-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Alıntı:
haydihaydi rumuzlu üyeden alıntı
Cumhurbaskani imzasindan sonra kanun resmi gazete de yayinlanir ve uygulanmaya baslanir.Cumhurbaskani bir iki gun icinde onaylar bosuna mektup yazmayin...resmi gazete haftasonu da cikmaktadir sanirim pazar gunu yayinlanir.Kanunda sozu edilen 3 ay yakalanmaniz icin degil yargilanmaniz icin tebligata yonelik verilen zamandir.Hali hazirda yoklama kacagi ve bakaya olanlarin listesi ASAL da ve askerlik subelerinde mevcuttur.Kanunda da belirtildigi gibi bu elektronik liste hem icisleri bakanligina hem de valiliklere teslim edilir.En fazla iki gun icinde Genel Bilgi Tarama GBT sisteminde yoklama kacagi veya bakaya oldugunuz gorulebilecektir.
Polis vazife ve selahiyateleri kanununa gore polis askerlik subesince aranmakta olan kisiyi teslim alip,subeye teslim edecektir.Teslimat sirasinda kacma suphesi duydugu kisiye kelepce takmak gorevidir,eger kisi kelepcesiz oldugu icin kacarsa polis hakkinda islem yapilir ve ceza alir,bu yuzden gerek polis gerekse jandarma kelepce takip sorumluluk almayacaktir.Yoklama kacagi olanlarin yoklamasi yapilir ve ilk celp donemi gelebilecek olanlar -yasal bir mazereti olmayanlar-bilgilendirilerek serbest birakilir.Bakaya olan yedek subay adaylarinin ifadesi alinir,mahkeme verilir.Bir sonraki sinav doneminde sinava cagrilmak uzere serbest birakilir.Eger bakaya durumu kesinlik kazanmis ve askerlik yapacagi yer belli ise sevk edilir.Raporlu doneminde yakalananlar askeri hastahaneye sevk edilir ve sahte rapor soz konusu ise islem yapilir.Kacak yasayanlar icin zor donem basliyor..hayirli teskereler..
Sanada hayırlı teskereler doktor.Site yönetimindeki arkadaşlar haydi yada doktor kimbıl çift üyelik almış,ip kontrolü yaparsanız sevinirim.Bildiğim kadarıyla çift üyelik alanlar banlanıyor.
-
Dostum bırak bu haydihaydi yi artık, kendi çapında dönsün dursun, bakma böyle ahkam kestiğine, başka bir konuda yazdıklarını okursanız nasıl bir durumda olduğunu anlarsınız :)
-
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
iyi baktınmı:o
baktim noktalara...umarim bu tesadufi ayritidaki dikkatinizi... memur arkadaslara yakalanmamaktada kullanirsiniz...ama haydi arkadas dogrulari yazmiz kardesler...600 bin adamdan korkudan sadece 10 kisi yazabilmis buraya gerisini siz dusunun...vay halinize...
-
Alıntı:
doktor kimbıl rumuzlu üyeden alıntı
baktim noktalara...umarim bu tesadufi ayritidaki dikkatinizi... memur arkadaslara yakalanmamaktada kullanirsiniz...ama haydi arkadas dogrulari yazmiz kardesler...600 bin adamdan korkudan sadece 10 kisi yazabilmis buraya gerisini siz dusunun...vay halinize...
haydihaydi veya doktor kimbıl, ikiniz veya biriniz artık neyse, bırakın bunları sizde aynı dertten muzdaripsiniz, olmasanız burda işiniz olmaz, onca zaman ayırıp buraya gelmez okumaz yazmazsınız. Hala ne diye kuruğunuzu dikip insanlara gereksiz cümleler kurarsınızki. Yakalanırmıyız, tutuklanırmıyız evimizden mi alırlar bu sizi değil bizi ilgilendirir, halk arasındaki tabirle üçüncü kişiye düşeni herkes bilir...
-
Yakında haydi-doktordan kurtuluyoruz,forum kurallarına aykırı davrandı.
:o :o :o :o :o
-
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
Yakında haydi-doktordan kurtuluyoruz,forum kurallarına aykırı davrandı.
