arkadaşlar benim yeni gördüm araştirma bitti karar aşamadayim 😁😁😁😁😁 allah hepimize yardimci olsun hepinize ayni kismet olsun
Printable View
Gözün aydin kisko. Benim de hala arastirma adamasinda gozkuyor. Komisyonun ardindan tam 7 ay gecti. Senin evlilik yoluyla miydi? Kac ayda bu adamaya geldin?
Arkadaşlar,
Bugün eşimle komisyona girdim. 10 kişilik bir ekip, Sorular:
1. nasıl tanıştınız
2. kim tanıştırdı
3. kaç çocuğunuz var
4. çocukların yaşları
teşekkür edip beni çıkarıp eşimi aldılar ve aynı soruları sordular.
4 ay içinde SMS gelecekmiş.
Bilgilerinize...
Sayın DELİDOLU çok teşekkür ederim guzel dilekleriniz için aynı sızın başınıza dilerim.
- - - Updated - - -
Sayın Jan Vesily tesekkur ederim. Nisan ayında 2016 başvuru yaptık eşimle, 12Eylül 2016 komısyona gittik 5ay arada geçti ve dun karar andayım diye yazi cıktı (evlilik yoluyla başvurdum) Umarim sız de bır an önce guzel haberler alırsınız
Kisko kardeşim hayırlı olsun şimdiden inşallah kısa zamanda sonuçlanır bende hala araştırma aşamasında yazıyor inşallah bizlerde en kısa sürede karar aşamasına geçeriz.
İnşallah kisko kardeşim inşallah hepimiz için olumlu sonuçlanır,iletişimde kalalım gelişme olursa bilgilendirelim birbirimizi ve bizden sonra ki arkadaşlarada bilgi olmuş olur.
Merhabalar arkadaşlar, Ekim 11 de İstanbul valilikte mülakata girdim, 24 Şubatta 2017 de karar aşamasına geçti. Ortalama 1 hafta -10 gün içerisinde sonuçlanacağını düşünüyorum.
Hose1983 genel yoldan mı başvurdun evlilikten mi ? 5ayda karar aşamasına geçmiş maşallah.
Erdemir@ Evlilikten başvuruyu yaptım 11 Ekim 2016 da son komisyona girdim
Ve bugün itibariyle vatandaşlığa kabul edildim: karar aşamasından 5 iş günü sonra
Hose1983 tebrik ederim.İşlemlerini tarihiyle yazar mısın bizden sonra ki arkadaşlara da bilgi olsun.Bu arada delidolu genel yoldan mı başvurdun?
Arkadaşlar benim de bugun vatandaşlık çıktı, bekleyenlere en kısa zamanda aynısı diliyorum
Arkadaşlar 16 Mayıs 2016 da başvuruyu yaptım ve 3 Mart 2017 de vatandaşlığa kabul edildim. Tam 10ay
Bir ben mi genel yoldan başvurdum :)
Evlilikten neden daha uzun sürüyor anlamıyorum.
ERdemir krdes ben de genel basvuru. 2 agustosta girmiştim komisyona, basvuruda da 1 seneden fazla oldu. Hala ses seda yok. Senin ne kadar oldu?
Jan kardeşim ben ağustos da başvurdum kasımda komisyona girdim sen nüfus genel müdürlüğünü aradın mı dosyanın durumunu sordun mu ? Benim emniyetteymiş dosyam
Aynen, yaptim. Genel müdürlüğü de aradim, başvuru yaptığım istanbul il nufusa da gittim, içişleri bakanlığına dilekcede yazdım. Hepsi inceleme ve araştırma surecinin devam ettiğini ve bu sürecin olağan olduğunu söylediler. Genelden başvurular cok daha uzun suruyor diyorlar. Neden oyle olur anlamış değilim, allah yardımcımız olsun.
hayırlı olsun kisko kardeş darısı bekleyenlerin başına.hala inceleme ve araştırma aşamasında diyor benimkide evlilik yoluyla başvuru ve bugün tam 5 ay doldu komisyona gireli.beklemekten başka çare yok.[QUOTE=Kisko;592205]Say
- - - Updated - - -
hayırlı olsun kisko kardeş.
Ben başvuru yaparken toplamda 7aya biteceğini söylediler bana bakalım bekliyorum emniyette uzun sürüyormuş bildiğim kadarıyla 3ay tamamlandı komisyondan sonra bakalım ne zaman tahkikat sonuçlancak.
[QUOTE=thecakmagu;592485]hayırlı olsun kisko kardeş darısı bekleyenlerin başına.hala inceleme ve araştırma aşamasında diyor benimkide evlilik yoluyla başvuru ve bugün tam 5 ay doldu komisyona gireli.beklemekten başka çare yok.
Thecakmagu kardeş cok teşekkür ederim, darısı sizin başınıza, ben sızın adına umutluyum inanıyorum bu ara sizin de sonuçlanır. Benim bes bucuk ay gecti komısyona gireli oyuzden azcık daha sabırlı olun.
Arkadaşlar darısı başınıza umarım en kısa zamanda sonuçlanır hepinizin. Kimliğini almış arkadaşlara buradan sormak isterim; Kimliğimizi aldıktan sonra devletle ilgili yapmamız gerekenler neler: e devlet, bankalar, askerlik, ws? Yardımcı olursanız sevinirim
insallah kisko kardes.Allah razi olsun.dun cimere bimere yazdim bide ordan da bi cevap gelsin.hayirlisi olur insallah.Allaha emanet.
