Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
lecters kardeşim 3 oldu aynı soruyo soruyo..
cevap verebilcek kimse yokmu?
mahkemeye kadarki süreç ve mahkeme sonrası süreç için yorum değilde, örnek teşkil eden durum varmı?
Alıntı:
stereotype rumuzlu üyeden alıntı
lecters kardeşim 3 oldu aynı soruyo soruyo..
cevap verebilcek kimse yokmu?
mahkemeye kadarki süreç ve mahkeme sonrası süreç için yorum değilde, örnek teşkil eden durum varmı?
İlgin için teşekkür ederim aynen arkadaşlar 155. sayfada var sorum bilen varsa bı zahmet edıp cevaplarsa cok memnun kalıcam
Alıntı:
lecters rumuzlu üyeden alıntı
İlgin için teşekkür ederim aynen arkadaşlar 155. sayfada var sorum bilen varsa bı zahmet edıp cevaplarsa cok memnun kalıcam
Evet arkadaşlar benzer durum için fikirlerinizi almak istiyorum,pasaport almak için herşeyim hazır fakat gbt olma ihtimalinden dolayı başvuruda bulunamıyorum .e-pasaport sitesine durumumu yazıp bilgi almak istediğimde "Yurtiçi pasaport müracaatlarında askerlik durum belgesi talep edilmemektedir" şeklinde bir cevap yazmışlar,zaten belge talep etmiyorlar da başvuruken gbt kontrol ediyorlar sanırım bu durumda hemen tecrit edilip askere alınırmıyım,bu süreç tam olarak nasıl işliyor ,askerlik kararı aldırsalar hemen gönderiyorlar mı yoksa bir süre bekleme olayı var mı ?
Cevap: hava değişimi aldım ayrıca 10 gün istirahat aldım askerlikten sayılırmı
Selamun Aleyküm değerli site sakinleri...o kadar okudum birde şunu sormak istedim.Bakaya kaldım açık öğretim son sınıftayım lise ben şehir dışına çok gidip geliyorum iş icabı,acaba yolda jandarma çevirirse benim bakaya olduğum ortaya çıkarmı ve çıkarsa ne gibi işlemler uygulanır.Birde pasaport çıkartabilirmiyim.
slm bide benim sorunumu dinleyin
bende bir tıp fakültesinde intern doktor olarak okuyorum yani öğrenciyim. 1983 doğumlu olduğum için şubat celp döneminde askere gitmem gerekiyor die öğrendim.Ama okulum aralıkta bitiyor . işin içinden çıkamadım muhtemelen kaçak hayatı yaşayanlardan oluyorum. açıkça söylemeliyimki beni zorla götürmeye çalışsalarda artık askere gitmek istemiyorum.(er olarak) yani doktor olsam orduya daha yararlı olacakken böyle bir şeyi kabul edemiyorum. kimse alınmasın ama tıp fakültesi normal fakülteler gibi değil (bunu hava atmak için söylemiyorum) demek istediğim askerden kaçmak için tıp fakültesi okuyan yoktur herhalde:) her neyse gerginim bu okul bitmeden zorla askere götüren olursa beni gazetelerin 1. sayfasında cinnet geçiren tıp öğrencisi olarak görürsünüz(daha doğrusu askerlik yapmayıp bedelli askerlik yaptıkları söylenen o adamlara bu hakkı verenler utansın)
Arkadaşlar benim durumda şöyle ben 12 aralıkta kısa dönem er olarak birliğime sevk edildim ama rahatsızlığımdan dolayı gidemedim özel bir polikilinikte raporum da var .
1. sorum erken sevk istemiştim ben tekrar bu tecil hakkımı kullanabilir miyim?
2.sorum eğer iyileşip de gidersem nasıl bir uygulamayla karşılaşacağım ?
askerlini 15 ay bitirmiş olaraktan. gidin askerlinizi paşa gibi yapın derim..arasın aramasın en mutlu bi zamanınızda yakalanıp o askerliği 1 gün eksik bile kalmadan yaptıracaklar sizlere kimse boşuna sevinmesin. ayrıca cezası da + sı bu işin..D:DD
2004 yılında girdiğim üniversiteye sağlık sorunlarımdan ötürü (kanser idim) tam 3 yıl gidemedim.Fakat şu son 4 yılda 3 yılın dersini verip son sınıfa geçtim.Yani anlayacağınız bu sene 8.senem arkadaşlar.EKİM-1986 doğumluyum.Askerlik tecili ile bir çok arkadaşla aynı durumu yaşıyorum...31 ekimde tecil süremiz doldu.Peki bundan sonra ne olacak ? Kaçak olarak mı sürdüreceğiz bu hayatı ? Ne olacak durumumuz..Hastalığım iyileştiği için askere herkes gibi gitmek istiyorum.Ama okul bittikten sonra.
Buna benzer bir çok konu var.Lütfen bu durumda olan arkadaşlar ya da fikir sahibi olanlar yazsınlar lütfen
İyi günler 1985 doğumluyum. İki yıllık üniversite bitirdim. Dikey geçiş ile açık öğretim fakültesine başladım. 4.Sınıftayım bir dersim kaldı 7 yıllık azami öğrencilik süresini aşmadım ve 4.sınıfta iki kez kaldım . Nisan ayındaki sınava girdim 2 gün önce yoklama kağıdı geldi. Haziran ayına kadar tecil alabilirmiyim ? Bilgisi olan kişilerden bilgi talep ediyorum.
Alıntı:
diogenes57 rumuzlu üyeden alıntı
Şahet durum anlattığınız gibiyse bu benim için şahane bi haber.İlk işim pttden şifre almak olacak.
Şöle bi durumdan bahsediyorlar ''askerlik şubeniz titiz çalışıyorsaymış,bakaya kaldığınızı belirten yazı gelirgelmez gbtye düşmüşsünüz demektir''şeklinde bilgiler var.Bunun hakkında bir fikriniz varmı?Bu bakaya kaldığımızı belirten bildiri elimize ulaştığında bole bir durum söz konusunu mu?
Bu Arada verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
evet arık gbt ye özellikle yeni bakaya kalanlar çok hızlı şekilde geçiriliyor.