:o :o :o :o :o
aykiri derken kardes neyi kastettin
-
Sende aynı kaderi paylaşıyosun doktor haydi.ip kontrolün yapılsın anlarsın neyi kastettiğimi
haydihaydi
Yeni Üye Kayıt Tarihi: Jan 2009
İletiler: 28
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
--------------------------------------------------------------------------------
Yarin Taraf gazetesi 4 subatta cikacak olan halen TBMM genel kurulunda bekleyen Insan Haklarina ve Avrupa Insan Haklari Evrensel Beyannamesine aykiri yasa tasarisi hakkinda haber yapacaktir.Bu yasa hakkinda Anayasa mahkemesine gitmesi talebiyle Danistay da dava acacagim.Bu konuda elinde bilgi ve dokuman bulunanlar,Gürkan ÖZTEKİN Taraf Gazetesi Yurt Haber Müdürü
0216 348 99 22/123 ne ulastirsinlar.Ayrica telefon ile de gorusebilirsiniz..
Ayrica diger gazetelerde konuyla ilgileniyorlar,(yurtdisi dahil)internet sitesinin haberini yapicaklar ama ne yazik ki sitenize ulasilamiyor,yapilacak eylem planlarini hukuki.net e yazarak devam edelim.Saygilar
-
??? hic bisi anlamdim bilader ben haydi haydi deilim site yoneticisine srabilirsin istersen yazik paranoya sarmis 4 bir yanini
-
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
yasa gecti .... "Yoklama kaçakları ve bakayalar, yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilecek. Yakalananlar, en geç 24 saat içinde en yakın şubeye getirilecek. Askerlik şubesi tarafından teslim alınmayanlar, derhal serbest bırakılacak. " bunun birileri bize acikliyabilir mi?simdi diyelim ki polis bizi yakaliyor en yakin subeye teslim ediyor,sonra sube ne yapiyor?ifademizi mi aliyorlar?kendi subemiz tarafindan yakalanmassakta serbest mi brakiliyoruz ?bana mantiksiz geldi.benim subem zaten baska bir sehirde,beni kendi subemin yakalamasi imkansiz gibi...eski sistem tam olarak nasildi? peki 63. maddeye ne oldu bakayalarin hapis cezasiyla yargilanmalari?hala gecerli olacak mi? kisacasi bakayaaalarin cezasi ne olacak?
Tum dostlara merhaba,
Uzunca bir suredir forumu takip ediyor ve cok faydalaniyordum, nasil ben arkadaslarin katkilarindan yararlaniyorsam, saniyorum onlarin da benim hasbelkader tecrube ettiklerimden faydalanmak hakki vardir diye dusunup yazmaya karar verdim.
Oncelikle, nickimdeki gibi yasim 40, uc cocuk ve uc ayri haneye bakiyorum, kendi arzumla askere gitmem sozkonusu degil anlayacaginiz, yaklasik 10 yildir da kacagim, yani "bakaya"...
Bu surecte sadece bir kez yakalandim, o da kimligi mechul bir ihbar sebebiyle. İki sene kadar onceydi, polis o zamanki isyerime geldi, bir gece nezarette kaldim, subeye goturuldum, genc polisler beni ille de askere sevkettirmek ve subenin de beni teslim almasini saglamak istiyorlardi, ama sube sadece "sevk" vererek (hani iki gunde teslim ol birligine muhabbeti) beni eve gonderme kararindaydi, genc polisler buna sasirdilar ve "madem serbest birakacaktiniz niye aratiyorsunuz, o zaman sokakta gorsek yine almak zorundayiz, cunku arama karari var, oyleyse artik aranmayacagina dair bir kagit vermelisiniz" diye tutturdular, bu arada kendi komiserleriyle de surekli telefonda konusuyorlardi, derken polislerin bastirmasi sonucunda sube boyle bir evrak hazirlayip polislere verdi, daha dogrusu vermek zorunda kaldi ve polislerin saskin ve moralleri bozulmus bakislari arasinda subeden ciktim, cunku bir "bakaya"nin "kesinlikle" kelepcelenip jandarmaca teslim alinacagini ve birligine direkt teslim edilecegini dusunuyorlardi saniyorum. Belki subeden subeye veya bolgeden bolgeye degisiyor uygulama ama, yakalanan kisi ille de jandarmaca birligine teslim edilecek diye birsey yok, size birakiyorlar cogu, galiba bircogu da artik yolun sonuna geldik diye jandarmasiz da olsa gidiyor olsa gerek, bilemiyorum. Baska bir "bakaya" arkadasimsa jandarma gorunce kactigi icin yakalandi ve o "direkt", yani jandarma esliginde gonderildi mesela, gerci ailevi sebeplerle askerden firar etti sonra, o da yasca geckindi benim gibi, bilahare de yurtdisina iltica etti, artik buralara gelemiyor.
