-
Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
Alıntı:
bromixx rumuzlu üyeden alıntı
Şu meşhur sloganınız....Sizin kaç tane Tanrınız var? Çok komiksiniz. Allah birdir. Valla dünyanın % 95 i tek Tanrı olduğuna ve O ' nun da Allah olduğuna inanıyor, ama sanırım siz o % 5 lik kısımdansınız. Neyse konuya dönelim; Peki halkın iradesi ne olacak.. Köfteden gelmedi herhalde hükümet? Halk oyuyla geldi. Ayrıca eğer birey olarak Sayın Erdoğan dinine düşkün ise bu kimi bağlar? Seni de beni de bağlamaz, hükümetin diğer çalışanları dini istismar ediyorsa bunun bileti Başbakana mı çıkar acaba? Ha denetim diyorsanız eğer o başka, ama buna da bi sorum var o zaman, diğer partili belediye başkanları 4x4 mü. Yahu şunu anlayın artık, her birey kendisinden sorumludur, hükümetin görevi dini sağlamak değil ki, hükümetin görevi ülkeyi yönetmek, eeee bunu da çok iyi yapıyor ki şu anda hükümet sıfatı ile anılıyor. Ama nedense çekemeyenler var, yaşlanmış parti başkanları acaba ve acaba neden hükümet koltuğuna oturmak istiyorlar, bu hırsın sebebi sizce dürüst olarak millete hizmet mi? Yapmayın lütfen , kimse ama kimse millete hizmet için, hükümet olucam diye kendisini bu kadar harap etmez. Bu nedir peki? Aslında bunu sizin yanıtlamanızı isterdim, ama ben görüşümü söyleyeyim; hırs, para, mevki, ego. Yenilen pehlivan misali bunu devam ettirdikçe komikleşiyor. Benim olduğu kadar ülke vatandaşlarını çoğunluğunun kararlarına saygıyı göstermek zorunda ve mecburiyetindesiniz. Bunu sizden rica etmiyorum, hakkımı istiyorum, madem demokratik bir ülkedeyiz, demokrasiye saygı duymak zorondasınız. Elde kırmızı dosya dolaştırmakla olmaz bu işler. Çevremdeki bir çok insanın ve benim istediğim Başbakan ve parti lideri kimdir biliyor musunuz? Bilmiyorsanız öğrenin o zaman.
Bi kere yaşlı ve bunamış olmayacak, Türkçeyi doğru kullanacak , hırs yapmayacak, kimseye çarşaf giydirip rozet takmayacak, sonra planı bozulunca rozet yemeyecek kafasına, vatan haini olmayacak, belediye başkanlarının çalıp çırpmasına göz yummayacak...
Ya Vallahi sıkıldım artık, bu kadar mı anlamıyorsunuz bu işleri, ben milletim, millet benim kardeşim , benim kararlarım bu yönde olduğu için hükümet bu. Buna saygı gösterin ve beyninizin yıkanmasına izin vermeyin. Sayın Başbakan kim e çıkıp ta; camiye gidin demiş, kime vaaz vermiş, kime müslümanlığı şart koşmuş, kardeşim adamın dini kendine, bu kadar basit. Ha eğer kıskanan da varsa. Çatlasın çok ta umurumuzdaydı. Halkın iradesi ne kadar güçlü biliyor musunuz? Bilmiyorsanız sandıkta öğrenirsiniz. Tarih nedir onu biliyor musunuz? Onu da bilmiyorsanız söyleyeyim , tekerrürlerden ibarettir. Size iyi günler :-)))
Bu buram buram cehalet kokan ve kime yazıldığı belli olmayan yazıyı okurken düşünmedim değil. Gerçi ilerleyen satırlarda açıkça yazmış amma aslında gülünecek durumda olan bu yazı ülkemizin geldiği noktayı gösterdiğinden ağlatacak kıvamda duruyor...
Bu ne cehalet bu ne bilgisizlik bu ne densizlik bu ne gerçekten uzaklaşmak bu ne biçim bir hayal dünyasında yaşamaktır anlaşılır gibi değil.
Şimdi bu arkadaşın '' bir çok insanın ve benim istediğim Başbakan ve parti lideri kimdir biliyor musunuz? Bilmiyorsanız öğrenin o zaman'' diyerek yazdığı yazıya bir kez daha bakalım...
Alıntı:
Türkçeyi doğru kullanacak , hırs yapmayacak , kimseye çarşaf giydirip rozet takmayacak , sonra planı bozulunca rozet yemeyecek kafasına , vatan haini olmayacak , belediye başkanlarının çalıp çırpmasına göz yummayacak ...
Okudunuz mu? Bunu okuyunca kişinin CHP düşmanı olduğu kesin olduğundan '' Yeni bir parti kuruldu sanırım'' dedim . Ya da Pamukoğlu paşanın partisinden söz ediyor... Bu tanım hiç AKP ve RTE ye uyuyor mu? RTE nin Obama benzerliği kadar uyuyordur uysa uysa...
Dünya da bir tek TC de hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan ''sanık'' durumundadır. Hele hele RTE nin 5 i ağır cezalık 17 dosyası bulunmaktadır. Teki Teşekkül Halinde kalpazanlık suçlamasıdır ki anlaşılmaya yeter...
Dünya da bir tek TC Hükümeti vardır ki Anayasa'nın temel niteliklerinden olan Laikliğe karşı ''odak'' olması tescillendiği halde işbaşında olan. Yani aslında Anayasa mahkemesi AKP nin TC nin rejimini çalışan bir parti olduğunu 10 oyla tespit etmiştir. Ama ne ilginçtir ki ülkeyi bu parti yönetmektedir. Bu partiden kurtulmak istemekte günümüzde suç olmuştur !!!
RTE Türkçeyi düzgün konuşuyorsa bende şimendiferim !! Türkçeyi bilmiyor ki düzgün konuşsun. Eline yazılı verilen metni bile düzgün okuyamıyor tam olarak haa iyi hatip o ayrı ikmale kala kala da geçse o bir imam HATİP mezunu öğrenmiştir. Türkçe yi bilmediği gibi her söylediği de yüzde doksan yanlış. Şairleri karıştırıyor kaba konuşuyor ne dediği anlaşılmıyor tabii ki tarih edebiyat ekonomi matematik bilgisi de olmadığından ortaya garabet çıkıyor. Ama alıntı yaptığım üye gibiler için mükemmel oluyor o ayrı... Hadi konuşmasını bilmiyorsun bari o kadar kişi metin hazırlıyor mantık hatası yapma değil mi? Durduk yere bir çok kişiye ''Kominist artığı'' diyeceksin amma bunu derken peşine Türkiye'nin en meşhur Koministi Nazım Hikmet'ten Şiir okuyacaksın !! Aynı anda aynı yerde... Ayıp bile denmeyecek...
Ufak beldelerde bile yolsuzluk dosyalarının uçuştuğu tarihin en büyük imar vurgunu soygunu ve rant paylaşımının yapıldığı dönem ve belediyeler AKP li olacak ve buna ''çalıp çırpma yok denecek'' Dingir Mir Dişli Deniz Feneri Yimpaş Kombossan İsfalt Kepenek RTÜK üyeleri Silivri yağması Bizim çalık Gemicik Pırlanta Şirketi İnternetten Satış dubaii konutları Mısır ticareti yumurta akı orman yağması 2 B yi ben mi çıkardım... Daha yazacağımda paragaraf çok uzadı...
Ortalığı yangın yerine çeviren çarşaflı çarşafsız siz biz diye bölen etnik ayrımcılık yapan kişileri böyle savunmak pes doğrusu hırssızlarmış... Yahu tarihte ki tek örnek RTE '' Kişileri ırk dil ve din olarak bölmeye çalışmak tahrik etmek'' ten ceza alan başbakan... Hangi köyün davulunu çalıyoruz acaba ?
İki konu daha var ama onu aşağıya yazıp düğüm atacağım... Kaldıki bu forumda bu konu ne alaka diye bu sefer ben sorayım ...
-
Burada arkadaşın döktürmesinde bir nokta çok önemli demiş ki ''vatan haini '' olmayacak... Kendisince RTE hariç tüm liderler vatan haini demekki. Ne acı ...
Vatan haini nitelemesi yapmak birileri için çok ama çok zordur. Elinizde yeterli veri ve delil yoksa altında ezilir kalırsınız. Bu arkadaş gibi cahiller içinse sıradan bir cümle olduğu çok açık... O yüzden derler ya ''Tanrım beni cahilin şerrinden koru...'' diye... Düşmanın bile akıllısı iyidir.
AKP zihniyetinin yaratmaya çalıştığı zihniyetin tipik bir örneği bu hem kel hem fodul... Bilgisiz ilgisiz bir yaşayan canlı birey olmaktan uzak gerçekleri kavramaktan uzak neyse...
Vatan Haini olan kişiler genelde çok sonraları diğer devletlerin arşivleri açıldığında kesin ortaya çıkar. Bazende kişi ihanet gaflet ve delalet içinde bulunduğunun farkına varmaz. İhanetinin farkında olmayan tiplere daha çok rastlanır. Bazılarının ise idealleri ve varmaya çalıştıkları nokta ihanetin temelini oluşturur bölücülüğün temelini oluşturur ama öyle güzel süslenmiştir ki anlaşılması güçtür...
Türkiye'deki mevcut iktidarın başındakiler ve onların atamalı 11. zat çok şüphe çekicidir. Fıkra haricinde ki BOP aslında ihanetin ispatıdır amma nedense üzerinde durulmaz. Durulmaz çünkü engellenmiştir. Ancak farklı bir şekilde devam ettiği gerçeği dikkatlice takip edilmelidir. BOP un bir haritası vardır. Bu haritaya bakan TC'nin bir çok ilinin yok olduğunu anlayamıyorsa buna ne denir ? Bakar kör bile bunlardan iyidir. Türkiye'nin ili olan Van Ağrı dağı Van gölü bu BOP ta yoktur !!! Vardır da Türkiye de değil Ermenistandadır bir kaç ilimiz ile birlikte...Diyarbakır dahil bir çok ilimizde hoppadanak Kürdistan diye bir yer olmuştur Iraktan ve çok az da İrandan alınan yerle birlikte... Bu dangalak projenin eşgüdüm başkanları olmakla övünüp duranda RTE ile Gül'dür...
Gerek 11. zatın gerekse 60. Hükümetin başının ağzından bir kere '' Türk'' sözünü duyan var mıdır ? '' Ne mutlu Türk'üm diyene!!'' sözünün ne anlama geldiğini bile anlayamayan bu ikili ''Türkiye'li'' gibi saçmasapan bir sözcük bulmuşlar hatta hadlerini bilmeden '' Ne Mutlu Türküm dersen olmaz ne demek o o zaman birileride kalkar ne mutlu.... der'' diyecek kadar aymazlık içerisinde olmuşlardır. Hemda Atatürk ün yanında kaç paralık adam olduklarını düşünmeden.....
79 yıllık Cumhuriyet birikimine hayasızca saldırmaktan da çekinmemişler yalanlarla bunu karalamaya çalışmışlardır...
Ama gene de ben vatan haini demiyorum ama neden bilmiyorum....
-
Son bir değerlendirme yapmak gerekirse. Kime yazıldığı muhatabın kim olduğu belli olmayan çok ucuz reklam kokan ve her yerinden cehalet akan bromixx in yazısı tam bir safsatadır.
Daha konuya girişinden bilgisizliği dökülmektedir. Ne buyurmuş..
Alıntı:
Şu meşhur sloganınız....Sizin kaç tane Tanrınız var? Çok komiksiniz. Allah birdir. Valla dünyanın % 95 i tek Tanrı olduğuna ve O ' nun da Allah olduğuna inanıyor, ama sanırım siz o % 5 lik kısımdansınız.
Şu meşhur sloganınız dediği kim bilmiyorum amma hiç böyle bir slogan duymadığımı biliyorum. Mitolojik çağlarda ki çok tanrılı dinlerden mi söz ediyor islamiyet öncesi arap yarımadasından mı? Azteklerden mi ? Mayalar mı? Kızılderililer mi ? Belli değil ama çok güzel saçmaladığı belli...
Dünya'nın yüzde doksan beşi tek tanrı olduğuna inanıyormuş. Yüzde beşi de inanmıyormuş. ( Sanırım siz yüzde beşlik kısımdansınız daki siz kim onuda bilmiyoruz.) Anladık iyi sallıyorsun salla...zararı yokta usturuplu salla yahu...
Şimdi dünya nüfusunun yüzde 33 ü islam dışı dinlere (yüzde 27 hristiyan) yüzde 19 uda islam dinine mensuptur. yani toplamda yüzde elli iki semavi dinlere inananlar olmaktadır. Buna karşılık nüfusu 1 milyarı aşmış olan Hindistan ve çevresinde oldukça yoğunluklu bir nüfus Budist tir. Dünyadaki budist oranı yüzde onsekizlerdedir. Peki Hinduizm, Konfüsyüsçülük, Sihizm Taoizm,Janizm gibi inanç sistemleri !! Kabile ve doğa dinleri !!( Vuduculuk, şamanizm, Ainu v.s) Peki Ateizm, Agnostisizm , panteizm vede satanizm!! Dünya nüfusunun yüzde 15 i civarıda direk ateisttir. Yani her şekilde inanç sistemlerine karşı olanlar... Bunlarıda bir bütün olarak baktığımızda dünyanın yüzde kırkbeşide Allah inancına sahip olmadığını görürüz. Dolayısıyla laga luga konuşup durmanın anlamsızlığı ortaya çıkmaktadır. Sadece güzel yurdumda bile yaklaşık yüzde on oranında Allah inancı olmayan nüfus vardır ki vatandaşlar olarak ciddi bir dini etik almamıza rağmen...
RTE nin dinine bağlı olup olmaması hatta daha ötesi hangi dine inandığı beni hiç bağlamaz. Kimseyide bağlamaz ilgilendirmezde... Yeter ki oda bunu ön plana çıkarmasın... Başbakan olduğunu ve görevinin ülkeyi en düzgün şekilde yönetmeye çalışmak olduğunu bilsin...
Hamdolsun lu cümleler kurup durmaya hakkı yoktur başbakanın genel konuşma yaparken... Velev ki siyasi simge olsun diye bir giyimin taraftarı olmaya hakkı yoktur. Kaçak kuran kurslarını savunmaya bunların cezalarını azaltmaya çalışmaya hiç hakkı yoktur. Gittiği her yerde dini sömürmeye din tacirliği yapmaya hiç ama hiç hakkı yoktur.
Açıkça görüldüğü gibi RTE nin dini görüşü bizi ilgilendirmemesine rağmen bizlerin görüş ve yaşayış tarzı zatiallerini çok ilgilendiriyor. Bireylerin içkilerine müdahale edecek kadar islami faşizm i kullanıyor. Ha bari davranışları İslama uysa....
Köfteden gelmedi bu hükümet demiş.... Keşke köfteden gelse halk besin alırdı. Uyduruk en adi hava kirliliği yaratan kömür, yandaşını zengin eden bulgur pilav nohuttan geldi.... Çevresinde ki ve yandaşlarına gemicik, pırlanta, atv sabah, santrlaler, arazi peşkeşleri , oy depoları olan halka üç kilo bulgurdan geldi... Tuncelide elektiriği olmayan yerlere çamaşır bulaşık makinası dağıtmakla geleceğini sanıyor Diyarbakırda ise kişi başına 1200tl ile... Keşke gerçekten köfteden gelse protein alan halkın zihni açılırdı iyi beslenir sağlıklı olurlardı...
