlar 1-2 haftaya vatandaşlığa geçmiş oluyordu, tebrikler
Sarmakla biraz sabır gerektiren bir süreç.
Beklemekten ağaç oldum ben de. Şubat 2016 ilk başvuru. 02.08.2016 komisyon. Komisyon sonrası 8 ay oldu hala bir ilerleme yok. Genel yoldan başvuru yaptım
jan vesely dosyanın durumunu ankaradan soruyor musun ? Ne aşamada tahkikatların kaçı devam ediyor biten var mı?
Soruyorum biten birşey yok. Sadece göç geldi diyorlar. Süre için de olagan diyorlar.
Göç idaresine de soruyorlarmış demek.İkametgahın ne zaman bitiyor,çalışma izni mi yoksa?
aile ikamet izni. 6 ay var bitmesine.
jan vesely iyi hadi en azından ikametgah sıkıntın olmaz benim çalışma izni var ağustosda bitecek.Bu arada başvuru numarasının son numarasının anlamını bilen var mı? ilk numara başvurduğun ilin plaka kodu, ikinci numara başvuru yılın,üçüncü numara başvurduğum dosya standart numarası genel başvuruların 126,son numarayı bilen var mı?Sıra numarası gibi geliyor bana belkide yanılıyorumdur.
arkadaşlar whatsaap grubu kuralım mı ne dersiniz?
Bana buradan mesaj yoluyla numaraları atın ben grup kurdum ekleyeyim daha hızlı bilgi alışverişi olur tabi katılmak isteyen.Nasıl mesaj atılacağını bilmeyenler için isme tıklasın direk seçenekler çıkıyor ordan mesaj atabilirler.
Ben sana mesaj attım.
Arkadaşlar selam..inanın bende bu işlem için çok uoruldum.eşim için .Eylül de ilk başvuru şuan hala beklemekteyim.evraklar ankarada inceleme aşamasında diyor..Evrakları toplarken eşimden doğum belgesi istemediler çünkü düğünümüz türkiyede oldu..evlenirken bu belgeyi getirdiniz şuan gerek yok biz evlendirme dairesinden isteriz dendi..ancak ankara bu belgeyi geri çevirmiş ,yenisi istendi..eşim zar zor ülkesine gidip aldı bu belgeyi..ve tekrar teskim ettik..bekliyoruz..
Keşke baştan belgeyi verebilseydin.Bu tür olaylardan dolayı işlemler malesef uzuyor.Whatsaap grubu kurduk gelmek isteyen mesaj atması yeterli.
biz israrla yeni belge vermek isedik ama gerek yok hazirlamaniza dediler..keske dinlemeseydik ..buarada okudugum kadariyla bu islemler ankara ve istanbulda daha uzun suruyor.biz adanadan basvurduk..islemler daha hizli ilerledi
- - - Updated - - -
ankara ve istanbulda islemler daha uzun suruyor anladigim kadariyla biz adanadan basvurduk surec soyle ilerledi
25 eylul 2016 ilk basvuru
ekim ayinda goc idaresindeki polis memuru ile gorusuldu.ayni gun parmak izi verildi..
2 hafta sonra eve denetlemeye geldiler
25 kasim konseye cagrildik ama esim turkiyede oldugu icin katilamadik
25 ocakta konseye tekrar cagrildik ve sorulr soruldu..olumlu gecti ve evraklar ankaraya gonderildi
subat ayi ilk haftasi evraklar ankaraya ulasildi notu cikti
subat ayi ortasi arastirma ve inceleme asamasinda dendi
mart ain ilk haftasi eve yazi geldi.yeniden guncel dogum belgesi istendi..belgeyi hazirlayip bulundugumuz sehrin valiligine ilettik..bekliyoruz..