Son cikan yasa, iste polislerle sube arasindaki bu celiskiyi kaldiriyor ozellikle. Yani polis subeye teslim eder, o dilerse yanina bir jandarma takip birligine gonderir, dilerse sevk evrakini verip evine yollar, polis buna itiraz edemez demeye getiriyor.
Verdikleri bilgilerden ve paylasimlarindan oturu tum katilimcilara canigonulden tesekkur ediyorum. Ne olup bitiyor anlamak icin, yillardir ilk kez bir foruma boyle duzenli giriyor ve sadece bu kosesini takip ediyorum.
Saygilar...
-
arkadaşım paylaştığın için çok saol gerçekten bu tip durumlarda genelde ihbar olmassa yakalanman tamamen tesadüflere kalır biraz dikkatli olursan bu riskte ortadan kalkar arkadaşlar hep diyoruz bu yasa sadece eskiye dönüş demek temmuz genelgesi hala yürürlüte yasa çankayada yasanın yönetmelik ve genelgeleri yayılanınca anayasaya yada mevcut kanunlara aykırılık varsa idari dava açma hakkımız doğar işte o zaman bir şeyler yapmalıyız
-
komiksiniz yaa,ayni ip ile yaziyorsam hemen banlasinlar...site yonetimi tabii ki ip kontrolu yapiyor isterseniz deneyin uye bile olamazsiniz sizin kadar acemi degiller,bu konuda deneyim sahibi bir site burasi..ip kontrolu ayrica yakinda baslayacaktir hele kanun resmi gazeteden gecsin...kacagim yakalanmadim diyenler askerin bilisim teknolojisi konusunda ne kadar tecrube sahibi oldugunu gorecektir.
Siz kanunda olan hakkinizi mi istiyorsunuz yoksa TCK da halki askerlikten sogutma maddesine girebilecek eylemlerde mi bulunuyorsunuz?Aradaki farka dikkat edin yoksa magdur olursunuz.Soyle kacarim,boyle kactim ,aman oy kullanma yakalanirsin gibi kelimeler suc teskil etmektedir.Ip adresinizle beraber yorumunuz savciliga bildirilir ve ceza alabilirsiniz,lutfen dikkat edelim,hic kimsenin cani yanmasin.Burasi Turkiye ne olacagi belli olmaz.Dr arkadas beni desteklememis gercekleri soylemis neden kiziyorsunuz..koyun olan hep kesilmistir ,kacak koyun yakalanir gene kesilir...eti de daha lezzetli olur..Aslan gibi sesiniz ciksin...koyun olmayin dogru subeye oradan da secim sandigina,size sahip cikmayanlardan secim sandiginda hesap sorun....madem 3 ay var secimde niye yakalanicaksiniz ki...
-
Arkadaşlar sadece eskiye dönüş oldu değişen bir şey yok.kimse sizi kapı kapı aramayacak merak etmeyin.40 yaşında arkadaşımız yazmış,daha o yaşın yakınlarında olupta askere gidememiş bir çok kişi var.Dediğim gibi ben hiç görmedim duymadm gpt sorgusundan askere alınan,mahkemeye verlen hapis yatan kimseyi.Firar olayı olmadığı takdirde tabii ki.o yüzden fazla kasmayın bu kadar.Bir arkadaşımız ikametgah adresini değiştirmemiz ne işe yarar demiş,polisin gidip ilk aradığı yerdir ikametgah adresi bu yüzden önemli.