Birazda bilgisizliğin mizahı olsun bu paragrafta diğer belediye başkanları 4*4 mü demiş ? Demek istediği diğerleri dört dörtlük mü ? dört dörtlük ile 4*4 aynı şey değildir. 4*4 ya bir arazi aracı ya bir jeep tir. Dört dörtlük ise çok düzgün güzel neredeyse hatasız demektir. 4*4 bir jeep eğer lastikleri yoksa direksiyonu da kırıksa sadece 4*4 tür...
Alıntı:
Yahu şunu anlayın artık, her birey kendisinden sorumludur, hükümetin görevi dini sağlamak değil ki, hükümetin görevi ülkeyi yönetmek, eeee bunu da çok iyi yapıyor ki şu anda hükümet sıfatı ile anılıyor.
Yahu anlayamıyoruz!! Daha doğrusu anlıyoruz da bu hükümetin onu yapmadığını nasıl anlayamıyorsun onu anlayamıyoruz yahu!! Bu mantığa göre gelip geçen 60 hükümette görevlerini çok iyi yapıyorlardı neden zırp pırt değiştiler acaba? Görevini çok iyi yapıyorlarsa neden devam etmedilerde 60 hükümet oldu ülkemde... Neden bazıları darbe ihtilal bayrak harekatı post modern darbe gibi isimlerle gitti... Neden bazıları seçimden yüzde bir aldı... Demekki hükümet ''sıfatı'' ile anılmak çok iyi yönetmek anlamına gelmiyor. Kaldı ki hükümet sıfatta değildir...
Alıntı:
kimse ama kimse millete hizmet için, hükümet olucam diye kendisini bu kadar harap etmez. Bu nedir peki? Aslında bunu sizin yanıtlamanızı isterdim, ama ben görüşümü söyleyeyim; hırs, para, mevki, ego.
Evet bu AKP için geçerli değil mi? Birde onu söyleseydin iyi olurdu...
Alıntı:
Ya Vallahi sıkıldım artık, bu kadar mı anlamıyorsunuz bu işleri, ben milletim, millet benim kardeşim , benim kararlarım bu yönde olduğu için hükümet bu.
Demekki bunlara oy vermeyen daha büyük oy oranında ki kitleler millet değil ! Bakın zaten millet benim demiş... Biz değil... RTE nin de valisi kaymakamı savcısı var aha bu kişide milleti ...
Özetle sıkıldım yazmakla böyle gerizekalı bir yazıya gereğinden fazla değer verdim... Ama olurda okuyupta bunu gerçek sanan çokar diye yazdım bir bakıma tarihe not düşmek için... Hele bir düşünün 1000 sene sonra bir bu yazı çıkmış kişilerin karşısına amma hükümetmiş ha demesinler maksat...
-
Merhaba
Sayın commodore1tr ne bu hırs bu şiddet vatandaş düşüncesini yazmış doğru veya yanlış demokrasi budur. Ama siz hızınızı alamamış kendinizce doğru olanı söylemek yerine sayfalarca aşağılayıcı cümleler kurmuşsunuz...
Bu ne cehalet bu ne bilgisizlik bu ne densizlik bu ne gerçekten uzaklaşmak bu ne biçim bir hayal dünyasında yaşamaktır. Sizin sözleriniz bunlar
bu kadar aşağılamaya hakkınız yok. Haklı olsanızda yok. Ama sizler sizin gibi düşünmeyen herkese cahil diye önyargı ile bakıyorsunuz hatta dağdaki çoban göbeğini kaşıyan adam diyede daha ilerilere gittiğiniz oluyor. Ve üzgünüm ama bu zihniyet yüzündende iktidar olamıyorsunuz olamazsınızda.
Ayrıca parti yazmamış vatandaş sadece tarif etmiş neden üzerinize alındınız yaranızmı var. Vatan hainliği ağır bi itham evet ama bakın dehap la iş birliği yapan pkk lehine sloganlara göz yuman daha 5 yıl önce sayın BAYKAL listesi imralıdan geliyor dediği sayın KARAYALÇINI bugün Başkentten aday gösteriyor belkide ona içerledi o üyemiz. Evet oda yanlış yazmış olabilir ama sizde çok ileri gitmişsiniz. Ülkemiz çok güzel sevgi barış içinde demokrasinin güzelliklerini dostca yaşayalım. ve halkın iradesine saygı gösterelim.
SAYGILARIMLA
-
Alıntı:
uçucu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Sayın commodore1tr ne bu hırs bu şiddet vatandaş düşüncesini yazmış doğru veya yanlış demokrasi budur. Ama siz hızınızı alamamış kendinizce doğru olanı söylemek yerine sayfalarca aşağılayıcı cümleler kurmuşsunuz...
Bu ne cehalet bu ne bilgisizlik bu ne densizlik bu ne gerçekten uzaklaşmak bu ne biçim bir hayal dünyasında yaşamaktır. Sizin sözleriniz bunlar
bu kadar aşağılamaya hakkınız yok. Haklı olsanızda yok. Ama sizler sizin gibi düşünmeyen herkese cahil diye önyargı ile bakıyorsunuz hatta dağdaki çoban göbeğini kaşıyan adam diyede daha ilerilere gittiğiniz oluyor. Ve üzgünüm ama bu zihniyet yüzündende iktidar olamıyorsunuz olamazsınızda.
Ayrıca parti yazmamış vatandaş sadece tarif etmiş neden üzerinize alındınız yaranızmı var. Vatan hainliği ağır bi itham evet ama bakın dehap la iş birliği yapan pkk lehine sloganlara göz yuman daha 5 yıl önce sayın BAYKAL listesi imralıdan geliyor dediği sayın KARAYALÇINI bugün Başkentten aday gösteriyor belkide ona içerledi o üyemiz. Evet oda yanlış yazmış olabilir ama sizde çok ileri gitmişsiniz. Ülkemiz çok güzel sevgi barış içinde demokrasinin güzelliklerini dostca yaşayalım. ve halkın iradesine saygı gösterelim.
SAYGILARIMLA
Sayın Uçucu ;
İletinize saygı duymakla birlikte lütfen beni salak yerine koymayınız demekte gerekiyor... '' Ayrıca parti yazmamış vatandaş sadece tarif etmiş '' demekte ne demek Arife tarif gerekmez. Tarife de bakınız ''Bi kere yaşlı ve bunamış olmayacak, Türkçeyi doğru kullanacak , hırs yapmayacak, kimseye çarşaf giydirip rozet takmayacak, sonra planı bozulunca rozet yemeyecek kafasına, vatan haini olmayacak, belediye başkanlarının çalıp çırpmasına göz yummayacak... '' Burada yaşlı ve bunak dediği Sayın Baykal değil mi? Bu tarif başka birisi mi? Çarşaf giydirip rozet takmak gibi saçma cümlesi CHP yi anlat mıyor mu? Gerçi CHP kimseye çarşaf filan giydirmedi amma onu bile anlayamamış.
'' Neden üstünüze alındınız..'' ne demek ? Forum benim forumum bu konuda yazıp duran benim . Kim üstüne alınacaktı acaba ? Hem ilgisiz bir yere gelip yazacak hem yanıt almayacak kaldı ki topu topu iki üç iletisi var hepside akla zarar böyle saçma sapan yazı yazıp kaçıp gitmek bu tip yanıtları hak etmek demektir.
Halkın iradesine saygı göstermeyen kim ? Ben mi ? Yoksa kendisinden başkasını halk sanmayanlar mı? Bakınız AKP yüzde 38 e indi bu ne demek her üç kişiden ikisi git artık diyor... Halkın iradesi mi demiştiniz ?
-
RTÜK'ün üst düzey kadrolarına yapılan atamalar...
AKP Seçimlerin ardından RTÜK 'teki kadrolaşmasını hızlandırırken ANKARA 0tobüs terminali mascidinin imamı Adem Çobaner, 143 milyon 829 liralık büçesi olan RTÜK'te sayman oldu.
TV YAYINLARINI İZLEYEN DAİRENİN BAŞINA SAĞLIK MEMURU ATANDI.
Gübre sanayii garsonu Alaettin Kutlu da müdür yapıldı.
Cumhuriyet 4/Nisan/2009
-
Yanıtlaması Güç(!) Bir Demokrasi sorusu
Danıştay'ın Göçek ile ilgili kararı, dikkatleri o noktaya çekerken, AKP iktidarının bir yalanını ortaya çıkardı.
Dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteyenlere "Evet ama yanlız milletvekillerininki değil, herkesinki kalkmalı" diyen AKP doğru söylemiyor.
Çünkü kamu görevlileri ile devlet memurlarını, soruşturma izni vermeyerek, dokunulmazlık kalkanı arkasına gizleyen bizzat AKP iktidarının kendisidir.
Danıştay'ın Göçek hakkındaki soruşturmanın sonuna kadar götürülmesinin yolunu açması ve bu tahrik ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'ın mahküm olması halinde, şu feryadın AKP canibinde ayyuka çıkacağından kuşkunuz olmasın:
-Vaaay siiiz ha, Milli iradeye karşı haaa! "seçilmişler" "atanmışları" haaa....
Bu feryatların kıymeti harbiyesi olmayacaktır. Her demokraside, suç işleyenler milli iradenin temsilcileri de olsalar, kovuşturulup mahküm edilirler.
Milli irade, seçim yoluyla, kanunen suç sayılanı o kapsamdan çıkaramaz.
Bu tür çıkşlar, yanlızca, milli iradeyi yanlış yorumlayarak, onu demokrasinin dayanağı olmaktan çıkarıp, engeli, kösteği haline sokar hepsi bu.
Bu tür anakronik demokrasilere de, "ahmak demokrasisi" ile eşanlamlı olarak, "milli irade malulü demokrasi" derler ki, burada suç milli iradede değil, onu yanlış yorumlayan AHMAKLARDADIR.
Ali SİRMEN 4/ Nisan/2009 CUMHURİYET (Kısaltılmış Alıntı)
-
Danimarka ve Türkiye
danimarkayla türkiyenin maçı varmış......
elektrikler kesilince spiker telefonla sonuçları türkiyeye bildiriyormuş.
bi ara spiker bağırmış
''goooooollllllllll !''
''evet! sevgili seyirciler bir gol attık ve şimdi maç bitti'' demiş.
ordaki yetkili heyecanla ''kaç kaç bitti '' diye sormuş
spiker;
3-1
danimarka galip........
nato zaferi diye yutturulan işte bu..........
türkiye son 7 yılda 3 basıp bir almadığı bi görüşme söyleyin ön dişlerimden birini kurban etmessem namerdim...........
ayazoglum.........
-
AKP'den türban itirazı
http://haber.gazetevatan.com/newpics...01032091_2.jpgSeçimlerde belediyeyi kaybeden AKP'nin çok ilginç taktiği!
Türban sever AKP, seçim kazanan Türbanlı Malika Uludağ'a itiraz etti!1 Nis 2009 ... Türban sever AKP, seçim kazanan Türbanlı Malika Uludağ'a itiraz etti! ...
m.e.sezen: Usta Çek bir Vakit yazıyomu bakalım bu haberi! fasülyenin suyu bol olsun...
AMAÇ MI ARAÇ MI!...
-
çok şükür!............
obama geldi!
hoş geldi sefa geldi
ne getirdi. 1
ne götürecek en az 3.......
ermeniye kapılarımızı açacakmışız................
evet mi ?
yok canım olurmu?
başüstüne.......!
eeeeeeee başka .
kürdistan diye bir yer varmış uzakta dağların arasında......
alacağız şeyimize !
neyimize?
şeyimize canım himayemize........
2010 dan sonra ırak tenhalaşıyor malum....
peşmergeyi arabın şerrinden koruyacağız yılan küçük daha
koynumuza alıp büyüteceğiz yedirip içireceğizz
eeeeeee!
e si bu!..... sonunda soksun bizi diye...........
başka başka
bir coni kaç memet edecekmiş onu öğreneceğiz.
nası yani?
afkanistan da coni ler eve memetler cepheye.......
vay anasınaa
peki ne getirdi.........?
hımmm! bir ab hıyarı
kemir kemirebildiğin kadar.............
ayazoglum
-
DUA VE İNTİZAR
Sevgili Allahım
Bugün seninle dertleşmek istiyorum lütfen beni dinle…..
Ben sana tapan ve sana inanan değersiz bir kulum. İman ederim ki!Yerin ve göğün sahibi sensin,
Gene iman ederimki Geceyi ve gündüzü yaratansın, canlıyı cansızı halk edensin
inanırım ve iman ederimki sen teksin ve yücesin.. hamdolsun verdiğin nimetlere….
Allahım sevgili rabbim nolur bu yakarışıma bakıp beni yalaka kullarından biri zannetme sakın
Adım başı bile bile günaha girip sonra birkaç taklayla bu günahların af olacağını sanan salak kullarından değilim. Çok şükür.
bu yakarışımı cehenneminden korktuğumdan değil Bu hayat armağanını bana layık görüp benim dünyada yaşamama izin verdiğin için minnetimin bir ifadesi olarak yapıyorum. Lütfen kabul buyur allahım….
Sonra senden korkmaktan ziyade bilakis seni varlığımın en derin mahcubiyetiyle yüksek duygularla seviyorum. Öyle derin ki bu sevgi ancak bir karasevda açıklayabilir sevgimi.
İşte bu mahcub derin sevgimin içinde bana vereceğin cehennem azabı bile olsa sana duyduğum aşk o azap içinde yaşamama dayanmamı sağlayacaktır buna inanıyor ve iman ediyorum.
Yaşadığım sürece Aklımla bulduğum bütün yanlışları hayatımdan ayıklarken yaptığım hataları affet. Sen bize bu aklı vermeseydin seni bu kadar derinden asla hissetmiyecektik. O yüzden seni gönlümle değil aklımla seviyorum allahım.
Eşitsizliğin eşitliğe giden dikenli yollarında bizi yalnız koma allahım. Sen dilersen her şey olur… amin…
Evet sevgili rabbim bugün seninle dertleşmek ve bu insanı ve insanlığı sana şikayet etmek ve doğru yolu göstermen için sana dua etmek istiyorum….
Ama nolurr önce beni bir dinle!
Sevgili rabbim…………
Bu günlerde Memleketimin düştüğü bu zor durumlardan gerçekten kaygılanıyorum.. kaderse bu yaşadıklarımız boynumuz kıldan ince. Ama kendime sormadanda edemiyorum eyer öyle ise iki meleğinin omuzlarımızda ne işi var .. ya rabbim hikmetinden sual olunmaz ancak bütün bu esas zannettiğimiz öğretiler ikdidarda kalmanın devamını sağlamak için uydurulmuş hikayeler se VAY HALİMİZE .
Eyer öyleyse sevgili rabbim!..... bizi birileri fena kazıklıyor bilesin…
Biz zavallı insanlık geçmişle geleceğin: statikoyla değişimin arasında sıkışıp kaldık .
Bize yardım et nolur!....
