Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">kanundaki "temerrüt" kavramı kanunun çıktığı ilk andan beri tartışılıyor. kredi kartı borçları dolayısıyla benden bu konuda yardım isteyen bir arkadaşım ile borçlu olduğu iki tane bankanın da avukatlarıyla da bu konuyu konuşma fırsatı buldum. sonunda ortaya çıkan hesap bana kanunun mağdurları kurtarma amacından son derece uzak gelse de bankaların konuya yaklaşımını bilmek açısından paylaşmakta yarar görüyorum.
bankalar, kredi kartı borcu ödemesinde temerrüt tarihini; Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu 8. md.sinde belirtilen tarih olarak yorumluyor. yani kart sahibinin kartın asgari ücretini 3 ay boyunca ödememesi üzerine çekilecek ihtarda belirtilen miktar, ihtarın kart sahibine ulaşmasından itibaren 1 ay içinde ödenmezse kart sahibi temerrüde düşüyor. işte bu temerrüt anında da banka ihtarnamedeki bu bedele bir de temerrüt faizi uyguluyor. ancak kart sahibi af kanunundan yararlanmak isterse banka bu miktara kendi temerrüt faizini değil de kanunda belirlenen %18 lik faizi uyguluyor. (kanundan yararlanamayan kişilerin borcuna banka tarafından işlenecek temerrüt faizi ise %90larda seyrediyor). kanunda kendisine ihtar çekilmiş olma ya da temerrüde düşmüş olma durumlarının ayrı ayrı sayılmış olması da böylelikle anlamını yitiriyor.
<div align="right">Ekleyen: fulya83 - 04/05/2006 : 16:02:32</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
yargıtay bu konuya açıklık getirmişborçlar kanunun 101/2 maddesi kredi kartlarında uygulanmaz diye