Arkadaşlar merhaba. Benim eşim Filistin uyruklu. Temmuzun birinde genel yolla basvuru yaptı.13 ocakta komisyona girdi. Şu anda belgeleri il nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğünde. İnceleme ve araştırma asamasinda gözüküyor. Doğum belgesi ve yeni çalışma izni eksikti onları tamamladı ve valiliğe iletti. Arkadaşlar genel yolla başvuruda Türk vatandasiyla evli olup çocuğu olmak sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlar mi? Ve sizce ne kadar bekleriz :)
tabbusi bende çalışma izniyle çalışıyorum genel yoldan başvuru yaptım tahkikatlar uzun sürüyor komisyondan 6 ay sonra tamamlanıyor anladığım kadarıyla.Semtuahmed hayırlısı böyleymiş kardeş .
Türk vatandadiyla evli olup çocuğu olmak süreci etkilemiyor o zaman demek ki...
yani evli ve cocuklu olunca daha cabuk diyorlar ama inanin sanirim hepsi hemen hemen ayni..bu arada yabanci uyruk ama nasil calisma izni aliniyor..yani nasil..benim esim doktor ama trkiyede hic meslegini yapamadi denklik ile ugrasiyo hala..gecici olarakta bir ise bakadi hic calisma izni zor oluyor diye..bu konuyla ilgili bilgi verir misiniz..
- - - Updated - - -
yani denklik gelene kadar doktorluk yapamasada gecici baska islere baksin enazindan..
- - - Updated - - -
tabussi bu arada sadece c vatandasi ile evli olduktan 3 yil sonra basvuru yapabiliyosun..ama genelden basvuru yapmak istersen 5 yil sonra basvuru yapabiliyosun..2 yillik zaman farki oluyo ama basvuru yaptiktan sonra sonuclanma sureci farkli mi bilemiyorum..
mesaj gönderemiyorum
- - - Updated - - -
Beni de ekler misiniz WhatsAppa
Erdemir hocam bende mesaj gonderemiyorum.
Çalışma izni almakda uğraştırıcı ama alınabiliyor.Çalışma izninini şirket alabilyor yabancıya çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının sitesinde nasıl başvurulacağını anlatmaktadır.Ben Türkiye'de ki üniversiteden mezun olduğum için denklik sorunum olmadı ama denklik almadan Türkiye'de geçerli olmuyor direk diploma galiba.Sizlere de mesaj attım arkadaşlar.Çalışma iznini için bu linkten bakabilirsiniz. http://www.calismaizni.gov.tr/
Evraklar Tam eksiksiz teslim edilir ise,Evlilikten dolayı başvuranların neticelenmesi takriben 8 ay ile 10 ay sürüyor.(hangi ülkenin vatandaşı oluşuda burda büyük faktör) Geneldenden başvurular takriben 1 sene ile 1,5 sene sürebiliyor,dahada fazla sürme ihtimali var .(hangi ülkenin vatandaşı oluşuda burda büyük faktör).Burda yazdıklarım,okuyup araştırdıklarımdır,kendim evlilikten ağutos 2016 başvurdum,kasım 2016 komisyon,şu anda hala inceleme ve araştırma aşamasındayım.
benim esim libya uyruklu..sanirim esimin ulkesinin sureci yavaslatma ihtimali yuksek..ve denkligide doktor olmasina ragmen 1,5 yil oldu hala neticelenemedi..ve esimin burada fazla cevresi cok yok..ozellikle Adanada yabancilar icin is ve diyolog sansi cok az..Sanirim is icin denkligi ve vatandasligi beklemekten baska care yok..
- - - Updated - - -
ben ve esimide whats up grubuna eklermisiniz..tesekkurler
semtuahmed vatandaşlığı beklemekten başka bir yol yok gibi.Denklik 1,5seneye çıkmadıysa denklikde uzun bir süereç demektir.Delidolu Allah sabır versin hepimize bu sabır gerektiren yolda.
- - - Updated - - -
Mesaj attım arkadaşlar.
05379291622
Beni de ekler misiniz
jan vesely sana mesaj attım görebildin mi? Bu arada forumdan da bilgi alışverişine devam edelim arkadaşlar diğer arkadaşlara ve bizden sonra ki arkadaşlar da faydalansınlar okusunlar.