İlgili konu burada tartışılmış;
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=938
Listeye 2 Hukuk Fakültesi daha eklenebilirdi ama ekleme sınırı 10 olduğundan dolayı tüm Hukuk Fakültelerini eklemenin mümkünatı yok.
Printable View
İlgili konu burada tartışılmış;
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=938
Listeye 2 Hukuk Fakültesi daha eklenebilirdi ama ekleme sınırı 10 olduğundan dolayı tüm Hukuk Fakültelerini eklemenin mümkünatı yok.
gazi üniversitesi mezunuyum eğitim konusunda diğer fakülteler hakkında bilgim sadece kulaktan dolma dokuz eylülün pratiğe ağırlık verdiğini duymuştum açıkçası öyle bir fakültede okumak isterdim ama maalesef bize isteğe göre değil puana göre tercih yapmak öğretildi devlet üniversiteleri arasında gazi 3. sırada öğrenci almasına rağmen adı hiç anılmaz çünkü sadece 17 yıllık bir fakülte ankara niye hep önde eski diye ama bence eskisi kadar iyi değil benim çoğu arkadaşım geçmiş yıl sorularıyla geçiyor dersleri kendilerini yenilemiyorlar
Öncelikle kendinize şimdiden belirlediğiniz bu hedef için sizi kutlarım.Umarım istediğiniz gibi olur.Şüphesiz Marmara Hukuk da çok iyi.Ancak Ankara Hukuk'un bir misyonu bir tarihi bir markası var.1925 yılından bari eğitim öğretim yapıyor.Bu yüzden de diğer fakültelerin akademik kadrolarının hepsine desteği veren şüphesiz Ankara Hukuktur.
Bizim derslerimiz daha çok soyut bilgi üzerine.Yani bilgiyi sorgulama yeteneğinizin iyi olması gerekir.Pratiğe de süphesiz önem veriliyor.Ayrıca hakimlik savcılık sınavlarında başarısı ortada.Eğitim kadrosunun kalitesi ortada.Diğer pek çok fakülte Ankara Hukuk'un eğitim kadrosunu ve sistemini örnek alıyor.Bu onların iyi olmadığı anlamına gelmez elbette ki.Ancak bizlere henüz derslerin ilk gününde derse giren hocaların söylediği bir söz vardı:"Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesine hoşgeldiniz."
Karar vermeden önce üniversiteleri gezmenizi, oraların öğrencileri ile konuşamanızı tavsiye ederim.Şüphesiz faydası olacaktır.Önünüzde daha çok zaman var.Öncelikle iyi bir puan alınız.Sonrası zaten zaman içersinde şekillenecektir.
Ben de şunu anlamıyorum.Marmara üniversitesi öğrencileri sürekli istanbul üniversitesinden iyi olduğunu söyler durur.Ben hiç bir istanbul üniversitesi öğrencisi görmedim ki kendini marmarayla karşılaştırsın.İstanbul Hukuk kendine rakip olarak sadece Ankara Hukuk'u görür.Keza Ankara da öle.Marmaranın öğrencileri de hep bir eziklik duygusuyla İstanbul Hukuk'un hocaları gitti eski kalitesi kalmadı biz çok iyiyiz modunda gezerler.
Dip not : Bütün hocaları gitti dediğiniz İstanbul Hukuk'ta hala 30 Profesör var.Acaba istanbuldan iyi olan marmarada kaç profesör var? bildiğim kadarıyla 20 prof. Giden hocalarımızın da çoğunluğu yaş sebebiyle emekli olmaktadır.65inden sonra o hocaların da ne kadar verimli olacağı ayrı bir tartışma konusudur bence.Şuan özel üniversitelerin profesör kadrolarındaki hocaların yaş ortalaması 70tir.O yaştan sonra ne kadar faydalı olabilir bilmiyorum.
Ayrıca tabii ki hoca değişimleri olacak ve taze kan hocalar gelecek ki fakülte gelişerek devam etsin.Birkaç yıl sonra özel okullardaki hocalar ölünce ne yapacak o fakülteler merak ediyorum.
Bence Galatasaray Üniversitesi Türkiye`de en iyi egitim veren Hukuk Fakültesine sahip.
Basta yabanci dil egitimi olmak üzere kaliteli ögretim görevlisi kadrosu ile ögrencilere büyük bir avantaj sagliyor.
Öncelikle Veysel DEMİR'e yorumumla ilgilendiği ve verdiği bilgiler için teşekkür ederim...
Sanırım benim Ankara-Marmara arasında gidip gelme hallerim bir yıl daha devam edecek...Yani aslında çok büyük bir ihtimal Marmara olsa da Ankara'nın çekici gelen tek noktası hakim ve savcılık sınavlarındaki somut ve üstün başarısı...
Umarım bu iki fakülteye de rahatlıkla yerleşecek puanı 2010 yılındaki ÖSS sınavında da alır ve sonra hukiki.net'teki değerli büyüklerime, arkadaşlarıma, kardeşlerime ve inşallah ileride meslektaş olacağım hukukçulara hepinizin huzurunda bir kez daha danışırım...
Galatasaray Hukuk Fakültesi'nin başarısı aşikar olmakla beraber Türkiye'deki en iyi Hukuk Fakültesi olduğu gerçeği puanından, imkanlarından ve yıllardır mezun ettiği öğrencilerden zaten anlaşılmaktadır; fakat benim kendi adıma belirtmemde sanırım fayda var ben üniversite olarak devlet üniversitesi ve eğitim dilinin Fransızca ya da Almanca olmadığı bir okulda eğitimime devam etmek istiyorum...
Devlet üniversitesi olup olmaması da ayrı bir konu zaten...
Bence hakim ya da savcı olarak yıllarca devlete hizmet etmek isteyip kendini adalet yolu ile devlete adayacak birinin bence devletin üniversitesinden mezun olması önemli...(Bu düşünceler sadece benim fikirlerimdir bir kuruma ya da kişiye göndermek yapma amacı taşımadan kurduğum cümleler, ifade ettiğim düşüncelerimdir)
Sayglarımla...
Galatasaray Üniversitesi bir devlet üniversitesi olup her yıl 25+1 öğrenci almakta olup 2 yıllık Fransızca hazırlığı vardır ve fakat öğrenci başarı gösterirse 2 yıllık hazırlığın tamamını okumak zorunda değilidir.Ayrıca Galatasaray Üniversitesi'nin öğrencileri genelde avukatlık ve akademisyenlik tercih etmektedirler.İlk planda yüksek lisans ve Fransa'da ki üniversitelerde de eğtim alabilmektedirler.(Denklik söz konusu)Ben hakimlik veya savcılık tercih edenle ne karşılaştım nede dudum ama olmak isteyenler çıkabilir belki olanlarda vardır.
Sayın Burak TEMUR özde söylemek istediklerimiz aynı şeyler bence...
Yani Galatasaray Hukuk Fakültesi'ne gidip de sonunda hakim ya da savcı olma ihtimali yasal olarak mevcut; fakat hakim ya da savcı olmak isteyenlerin öncelikli adresi konumunda olan bir üniversite değil...Beni ilgilendiren kısmı da sanırım aslında sadece burası...
Bilgileriniz için teşekkür ederim...