Re: Askeri Ceza ve CMK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
Lütfen (km) Kisa Mesaj Kutunuza Bakiniz..
Alıntı:
receptosun rumuzlu üyeden alıntı
SAYIN AVUKAT HANIM ÖNCELİKLE DİKKATE ALIP CEVAPLANDIRDIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
BENİM SUÇ TARİHİM 20 EYLÜL 2004
AS.MAHKEMENİN HÜKÜM TARİHİ 30.12.2005 (AS.CEZA KANUNU 87/1 MADDESİNCE 25 GÜN HAPİS CEZASI )
ASKERİ YARGITAYIN DAVA İLE İLGİLİ İLAMI 16.01.2008
VE 24.04.2008 TARİHİNDE İSE DURUŞMA VAR.
BEN ŞU AN NE YAPMALIYIM TARİHLER İTİBARI İLE 231/1 MADDEDEN FAYDALANMAM MÜMKÜN MÜ ?
EFENDİM TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK AMA ÇOK SEVİNİRİM. SAYGILARIMLA
Sayın Recep Tosun Hakimlerimiz eğer daha önceden sabıka kaydın yoksa erteleme veriyorlar benimde mahkemem yarin sonucu buraya yazarım yarin yada bir sonraki gün... Hakim bir şey sorarsa pişman olduğunu belirt muhakkak... Benim 3 arkadaşım 3-5 gün önce bu yasadan faydalandılar...
Yani daha onceden firardan ceza alip, cezasini yatan kisiler bu yasadan faydalamiyormu. ? adli sicilde temiz cikiyor.
Saygilarimla.
SAYIN: tangoone
bu kanun taktiri tamamen hakimlere bırakmış durumda.Sayın hakimlerimiz eminim bu konuda hakedene hakettiği hükmü, kararı verecektir.
umarım sizde yararlanırsınız umarım bende , yani herkes yararlanır.
saygılar
Alıntı:
receptosun rumuzlu üyeden alıntı
SAYIN: tangoone
bu kanun taktiri tamamen hakimlere bırakmış durumda.Sayın hakimlerimiz eminim bu konuda hakedene hakettiği hükmü, kararı verecektir.
umarım sizde yararlanırsınız umarım bende , yani herkes yararlanır.
saygılar
Recep Bey ben bugün mahkemeye çıktım ve Sayın Hakim bu yasadan faydalandırdı. Suç Tarihim 15 Ocak '008 idi zaten hakimin kendiside söyledi suçun 1 Mart 2008 öncesi olduğu ve adli sicil kaydın bulunmadığı için bu kararı veriyorum dedi... Yani anlıyacağınız arkadaşlar suç tarihiniz 1 mart 2008 öncesi ise hakimde size güvenirse bu kararı uyguluyor.... Saygılarımla, kendinize iyi bakın....
gözünüz aydın,
allah diğer arkadaşlarada yardım etsin inşallah.
adalet mülkün temelidir diyelim ne diyelim........
hayırlı uğurlu olsun
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
5731 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 'Hükmün açıklanması ve ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması'başlıklı 231 nci maddesinin 5nci fıkrası 8 Şubat 2008 günlü Resmi Gazetede yayımlanan 5728 sayılı Kanunun 562 maddesi ile değiştirilerek 1 yıl olan ceza süresini 2 yıla çıkarmış ve mahkemelere bu süre ve daha az ceza alanların cezasının açıklanmasının geri bırakılmasına karar verebileceği yönünde takdir yetkisi tanımıştır.Buna göre Askeri Mahkemeler İlk defa işlenilen firar,izin tecavüzü,emre iteatsizlikte ısra gibi suçlarda verdikleri ceza genelikle iki yıldan az olduğu için butalepler konusunda bir karar vermek zorunda kalacaklardır.Sırf askeri suçlar açısından zor görünmekle beraraber neden olmasın.Hükmün açıklanmasının geri bırakılması belli bir süre içinde suç işlemeyenler açısından hükmün sanık açısından bir hukuki sonuç doğurmaması anlamına gelmektedir kanunun kendi tabiriyle.Bu süre beş yıldır.
Yani bu ne demek oluyor eğer ceza verilmisse misal olarak 7 sene önce askeri dava izin tecavuzu karara bağlanmış (5ay 10 gun) ve ustunden 7 sene gecipte sanık cezasını çekmediyse dava düşermi??
Not: Bu arada kişinin sabıkası varsa sivil olaydan 97 de 7 ay yatmıstır baska bir olaydan...
Alıntı:
volkannn rumuzlu üyeden alıntı
Yani bu ne demek oluyor eğer ceza verilmisse misal olarak 7 sene önce askeri dava izin tecavuzu karara bağlanmış (5ay 10 gun) ve ustunden 7 sene gecipte sanık cezasını çekmediyse dava düşermi??
Not: Bu arada kişinin sabıkası varsa sivil olaydan 97 de 7 ay yatmıstır baska bir olaydan...
SN.VOLKANN
ŞİMDİ BİR KERE KESİLMİŞ BİR CEZANIN ÜZERİNDEN NASIL 7 YIL GEÇİYOR ONU PEK ANLAMADIM.ADAM FİRAR MI ?
İKİNCİSİ SABIKASI VAR İSE ZATEN YAPACAK BİŞEY YOK...
KARAR ERTELENMEZ ....
Sn.İlgili,
CMK m.231 sanık koşullarını taşıyorsa sırf askeri suçlarda da uygulanmaktadır.
Saygılarımla,
Av.Harun YÖNEL
Kadıköy/İSTANBUL
Alıntı:
AVHARUN rumuzlu üyeden alıntı
Sn.İlgili,
CMK m.231 sanık koşullarını taşıyorsa sırf askeri suçlarda da uygulanmaktadır.
Saygılarımla,
Av.Harun YÖNEL
Kadıköy/İSTANBUL
İyi günler av.harun bey benim bir arkadaşım 1995-2001 yılları arasında askerden 3 kere firar etti 2 sinin cezasını yattı üçüncü firarın cezasından 10 ay ceza aldı (120 gün yatar) bunun 28 gününü yattı 92 gün yatarı kaldı ve ceza kesinleşmeden terhis oldu son cezası 20-04-2002 de kesinleşip sivile gönderilmiş fakat biz bunu yeni öğrendik arkadaşımın sivil hayatta hiç sicil kaydı yok tertemiz,size iki sorum olacak 1. 2002 de kesinleşen bu ceza cmk 231 e göre ertelenebilirmi.2.askeri cezalarda zaman aşımı ne kadar.bizi bu konuda bilgilendirirseniz seviniriz.şimdiden teşekkürler.