Değişelim mi yoksa değişmeden böyle sap gibi kalalım mı? .
Aklımızlamı yoksa gönlümüzlemi yaşayalım bir türlü karar veremiyoruz..
Aslında veriyoruz vermesine ama geçmişten bu güne taşıdığımız öğretilerimizi değişimin ürkünç gerçeğine bir türlü monte edemiyoruz…
Değişmek sen zamanı yaratalı beri olagelen doğal bir süreç; bilimse bu değişimin önemli bir parçası..ortaya çıkardığı yenilikler geçmişten bu güne taşıdığımız bir yığın inandığımız öğretimizi çöpe atmamız için bizi zorluyor.
Buda sokakta birden çırıl çıplak dolaşmaya benzer duygular oluşturuyor bizde.
Güvensiz korkulu ve yalnız…….
Allahım allahım!..... yardımet…..
Alışkanlıklarımızdan oluşturduğumuz güvenlik zırhımızı zorlayan değişimin gürültülü yalın gerçeğinde aciz kafaları karışık insanlarız artık.
Allahım yine çok önemli bir kavşağa geldik bu gün vereceğimiz kararlar torunlarımızın yaşam standartlarını belirleyecek olması vebalimizi bir kat daha artırdığının kimse farkında değilse bile ben farkındayım .
Ne yapmalıyız? Allahım…
Sapla saman birbirine karıştı ayıklamamız için bize yardım et.
Bütün kavga
Senin bindortyüz yıl evvel insanlara gönderdiğin kitabın bu dünyayı nasıl kullanacakları hakkında verdiğin ana bilgilerin değişen bütün aleme değişmeden uyarlanamama sorunundan çıkmakta rabbim.
Beşeri ihtiyaçlarla manevi ihtiyaçların giderilmesinde insan egosunun ne kadar işin içine karıştığını bilememek kuşkularımızı artırıyor…
Acaba bizi senin adını kullanarak aldadıyorlarmı?
Çünki Öfkeliyiz bunca yıldır kalkınmak için yaptığımız fedakarlıkların boşa gitmesine gerçekten öfkeleniyoruz…
Kırgınız çünkü değer verip bizi yönetmeye layık gördüğümüz insanların ne kadar faso fiso insanlar olduğunu görünce gerçekten hayal kırıklığı yaşıyoruz.
Kıskancız çünkü adaletin eşit dağılmadığından borçlarla takviye ettiğimiz kıt gerlirimizin paylaşımını adil yapamadığımızdan ve Tüm egemenliğimizi riske atıp kapı kapı dolaşarak topladığımız borçların nakit kısmıyla yeni birkaç dolar milyarderleri yaratıp borç kısmını bütün vatandaşlara yansıtmaktan gerçekten kıskancız
Allahım duygularımızı kontrol etmemize yardım et.. hiçbir alt yapısı olmadan başlattığımız
piyasa ekonomisiyle Kontrolsuz rekabet alanları yaratarak vatandaşlar arasındaki hoş görü duvarlarını yıkmanın vatanımızı bölmeye çalışanlarla aç gözlü sermayedarlarımızın dışında kimin işine yaradığını gerçekten merak ediyoruz allahım..
hangi kalkınmış ülkede yolsuzluk haksız rekabet gibi oluşabilecek kara delikleri tıkamadan bu ekonomik model uygulanılabilmiştir.
güzelleştirme adı altında getirilen özelleştirme uygulamasından yüzbinlerce işçi işinden olmuştur.
Daha sonra insanlar arasında ki gelir adaleti bozularak sınıfsal rekabeti kamçılamış; ortaya çıkan tüketme çılgınlığında bir çok ailenin yıkılmasına sebeb olmuştur.
Üretmenin özgün refahı terk edilip şans hizmet ve yalakalık öne çıkarılarak söz sahibi olanlara körü körüne biat sağlanmıştır bu durum insanlarımızı balansını bozmuştur.
Ortaya çıkan yeni yaşam modelinde insanlar mutsuzdur……….
Direnç gösteren kurumlar bir bir bu modele uydurulmuş uymayanlar yok edilmiştir…….
Alın terinin insanı rahatlatan ve insana kıvanç veren o kutsal doygunluk hissinin yerini ne pahasına olursa olsun ama benim olsun duygusuna dönüştürülerek huysuz bencil tatminsiz ve bedavacı olmamız sağlanmıştır…
Kısacası Dinamik üretgen hoşgörü tarafımız bu modelin insafsız ideolojisine kurban edilmiştir.
Bu gün her şeye razı gibi görüntü veren bu toplum 12 eylülün operosyonunda gerçekten dönüştürülmüştür…. dönüştürülemeyen bizim gibi azınlıktakiler ise bıkkınlık ve çaresizlik içinde hüzünlü gözlerle avuçlarından kayıp giden vatanlarına zaman zaman ağlayarak zaman zaman şaşkınlıkla zaman zaman çaresizlik içinde Baka kalmıştır…. Kalmaktayızdır……
12 eylülün o acımasız giyotini çalışırken o güruha yardım eden en büyük yardımcı yazık bir kısım din adamları olmuştur.
Evet allahım seni referans gösterip her birimizi bir amarikan kazığına bağlayan o günahkar din adamlarını sen nice biliyorsan öyle yap……..
bir yığın safsatayla bu milletin dinamiklerini yok ettikleri için sen onları kahret………
Din gibi çok özel hisleri kullanarak bizi bir amarikan sevdalısı yapanları öldürme yarrabim süründür. Amarikanın istediği sözleri hz muhhammedin sözleriymiş gibi yutturanları sen cehennemine odun eyle yarrabim……
Umut Yıllarında değer verdiğimiz ülkülerin bugün hiçbirinin gerçekleşmemiş olmasının hayalkırıklığında hoşgörüsüz bencil vede umursuz vatandaşlarız artık……..
Yardım et bize allahım. Geçmişin tedavülden kaldırılması gereken yanlışlarından bizi koru. Bize bir fırsat daha ver allahım nolur…
Kolay güvenli ve şerefli yaşamak için . değişmek lazım. Çalışmak lazım üretmek lazım adilce paylaşmak lazım değimlidir?.
Bize kendi alın terimizin tadını unutturanlardan sen rahmetini esirge yarrabim…….
herkese dünde yaşamayı salık verip kendi bu günün nimetlerinden zıkkımlananlardan hesap sor allahım……
ibadeti çalışmanın paylaşmanın ve niyetin dışına çıkarıp ete kemiğe büründürenlerden
sen cennetini esirge yarrabbim.
Bütün bu defolarımızı görüp kullanan amarika ve avrupaya hiç ses çıkarmadan oturanları
Nice biliyorsan öyle yap!
Allahım sevgili yaradanım i çalışmadan üretmeden adilce paylaşmadan da cennete giden kestirme bir yol varmıdır allahım..
Başkalarını çalıştırarak onların alın terini sömürüp rahat içinde olanlar zalimler değilmidir? bizi o zalim kullarından eyleme yarrabbim.
Sev gili rabbim biz seni aklımızla bulduk aklımızla bir sınav veriyorsak eğer;
ibdetin şekliyle uğraşmak teffarruat değimlidir?
öyleyse bu işin içindeki hinlik ne iştir?…sanki birileri bizi fena halde aldatıyor allahım senin yerine birileri karar veriyor …
sanki onların allahıyla bizim allahımız farklı..
Onların allahı öcü gibi hep korkutuyor yakıyor yıkıyor sevgisiz aşksız kadına kıza çoluğa çocuğa zerre kadar değer vermiyor .
Ama bizim allahımız yani sen şefkat sevgi dolu rahman ve rahim sin
çalışanı paylaşanı seven ve affeden sin
Allahım sen hangisiysin karar vermemize yardım et !.
Aklınızı niye kullanmıyorsunuz diye bize sitem etme nolur!.
Aklı kullanmak şimdilik aklımıza gelmiyor .. gelsede güneş tutulmasında rabbim sen bize yardım et!
Bugünlerde en değer vermediğimiz şey aklımız
‘’Dağ gibi Gönülmüz varken akla hacetimiz olmaz diyoruz……..
üstelik…
Akıl birçok sorumluluk getiriyor insana halbuki gönlümüzle yaşamanın bir sorumluluğu yok
Kıl namazını tut orucunu vaktin varsa git birde mekkeyi mükerremeye ohh üçbeş kuruşda zekat verirsin açarsın cennetin kapılarını sonsuza değin… hatta dahada emin değilsen girersin bir tarikata tüm iradeni devredersin sümüklü şeyhlerin birine onlar cennetin kapısında bizi bekleyecekler nasılsa…….
Müridlerini bir bir alacaklar cennete en son kendileri girecekler içeri….
Bu doğruysa vay halimize!
değilse
Gene vay halimize!
bu kadar kolay diyorlar işte tek tıkta cennet garanti……. çift tıkta hurili bir gecekondun bile olur …. allahım allahım doğrumudur bu cennete girmek bu kadar kolaymıdır?.
Gene hikmetinden sual olunmaz allahım!Sığır gibi bir ömür boyu böyle hiç değişmeden yaşayan yaratıklarmı istiyorsun karşında. yoksa birileri bizi kandırıyormu ?
Yoksa bizim milletin çoğunun altıncı duyuları çok gelişmiş olduğundanmı? aklımızı kullanmaya gerek duymayız allahım
Yoksa çaresizlik ve yoksullukmudur bizi bu abuk düşüncelere sevkeden.
Zira;
Biz Rüyalardan ve fallardan gelecek yazan bir milletin ahvadıyız .
çaputlardan çocuk; mumlardan şans; yatırlardan para getirmeyi binlerce yıldır becermeye çalışırız…
Hikmetinden sual olunmaz allahım! gerçekten sen geleceği fincanlardan rüyalardan bu insanlara gösterirmisin?
Çaputları ağaclara asanlara ödül diye çocuk verirmisin.?
Mumları yakıp yatır yatır dolaşanların niyetlerini gerçekleştirirmisin?
Eyer öyleyse vay benim halime!
Yoksa bütün bunlar
hem zavahiri hem cevahiri birlikte tutmak için uydurulmuş yalanlarmıdır…?.
Öyle ya!
öbür tarafa gidib gelen yok nasılsa!..
Yalancıktan kim ölmüş !
Bu yalan din torbasını dikenler ne kadar geniş ve derin dikmişler şaşıyorum.
ne koysan içine sığıyor………..
Yaaa! Bu kadarıda olmaz desen !.....
Ulemaya sor ulemaya!... diyorlar.
Hangi ulemaya diyeceğim korkudan diyemiyorum.
Sanki o ulema yüksek lisansını öbür taraftaki üniversitelerin birinde yapmış….
Bizzat diplomayı senin elinden almış gibiler…..
Adamlar öyle anlatıyorlar ve öyle korkutuyorlarki! adamın oracıkta hemen ölesi geliyor.
İnsanın Secdeye bir yatıp hiç kalkası gelmiyor …….
Bak şu amarikalılara
Bu Amarikalılar var ya allahım! azrailin taşeronu gibi çalışıyor ama kimsenin gıkı bile çıkmıyor amarika dedinmi adamın nefesi kesiliyor ama onlarınki … demokrasi oluyor……..
Peki Ne zamandan beri. Cinayetin adı demokrasi ..
onuda bi bizim liboşlarımız biliyor ……….
Doğada beslenme zincirinde karnını doyuran hayvan yanındaki en iştah açan bir yiyeceğe bile asla saldırmıyor.
Kan ve göz yaşı üstünde dolce vica
para bilim irfan güç onlarda akıl zeka disiplin onlarda
bütün bunların kaynağı inanılmaz zalimlikte bunlarda
eeeeeeeeee ! allahım sen amerikaya iltimas mı geçiyorsun diyeceğim dersem biliyorum gene günaha gireceğim….. onlar bizim bu dangalaklığımızı kullanıyorlar desem kendimize haksızlık edeceğim. Yok hükümetlerimizi satın alıyorlar diyeceğim bu defa suç işlemiş olacağım iyisimi bu ikimizin arasında kalsın allahım …
islamın ortaya çıktığı yıllarda papazlar Müslümanlara cariyenin torunları olarak bakarlarmış nerde köle toplanacaksa gidin Müslüman ülkelerden toplayın diye fetvalar veririrlermiş.
Çünkü onlar köle hacerin torunları onlar ancak hizmetten anlar derlermiş..
sırf bu yüzden Gemiler dolusu Afrikalıyı amarikaya götürüp köle yapmışlar. Onların ürettiği değerlerden dünyayı satın alacak birikimler sağlamışlar. Karşı çıkanları zalimce yok etmişler.
Bu birikimlerinin bir kısmını yeniliklere bilime bir kısmını güvenliğine bir kısmınıda dünyayı Hıristiyan yapmaya ayırmışlar.
Biz ne yapmışız bu arada derseniz iki ileri bir geri marşlarla kılıçların arkasında ülkeler fethetmişiz ( tamem abey!) deyeni vergiye bağlayıp sözde Osmanlı yapmışız.. etmişizde ne olmuş allahım. masalların giriş bölümünde söylendiği gibi az gitmişiz uz gitmişiz ama bir arpa boyu yol gidememişiz. halada gidemiyoruz. Şekil A da Görüldüğü gibi
Neden diye sonran varmıdır kendine allahım…
Arızanın nerden kaynaklandığı hakkında bir ölçü koyabilirmiyiz acaba.
Acaba biz söylenildiği gibi cariye hacerin torunları olduğumuzdanmıdır bu hizmetçiliğe merakımız.?
Allahım !... neden bizde diğer ülkeler gibi bilime önem vermeyiz.
Biz gerçekten bilimin karmaşık yapısıyla uğraşamayacak kadar fındık beyinlimiyiz.
Yoksa senmi bizi böyle yarattın allahım!
sen böyle yarattıysan ziyanı yok senin iradene karşı koyacak falan değilim tabii!
Ancak yaa! öyle değilse çaktırmadan kader mader falan filan diyerek hem bedenlerimizi hemse varlıklarımızı söğüşlüyorlarsa?.. diye düşünmedende edemiyorum..
Sanırım hiç çalışmadan terlemeden yorulmadan sadece inanmış olmanın güvencesiyle cennete gireceklerini sanmalarından kaynaklanan bir düşünceyle oluyor bütün bunlar. Değilmi?
Ne kadar kolaymış allahım cennetine girebilmek .. hatta orada biz erkeklere mahsus villarda oturup hurilerle kırıştırmak…….
Hakkaten allahım gerçekten bu kadar kolaymıdır cennetine girebilmek?.
Dinde aklın yeri ne kadar yer tutar .
kolay yaşamak aklını kullanmayı akıl edenlerin işi... iyide allahım bizim gelişmiş ülkelerden eksiğimizmi var ki?
bir türlü onların hizmetçiliğinden kurtulamıyoruz.
Onlar sanki cennete bizse cehennemde yaşıyoruz.
Ah ah ben ne diyeyim bizi yönetmeye soyunmuş bu faso fiso zevata
birbirlerini kıskanıp birbirlerinin üzerine hiç acımadan basa basa bunca yılı boşa harcamışlar
itler gibi hiç düşünmeden hırlaşıp dalaşmışlar.
Yok o sistem yok bu sistem yok öyle olmaz yok böyle olmaz sistemleriniz yıkılsında altında kalın inşallah emi!