- - - Updated - - -
Kisko kardes.az once ankarayi aradim.bir celiskiden dolayi il nufustan evrak istenmis.evrak tamamlanmis emniyete gonderilmis.15 sonra tekrar arayin dediler.bekleyecegiz baska caremiz yok.
- - - Updated - - -
Kisko kardes az once ankarayi aradim.bir evrakta celiski oldugu icin nufustan evrak istemisler.evrak tamamlanmis.dosya emniyete gitmis.bekleyecegiz.15 gun sonra tekrar arayin dediler.yaoacak bisey yok galiba.
thecakmagu emniyete yeni gittiyse 15 gün sonra arasan da emniyette tahlkikatta olduğu söylenecek büyük ihtimal eksik evrağı sordun mu hangi evrakmış.
Erdemir kardes sordum.soylemedi tamamlandi dedi.su an emniyetteymis doaya dedi o kadar.zaten bimere ve cimere yazdim.bakalim neler olacak.
thecakmagu kardeşim inşallah kısa sürede dosyalar emniyetten gelir senin komisyondan sonra ne kadar oldu benım 3ay tamamlandı 4.ayda arşiv taraması 2 ay güvenlik soruşturması 3 ay süresinde sonuçlanıyormuş araştırdığım bilgilere göre internetten o da.Galiba aynı safdayız.
Emniyette ne kadar kalir bilmiyorum ama dun 5 ayi doldurduk komisyondan sonraki sureyi.umarim uzun surmez artik.yarin arayip celiskili evragi ogrenmeye calisacagim.
thecakmagu arayıp sordun mu evrağını?
Merhaba.
Eşinizin nerenin vatandaşı olduğuna ve hangi ilde başvurduğuna bağlı olarak değişiyor. Eşim ukrayna vatandaşı ve Antalyadan başvuru yaptık. 8 ay sonra vatandaşlık geldi.
burada prosedür şöyle işliyor.
polis ikamet adresine geliyor. komşulara sorup soruşturuyorlar. karakola davet ediyorlar. size bir kağıt verip yabancı şubeden randevu alıyorsunuz. görüşmeye gidiyorsunuz. eşinize birkaç soru soruyorlar. daha sonra akabinde hemen parmak izi alınıyor. daha sonraise nüfus müdürlüğünden mesaj geliyor görüşme için. siz ve eşiniz beraber gidiyorsunuz. oda da il/ilçe nüfus müdürü, jandarma ve asker, polis amiri. aile ve sosyal politikalardan bir yetkili oluyor.birkaç soru soruyorlar size ve eşinize. biz ekim ayındabu görüşmeye girdik. 4 mart itibariyle vatandaşlığı aldık.mesaj olarak bilgi gelecektir vatandaşlık bürosuna gelmeniz için. size bir kağıt verilecek ve bununla kimlik başvurusunda bulunuyorsunuz ve yeni kimlik çıkasıya kadar geçiçi kimlik verecekler.
Erdemir hocam sordum icerik goremiyorlarmis.muhtemelen anne veya baba adiyla ilgili dedi.boyle bir durum vardi ama komisyona girdigomizde duzeltilmis evlilik suretini komisyona sunup dosyaya eklettik.ama sacma sapan seyler olmus.
Tolgaru hocam istanbuldan basvurduk esim suriye vatandasi.tamam il yogunlugu onemli ama komisyondan sonra butun dosyalar ankaraya gidiyor surec ayni olur.
Sonucta bimere ve cimere yazdim gelecek yaziya istinaden eksik evragi sundugumuzun ispati var.tekrar yazacam.bunu gondercem abartirlarsa mahkemeye gidecem.ailede avukattan bol ne var.
Biraz bekle kardeş belki bir gelişme olur.
ferdiii kardeş burayı okursan yardımcı ol lutfen. ben de genelden başvuru yaptım ve komisyon üzerinden 7 ay geçti. genel başvurudan toplam 1 seneden fazla olmuştu. senin bu süreçler ne kadar sürmüştü?
Arkadaşlar önceden Sarmakle Rumuzundan yazmıştım, sonunda parmak izinden nerdeyse 5 ay sonra beklenen sms geldi, artık hiç gelmeyeceğini düşünmüştüm, hatta dosyam il nüfusa şubat ayında gönderilmiş fakat sms-i taaa Mart'ta atıyorlar. Sevinç'im biraz yarım kaldı, şöyle ki bu sürede tezkeremin süresi bitti başvurumu yaptım hala gelmesini bekliyorum, bir kaç hafta kaybım olacak bu yüzden, ama sös geldi ya buna şükür, yine de çok memnunum. Tezkeremi alır almaz komisyon için randevu alıcam, artık geçsin bitsin... belki başka bekleyenlere umut ve bilgi olur diye paylaşmak istedim.
Sarmakla biraz geç olmuş işlemin ama sonunda yeni bir aşamaya geçtin.Genel yoldan mı , evlilik yolundan mı başvurdun? Diğer arkadaşların durumunda bir gelişme olanının oldu mu ?