Heidi ve yandaşına gelince ( ki bunlara ben hala çok gülüyorum:) ) yazdıklarını KAALE almayın diye tekrar tekrar diyorum..Sizin gibiler yüzünden Türkiye bu halde diyeyazmıştı bir yazısında,bende sordum madem burda yazanlar böyle ,sen , bu Türkiye için ne yaptın diye sormuştum ama sataşma olarak kabul edilip silinmişti.Kendisi papangululu da yaşıyor herhalde:)
-
Genelge yayinlandiktan sonra haydi ve arkadaslariyla bizzat tanisacaksiniz merak etmeyin...az kaldi...hayirli teskereler..internet cafeden degilde eviniz ve isyerinizden yazip bir de kacagim demissiniz yaa..cok zekisiniz valla..hayirli teskereler
-
Alıntı:
komiksiniz yaa,ayni ip ile yaziyorsam hemen banlasinlar...site yonetimi tabii ki ip kontrolu yapiyor isterseniz deneyin uye bile olamazsiniz sizin kadar acemi degiller,bu konuda deneyim sahibi bir site burasi..ip kontrolu ayrica yakinda baslayacaktir hele kanun resmi gazeteden gecsin...kacagim yakalanmadim diyenler askerin bilisim teknolojisi konusunda ne kadar tecrube sahibi oldugunu gorecektir.
Siz kanunda olan hakkinizi mi istiyorsunuz yoksa TCK da halki askerlikten sogutma maddesine girebilecek eylemlerde mi bulunuyorsunuz?Aradaki farka dikkat edin yoksa magdur olursunuz.Soyle kacarim,boyle kactim ,aman oy kullanma yakalanirsin gibi kelimeler suc teskil etmektedir.Ip adresinizle beraber yorumunuz savciliga bildirilir ve ceza alabilirsiniz,lutfen dikkat edelim,hic kimsenin cani yanmasin.Burasi Turkiye ne olacagi belli olmaz.Dr arkadas beni desteklememis gercekleri soylemis neden kiziyorsunuz..koyun olan hep kesilmistir ,kacak koyun yakalanir gene kesilir...eti de daha lezzetli olur..Aslan gibi sesiniz ciksin...koyun olmayin dogru subeye oradan da secim sandigina,size sahip cikmayanlardan secim sandiginda hesap sorun....madem 3 ay var secimde niye yakalanicaksiniz ki...
İşte senin bildiğin bu kadar Heidi.Temmuz genelgesi varkende yokkende ,yoklama yada bakaya kaçakları seçmen sandığının olduğu yerdeki polis görevlilerine ve kaçak olanın oy kullanacağı sandık görevlisine isimler teslim edilir.Bunun kanunun değişmesiyle bir alakası yok..Eylül ayında bir arkadaşın evine polis gitti yoklama kaçağı olduğunu ve bağlı bulunduğu askerlik şubesini gitmesi gerektiği söylendi babasına.Eylül ayında temmuz genelgesi yürürlükteydi değil mi Heidi:) . Bişiler bilmiyorsunuz ama burda neyin savaşını veriyorsunuz anlamak zor..
-
Alıntı:
Genelge yayinlandiktan sonra haydi ve arkadaslariyla bizzat tanisacaksiniz merak etmeyin...az kaldi...hayirli teskereler..internet cafeden degilde eviniz ve isyerinizden yazip bir de kacagim demissiniz yaa..cok zekisiniz valla..hayirli teskereler
Demekki sen her işini gayri resmi yollardan yapıyorsun,baksana internet cafeden girmiyorsunuz falan:)
KAALE almayın arkadaşlar,sen ve yandaşların gibi olanlar her yerde var zaten. Bu yüzden Türkiye bu durumda
-
Bu da Heidi ve yandaşı hakkında yazdığım son yazıdır.Reklamın iyisi kötüsü olmaz bende buna alet oldum bir an için.Kusura bakmayın.Sen yaz Heidi arkadaşım.Seni dinleyip askere gidecek olan da varmıdır burda bilmiyorum:)
-
askerde tanisicaz orada kaale alirsiniz bari...
-
Alıntı:
askerde tanisicaz orada kaale alirsiniz bari...
dostum sen gerçekten ne amaçlıyorsun yani niyetin nedir açıklada kendini kamaktan kurtul görevliysen görevliyim de yok askerde görüşürüz falan uslubuna dikkat et genelge falan hepsi hikaye aslında bu ülkede yoklama kaçağı ve bakayalar her zaman arandılar her zamanda aranacaklar bazen polis hiç üstünde durmuyor 50 yaşına kadar gelen giden olmuyor kapına bazende 2 aylık kaçaklar pat diye yakalanıyor burası türkiye akıllı ol
-
Abartmışınız arkadaşlar, bırakın bu haydi ve cematini :) oda aynı durumda bizden farkı yok bedelli çıksın diye yırtınanlardan hatta bunun içinde yapmayacağı şey yok. Okuyun başka konulara yazdıklarını sizde anlarsınız.