Siz sistem süstsem derken bastığımız toprakları çekiyorlar altımızdan farkındamısınız.?
Din don derken kaç parçaya bölünüyoruz biliyormusunuz?.
Siz hiç ibret almazmısınız bre gafiller… uzak yada yakın tarihimizden.
Bizi bu coğrafyada bu kadar salaklığımıza ve bu kadar tembelliğimize rağmen tutan ve yaşatan gerçek tutkal yutulamayacak kadar büyük bir dilim oluşumuzdan olduğunu hala anlıyamıyormusunuz?.
Ey sevgili rabbim! önce akıl sonrada biraz vijdan ver nolurr.!
Neymiş efendim demokrasi öyle olmasını gerektiriyormuş.
Ulan sizin o dediğiniz orman demokrasisi bee
gerçek demokrasilerde adalet gelişmiş hoşgörü sanatıdır….
Bu anadoluda zaten bin yıldır kendiliğinden var daha ne demokrasi cart curt diyorsunuz insanlara yeni bir şeymiş gibi tersten uygulatmaya çalışıyorsunuz……..
Mevlananın kim olursan ol gel sözü bir demokrasi sözü olmuyorda amarikanın milyonlarca insanı öldürmesi demokrasi adına yapılmış oluveriyor ne hekmetse..
Adamlar demokrasi adı altında. kendi vatandaşlarının bu dünyada ki rahatı için yapmadık rezalet bırakmıyorlar. Bizim yöneticiler bu dünyayı boşverin yav gerçek musalla taşındaki mevtada bakın ibret alın deyip bizim topluca bu dünyadan inzivaya çekilmemizi salık veriyorlar
Bu ne biçim iş yav ama kendileri ve yedi sülaleleri gemiciklerle dünyanın cennetinde tur atmaktanda asla geri durmuyorlar. ah sizi gidi fındık kıran vasıfsız taife ah
Buldunuz bi ganimet durma devam et cehheneme kadar yolunuz var
Bize bu utancı yaşattıklarından dolayı onları sana havale ediyorum allahım çünki elimden ancak bu kadarı geliyor sen bilirsin….
Utanıyorum valla bilaa utanıyorum allahım bugün çocuklarımın kursaklarından geçen ekmekte bir amarikalının yada Avrupalının vergilerinden toplanmış paraların olmasından utanıyorum.
Bu borçlarla elde edilen yapay bollukta yaşamaktan utanıyorum torunlarımızdan ödünç aldığımız geleceğe ihanet etmemizden utanıyorum…
Bütün bu rezillikleri görüpte utanmayanlardan utanıyorum.
Ey kendine aydın süsü vermiş burnundan kıl aldırmayan hain zevat
Hani benim bir amarikalıdan bir Avrupalıdan bir farkım yoktu. Hani çoğu yerde biz onlardan daha iyiydik. Eeeee!...
Hani bizde üç kahıt ekonomisiyle kalkınacaktık. Amarika gibi
Size söylüyorum size hainliği meslek edinmiş aydınlar… hadi ötsenize
Bu cahil halkı aldatarak elinize geçirdiğiniz dolarların içinde boğulursunuz inşaalah.
Yıllarca hiç bir şey yapmadan koltuklarınızı koruma pahasına bizi bu masallara uyuttunuz
Sizlere pislik bile demeye dilim varmıyor çöplüklere hakaret olmasın diye
Bakın bakalım şimdi. Bakın haiiinler tayfası.
bizz bin ıraklının bir amarikalı ettiğini yeni öğrendik.
Bir amarikalının kaç türk ettiğini de var siz hesap edin bu saatten sonra…
Ama siz evlat acısı nasıldır bilmezsiniz ki..
Hainliğe rezilliğe katlanıp bey gibi yaşıyorsunuz biz garibanların sırtında.
Sülükler gibisiniz emdiğiniz kanın içinde boğulun imşaalah emi…
Yaaa allahım böyle işte gene işimiz sana kaldı.. gene beceremedik kendi kendimize…
Nolur allahım yardımet.
Biz ettik sen etme biz saf Anadolu çocuklarına artık akıl ihsan eyle…
Bu günlerde allahım
Herkesin dilinde bir demokrasi türküsüdür gidiyor. yer gök demokrasiye boyandı.
İnanabiliyormusun allahım genç kızlar çıldırmış gibi demokrasi. özgürlük diye başını örtüp kafeslere koşuyor. Çok eşliliği savunan sapıkların söylediği yalanlara inanıyor.
Hükümetten yetkililer çoklu nikahı bile demokrasiye monte ettiler ya pes vallahi pes.
Ve bu insanlar çılgınlar gibi adamlar ne dese emrin olur padişahım der gibi…
Yahu diyoruz Allah böyle emretmiş olsa herhalde kadın oranı yüzde yetmişbeş olurdu diyoruz yok tınlamıyorlar bile
yahu bakın diyoruz savaşlarda erkekler azalıyor ama zaman içinde Allah dengesini kurup erkekleri gene kadınların sayısına eşitliyor bu denge bire bir denge bire üç değil diyoruz gene yok..
kadını güçsüz kılan şey yalnızca beden gücüdür desen günah günah diyorlar…
Cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun diye boşuna dememişler.
Yavv kılda keramet olsa berber dükkanına nur yağardı yok böyle bişey erkeklerin kıskançlıklarından türetilmiş koca koca yalan bunlar yoook gene tınlayan yok.
Yahu madem öyle siz erkeğin saçından niye taciz olmuyorsunuz
Erkeklerin saçı sizi hiç cezp etmiyormu. Etmiyorsa bizi sizin saçınız niye taciz etsin eyer biz taciz olup siz olmuyorsanız bunda bir iş var arkadaş. Durun!.......siz birer makine olmadığınıza göre
Hangi erkek tahrik olamayan bir kadınla yatmak ister ki….
Eeeeeeeeeeeee farkımız nee hadi hadi söyleyin.
Edrkeklerin özelliği ne allahaşkına bir düşünün diyoruz yoook ….
Kimi kadınlar kuranın yüzünü bile görmemiş ama cennete bedavadan gidecek bir yol buldu oh ne hoş! üstelik yoksulluğunu örtecek birde tektiplik……
Yemede yanında dur
baykalın dediği gibi
Tarlanın taşıyla tarlanın kuşunu vuruyor ne desen boş !
Bana ne bana ne verin benim türbanımı ben özgürlük istiyorum. Diye kendini aldattığı yetse razıyız bu kafayla bin yıl daha ne Avrupaya ne amarikaya yetişemiyeceğimiz anlaşılmışlığın ezikliğiyle böylece baş başa kalıveriyoruz…
Yarın döviz fırlayıp cebimizdeki paranın yarısının buhar olduğunu görünce anlayacaksınız o türbanın altında hangi günahların işlendiğini ama iş işten çoktan geçmiş olacak….sevgili bacılarım… işte böyle yüce yaradanım sen aklı bize boşuna vermişsin ahiret işlerini şeyhlerine; dünya işlerini devletine devretmiş insanlardan başka ne beklenir.?
bugünlerde Herkes gömleğini çıkarır gibi aklını çıkardı bedeninden ve çılgınca döndü arkasına ve başladı sana doğru koşmaya sen sanırsın sana koşuyorlar Mirkelam halt etsin yanlarında halada koşuyorlar.ama çaktırmadan seni sollayıp vardıkları yer doğruca sam amcaları oluyor bu nasıl oluyor orasını bir sen biliyorsun birde gene sen…
Bu yaşananlara akıl sır ermez…..
Üç yanlış bir doğruyu alıp götürüyor. Ehh sevgili rabbim on sözün dokuzu yalansa gerisini var sen hayreyle
Ey rabbim eyy yüce yaradanım.
Şikayetim var nolur beni bir dinle…
bu Tayyib bey seni bize referans gösterip bizim oylara talip oldu. Mahsustan bir şiir okuyup hapislere düştü sonra kapı kapı dolaşıp mağdur edebiyatı yaparak vicdanlarımızı taciz etti. Bütün bu Ali Cengiz oyunlarının yetmeyeceğini Erbakan hocanın yanında çıraklık yaparken bildiğinden radikal bir kararla kıblesinin yönünü amarikaya döndürüp milli görüş gömleğini çıkarıverdi.
Eh körün istediği bir göz Allah verdi iki göz deyip amarika başladı yeni oyuncağıyla oynamaya.
Ortadoğu falan filan sonunda derken sabah oluverdi erken. sevr anlaşması çıkıverdi sam amcanın şapkasından…bütün haşmetiyle.
Eeeeeeeeeeeeeeeee nolcek şimdi
Höst diyeceğiz diyemiyoruz adam hooop diyor.
Borumu bu karşındaki hiper bir güç sıkıysa konuş başına çuvalı geçiriveriyor elin oğlu yaa
kaç yıldır çalışmadan üretmeden yangelip yattıniz.. amirkalının vergisiyle dertsiz tasasız yaşadınız Hadi bakalım şimdi pamuk eller cebe….
Yüce rabbim hikmetinden sual olunurmu ama amarikayı yarattın şeytanı niye yarattın diyeceğim günaha girerim diye diyemiyorum..
Tamam abi çalışır öderiz vadeyi uzat sen diyeceğiz adamlar insan değil ki anlasın…
Uzatmayın diyor dediklerimizi yapın bey gibi yaşayın ……………… eeeeeeeeeee
Yani şerefsizliğe rezilliğe katlanırsanız paşalar gibi yaşarsınız demeye getiriyor.
olur emrin olur der gibi konuşuyor bizim büyük orta doğu projesinin atama başbakanı
bu topraklar size çok büyük kesin bi kısmını bakim diyorlar biz duymuyoruz………..
cumhuriyet, demokrasi falan , olurmu lan!....... siz bize benzeyemezsiniz; siz kimsiniz?’’ diye adeta bağırıyorlar ama biz gene duymuyor gibi yapıyoruz………….
adamlar gümrüklerde Müslümanım dedinmi dübürümüze kadar bakıyorlar fakat DTP nin sözde özgürlük adına kimlik üzerinden ülkeyi bölüp parçalamasına arka çıkıyorlar.
‘’sakın ola girmeyin lan! kuzey ırak a’’deyince mecburen duyuyoruz ………..
‘’olur ağam sen sinirlenme girmeyiz’’ der gibi demeçler veriyoruz dünya basınına …….
Yuh!
bildiğimiz en iyi meslek askerlik sonunda onunda içine ettik …
ama pkk amarikanın şımarık piçi gibi davranıyor giriyor vuruyor yakıyor öldürüyor.durmuyorki edepsizler………..
Nasılsa bir ara ayranımız kabaryor asker ayağa kalkıyor sonunda istemeye istemeye meclis ten bir karar çıkıyor.
Sanıyoruz ertesi günü kuzey ıraka girilecek nerdeeeeee?
Amarikan meclisinde onaylanmadan haraketmi olurmuş. ( bizde ne safız yaww allahım)
Yan yattık çamura battık derken nihayet kışın en soğuk günlerinde harekata başlıyoruz
Bıraksalar bağdata kadar gideceğiz.
Üç gün sonra amarika çıkın çıkın demeye başlayınca Anlıyoruz izinin, mizinin palavra olduğunu .
..
Alavere dalavere derken türk askeri geriye
marş marş .
Muhalefet kırk yılda bir muhalefet yapayım derken genel kurmaydan zılgıtı yiyiyor……
Bütün bunlar dünyanın gözü önünde oluyorda biz görmüyoruz.
Sebebi basit göz her şeyi görür ama kendini göremez…….
biz kafamız kumda türbana özgürlük türbana özgürlük diye diye her şeyi unutuyoruz. allahım işte böyle
Amarika aslında kafaya koymuş bizi dilimleyecek biz ne kadar duymasakta bunu biz hariç herkes biliyor.
Eh ne yapalım bölerlerse bölsünler diyende var olurmu yaw diyende
İkdidarın umrunda değil ama muhalefet çıkıp soruyor Allah için
torunlarımız ne olacak sam amca …
‘’en azından yarınız Avrupalı’’ diyorlar…….
Muhalefet kös kös burnunun ucuna baka dursun……
aha diyorum bu halk bunun hesabını keser artık iktidara diye bilmiş bilmiş konuşuyorum orda burada………
Anaaaaaaaaaaaaaa. Oda ne Bir bakıyorum yurdumun %47 si her şeye dünden razı .
. Aman allahım bu bir kabus olmalı diyorum içimden ve kanter içinde 29 mart ta uyanıyorum çok şükür.
hala o derin uyykunun sersemliği gitmedi ama ciğerlerime yüzde 38 lik oksiceni çektikçe açılacağım kuşkusuz
Evet sevgili rabbim işte böyle
İçimizide dışımızıda sen bilirsin
Gerisini ne sen sor ne ben söyliyeyim.
Sana sığınır sana güvenrim….
Hamdolsun verdiğin nimetlere
Amiiinnnnnnnn.
ayazoglum
-
Re: Ergenekon'da yeni gözaltılar
Savundukları kişi,savunanın aslını ortaya koyuyor.Aşağıdakiler gazete ve internetten birkaç alıntı, birde şu adres videoyu izleyin sonra düşünün kim suçlu kim değil?
www.slideshare.net/millitrk/tayyibin-yemini
Cumhuriyet DüşmanıBizim çocuklar açmı kalsın be! . Kes ulan sesini . Sana üç nokta koyarım . Otur ulan oturduğun yerde, herşeye burnunu sokma; “Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli ...
www.slideshare.net/ufukeskici/cumhuriyet-dman - 63k -
akpnin yaptigi ispatlanmis yolsuzluklar
1- izmir tcdd liman taşıma ihalesi
tcdd izmir liman'ı için, yıllık 70 milyon dolarlık yükleme-boşaltma işleri için ihale hazırlığı yapılıyor. daha sonra ihaleden vazgeçiliyor. ihalesiz olarak 15 yıllığına reha denizcilik ve raden lojistik isimli 2 şirkete veriliyor. şirketlerin, 15 yılın sonunda arzu ettikleri takdirde 15 yıl daha ise devam edebileceği sözleşmede yer alıyor. (toplam 30 yıl süreli) toplam 2 milyar 100 milyon dolarlık iş, ihalesiz veriliyor. bu firmalardan biri, sözleşme tarihinden 2 gün önce kuruluyor, diğeri de aynı gün kuruluşu gerçekleşiyor.
2-aycell-aria birleşmesi
aycell-aria birleşmesinden doğan avea'nın yaklaşık 3 milyar dolarlık zararı, hazine'ye yüklendi. başbakan recep tayyip erdoğan, başbakanlık teftiş kurulu'nun, kamuyu zarara uğratan ve "hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal suçu? işlediği öne sürülen aycell yöneticilerinin, savcılığın soruşturma istemine onay vermedi.
3-ibb araç sigorta ihalesi
istanbul büyükşehir belediyesi'nin, ağır taşıtlar için sigorta ihalesi, 197 milyar lira ile akp istanbul milletvekili alaattin büyükkaya'nın önceden ortağı olduğu büyükkaya sigorta aracılık a.ş'ye veriliyor.
