Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
libertysea rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili ekonomist.Bu ülkede benim kadar bu konuyu araştıran birisi daha yoktur sanırım.Hem devlet personle dairesine hem adalet bakanlığına hemde tbmm dilekçe komisyonuna konuyla ilgili yani firar eden ve resen emekliye sevkedilen bir subay astsubay tekrar memur olabilirmi diye dilekçe verdim.20 gün içinde hepsinden cevap alacağım.cevaplar gelir gelmez sizinle paylaşacağım...saygılar...ufak bir not:aslında bu mağduriyetimizi basına taşısak daha iyi olur kanaatindeyim.bizler onur şerefimizle canımızı ortaya koyarak bu ülkenin savunmasında aktif rol oynadık.çektiğimiz eziyeti tarife bile gerek yok.pkk terör örgütü militanları bile bizden daha çok itibar görüyor bu ülkede.maalesef...maalesef...
neticeyi bildirmenizi sabırsızlıkla beklicem.Bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız size karşı çok minnettar kalırım.
Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
economist_444 rumuzlu üyeden alıntı
cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Merak ettiğim bir diğer noktada firar eden subay /astsubay/uzman jandarmanın 6 hafta içerisnde geri dönmesi takdirde cezası yarıya indirilir diye okudum.6 hafta firarda kalıp sonra kendiliğinden teslim olunsa TSK dan yine ilişiği kesilir mi? 16 ay çok uzun bir süre ve her geçen zaman benim için çok önemli bu soruyu uzman jandarma için soruyorum.
Her firar edenin ilişiği kesilir diye bir şey yok.Ayrıca pişman olmuş diye yorumlanabilir.
öncelikle vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.
benim siirtte görevli bir arkadaşımdan duyduğuma göre diyarbakırdaki as. mahkeme firar suçlarından yargılanan sb.-astsb.ın hapis cezalarını paraya çevirmekteymiş böyle birşey mümkünmü bunu öğrenmek istiyorum eğer mahkeme böyle bir karar vermişse bu durum diğer davalar için emsal teşkil edermi?
sevgili matrim bu çok önemli bir söz.kesin eminmisin.bu davaların örnek kararlarını sitede yayınlayabilirmisin.çünkü firar salt askeri bir suçtur para cezasına çevrilemez.
Alıntı:
Matrim rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.
benim siirtte görevli bir arkadaşımdan duyduğuma göre diyarbakırdaki as. mahkeme firar suçlarından yargılanan sb.-astsb.ın hapis cezalarını paraya çevirmekteymiş böyle birşey mümkünmü bunu öğrenmek istiyorum eğer mahkeme böyle bir karar vermişse bu durum diğer davalar için emsal teşkil edermi?
Böyle bir şey şimdilik mümkün değil.Arkadaşın ya sallamış ya da seninle kafa bulmuş.
Firar eden personelin yanlızca ikamet adresine mi geliniyor yoksa diğer akrabaları da gelip sorguluyorlarmı bunla ilgili güncel bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar yanıtlarlarsa sevinirim...Bunla ilgili yazılar okudum ama üzerinden 1 sene geçmiş nerdeyse uygulamada değişiklikler oldumu diye merak ediyorum.
Başka bir vilayette oturan 1.derece akrabada bu süreç geçirilebilirmi?
sadece ıkamet adresıne gelınır.tum akrabalarını arayacak hallerı yok.
akrabalarına da gelirler..
Alıntı:
ecesan2 rumuzlu üyeden alıntı
akrabalarına da gelirler..
sayın ecesan,
neye dayanarak akrabalarınada gelir diyorsunuz?Bunu açıklarsanız sevinirim
Soruyu tecrübe edinmek için sordum hali hazırda bir çok firari insan tanıyorum bırakın akrabayı bazısının evine bile gelmiyorlar..Ben somut bilgisi olan arkadaşlara sormuştum.Lütfen yaşayan bilen varsa paylaşırsa sevinirim...İkametgah dışında gelinen adres duymadım...
Bu arada eve gelenler direkt arama izniyle gelebilirler mi veya içeri girmekte ısrarcı davranabilirlermi?Teşekkürler