Arkadaşlar ne kadar çok tedirgin olursak o kadar çok yakalanma ihitmaliniz yükselir. Rahat olmak lazım, gaza gelmemek biliçli hareket etmek gerekir. Çıktı bu kanun ve bundan sonrası için ne yapabiliriz onu düşünelim. Bizimki artık kaçmak olmamalı, bu işi kökten halletmek şeklinde olmalı. Bıkmadıkmı arkamızı kollamakla hayat geçirmekten. Birileriyle kötü olup ya ihmar ederse diye düşünmekten bıkmadıkmı. Bu memleketin vatandaşı olarak bizimde haklarımız vardır bu hakların neler olduğunu nasıl kullanabileceğimizi öğrenmemiz gerekmektedir. Bırakın arasınlar, senerdir kaçmadınız mı, eskisiyle ne farkı var şimdinin, rahat olduğunuz 6 ay kadar bir süre vardı sadece, geçti gitti. Şimdi önümüze bakalım ve bu sıkıntıları kökten halledelim.
Haa şunuda unutmayalım bu memlekette askerliğini yapmamış adamı küçümserler, sebebini bile sormazlar. İstediğiniz kadar sebep söyleyin, olmaz vatan borcu, her türk asker doğar diye saçmalıkları size sıralarlar. Sallayın gitsin hepsini, kendileri yaptıda ne oldu sanki, bir çoğumuz kazandığımızın %90 nını vergi olarak ödüyoruz devlete, bizim kadar olabildilermi acama, istihdam sağladılarmı, yılmadan çalıştılarmı. Gaza gelmeyin arkadaşlar...
-
çok haklısın dostum eğer hepimiz ciddiysek yasa resmi gazetede yayınlanıp yürülüğe girdiktan sonra ve yeni yönetmelik genelge falan yayınlanıp uygulamayıda görelim ondan sonra özellikle ab türkiye temsilciliği nezdinde girişimlerde bulunmalı ve bu kanunun ab yasalarına uygun olmadığını anlatmalıyız faks ve email aracılığıyla korkmaya hiç gerek yok temmuz genelgesi hala yürürlüktedir bu rada yasa uygulamaya başladıktan sonra imkanı olan arkadaşlar gbt lerini arada bir kontrol ettirip burdan yazarlarsa faydalı olur
-
Haa, şunuda iyi belleğin siz asker olacaksınız diyerek milleti bunaltan kişiler;
biz askerlikten korkmuyoruz, sonuçta ölüm yok tek çözüm gitmekse gider yapar döneriz. Tedirgin olduğumuz didinerek kurduğumuz işimizi, ailemizi, çocuğumuzu mağdur etmeden, kayıplarımızın minimumda kalmasını nasıl sağlayabiliriz dir.
İnsanların sinirleri zaten yıpranmıştır, bunu daha fazla zorlayarak elinize ne şubelerde yoğunluk yaşatarak bedelli çıkmasını sağlamak geçer, ne de bu tür oyunlarla bir yere varabilirsiniz...
önce insan sonrasında akıllı olun...
-
haydi arkadaşıma son kez seslenmek istiyorum bu arada dostum senden bizi anlamanı bekliyoruz burda hiç kimse keyfinden yoklama kaçağı yada bakaya olmadı misal ben evde 70 yaşında annemle tek yaşıyorum ve çalışıyorum bu kadına bakmak zorundayım benden başka kimsesi yok kışın ben olmadan evden bile çıkamıyor diğeer pek çok arkadaşımda aynı durumdalar kimi çokluk çocuk sahibi olmuş sende anlayışlı ol
-
gencler bu aksam cok suskunsunuz...ustunuze olu topragimi serpildi...:o
-
Arkadaslar magdur olan cok ama siz ne yaptiniz bugune kadar bir de yeni kanun iyi oldu,padisahim cok yasa diye bagiran tipler var aranizda,durduk yere sizi magdur edicekler,kafasi bozulan sizi ihbar edicek,isyerinden gelip goturecekler..ne rezillik..secimde gidip oy kullanip hesap soramayacaksin,vatandaslik hakki ihlali degil mi bu?Ben size yol gosterdim gercekleri anlattim,kacan tabii ki kacacaktir...ama av baslamis avci hazirdir..zaten bu avdan zevk almaktadir,teknolojinin imkanlari da kullanarak,kim daha fazla yakaladi yarismalari olacaktir.Tedbirsiz olan hizli yakalanir.Bana ne kiziyorsunuz,aslan gibi cikip kanunu hazirlayan,onaylayanlara kizin,hepsinin ismi telefonu adresi var kim aradi konustu,kim gerekirse telefonda yuzyuze kavga etti ,dostlugu bozuldu.Yan gelip yat sonra da bana kiz...3 kisi var cevap yazan onlarinda sesi kesiliyor.IP uyarim onemlidir dikkat edin...Bu arada 4 senelik un.mezunlari icin yakinda bir sans dogacaktir.