4-tcdd istasyon yenilemesi
tcdd'den 10 istasyon yenileme ihalesi akp kadın kolları mkyk üyesi emine alioğlu'na veriliyor. bu akp'li müteahhit hanım, aynı zamanda fakirlere verilen yeşil kart sahibi. önce devletten yeşil kartı alıyor, sonra da 10 istasyon yenileme ihalesini alıyor.
5-tmsf otel ihalesi
tmsf, ceylan grubu'ndan, banka borcuna karşılık 52,5 milyon dolara antalya'daki deluxe resort otel'i alıyor. ekspertif(uzman) raporunda, bu otele 52.5 milyon dolar fiyat biçiliyor. tmsf, aynı oteli bu sefer 25.3 milyon dolara ulusoy grubuna satıyor. devlet 27 milyon dolar zarar ediyor.
6-derince arazi alımı
özelleştirme idaresi, yarımca porselen arazisi'ni, 30.5 milyon dolara bir özel şirkete satıyor. devlet kuruluşu erdemir, 82 milyon dolara aynı araziyi, bu sefer söz konusu özel şirketten satın alıyor. devlet, 52 milyon dolar kendi arazisinden zarar ediyor. ve erdemir yönetimi, 2 yıldır bir liman için arazi aradıklarını ifade ediyor, 20 gün içinde en pahalısını seçiyor. yani hülle yapılıyor. devlet(dikkat!)şirketi olan erdemirin 2 yıldır istediği devlet(dikkat!) arazisi, önce özel bir şirkete satılıyor, sonra o şirketten geri alınıyor!
7-seka ihalesi
fabrika, 30 haziran 2003'te 1.1(onbir değil, bir-nokta-bir) milyon dolara albayraklar a.ş'ye satılıyor. özelleştirme idaresi, piyasa değerini 51 milyon dolar olarak belirliyor. albayraklar ailesinin akpyi açıkça desteklediği biliniyor.
8-halkbankası'nda 30 milyon dolarlık zarar
devlet bakanı ali babacan'a deniyor ki: "net holding'in 30 milyon dolarlık kredisinin geri alınması gerekiyor ve hemen müfettiş görevlendirilerek olaya el konulması gerekiyor, aksi takdirde zaman aşımına uğrayacak dava!" ve tbmm yolsuzlukları araştırma komisyonu'nca ve resmi yazılar gönderiliyor. bu uyarılara rağmen, ali babacan tarafından bir işlem yapılmıyor ve 30 milyon dolar gibi bir alacak zaman aşımına uğruyor.
9-trilyonluk buğday vurgunu
şirketler toprak mahsulleri ofisi'nden (tmo) 140 bin liraya 'sadece' ihracat(buraya dikkat) yapmak kaydıyla, aldıkları 10 bin ton buğdayı, ortalama 300 bin lira fiyatla iç piyasaya sürdüler. toprak mahsulleri genel müdür vekili ismail kemaloğlu ise, şirketlerin haksız kazanç sağlamasını "ihraç etmek için ucuza alınan buğdaylarla şirketler, istediğini yapabilir? diye trilyonluk vurgunu savundu.
10-mavi akım doğalgaz ek protokolü
19 kasım 2003(yani akp iktidarda) tarihinde, ruslarla ek protokol imzalanıyor. türkiye, "f1 formülü? nden vazgeçip, rusların istediği fo'yu kabul ediyor. ve 1 nisan 2005 tarihi itibariyle 8,5 milyar dolar fazladan ödemeye türkiye razı oluyor. ana muhalefet partisi, konuyla ilgili gensoru verdi erdoğan bizzat oylamaya katılıp, gensorunun reddedilmesini sağladı.
11-aycell-sıemens anlaşması
siemens'ten alacağı 10 milyon euro'nun tahsili için harekete geçen aycell(aycell o sırada devlet şirketi tmsfde), bakan binali yıldırım'ın engeline takıldı. aycell, 2001 yılında siemens ile sözleşme imzaladı. ancak, siemens yükümlülüklerini yerine getirmedi. hukukçular, bu nedenle siemens'in günlük 96 bin euro ceza ödemesi gerektiğini belirledi. miktar artınca, aycell alacağını tahsil etmek için girişimlere başladı. devreye bakan yıldırım girdi. aycell yönetimi, apar topar değiştirildi, alacaklar rafa kaldırıldı.
12- istanbul'daki vurgun
istanbul ataşehir'de mülkiyeti emlak gayri menkul yo'ya ait olan binlerce daire, tapuda satış fiyatlarının ortalama 8 kat altında gösterilerek yaklaşık 20 milyon ytl vergi kaybı yaratıldı. bu işlemlerde daireler ortalama 250 bin ytl'ye satılırken, tapu kayıtlarında satış bedelleri 25 bin ile 35 bin ytl arasında gösterildi.
13-bingöl deprem konutları
bingöl'de toplu konut idaresi başkanlığı'nca 2016 konut inşa ediliyor. tanesini 38 milyardan yaptırıyorlar. tobb da aynı yerde ve aynı projeyle 480 konut yaptırıyor ve aynı konutu 30 milyara mal ediyor. 1 konutta 8 milyar fark oluşuyor. başbakan'ın açılışını yaptığı bu konutlar daha içine girilmeden çürüyor. 8 ile 2016yı çarptığımızda çıkan sayı, bizim cebimizden de çıkan sayı aynı zamanda! sayın başbakanımız, bu olayda "biz yolsuzluklarla en çok uğraşan hükümetiz, tüm hortumları tıkadık, ee tabi her yere yetişmemiz mümkün değil haliyle, o yüzden bazı yolsuzluklar bizden habersiz devam edebiliyor ama bunlarla da uğraşacağız." diyemez! çünkü o yolsuzluğun yapıldığı inşaatları bizzat o açtı yaptığı gövde gösterili törenlerle.
ve daha niceleri........
O masum,dürüst,şerefli insanlar, işgal altında topraklardan bir millet yaratmış Atatürk ve devrimlerine bağlı faaliyetlerini sürdürürken,ekmeğini yediği topraklara ihanet etmeksizin sahip çıkarken,belki de gelişen süreçten duydukları kaygıyla, laik-demokratik hukuk devletinde üreyen cumhuriyet düşmanlarına karşı bir parti kurma çalışmalarını yürütürken, AKP iktidarı tarafından bu konuma sürüklendiler. Onlar Ergenekonda yargılatılırken, kimlerin nelere konduğu, nelere kastettiği ölçülülük ilkesinden hala tartışılabiliyor mu?
Eceli gelen ne yaparmış?
-
TRT, 23 Nisan başta olmak üzere bütün ulusal bayramlarda özel yayın yapmaktan vazgeçmiş...
Şaşırdınız mı?
Mustafa Mutlu Vatan G.Z.T
23/ Nisan/ 2009
-
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
TRT, 23 Nisan başta olmak üzere bütün ulusal bayramlarda özel yayın yapmaktan vazgeçmiş...
Şaşırdınız mı?
Mustafa Mutlu Vatan G.Z.T
23/ Nisan/ 2009
hiç şaşırmadım mehmet kardeş daha,daha,daha acıtacak olaylar bekliyorumm.
ama şunu söyleyeyim
bu arada beyinler bir numara büyüdü.
o yüzden belleğimiz,
blincimize daha fazla veri göndermeye başladı.
zekamız bakalım bu durunu nasıl işleyecek.
bunu 17 mayısta göreceğiz.
ayazoglum.
-
Öztürk'e göre tüm namazlar sakat
Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk söyledikleriyle hem Marduk efsanesini doğruladı, hem de imamları çok kızdıracak açıklamalar yaptı. "Namaz kıldırmak için para alan insanların kıldırdığı namaz geçersiz" dedi.
Devamı: http://www.internethaber.com/news_de...erstitial=true
-
Nuri Hoca şaşırmış!
Hem çağa uyun diye telkinde bulunur hem de ücretli namaz kıldıran memurun kıldırdığı namaza sakat diyor, o halde kendi telkinleri de sakat değil midir?
-
Şimdi tarihte ufak bir ''sözcükler''gezintisi yapalım. Neden yapıyorum konu çok dağılmışta ondan unutmayın konumuz kadın... Ha ben forumu unutmuşum oda ayrı tabiiki...
Kadının yeri soğumadıkça erkek, kadının oturduğu yere oturmamalıdır.
Kadınlara dini Bilgiler sayfa 24
Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.
İbni Hacer El Heytemi 2/121 Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 239
Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz. Hafız Zehebi-Büyük Günahlar- Sayfa 187
Kadınların dinleri ve akılları eksiktir. Sahihi Buhari
Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim.
Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003
Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir. Sahihi Buhari
Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben Cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm.
Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003
Bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse Cennete girer. Riyazus Salihin
Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıkları na, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir. Kadınlara Dini Bilgiler sayfa:88
Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.
Sahihi Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat, 110/720
Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.
Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikah, 17/4805
Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin. Sahihi Buhari
Takma saç takan, taktıran, kaşları incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir. Ebu Davud, Tereccul, 5
Eğer bir kadın peruk takarsa, eğ er kol ve yüzüne dövme ya da ben yaparsa, yüzünden ve kaşlarından cımbızla kıl aldırırsa, yüzüne güzellik vermek için şekil değiştirirse lanetlenmiştir.
İmam Şarani Uhudul Kubra Sayfa 313, 867, 889
Kadınları zarar vermeyecek miktarda aç, aşırı gitmeyecek kadar da kıyafetsiz bırakınız. Çünkü kadınlar iyice doyar, güzelce giyinirlerse onlar için dışarı çıkıp gezmekten daha sevimli bir şey yoktur. Fakat onlar biraz aç, biraz da çıplak kalırlarsa onlar için evde oturmaktan hayırlı bir şey yoktur. İbnül Cevzi, Mevzuat, II/282-283; Suyuti, Leali, II/154 İbn Arrak, Tenzihü'ş-Şeria, II/212-213
Kadınlarınıza evlerinin kapısında oturmamaları için yeni elbise yaptırmayın, çünkü elbiseleri güzel ve yeni olursa kalplerine dışarı çıkmak arzusu gelir.
İmamı Gazali-Kimyayı Saadet sayfa:178 İbn Ebi Şeybe, Musannaf, IV/II, 420
-
Biraz daha istermisiniz ?
Dışarı çıkması kesin gereken kadın ise kocasından izin aldıktan sonra dışarı çıkacak ve şu kurallara kesin uyacaktır:
1-Sıkı sıkıya örtünüp kötü giysilere bürüne,
2-Hiç çıkmamış gibi davrana,
3-Başını öne eğip kimsenin yüzüne bakmaya,
4-Kalabalığa karışmaya,
5-Erkeklerin bulunduğu yerlere yanaşmaya,
6-Herkesin dolaştığı sokaklardan uzak dura,
7-İşini bir an önce bitirip evine döne, İmamı Gazali İhyayı Ulumuddin 2/290
KADININ EN MAKBULÜ KOYUN CİNSİDİR
1-Giyim kuşam hevesinden maymun.
2-Fakir düşmeye razı olmadığından köpek.
3-Kocasına ve diğer insanlara kibrinden yılan.
4-Gece gündüz koğuculuk yaptığından akrep.
5-Evden eşya sattığından fare.
6-Erkeklere hile kurduğundan tilki.
7-Kocasına itaat ettiğinden dolayı koyundur.
İmamı Gazali- İhyayı Ulumuddin
Sana kadınların aybaşı halini sorarlar. De ki: O bir ezadır. Aybaşı halinde kadınlardan uzak durun ve onlar temizleninceye kadar kendilerine ya klaşmayın. Bakara Suresi-222
Kadınlara danışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zira kadınlara muhalefet berekettir.
Kadınlara Dini Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147; İbn Arrak, Tenzihü'ş Şeria II, 210
Kim ki karısına itaat ederse Allah (cc) onu yüzüstü Cehenneme atar. İbn Arrak II, 215
Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla işah olmaz.
İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18
Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresini öğretin. İbnü'l Cevzi, Mevzuat II, 269
Kişi kadınını yatağa davet eder de kadın kaçarak eşi sinirli bir şekilde gecelerse, melekler o kadına sabaha kadar lanet eder. Sahihi Buhari 9/36
Bir kadın kocasından boşanırsa o kadına cennet kokusu haram olunur.
Kadınlara Dini Bilgiler sayfa 61
Bir hadis de şöyle der: 'Camiye gelirken kokulanan kadın evine dönüpte cünüplükten ötürü boy abdesti alır gibi yıkanmadıkça, Allah katında onun namazı kabul olmaz.'
Avnül mabül 11/230
-
Kadınları aşağılayan bu hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum. Diyanet'in kadınlarla ilgili hadisler konusunda (doğruları uydurmalardan ayırma konusunda) bir çalışması olduğunu basında okumuştum. Sonucu ne oldu bilmiyorum.
-
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Kadınları aşağılayan bu hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum. Diyanet'in kadınlarla ilgili hadisler konusunda (doğruları uydurmalardan ayırma konusunda) bir çalışması olduğunu basında okumuştum. Sonucu ne oldu bilmiyorum.
Aynen katılıyorum uydurma olduklarına ; ama maalesef kabul gördükleride bir gerçek... Diyanet ben bildim bileli bu çalışmayı yapıyor amma bir türlü bitmiyor... Ya uyutuyor ya ''bazı güçler'' engel oluyor.
İslam peygamberi ne güzel demiş...
'' Ben size geceleri bile gündüz gibi aydınlık yapacak bir din bırakıyorum...''
Ama gelin günümüze bakın bırakın geceyi aydınlatmayı aydınlık günleri bile karartıyor...
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi tarihte ufak bir ''sözcükler''gezintisi yapalım. Neden yapıyorum konu çok dağılmışta ondan unutmayın konumuz kadın... Ha ben forumu unutmuşum oda ayrı tabiiki...
Pek çok dini eseri okumuşluğum vardır.
Bunlardan hiçbirinde burada listelediğiniz ifadeleri görmedim.
Oturup bu sözlerin geçtiği söylenen kitapları okuduğunuzu da zannetmiyorum.
Bazılarının kaynakları öylesine gayrıciddi verilmiş ki.. Mesela kaynağı "kadınlara dini bilgiler" diye verilen sözler. Bu bir kitap mıdır, kim yazmıştır, yazan kimdir?
Sadece İmam Gazali'nin İhyayı Ulumiddin'i ciddi olabilir. İmam Gazali'nin 11. yüzyılda yaşadığını unutmamalı. O devirde ben de kadınlara aynı şekilde davranmalarını öğütlerdim. Değişik hayvan tasvirleriyle olumlu ve olumsuz davranışlarını anlatmasının neresi yanlış?
"Koyun" sözünü bugün negatif anlamda anlıyorsunuz. Ama kültürlere göre bazı sözlerin anlamı değişebilir. Mesela Ruslar "ayı gibi (kuvvetli)" der, bir Türk'e ayı demek ise hakarettir.
Alıntılılar Turan Dursun veya İlhan Arsel'in kitaplarındandır diye düşünüyorum.
Buradaki ifadelerin ilkini google'da yazdım. Çıkan sonuçlar arasında hiçbir İslami siteyle karşılaşmadım. "Kuran'daki Din" adlı muhtemelen malum iki şahsın kitaplarından derlenmiş bir sitede toplu halde var.
Dolayısıyla Türkiye'de kimseye bu sözler hadis diye öğretilmiyor.
