Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Alıntı:
kepe rumuzlu üyeden alıntı
polisle jandarmanın gbt si aynı diyolar.2 ay önce vukaatlı nüfus kayıt örneği aldım adliyeden sabıka kaydı aldım hiç bir şey çıkmadı şayet aranıyo olsaydım o aldığım belgelerde bunlar çıkarmıydı ?
aynı sistem...çıkmazdı...
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
aynı sistem...çıkmazdı...
Mahkeme celbi elime gelmedi sorun yokmu diyosun şimdi bana kardeşim yanlış anlama bilgisizliğimden belkide bu soruları sorma ihtiyacı duyuyorum benim içimi tam anlamıyla rahatlatıcak bişeler yazma şansın varmı bilgin dahilinde ve tekrar söylüyorum böle sıkboğaz etmek inanki istemem ama anlayışla karşılamanı bekliyorum.şimdiden teşşekür ederim.
Alıntı:
kepe rumuzlu üyeden alıntı
Bana öle bi mahkeme celbi ulaşmadı...sözün özü şu arkadaşım ben sonuçta balayına gidicem bu söylediklerime dayanarak beni ordan jandarma alırmı almazmı ?
e - devlet şifreni ptt den al...turkiye gov.tr ye gir.orada da sana açılmış dava yoksa şimdilik sorun olmaz.alınmazsın.ama bu süreçte şuben savcılığa başvurursa yani davalık olursan siteye yansır ve siteye bakarak daha erken haberin olabilir.işte ozaman savcı senin için arama kararı çıkartır .o zaman jandarma / polis gbt sine düşersin...
Alıntı:
e - devlet şifreni ptt den al...turkiye gov.tr ye gir.orada da sana açılmış dava yoksa şimdilik sorun olmaz.alınmazsın.ama bu süreçte şuben savcılığa başvurursa yani davalık olursan siteye yansır ve siteye bakarak daha erken haberin olabilir.işte ozaman savcı senin için arama kararı çıkartır .o zaman jandarma / polis gbt sine düşersin...
COK SAOL arkadasım sayende balayına gidebilicem umarım dava açılmamıştır çok teşekkür ederim sana bilgi verdiğin için dava açılmadan beni kimse alamaz dedinya içimi çok rahatlattın çok saol
arkadaslar ben yurtdisinda kaliyorum..38 yasina kadar olan tecil hakkim bitmis durumda..bu yaz turkiyeye gelmeyi dusunuyorum..askerlik subemi aradim 4 yildir yoklama kacagi oldugumu söyledilr ve kendilerine havaalaninda sorun cikip cikmayacagini sordugumda bugune kadar havaalaninda yakalanip kendilerine teslim edilen bir tane bile yoklama kacagi olmadigini söylediler..ve ben dövizli askerlik icin konsolosluga muracaat ettim ve kabul edildim..10 bin euroyu pesin ödemem gerekiyor ama bana gönderilen makbuzun altinda bu makbuzun son ödeme tarihi 31.12.2012 dir yaziyor...ben simdi ödemeden turkiyeye geldigimde sorun yasarmiyim acaba...
yaşamazsın bence.bende o kadar yoklama kaçağı kalmışım şubeye gittiğimde öğrendim.sana dava açılıyo ,savcılığa olay intikal ediyo.ondan sonra sana yakalama emri çıkıyo.ozaman sorun çıkardı.sana mahkeme yapılacağına dair bildiri geldi mi? ya da e- devlete baktın mı?...ben senin yerinde olsam bir an önce bedeli yatırırdım.çünkü hem üzerindeki dava durduruluyo hemde arkadaşım fırsat çıkmış bedel yatırarak bir an önce görevini ifa et.üstelik o kadar kaçak durarak zaten devlet sana mühlet vermiş.son güne bırakıp şansını zorlama bu kadar derim ...imkanlarını zorla,madem müracat edebiliyon, biran önce ödeyiver....
Alıntı:
yaşamazsın bence.bende o kadar yoklama kaçağı kalmışım şubeye gittiğimde öğrendim.sana dava açılıyo ,savcılığa olay intikal ediyo.ondan sonra sana yakalama emri çıkıyo.ozaman sorun çıkardı.sana mahkeme yapılacağına dair bildiri geldi mi? ya da e- devlete baktın mı?...ben senin yerinde olsam bir an önce bedeli yatırırdım.çünkü hem üzerindeki dava durduruluyo hemde arkadaşım fırsat çıkmış bedel yatırarak bir an önce görevini ifa et.üstelik o kadar kaçak durarak zaten devlet sana mühlet vermiş.son güne bırakıp şansını zorlama bu kadar derim ...imkanlarını zorla,madem müracat edebiliyon, biran önce ödeyiver....
Turkiyeden para cikaracam o yuzden gidip gelince ödemeyi dusundum..zaten yoklama kacagi hakkinda arama olsa dahi askerlik subesi size git yoklamani yaptir diyebiliyor ancak..ve bu atada tekrar yirtdisina cikip dövizli bedelliye muracaat edeviliyorsunuz..ve okudugum kadari ile dövizli askerlikte yas ve zaman siniri yok eger yoklama kacagi iseniz istenen belgelerle askerlik subesibdede o an dövizli muracaat etme hakkiniz var..
Onun icin belgelerinizi hazir yaninizda oldukca sorunsuz gidip gelebilinecegini dusunuyorum..cunku konsoloslukta bana ayni cevabi vermisti..turkiyede muracaatinizi yapabilirsiniz demisti
B
Alıntı:
subede yoklama kacagi oldugunu söyledikten sonra ne gibi islemler yapildi..yada yapiliyor bu konuda bilgi versen....ödemem gereken makbuzda bu makbuzun son ödenme tarihi 31.12.2012dir yaziyor..onun icin bu tarihe kadar ödememek icin surem ve hakkim vardir diye dusunuyorum..turkiyede kalmadigimdan e-devlet icin sifre cikaramadim..bakma imkanim yok ama konsolosluga gittigimde ordaki calisan bayan turkiyeye girmenizde bir sorun yasiyacaginizi sanmiyorum..bizde bir sey görunmuyor dedi..öyle saniyorum ki eger savciliga verilmis olsaydim mahkemeye cagrildigimda konsolosluguda bilgi veriliyor..yurtdisinda kalanlar özurlerini ve kacak olmalarinin sebebeini konsolosluklarada acikliyabiliyorlar..hakkimda mahkeme karari varsa en fazla ifadeye cikrailirim herhalde..makbuzum hazir o zaman hemen turkiyede öderim...insallah bir sey olmaz..
Alıntı:
alican1970 rumuzlu üyeden alıntı
subede yoklama kacagi oldugunu söyledikten sonra ne gibi islemler yapildi..yada yapiliyor bu konuda bilgi versen....
benim için hazırlanmış suç dosyamı gördüm.tabi şubeye giden kişinin hali ,hareketleri ,durumuna da bakıyolar...askerlik şubesi insanlardan duyulduğu kadar ketum biyer değil.sen iyi niyetliysen onlarda iyi niyetli.kanunlar ölçüsünde tabi. neyse ben hemen yoklamamı yaptırıverdim,sağlık ocağına gittim o gün ,muayenemi oldum...bu senenin aralık celbine tabi olarak kağıt verdiler...benim savunmamı alarak dosyama eklediler...mayıs ayında davalar görülmüş galiba...ben şubeye tel açtım.para cezası verilmiş galiba ama daha adresime ulaşmadı.e - devlet şifresi alıp siteye bakayım diyorum artık...