-
haydi arkadaşım sana kızmıyorum aslında sende haklısın bir şekilde ama sende usula dikkat et bu arada av mevsimi falan demişsin bari sezon açılınca söylede arkadaşlar tedbir alsınlar birde av hangi silahlarla yapılacak onuda söylersen sana zahmet
-
Arkadaşım çabalıyoruz ama bu 3 veya 5 kişiyle olacak gibi değil, denemediğim yol kalmadı. Birlikte olursak sesimiz çıkar, yoksa bireysel uğraşlar cevap vermiyor. Kaç zaman oldu bilmiyorum ama beni görmekten bıkanlar var yahuu, yine mi bu yine mi aynı konu. Bu uğraşımda sadece ben faydalanmıcam ki, mağdur olan herkes yararlanacak, onun için elele vermek zorundayız yoksa biz daha çok bekleriz bedelliyi...
ip konusunu takmayın o kadar istedikleri kadar bulsunlar ne yapacaklar sen kaçakmışın bu sitede bunu yazmışın alacaz senimi diyecekler, daha o kadar değil arkadaşlar, o zaman telefondan bile bizi bulurlar :) bu kadar kasmayın, istedikleri bu zaten korkup hata yapmamızı bekliyorlar sonrada pat avuçlarındayız, gevrek gevrek gülücekler sonucta.
birarada hareket etmeliyiz son söz budur..
-
Bugün,sabah,İzmir,körfez vapuru.
Çayımı içiyorum,karşımda oturan 2 kişiden biri de çayını içiyor.Yanındaki sohbete başladı karşımdaki çay içenle.
Konuşuyorlar,denize bakıp çayımı içiyorum,konuşmalardan kulağıma çarpan kelimeler..
Çayım bitti,boş bardak elimde bekliyorum.O ana kadar gazetesini okuyan yanımdaki gazeteyi katladı,karşımdakine döndü,arkadaşım buraya kadarmış,daha fazla kaçamayacaksın ,askeri inzibat dedi ve sohbet edip duran bir anda ensesine yapışıp ikiye katladı adamcağızı.Ne oluyor demeye kalmadan kelepçeleyip kaldırdılar götürdüler.
Vapurdan inerken iskele önünde askeri aracı gördüm bekleyen.
Dilerim başınıza böyle bir durum gelmez, ama işiniz zordu, şimdi daha da zor.
-
Geçen hafta taksimde sivil giyimli memurlar çevirdi ellerinde cep bilgisayarı kimlik numaramdan kontrol yaptılar.(biri kolumdan tuttu tinerci sandım önce:) tipleride serseri gibiydi kibarca kimlik kontrolü yapacağız dedi diğer arkadaşının yanına götürdü)
Allah'tan öğrenci affı çıktıda 1 sene kadar daha tecil almıştım.Eskiden gündüzleri bu kadar kontrol olmazdı.Özellikle hafta sonları metro çıkışlarına da yerleştiriyolar cep bilgisayarlı polislerden dikkatli olun.
-
Eğer hakkınızda şikayet varsa olacak işler bunlar arkadaşlar.Yoksa vapurda o kadar insan varken o adamın alnındamı yazıyordu kaçak diye,birisi şikayet etmiştir onun üzerine takibe alınmıştır.