Hiçbir müslüman bu sözlere göre davranışlarını düzenlemiyor.
Turan Dursun, İlhan Arsel veya türevlerinin kitap ve alıntıları dışında kimse bunları duymuyor bile.
-
Alıntı:
Açıkçası bu hadislerin uydurma olup olmaması beni hiç ilgilendirmiyor. Ben yaşadığım gerçekliğe bakıyorum. Tesadüfen girdiğiniz bir dükkanda, otobüste, hastahanede iğrenç ve pis birşeye bakar gibi baktıklarında gördüklerinin sayın commodor1tr'nin yukarıda alıntıladığı ifadelerle açıklandığını biliyorsunuz. Tabi birinin size böyle bakmasının nasıl bir his olduğunu ancak kadınlar anlar.
-
Sayın gecem1970;
Yaşanan gerçekler konusunda haklısınız, ama belirtilen hadislerin uydurma olup olmadığının "siz ilgilendirmemesi"ni yadırgadım. Şöyle ki, birisine atfedilen bir sözün, o kişiye ait olup olmadığı sorunu gerçeği aramak ve gerçeği öğrenmek isteyen kişiyi çok ilgilendirir diye düşünüyorum.
Birisine atfedilen bir sözün, o kişiye ait olmadığı anlaşıldığında o kişininmiş gibi değerlendirme yapılması ne kadar doğru olur? Aslında bu konu zaman zaman bilimsel araştırmaların da konusu olabilmerktedir.
İslam tarihinde ve islami bilimlerde uydurma hadis konusu da başlı başına çok yer tutan bir konudur.
"İşin bu yönü beni ilgilendirmiyor, ben yaşadığım gerçeklere bakarım" diyorsanız; bu biraz eksik bir bakış açısı olmaz mı?
Saygılar.
-
http://www.saglamyayinevi.com/images/115701.jpg
http://www.nadirkitap.com/upload/Kit...37_6497_10.jpg
http://www.kitapyurdu.com/getimageV3...&en=13,5&set=0
Ayıp olmasın fazla diye sadece üçünü aldım buraya isteyen kitapları bulabilir. Kaldıki yaşamın akışına baktığımızda bu sözler az bile kalıyor maalesef..
-
Sayın Bilgili,
Ben gerçekten kaynakla ilgilenmiyorum. Haklı olabilirsiniz bakış açım eksik olabilir. Ancak hadislerin doğru ya da yanlış olması benim bakış açımı hiç etkilemez. Ben kadınlara da erkeklere de aynı gözle bakarım.
Sizinkini etkiler mi? Şimdi bu hadislerin Peygamberin ağzından çıktığı yüzde yüz kanıtlansa siz de bana acayip bir böcek gibi mi bakarsınız karşılaşsak? Ya da yanlışlıkları kesin kanıtlansa kadınlara balıkçı tezgahındaki balıklara bakar gibi (hem tiksinir küçümser yanlışlıkla dokunursanız kirleneceğinizi düşünür hemde aynı zamanda tavadamı daha lezzetli olur ızgarada mı diye düşünürsünüz ya öyle) bakanlar, erkeklere baktıkları gibi saygı ve hürmetle bakacak, insan olmanın gururunu hissettirecek mi?
-
Cevap: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
-
Afedersiniz de din iman olmadan da ya syn milo gibi apış araları kelimesiyle ya da sayın commodore1tr gibi don laflarıyla giriş yapılır...Dinsiz imansız olanlarda öncelikle Çin gibi İsrail gibi savunmasız insanları öldürmekten zevk alır...Bu işin ortasını sorarsanız yok..Ya tamam olacak ya da olmayacak..AKP'ye gelince aferdersinizde AKP'ye oy veren %40.11 lik bir kesime cahil dediniz %28.21(CHP) %14.72(MHP) %16.52(DİĞER) lik kısım
bilgin mi oluyor?Peki o zaman AKP milletvekili OSMAN YAĞMURDERELİ(örneğin) cahil miydi?Şu an hangi camiadan olursa olsun cahill diye tanımladığınız insanlar sizleri bizleri 100 katlar 10 la çarparlar...Madem TÜRKSÜNÜZ diğer TÜRK kardeşleriniz içinde seviyeli konuşun...
-
Alıntı:
esir_hayaller rumuzlu üyeden alıntı
Afedersiniz de din iman olmadan da ya syn milo gibi apış araları kelimesiyle ya da sayın commodore1tr gibi don laflarıyla giriş yapılır...Dinsiz imansız olanlarda öncelikle Çin gibi İsrail gibi savunmasız insanları öldürmekten zevk alır...Bu işin ortasını sorarsanız yok..Ya tamam olacak ya da olmayacak..AKP'ye gelince aferdersinizde AKP'ye oy veren %40.11 lik bir kesime cahil dediniz %28.21(CHP) %14.72(MHP) %16.52(DİĞER) lik kısım
bilgin mi oluyor?Peki o zaman AKP milletvekili OSMAN YAĞMURDERELİ(örneğin) cahil miydi?Şu an hangi camiadan olursa olsun cahill diye tanımladığınız insanlar sizleri bizleri 100 katlar 10 la çarparlar...Madem TÜRKSÜNÜZ diğer TÜRK kardeşleriniz içinde seviyeli konuşun...
İlk satırlarınızda ne demek istediğinizi anlayamadım ama daha sonra ilerleyen satırlardan anladığıma göre bir yanıt vereyim...
Özel birisine cahil bilgisiz dediğim hiç bir yer yoktur. Ya da tersi özel birisine allame bilgin müthiş dediğim de yoktur.
AKP ye oy verenlere cahil demediğim gibi diğer partilere oy verenlerede bilgin alim de demedim. Ama ulus olarak biraz eğitimsiz bilgisiz olduğumuz gerçeğinide kabul etmek gereklidir o da ayrı... 70 milyonluk ülkemin eğitim ortalaması ilkokul dört düzeyine denk geliyor. Ama bu cahil demek değildir eğitimsiz demektir. Özellikle DİN konusunda ise bilinçli bir eğitimsizliğe itildiğimizi görüyorum. ATATÜRK dönemi hariç hiç bir zaman kişilerin dininin ne dediğini anlamasına izin verlmedi... Türkiye kadar hurafesi bol bir ülke bulunmamaktadır... Bu gün paraya para demeyen o medyum bozması din bezirganları ''yönetim olarak'' islam olan ülkelerde ASILIR. Ama bizde büyük allame kabul ediliyor. Neden ? kişiler dinini bilmiyor da ondan... Medyum memiş keto ayşe fatma jale.. yi çok ciddiye alan hiç bir kişi islamı biliyorum dememeli..
Hadi siz kendiniz test edip bizimle payleşın sonucu . İslamda büyü niçin günah ?
-
"... Dinsiz imansız olanlarda öncelikle Çin gibi İsrail gibi savunmasız insanları öldürmekten zevk alır..."
"... Peki o zaman AKP milletvekili OSMAN YAĞMURDERELİ(örneğin) cahil miydi?"
"... Şu an hangi camiadan olursa olsun cahill diye tanımladığınız insanlar sizleri bizleri 100 katlar 10 la çarparlar...Madem TÜRKSÜNÜZ diğer TÜRK kardeşleriniz içinde seviyeli konuşun..."
...
Daha 10'lu mesajlarınızla "serseri mayın" gibi sitede dolaşıp duruyorsunuz...
Bakalım konu başlığını ve hatta forumu sürükleyen commodore1tr'nin sabrını ne kadar zorlayacaksınız...
Sabırsız olanlar sırada bekliyor sevgili komodorum... :)
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
İlk satırlarınızda ne demek istediğinizi anlayamadım ama daha sonra ilerleyen satırlardan anladığıma göre bir yanıt vereyim...
Özel birisine cahil bilgisiz dediğim hiç bir yer yoktur. Ya da tersi özel birisine allame bilgin müthiş dediğim de yoktur.
AKP ye oy verenlere cahil demediğim gibi diğer partilere oy verenlerede bilgin alim de demedim. Ama ulus olarak biraz eğitimsiz bilgisiz olduğumuz gerçeğinide kabul etmek gereklidir o da ayrı... 70 milyonluk ülkemin eğitim ortalaması ilkokul dört düzeyine denk geliyor. Ama bu cahil demek değildir eğitimsiz demektir. Özellikle DİN konusunda ise bilinçli bir eğitimsizliğe itildiğimizi görüyorum. ATATÜRK dönemi hariç hiç bir zaman kişilerin dininin ne dediğini anlamasına izin verlmedi... Türkiye kadar hurafesi bol bir ülke bulunmamaktadır... Bu gün paraya para demeyen o medyum bozması din bezirganları ''yönetim olarak'' islam olan ülkelerde ASILIR. Ama bizde büyük allame kabul ediliyor. Neden ? kişiler dinini bilmiyor da ondan... Medyum memiş keto ayşe fatma jale.. yi çok ciddiye alan hiç bir kişi islamı biliyorum dememeli..
Hadi siz kendiniz test edip bizimle payleşın sonucu . İslamda büyü niçin günah ?
1.si 7 büyük günah arasındadır
2.sini de ayetle açıklamak isterim
"Ve onlar Süleyman'ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular. Süleyman inkâr etmedi; ancak şeytanlar inkâr etti. Onlar, insanlara sihri ve Babil'deki iki meleğe Harut'a ve Marut'a indirileni öğretiyorlardı. Oysa o ikisi: "Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkâr etme" demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmezlerdi. Fakat onlardan erkekle karısının arasını açan şeyi öğreniyorlardı. Oysa onunla Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezlerdi. Buna rağmen kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hiçbir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kötü; bir bilselerdi."(bakara suresi 102.ayet)
3.sü büyü yapan kişiler aynı zamanda ALLAH'A ŞİRK KOŞMUŞTUR....bu da insanların nankör yüzüdür....
ayrıca insanların dinlerini doğru düzgün yaşayamıyor olması bugünkü yönetim yüzünden değildir....eğer bir yanlışlık varsa o da laikliği abartıp ülke elden gidiyor sizi atama şikayet edeceğim diye bağıran asıl eğitimsizlerdedir(bir düşünün toprak olmuş bir insan nasıl sizi duyabilir)....eğer şu an gerçekten bozuk bir düzen varsa buna sebep olan öncelikle geçmiştir....bir şey sormak istiyorum
madem karşımızda halkı aldatan bir AKP var o zaman neden şimdiki imam hatip liseleri(aklıma ilk gelen örnek bu oldu)katsayı problemiyle boğuşuyor...
yanılmıyorsam 11 yıl kadar oldu...11 yıl önce AKP mi vardı?liselere üniversitelere vs. böyle uygulamaların getirilmesi o gün ki iktidarın da(yaklaşık 11 yıl önceki)din işlerine karıştığının göstergesiydi... eğer 11 yıl öncesi iktidar dine karışmasaydı bugünkü iktidar bunlarla uğraşmak zorunda kalmazdı...işte
hata bugünde değil geçmişte yaşanmış şimdi cefası çekiliyor...AKP 'nin yaptığı birsürü hata olabilir bu sizi ilgilendirdiği gibi beni de ilgilendirir...ama ilk önce buna sebep olan şey lazımdır bana...
-
Alıntı:
1.si 7 büyük günah arasındadır
2.sini de ayetle açıklamak isterim
"Ve onlar Süleyman'ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular. Süleyman inkâr etmedi; ancak şeytanlar inkâr etti. Onlar, insanlara sihri ve Babil'deki iki meleğe Harut'a ve Marut'a indirileni öğretiyorlardı. Oysa o ikisi: "Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkâr etme" demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmezlerdi. Fakat onlardan erkekle karısının arasını açan şeyi öğreniyorlardı. Oysa onunla Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezlerdi. Buna rağmen kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hiçbir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kötü; bir bilselerdi."(bakara suresi 102.ayet)
3.sü büyü yapan kişiler aynı zamanda ALLAH'A ŞİRK KOŞMUŞTUR....bu da insanların nankör yüzüdür....
ayrıca insanların dinlerini doğru düzgün yaşayamıyor olması bugünkü yönetim yüzünden değildir....eğer bir yanlışlık varsa o da laikliği abartıp ülke elden gidiyor sizi atama şikayet edeceğim diye bağıran asıl eğitimsizlerdedir(bir düşünün toprak olmuş bir insan nasıl sizi duyabilir)....eğer şu an gerçekten bozuk bir düzen varsa buna sebep olan öncelikle geçmiştir....bir şey sormak istiyorum
madem karşımızda halkı aldatan bir AKP var o zaman neden şimdiki imam hatip liseleri(aklıma ilk gelen örnek bu oldu)katsayı problemiyle boğuşuyor...
yanılmıyorsam 11 yıl kadar oldu...11 yıl önce AKP mi vardı?liselere üniversitelere vs. böyle uygulamaların getirilmesi o gün ki iktidarın da(yaklaşık 11 yıl önceki)din işlerine karıştığının göstergesiydi... eğer 11 yıl öncesi iktidar dine karışmasaydı bugünkü iktidar bunlarla uğraşmak zorunda kalmazdı...işte
hata bugünde değil geçmişte yaşanmış şimdi cefası çekiliyor...AKP 'nin yaptığı birsürü hata olabilir bu sizi ilgilendirdiği gibi beni de ilgilendirir...ama ilk önce buna sebep olan şey lazımdır bana...
Sayın esir hayaller;
İlk iletinize oldukça öz ve net yanıt vermiştim. Bir çok gereksiz sataşmalarınızı görmezden gelerek. Ama görüyorum ki size saygı gösterildikçe siz abartıyor ve anlamsızlaştırıyorsunuz konuyuda olduğundan çok farklı yerlere getiriyorsunuz. Gereksiz polemik yaratmaktan başka bir işe yaramayacak yerler hemde... Forumu hiç okumayıp bir yerinden daldığınız da çok belli oluyor ifadelerinizden. Gerçi bu forum bende bitti çok ilginçtir sonunuda kurufasulye ile bağladım... Ancak siteye koymadım bıraktığım yerden sonrasını çünkü gelişmeleri takip etmek yeni fikirler edinmek istedim. Ama sizin yazınızda forumla ilgili bir fikir bulamadım.
Ancak size kısaca yanıt vermem gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok yanış ve gereksiz suçlamalarınız ve farkında olmadan hakaretimsi bir uslubunuz var...
Şimdi ;
''AKP milletvekili OSMAN YAĞMURDERELİ(örneğin) cahil miydi?'' demişsiniz ilk iletinizde. Bizde gelenektir ölenin arkasından konuşulmaz rahmet okunur. Allah günahlarını af etsin toprağı bol mekanı cennet olsun denilir. Ben bu düşünce ile rahmetli hakkında bir şey yazmadım. Kaldı ki ona cahil diyen birisinide hiç duymadım. Bana göre Türkiye ölçeğinde orta düzey bir sanatçıydı. Asla bir İdil Biret Suna Kan Mustafa Sağyaşar Emel Sayın veya Aıf Yılmaz değildi... Çok kötü bir politikacıydı. Sanat düünyasından gelme bir politikacı olarak en son yapması gerkeni yaptı. Fazıl Say ile polemiğe girmesi kendisine hiç yakışmadı. O sempatikliğini bir çok gözde kaybettiki büyük hataydı. Durduk yere yapmaması gereken bir çıkışla şimşekleri üzerine çekti.. 'CD simi var kaç satmış ? sanatçı mı o ? Bestesi mi var ?'' sözleri ile Kendi müzik bilgisini tartışmaya açtı. Fazıl Say ki dünyanın kabul ettiği sayılı piyano virtiözlerindendir. Seversiniz sevmezsiniz o ayrı ama bu böyledir. Dünyanın ayakta alkışladığı yaklaşık 30 bestesi vardır ki ''nazım oratoryosu'', ''caz fantazileri'' ''üç masal'' gibi yapıtları muhteşemdir. Cahil mi değil mi bilemem Osman Yağmurdereli'nin ama siyaseten gereksiz konuşma yaptığı kesindi. Allah rahmet eylesin ...
