Esim su anda calismiyor fakat ilk davamiz 15 Nisanda o zaman ise girmis olursa bunu nasil ogrenip nasil beyan edebilirm hakime?Sonucta davamizda tazminat sozkonusu oldugu icin ise girip girmemesinin onemi var ..
Printable View
merhaba ben 5 bucuk aylık evliyim ve yaklasık 3 ay önce bosanma davası actım anlasmazlık yüzünden esimle kaçarak evlendik yanlız kendimize ait ev esya yok bir aradada sadece 1 hafta kaldık.bosanma sürecimizi ortak kullanım alanımızın olmaması değiştirir mi süreci kolaylastırmı ilk olarak anlasmalı mahkeme acmıstım yanlız onu kabul etmedi bundada zorluk çıkartma ihtimali olabilir o yüzden biraz tedirginim sürec ne olur cevaplarsanız sevinirim
Siz nafaka için istedğiniz nafakayı verdiğiniz dilekçede ve duruşma esnasında talep ediyorsunuz. Nafaka miktarının belirlenmesi eşinizin gelirine ve hakimin taktirine kalıyor. Bana ve kızıma ilk duruşmada nafaka bağlanmıştı. Avukatıma duruşma esnasında(ne olur ne ol insanlık hali unutur filan:)) sessizce nafaka konusunu hakim beye hatırlatmasını söyledim.O da duruşma sırasında dilekçedeki nafaka talebimizi tekrarladı ve nafaka bağlandı. Eşimin avukatı da daha ilk duruşma esnasında nafaka bağlandığı ve istediğim miktara yakın bağlandığı için şaşırdı. Aslında eşimin maaşı gösterdiği miktardan daha da fazla ama nasıl olsa çalıştığı şirketten hukuk yardımıyla gerçek maaşını ortaya çıkaracağım