-
yanlış konuya odaklanıyorsunuz. bir konuda uğraşılacaksa özellikle istanbul'da polisin sırf kota doldurmak için her önüne gelene GBT yapmasıyla uğraşmak gerek. sokakta sizi durdurabilmeleri için ya o bölgede işlenmek üzere olan bir suçun muhtemel faillerine benzemeniz, ya da işlenmiş bir suçun eşgali belli faillerine benzemeniz gerek. yani "makul şüphe" olması gerekiyor. genel arama diye bir şey kanunda yok. zaten bu konuyla ilgili bir grup avukat emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş.
sizi durdurduklarında sebebini söylemeleri ve eğer isterseniz yapılan işlemin sonucuyla ilgili tutanak vermeleri gerek. tutanak alabilirseniz daha sonra işlemi yapan görevililer hakkında dava açabilirsiniz. bunları yap(a)masanız da en azından yapılan uygulamanın kanunsuz olduğu bilgisi aklınızda bulunsun belki işinize yarar. kanundan kastım polis vazife ve selahiyetleri kanunu. buradan sadece bir cümle veriyorum:
"Süreklilik arz edecek, fiilî durum ve keyfilik oluşturacak şekilde durdurma işlemi yapılamaz."
Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu
ek bir bilgi: Güvenlik mi özgürlük mü?
-
Arkadaşlar sizin gbt kontrolünden korkmanıza gerek yokki.Bakayalar hiçbir zaman gbt'de çıkmaz,gidin istediğiniz polise sorun.Gbt'de sadece sülüsünü alıp birliğine teslim olmayanlar ve askerden firar edenler çıkar.Yoklama kaçaklığı ve bakaya türk ceza kanununda hafif suç kapsamına bile girmez.30bin liranın üzerinde vergi borcunuz yoksa o bile gbt'de çıkmaz.Abimde bakaya olduğu için durumunuzu anlıyorum.Siz sadece çevrenizdeki insanlardan korkun,birisi dilekçeyle sizi emniyete ihbar ederse ve iş-ev adresinizi verirse polis mutlaka sizi alır
-
arama ve durdurma kanunla düzenlenmiştir öyle her kimlik isteyene kuzu gibi kimlik uzatırsanız yakayı ele verirsizniz keyfi kimlik kontrolü yapılamaz arkadaşlar bu vapurda inzibat olayına gelince ben daha önce hiç bu tarz olaylar duymadım asker değilsen yani üniforma giymemişsen inzibat yetkisinde değilsindir şehrin ortasında inzibatın yetkisi sadece asker kişiler için geçerlidir olay doğruysa eğer mutlaka yakalanan bildiğimiz asker firarisi falandır takip ediliyorsur uzun zamandır yoksa sivillleri takip ve yakalama yetkisi yok inzibatların dediğim gibi her kimlik sorana kuzu gibi teslim olmayın bazan polisler can sıkıntısından bile kimlik sorar hele sivil olanlara siz kimlik sorun
-
Kimlik soran kişi polisse,kimliğini de sorduğunuzda gösterdiyse, sizden istenen kimliği göstermek zorundasınız.Bunun kuzulukla-çakallıkla alakası yok.
-
Alıntı:
intibakmağduru rumuzlu üyeden alıntı
Geçen hafta taksimde sivil giyimli memurlar çevirdi ellerinde cep bilgisayarı kimlik numaramdan kontrol yaptılar.(biri kolumdan tuttu tinerci sandım önce:) tipleride serseri gibiydi kibarca kimlik kontrolü yapacağız dedi diğer arkadaşının yanına götürdü)
Allah'tan öğrenci affı çıktıda 1 sene kadar daha tecil almıştım.Eskiden gündüzleri bu kadar kontrol olmazdı.Özellikle hafta sonları metro çıkışlarına da yerleştiriyolar cep bilgisayarlı polislerden dikkatli olun.
Gelisi güzel GBT sorgulamalari GBT'min temiz olmasina ragmen gerçekten can sIkIcI bir hal aldigi bir gerçektir. Bu uygulamanin memurlarimiz tarafindan o sirada önünden kim geciyorsa tombala ceker gibi tarama sekli ise aldiklari günlük kotayi doldurmak icin oldugu bellidir, bazen bu taramalari minibüs ve otobuslerde yaparak bu kotayi bir iki seferde bitirmeleri de mümkündür, boyle bir uygulamayla belki 1000 taramadan 1 kisi yakalanibilir 1000 de 1 basari odakli hic bir calismayla da hic bir sonuca ulasilmaz vatandaslarimizi huzursuz eden bu basarisiz uygulamanın yakin zamanda sona erecegini düsünüyorum, bence gercekten bir basari isteniyorsa memurlarimizi bu sekilde tombala ceker gibi gbt taramasi yaptirmak yerine sivil olarak gerçekten ne üdü belirsiz sahislara gbt yapmasi gerekir yani nokta atisi yapmak sarrtir, ne ülkemizin bosa zaman gecirecek memurlara verecek parasi vardir nede vatandasimizin bu tip taramalarla ugrasacak morali vardir.