''"... Dinsiz imansız olanlarda öncelikle Çin gibi İsrail gibi savunmasız insanları öldürmekten zevk alır..."demişsiniz.
Ne kadar gereksiz ve içi boş bir cümle. Şahsım olarak Çin olayını yakinen takip etmekteyim. Ama hala neyin ne olduğu kimin kimi öldürdüğü kesin belli değilken RTE gibi zort diye konuşmak hoş olmasa gerek diyorum. Her ne taraftan olursa olsun insanların öldürülmesinede karşıyım o da ayrı...
İsrail dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü din devletidir. Temelinde bile din olan adınıda direk dinnden alan bir devleti ''dinsiz imansız'' diye nitelemek pek akıl sağlığı yerinde laf değildir. Ha bu demek değildir ki israil in yaptıklarını ben onaylıyorum... Ama görünen o ki HAMASın yada El kaide nin ya da Taliban ın verdiği zarardan çok daha az zarar vermektedir.
Irak İran savaşında hangi ''dinsiz İmansız''lar savaşıyordu? Birinci Dünya Savaşında İslamın Halifesinin olduğu osmanlı İmparatorluğuna Enbüyük ihaneti yapan arkadan vuran hangi ''dinsiz imansızlar dı?''' İngiliz Fransız ve İtalyanların yanında osmanlı İmparatorluğuna karşı savaşan Arap alemi mi yoksa Osmanlının kendisi mi dinsiz imansız dı? Çanakkale savaşında İngiltere yanında savaşan müslümanlar mı Yoksa vatanını savunan Türkler mi dinsiz imansızdı ? Hangisi ???
İşin enteresanı bu dünyada en büyük savaşların ''dini''gerekçelerle yapılmış olduğu gerçeği gün gibi ortada dururken böyle bir cümle kurmak...
''"... Şu an hangi camiadan olursa olsun cahill diye tanımladığınız insanlar sizleri bizleri 100 katlar 10 la çarparlar'' gibi akla zarar bir cümle kurmuşsunuz.
Bireysel olarak çok mantıksız bir söz sanırsınız ki herkesi tanıyorsunuz. Kaldı ki cahil tanımı yaptığımız insanlar gerçekten cahildr. Cahillik kıstası okuma yazma eğitim durumu ve genel görüşlerdir. Yoksa kişilerin bireysel olarak çalıştıkları ilgilendikleri konu değildir. O konuda herkesten daha bilgili ve yetkin olabilirler. Cahil bir hakaret değildir. İşin garibi cahilliğin çok olmasından bizzat o devlet sorumludur. Gereğini yapamadığı için... Bir çifçimiz cahil olabilir ama toprak konusunda inanılmazda bilgilidir. Onun eli öpülmesi gerkli olduğu konusunda kimseler laf edemez.. Kızlarını okula göndermeyerek ( Gerçi bu eğitim sistemiyle gönderselerde değişen bir şey yok ya eğitimin içine ettiler ) cahil kalmasından ne kadar sorumluysa devlette buna müdahale etmeyerek o kadar sorumludur.
Matematiksel olarakta cümle mantıksız aslında... Birey olarak konuştuğumuza göre rakam 1 dir. Katlamak ''üs'' almak demektir. Bir çarpımda etkisiz eleman olduğundan 1 in 100. üssü de 100000000000 üssüde gene 1 edecektir...
''3.sü büyü yapan kişiler aynı zamanda ALLAH'A ŞİRK KOŞMUŞTUR....bu da insanların nankör yüzüdür....'' demişsiniz..
Bir üstte yazdığınız Kur'an ayetini bile anlamadığınız açık olduğundan yorum yapmayacağım... Bu konuyu hiç bilmiyorsunuz demekle yetineceğim...
''ayrıca insanların dinlerini doğru düzgün yaşayamıyor olması bugünkü yönetim yüzünden değildir....eğer bir yanlışlık varsa o da laikliği abartıp ülke elden gidiyor sizi atama şikayet edeceğim diye bağıran asıl eğitimsizlerdedir(bir düşünün toprak olmuş bir insan nasıl sizi duyabilir)....eğer şu an gerçekten bozuk bir düzen varsa buna sebep olan öncelikle geçmiştir...'' demişsiniz.
İnsanların dinlerini doğru düzgün yaşamasının nasıl olacağını ne olacağını açıklamadığınız için cümleniz boşlukta kalmış . Kim dinini doğru düzgün yaşayamıyormuş? Neden yaşayamıyormuş?
Düşündüm taşındım toprak olmuş birisinin beni duyamayacağı sonucunu buldum!! Ama oraya gidenler yani ANITKABİR i ziyaret edenler. Herhangi bir şikayet yada talepte bulunmuyor ki !! Ah bunu siz anlasanız... Oraya giden her hangi birisi...
'' Atam kurduğun cumhuriyeti gösterdiğin çağdaş yolu hak ile yeksan etmek üzereyiz. Devrimlerin dahil hiç bir şeye sahip çıkamadık. Dibimizde şeriattan kurtulmaya çalışan bir iran varken şeriate dönmeye çalışan bir Türkiye yarattık. Eğitim desen Hak ile yeksan eyledik. Din desen bezirganların elinde İslamla hiç olması olmayan bir yerde... Kısacası ATAM cumhuriyeti elimize yüzümüze bulaştırdık. Kalkta bir düzelt bir seksen sene daha idare edelim...''
demiyor... Çağdaş demokratik sosyal hukuk devletinin kurucusu ulus devletin kurucusu Atalarına bağlılıklarını göstermek için koşuyorlar oraya. Manevi bir huzur almaya gidiyorlar... Laik Cumhurieti kurduğu için şükranlarını sunmaya gidiyorlar... Beklenti yok....
Amma çok güzel bir konuya değinmişsiniz... o da her nekadar ATATÜRK üstünden çok yanlış bir şekilde baltayı taşa vursanızda '' bir düşünün toprak olmuş bir insan nasıl sizi duyabilir'' cümlenizde saklı olan gerçek...
Cidden islam dada yasakken yokken yatırdı türbeydi fışkırıp durması ne iş? Toprak olmuş bir insanın mezarının başına geçip dua edileceğine ''iş '' ''koca'' ''sınavda başarı'' ıvır zıvır gibi akla zarar bir çok şeyi istemek ne demek ? Yoksa siz o türbe yatır ın içinde canlı birimi var sanıyorsunuz. Ölmüş yahu ölmüş.. Hayır için dua et... Talep neyin nesi... Adam mezarından kalkıp çöpçatanlık mı yapacak erkeğe kız kıza erkek mi bulacak ? Üniversite sınavına mı girecek senin adına ? patronunla gidip görüşüp iş verin mi diyecek ne !!!
Siz önünüzdeki bu akla zarar gerçeğe çare bulmadan ATA ya yapılan ZİYARETE laf etmeyin... Vallahi ALLAH çarpar....
''madem karşımızda halkı aldatan bir AKP var o zaman neden şimdiki imam hatip liseleri(aklıma ilk gelen örnek bu oldu)katsayı problemiyle boğuşuyor...
hata bugünde değil geçmişte yaşanmış şimdi cefası çekiliyor'' demişsiniz...
İlk aklınıza gelen örneğin ilk aklıma gelen yanıtı AKP din bezirganı din üzerinden siyaset yaptığı mağduru oynayarak oy kazandığı için İmam Hatip Liselerinin katsayı problemleriyle boğuşuyor...
İmam Hatip Lisesi Mezununnun gideceği okul aslında İlahiyat fakülteleridir. Oradanda diyanet emrine müftülüklere camilere imam müezzin okullara din öğretmeni veya akademik kariyer yaparak İlahiyat fakültesinde kalma yada imam hatip liselerinde öğretmen olma... 120 bine yakın camii olduğuna göre ve ortalama her camiite iki imam (Müezzin imam, baş imam yardımcıları .v.s)240 bin kişi eder, koy bunun üstüne öğretmeni müftülükleri diyanet çalışanlarını Belediye cenaze işleri imamlarını etti mi sana en az 300 bin kişilik ihtiyaç... Ki bu görevlerden bazıları için ilahiyat fakültesini okumana da gerek yok... İHL yi bitir müracaatını yap .... İşin enterasanı bir anadolu lisesi fen lisesi veya çok üst düzey tanınmış lise mezunları ( Örneğin robert Galatasaray Saint Joseph gibi) ilahiyat fakültesine gideceğim diye tuttursa tüm soruları bile çözse eğer isteyen İmam hatip lisesi mezunu varsa kendisinden 15-20 soru bile az çözmüş olsa gidemiyor... Çünkü imam Hatip Liseliye bir katsayı puanı geliyor oooo robertli kuş tutsa geçemez....
Ama bizim İHL mezunu ne yapıyor !! Başta harp okulu olmak üzere Hukuk Polis Yüksek Okulu Mülkiye Maliye Veya doktor olmak istiyor...
'' ula imamdan kalp cerrahı olur ?''
'' Olur olur okur üfler keseriz ne çıkarsa !!!''
AKP İHL yi arka bahçesi görmekte uğraş ondan Torna Tesfiye dersi alan meslek liselerinden hiç gürültü duydun mu? Onlarında katsayıları kendi braş üniversiteleri dışında düşük !!!Hukuk Okuyacaktın Subay olacaktın Polis olacaktın İHL de işin ne ??? Kuleli mezunu Kara harp Okuluna gider... Eğitim odur çünkü... Amma ille İHL den savcı hakim kaymakam vali polis subay çıkarmak isteyenin zihninde art niyet ararım ben..
Bunca senede hala bu durum anlaşılamadı ise ve bunu eşitlik insan hakları gibi evrensel kavramlarla maskelemeye çalışıyorsanız bu insanlık ayıbı olarak tarihe geçer...
2002 ye kadar ki iktidarlar zaman zaman hiç gereksiz yere dini sömürmüşler ve bundan paye almışlardır. Aslında dediğinizin doğrusu budur. 2002 de iş başına gelen iktidarsa 1999 dan itibaren halkın din duygularını sömürmüş ve bundan yararlanarak iş başına gelmiş görüldüğü gibide sömürü son sürat devam ettirilmektedir. Laikliğin temelinde DİNİN İKTİDARA KARIŞMASI yasaktır. AMA İKTİDAR DİNİ KONTROL ETMEKLE YÜKÜMLÜDÜR. Nedendir bilinmez bu iktidar dahil bu tip din taciri kişiler hep tersi olsun isterler... Size göre 11 yıl önce çıkan sorun her neyse bir onu masaya yatırıp inceleyin bakalım sorun neymiş....
Kaldıki bu iktidar sayesinde İHL sorunu ciddi bir sorun olmaktan çıkmıştır, çünkü bu iktidar eğitimi hak ile yeksan etmiş eğitim alamayan okulların mucidi olmuştur. Uygar bir ülkede böyle bir üniversite sınav sonucu çıksa yer yerinden oynar milli eğitim bakanı başta olmak üzere yüzlerce il milli eğitim müdürü giderdi.... Ama istenilen sonuca cahil cühala bir halk yaratmaya yönelik çalışan hükümet için bu iyi bir sonuçtur. 30 bine yakın öğrencinin sınavdan nasıl ''O'' aldığı açıklanmalıdır. Açıklama derken baba bir açıklama olmalıdır bu çünkü bu 30 bin öğrenci ''LİSE MEZUNUDUR'' nasıl mezun olmuşlardır acaba ???? Eğitimi hak ile yeksan edip dini öğelere ağırlık veren dini sömürüp duran bir iktidar ve yandaşlarıyla gelinecek yer işte budur. Eğitimin iflası.... Milli eğitim ve yök saçma sapan Türban tartışmasıyla ülkeyi çağdışılığa iteceğine bu 30 bin öğrencinin hesabını vermelidir... Ama nerde... oda Allahtan derler olur biter... Allah akıl fikir versin.
-
Sayın commodore1tr;
Tartışmaya maydonoz olmak istemiyorum ve fazla da konunun içine girmek istemiyorum, ama ben imam hatipler dahil, üniversite konusunda meslek liselerine getirilen kısıtlamaya (engellemeye) karşıyım.
"İmam hatip mezununun gideceği okul ilahiyat fakültesidir" teziniz de bana çok çekici gelmedi. Bu okulları açıp da sonra önünü tıkamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Meslek liseleri ihtiyaca göre planlanmalı, ama bu liselere gidenlerin de önüne tek seçenek olan kendi alanınındaki yüksek okulun sunulması kanımca temel hak ve özgürlüklere aykırı gibi geliyor bana. Çünkü meslek liselerine gidenler, o yaşta kendileri değil aileleri tarafından yönlendiriliyorlar. Adam, biraz büyüyüp ailesinin tercih ettiği mesleğin dışında bir seçeneği tercih edebiliyor. Bu da gayet doğaldır.
Türkiye'nin en önemli usul hukuçusu Baki Kuru hocanın Ormancılıkla ilgili bir meslek lisesinden mezun olduğunu öğrendiğimde önce şaşırdım, sonra da insanların okuduğu meslek lisesi dışındaki bir mesleği tercih etmesini saygı ile karşıladım.
Bu arada, ben de tarım meslek lisesi mezunuyum; ama işletme ve hukuk fakültelerini bitirererk hem işletme yöneticiliği ve hem de hukukçuluk yaptım. Şu andaki sistem sanırım benim de önümü tıkayacaktı.
-
Alıntı:
ama bu liselere gidenlerin de önüne tek seçenek olan kendi alanınındaki yüksek okulun sunulması kanımca temel hak ve özgürlüklere aykırı gibi geliyor bana.
Bunda banak komik gelen; Örneğin elektrik bölümü mezununun elektrik mühendisliğine gitmesine bile izin verilmemesi. Ancak "yüksek okul" a gidebiliyor. Ya da öğretmenliğe.
Bu lisenin "yükseği" elektrik mühendisliği değil mi :)
-
ooooo sayn commodere1tr ve syn horasan tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş misali gibisiniz allah tamamına erdirsin(değinmeden geçemeyecektim sizin yorumlarınızi okumaktan sayn horasanın yorumuna zaman ayıramadım)....bu arada syn commodere1tr sömürgeci devletler gibisiniz maşallah nazar değmesin....doğrusu gizli ve plastik şişe kapaklı fikirlenize üzüldüm(bu gibi fikirlerin dayanağı yoktur bunu kastetmek istedim)....bir yandan da kolları sıvadım....iş başa düştü ne yapalım....bu işlere kafiye lazım...konuyu uzatmak isterdim fikirlerinizi okumak vs....ama değerli vaktimi biraz burdan alıkoymak istediğimden dolayı şimdilik bu kısa yorumu yapıyorum ayrıca sizin ağzınızdan çıkan Allah lafzına şaşırdım doğrusu....ne de olsa laik bir site din ile alakalı işleri karıştırmamak lazım değil mi?(sizin düşüncenize göre)...
sizin gibi uzun yazmanın manası yok sonra ne dediğinizin farkına varamamanızdan korkuyorum...
-
Alıntı:
ooooo sayn commodere1tr ve syn horasan tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş misali gibisiniz allah tamamına erdirsin(değinmeden geçemeyecektim sizin yorumlarınızi okumaktan sayn horasanın yorumuna zaman ayıramadım)....bu arada syn commodere1tr sömürgeci devletler gibisiniz maşallah nazar değmesin....doğrusu gizli ve plastik şişe kapaklı fikirlenize üzüldüm(bu gibi fikirlerin dayanağı yoktur bunu kastetmek istedim)....bir yandan da kolları sıvadım....iş başa düştü ne yapalım....bu işlere kafiye lazım...konuyu uzatmak isterdim fikirlerinizi okumak vs....ama değerli vaktimi biraz burdan alıkoymak istediğimden dolayı şimdilik bu kısa yorumu yapıyorum ayrıca sizin ağzınızdan çıkan Allah lafzına şaşırdım doğrusu....ne de olsa laik bir site din ile alakalı işleri karıştırmamak lazım değil mi?(sizin düşüncenize göre)...
sizin gibi uzun yazmanın manası yok sonra ne dediğinizin farkına varamamanızdan korkuyorum...
İletinizi üç kere okumama rağmen ne dediğinizi anlayamadım. Sanki bir şey demiş olmak için demişsiniz ama siz de ne dediğinizi bilmiyormuşsunuz gibi geldi bana.
Her ne kadar cümleleriniz arasında bir anlam bütünlüğü kuramasam, söyleminizin mantıksal boyutu olmadığını düşünsemde bu ne olduğu anlaşılamayan yazıya ''bizim yazılarımız engelleniyor'' denmesin diye onay verdim.
Sayın commodore1tr ın yazılarını okudum katılıp katılmama hakkı bende kalmak üzere ne dediği net anlaşılan yazı. Tıpkı Abbas beyin yazdığı gibi. Ancak sizin kısacık yazınız anlaşılmaz buna rağmen ''saldırı'' özlü. Gerçi size yanıt vereceklerini zannetmiyorum.
Lütfen daha mantıklı ne dediği anlaşılır yazılar yazmaya çalışalım ki değeri olsun.
Bir konuda benim ikaz etmem gerekiyor sizi ;
'' ayrıca sizin ağzınızdan çıkan Allah lafzına şaşırdım doğrusu....ne de olsa laik bir site din ile alakalı işleri karıştırmamak lazım değil mi?(sizin düşüncenize göre)...'' cümleniz;
Çok anlamsız ve temel mantıktan uzak. Umarım siz ne yazmak istediğinizin farkındasınızdır.
-
Alıntı:
sizin ağzınızdan çıkan Allah lafzına şaşırdım doğrusu....ne de olsa laik bir site din ile alakalı işleri karıştırmamak lazım değil mi?(sizin düşüncenize göre)...
s.
Sizi kınıyorum esir hayeller ben bu sitede edindiğim dini bilgileri yaşamım buyunca unutamam ayrıca unutmayın ki Laik Müslüman Devlet'imizde bir çok müslüman ülkeden daha çok Din adamı ve camimiz vardır.
Laikliği- sapla saman gibi karıştırmayın.
"Biyolojik olarak büyüme doğaldır.
Biyolejik olarak büyüyen insanoğlu, geçen yıllar içinde doğal olarak aklınıda büyütür, büyüyen aklın yoluda olgunlaşmaktır, olgunlaşma eğer varsa, olsa olsa insanın haddini bilmesidir."(Alıntı)
-
DİNDAR OLMAK AHLAKLI OLMAK İÇİN YETERLİ Mİ?
Son yıllarda ülkemizde yaşanan manevi bunalım fikir adamlarını derin derin düşündürmektedir. Bu bunalım ve sarsıntı yalnızca bize özgü değildir. Bütün dünya aşağı yukarı benzer bir bunalımı yaşamaktadır. Bunun nedenleri, her ülkede ayrı ayrı olmakla birlikte hepsinde ortak olan yanlar vardır.
Bu manevi bunalımı şu iki ana nedende aramak mümkündür.
Birincisi, her toplumda eski değerler yıkılmakta ve yerlerini yeni değerler almaktadır.
İkincisi, ekonomik etkenin manevi değerleri alt üst etmesi ve ön plana çıkarak toplumların değişiminde belirleyici rol oynamasıdır.
İşte bunalımın asıl nedenini bu ekonomik nedende aramak gerekir. Ekonomi niçin ve nasıl ön plana geçti?
Burada manevi değerlerin sarsılması ve din ile ahlak arasındaki ilişkinin üzerinde duracağız.
Hiç şüphe yok ki, manevi değerlerin sarsılmasından en çok etkilenen ahlaktır. Ahlak da din gibi bir inanma konusudur. Bu inanç bir kere sarsıldı mı, artık kolay kolay düzeltilemez.
İnanç alanına ne kanun, ne ferman, ne emir, ne de karar girebilir. Manevi değerlerin kanun ve zor yoluyla düzeltilmesine, değiştirilmesine de imkan yoktur. Her müdahale onu bir parça daha yıkar.
Bizde, ahlakı sağlamlaştırmak için, son zamanlarda herkes dinden yardım ummaktadır. Bu bir bakıma doğru, bir bakıma da yanlıştır.
Doğrudur, çünkü halk yığınları üzerinde hiç bir ahlak, din kadar etkili olamaz. Bundan dolayı bütün dinler, insanları ahlaki gayelere doğru götürdüğü sürece yararlı ve hayırlıdır. Çünkü dinin, özellikle İslamiyetin öğütlediği ahlak, bir vicdan ahlakı olmaktan çok bir “mükafat” ve “mücazat” (ödüller ve cezalar) ahlakıdır. Yani onda hukuki karakter, ahlaki karakterin üstünde ve önündedir.
Bütün insanları içine alması bakımından toplumsal gerçekliğe ve halkın anlayışına uygundur. Gerçi gerçek ahlak, “ceza” ve “mükafat” ötesindedir ve hiçbir vaad edilmiş ödülü, hiçbir tehdidi içermeyen bir vicdan ahlakıdır.
Ne var ki, bütün insanlarda yetkin bir vicdan oluşamıyor. Schappenhauer’in dediği gibi,
“İnsanların vicdanını inceleyecek olursak, orada ahlaki hareketlerimizi maskeleyen iğrenç manzaralar görürüz.”
Gerçi ahlakın amacı vicdanı yaratmak olmalıdır, ama vicdanı herkeste yaramadığımıza göre, toplumlarda hukuki karakterlerde –gıdasını ister örf ve adetlerden, ister dinden almış olsun- bir ahlakın geçerliliğini koruması zorunludur.
Bu bakımdan kalabalıkların ahlakını dizginleyen ve onları “iyi”ye doğru sürükleyen dinin pratik ahlaktaki değeri, rolünü inkar etmemize imkan yoktur.
Yalnız burada dinle ahlak arasında zorunlu bir bağlantı olmadığını daima hatırlamak gerekir. Çünkü din her insanı ahlaklı yapmadığı gibi, her ahlaklı insanında mutlaka dindar olması gerekmez. Dünyanın ve hiç şüphe yok ki bütün insanlığın en büyük ahlakçılarından olan SPİNOZA ve KANT dindar değildiler; hatta bir çok ahlak kahramanlarını da mahkum etmiştir.
Gerçi her din, kendine göre, ahlaki bir amaç güder, ama hiçbir din ahlaklılığın kendisi değildir. Ahlaktan hiçbir ahlaksızlık doğmadığı halde, dinler birçok ahlaksızlığa yataklık yapmıştır. Bunun nedeni her din kendi ümmetinden başkasını gözönüne almaz, kapalı bir ahlak sistemi kurar. Oysa ahlak, her türlü engeli yıkar ve emirlerinin bütün insanlığı kuşatmasını ister.
Görülüyor ki, din ile ahlak arasındaki bağ zorunlu bir ilişki değildir. Onun için dini duyguları geliştirmek, insanları mutlaka ahlaklı kılmaz.
“Ahlakımız elden gidiyor” diyerek dine sarılma bize bir şey sağlamaz. Çünkü bu, ahlak bunalımının gerçek nedenini saklamak için, dini bir maske olarak kullanmak gibi, dine ve ahlaka aykırı bir davranıştan başka bir şey değildir.
Hele bazı meczuplara uyarak, ahlak adına tekkeleri, türbeleri yeniden canlandırmaya kalkmak, bize çağdaş dünya içinde gülünç olmaktan başka bir şey kazandırmaz.
Bununla din eğitimine önem verilmesinin aleyhinde bulunduğumuz sanılmasın. Din eğitimini istemek başka, ahlakı düzeltmek başkadır. Ahlakı düzeltmek için bir çok araçtan olduğu gibi dinden de yararlanmak mümkündür. Çünkü bütün insanları yukarda işaret ettiğimiz gibi vicdanlı yapmaya imkan yoktur. Onları bir takım baskıların, yasakların alanına sokmak zorundayız.
Dinin emir ve yasak sistemi içinde, ahlak için de yararlı şeyler bulmak mümkündür. Ancak dün yoluyla ahlakı kuramayız.
Ahlak insanlara kendiliğinden, hiçbir koşula bağlı bulunmadan iyi hareket etmeyi emreder. Din ise “iyi”, “kötü” davranışın karşısına ödül ve cezayı koyar. Dine göre bu ödül ve cezayı veren Allah’tır. Bundan dolayı ahlakın varlığı için Allah’ın varlığına inanmak şarttır.
Böyle bir ahlakta, Allah’ın varlığına inanmakla ahlaklı olunmaz; aynı zamanda “ruhun ölmezliği”ne ve bir ahiretin varlığına, orada herkese yaptığı iyilik ve kötülüğe göre mükafat veya ceza verileceğine de inanmak gerekir.
Öyleyse dine dayanan ahlak, Allah’ın varlığını ve ruhun ölmezliğini şart koşar.
Görülüyor ki din, yaptırımını öldükten sonra yerine getiren bir hukuktur. Ahlaktan çok hukukla ilgilidir.
Bu hukukun yargıcı Allah’tır. O, iyilik yapana cennetin kapılarını açar; kötülük yapanı cehenneme atar. İslam dininde Allah hem “celal” (büyüklük, ululuk, hışım), hem de “cemal” yani güzelliktir. Cemal’inde iyilikler aşama aşama kendini gösterir. Celal’inde şediddir(sert, katı).
Dine dayalı ahlaklar iyiliği, iyilik olduğu için değil, bir çıkar için istemektedir; otoritesini bireyin bencil eğilimlerine dayandırmaktadır. Daha yüksek bir mutluluk için insanlardan özveri istemektedir.
Oysa ahlak, hükmünü kayıtsız şartsız yerine getirir. “Şöyle hareket edersen ilerde mükafat göreceksin, aksi taktirde cezalanırsın” gibi bir hüküm gerçek anlamıyla ahlaklı olmaktan çok uzaktır.
PROF.DR. CAHİT TANYOL
LAİKLİK VE İRTİCA
ALTIN KİTAPLAR YAYINEVİ, GENİŞLETİLMİŞ 2. BASKI, 1994, SAYFA 198-201
//////////
Bu şaheser makaleyi yeniden paylaşmak büyük bir gereklilik oldu...
Umarım adresine ulaşır...
"KENDİNİ AHIRDA ESİR HİSSEDEN EŞŞEĞİN ARPA HAYALİNDEN FARKLI HAYALLERİ OLMAYAN BİR İNSAN, HENÜZ EVRİMİNİ TAMAMLAYAMAMIŞ BİR HAYVANDIR..."
horasan
18 Temmuz 2009
-
Alıntı:
Sizi kınıyorum esir hayeller ben bu sitede edindiğim dini bilgileri yaşamım buyunca unutamam ayrıca unutmayın ki Laik Müslüman Devlet'imizde bir çok müslüman ülkeden daha çok Din adamı ve camimiz vardır.
Laikliği- sapla saman gibi karıştırmayın.
"Biyolojik olarak büyüme doğaldır.
Biyolejik olarak büyüyen insanoğlu, geçen yıllar içinde doğal olarak aklınıda büyütür, büyüyen aklın yoluda olgunlaşmaktır, olgunlaşma eğer varsa, olsa olsa insanın haddini bilmesidir."(Alıntı)
bu sitede öğrendiğiniz dini bilgileri bana da öğretmenizi isterim doğrusu...
syn horasan açıkçası söylemek gerekirse yorumunuzu sonuna kadar okumadım o neyse...ama sonunda yazdığınız o tırnak içindeki cümleler yahu
benim kardeşim benim türk kardeşim sözde din kardeşim bunu diyorsa türkiyeyi akp nin mahvetmesine(eğer mahvediyorsa tabi) gerek kalmaz ki utan kardeşim utan kendinden utan....o zaman benim gibi nicesi eşşek sende o da falan da filan da eşeği arpa hayali kurmaya itenler kısacası senin düşüne sahip olan insanlar onlar ne oluyor medeniyet abidesi mi hayır hayır hayır...syn horasan size değilde sizi derin bir uykuya yatıran düşüncelerinize acıyorum...dinini doğru yaşayanlar %99 ahlak sahibidir...ama dinini doğru düzgün yaşayanlar...
bu konuya yorumlarını yazanlar eğer deselerdi ki bilmediklerimiz bildiklerimizden fazladır diye kesinlikle şerefim üzerine yemin ederim ki bütün olumsuz düşüncelerinizi dinlerdim...ama daha yanılma paylarınız bile hesapta değilken bu kadar kötü konuşmalar merak ediyorum da sizlere hadi kendimi de katıyorum bizlere göre miydi? şimdi söyler misiniz neyse birşey söylemeyin
en azından ben sizi işe yarar bir nesne yerine koymuştum ve yorumumu öyle yazmıştım....siz aşağılama sözleriyle bitirdiniz.....söylesenize hangisi daha medenice?en iyisi söylemeyin....söyledikçe batmanızdan o kadar korkuyorum ki bundan sonra size soru sormayacağım....
-
AK partiye olan kin ve nefretlerini buraya aktararak rahatlamaya benzetiyorum bazı mesajları... ağzı olan konuşuyor, pc si olan yazıyor.
-
Alıntı:
Laik Müslüman Devlet'imizde
Bir devlet hem laik, hem müslüman olamaz. Sistemin dini olmaz.
Ülke sosyolojik bir terimdir. İçinde yaşayan insanları simgeler.
Ülke ile devlet aynı anlamda değildir.
Dolayısı ile Türkiye bir islam ülkesidir ve Laik devlet sistemindedir.
Laik müslüman devlet tamlaması, Türkçe'ye de aykırı olduğu gibi siyaset biliminde de yeri yoktur.
Bunu yazma gereği duydum, çünkü bu hatalı tamlamayı bir çok kişi yapıyor.