Krizsiz, bol güneşli yarinlar...
-
GBT nin bu şekilde yapılmasına bende karşıyım, özellikle havaalanlarında, insan suçlu muamelesi görmesi, uzun kuyrukları bekleyip, ordaki polislerin her şekilde bilgilerinizi kontrol etmesi, birşey olmasa dahi çıkartmak için uğraşmaları ne insanlığa sığar nede bu ülkenin vatandaşına. Suçlu olan, aranan kişi uçağa mı biner allahaşkına, neden bu kadar saçmalık dolu bu kanun uygulamarında. Ülken için canını verirsin, her şekilde savunursunuz ama size davranışı, haklarınız her zaman en düşün sınıf muamelesi görürsünüz.
-
iki gün önce Jandarma yolculuk yaptığım dolmuşu durdu ve kimlik kontrolü yapıldı...
tabi tek tek GBT kontrolü yaptıkları için epey beklettiler...
bu arada dolmuştaki bütün yolcular homurdanıd yok biz terörist miyiz falan filan niye bizi böyle bekletiyorlar diye....
Neyse sonuç olarak şu anda burada yazabildiğime göre durumumu anlarsınız :) gerçi o kontrol sırasında geçen süre ise epey bir stresli geçti... kimliğimi jandarma tekrar verip hareket edebilirsiniz dediğinde rahatladım :) ama halk bu kontrollerden hiç memnun değil...
-
Güpegündüz İstanbul'un göbeğinde yapmaları ayrı bir saçmalık. "göstermiyorum kimliğimi" deme şansımızda yok.Ters tepki versek soluğu nerede alacağımız malum.ne de olsa polis devleti değil miyiz?askerin bile burnunu sürttüler :(
-
Kimliğinizi göstermeyin,askeri kimlik avantajından faydalanır duruma gelin.Malum, askere polis dokunmuyor:)
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kimliğinizi göstermeyin,askeri kimlik avantajından faydalanır duruma gelin.Malum, askere polis dokunmuyor:)
O korkak hukukçuların düşüncesiydi...
Allah'a şükür cesur hukukçular da çıkmaya başladı bu ülkede...
Allah'a şkür genel kurmaydan brifing (emir) almayan hukuçular da çıkmaya başladı bu ülkede...
Nitekim değil asker artık subaylar dahi elleri kelepçelei iki kolunda polis eşliğinde sorguya götürülür hale geldi...
Burdaki hukukçulara da sesleniyorum...
Siz de cesur olun... dik durun... Askerden yani güçten korkmayın... Bu halkın yanında durun... Askerin gücünü kendi çkarları için kullananların yanında değil...
-
Alıntı:
bjk86 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar sizin gbt kontrolünden korkmanıza gerek yokki.Bakayalar hiçbir zaman gbt'de çıkmaz,gidin istediğiniz polise sorun.Gbt'de sadece sülüsünü alıp birliğine teslim olmayanlar ve askerden firar edenler çıkar.Yoklama kaçaklığı ve bakaya türk ceza kanununda hafif suç kapsamına bile girmez.30bin liranın üzerinde vergi borcunuz yoksa o bile gbt'de çıkmaz.Abimde bakaya olduğu için durumunuzu anlıyorum.Siz sadece çevrenizdeki insanlardan korkun,birisi dilekçeyle sizi emniyete ihbar ederse ve iş-ev adresinizi verirse polis mutlaka sizi alır
bakaya kalmak suçu askeri ceza kanununun 63. md. düzenlenmiştir.bakaya mütemadi suçlardandır . 63. md. agir hapisle yargilanma var.hapis cezasi alanida duydum.yillar boyu bakaya kalmis adami ugrastirirlar. ama genellikle verilecek ceza uygulamada paraya çevrilerek taksitlendiriliyor. gbtde ismimiz cikmiyorsa pasaport uzataminda bir sorun cikmiyor sanirim ? yurt disina cikabilir mi bakaya durumu olan?