Cevap: Avukatınız ile nasıl tanıştınız
Alıntı:
expranzaste rumuzlu üyeden alıntı
Tanıdık aracılığı ile.
Kadın olmak zor bu ülkede...
Valla avukat seçimi çok önemli şuan anlıyorum. Boşanma davasını 01.06.2012 de açmama ragmen daha ilk duruşma bile olmadı. ama paralarını peşin aldılar sözleşmeyi imzalattılar sonra telefonları bile açmıyorlar. Kadın olduğum halde ne eşyalarımı alabildim üzerine şiddet gördüm evden atıldım ne bir bilgi veriyorlar nede duruşma gunu çıkıyor.. Arkadaşlar avukat seçimi gerçekten önemli. İşinin ehli olması lazım ve benim gibi araştırmadan sakın sözleşme imzalamayın. Bırakamıyorsunda bir dünya para talep ediyorlar. Bu işi hızlandırmanın bir yolu yokmu acaba? başvurabileceğimiz bir yer.. Bu ülkede kadın olmak hakikaten zor...Adam son model arabalarda geziyor, evimin eşyalarını kullanıyor.Benim magduriyetimi gören yok. Nasıl bir adalet bu anlamadım gerçekten..
Avukatınızın suçu yok ki. İlla suçlu arayacaksanız yeni Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu suçlu. Yok ön inceleme yok lüzumsuz bir çok yeni kuralla yargılamayı hızlandıracaklarına yavaşlattılar. Eskiden 3 ayda gelen duruşma günleri şimdi 6 ayları geçmeye başladı. Biz de avukat olarak bu konudan son derece rahatsızız. İnsanlar haliyle bizlerle muhatap olduklarından neden duruşmalarının başlamadığını anlatmak zorunda kalıyoruz. İnsanların bir kısmı da (sizin gibi) biraz da bilmemekten, sanıyor ki biz avukatlar sallıyoruz davaları. Oysa biz avukatlar isteriz ki, duruşmalar olsun, dava lehimize bitsin. Bir an önce diğer işlere de bakalım... Uzun süren yargılamaların kimseye bir faydası yok. Bu nedenle avukatınızı seçmede bir yanlışlığınız olduğunu düşünmüyorum. Mesele tamamen tıkanan adli sistemdir.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınızın suçu yok ki. İlla suçlu arayacaksanız yeni Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu suçlu. Yok ön inceleme yok lüzumsuz bir çok yeni kuralla yargılamayı hızlandıracaklarına yavaşlattılar. Eskiden 3 ayda gelen duruşma günleri şimdi 6 ayları geçmeye başladı. Biz de avukat olarak bu konudan son derece rahatsızız. İnsanlar haliyle bizlerle muhatap olduklarından neden duruşmalarının başlamadığını anlatmak zorunda kalıyoruz. İnsanların bir kısmı da (sizin gibi) biraz da bilmemekten, sanıyor ki biz avukatlar sallıyoruz davaları. Oysa biz avukatlar isteriz ki, duruşmalar olsun, dava lehimize bitsin. Bir an önce diğer işlere de bakalım... Uzun süren yargılamaların kimseye bir faydası yok. Bu nedenle avukatınızı seçmede bir yanlışlığınız olduğunu düşünmüyorum. Mesele tamamen tıkanan adli sistemdir.
Arkadaş adamı son model araba ile gezemeyecek hale getirecek avukat arıyor diye düşündüm bir an
Öfke tetiklemesi vekile yönelmiş durum da tahminim :DD
avukatımla 18 yaşındayken tanıştım.bir daha görüşmeyiz sanmıştım ama devlet baba sağolsun her fırsatta ona ihtiyaç duymam sağlıyor.Bazen beraber mi çalışıyorlar? diye düşünmüyorum değil...:::::::::::::::)
Bu arada bana idare hukukuna hakim,sağlam bir avukat lazım ya ilgilenen arkadaşlar varsa lütfen yazsın.Ama ANKARA'dan olmalı.Kaderimi değiştirecek insanı arıyorum...
Eşimle boşanma davamız vardı bu yüzden tanıştım. iyi ki tanışmışım on numara bir avukat. ihtiyacım olduğu zaman gideceğim tek kişi.:)
nasıl konu açabilirm.. biri bana yardımcı olabilr mi acil.. lütfen.. mail adresm..
Sorunuzun ilgili olduğu kategoriyi buluyorsunuz önce (Aile hukuku, Borçlar hukuku mesela) kategori sayfasında solda en altta sanırım yeni konu aç var tıklıyorsunuz.
Cevap: Re: Avukatınız ile nasıl tanıştınız
icra davası sonucu tanıştım. parasının tamamını veremediğim için ne telefonlarıma zamanında çıkıyor nede duruşmamla ilgileniyor. resmen kendi davamın avukatı oldum.
Cevap: Re: Avukatınız ile nasıl tanıştınız
avukatım yok
- - - Updated - - -
Av. Dilek KUZULU; Avukat Hanım rica etsem, Zonguldak İdare Mahkemesinin 20.10.2003 gün ve E:2003/476, K:2003/983 sayılı kararı nı mailime gönderebilir misiniz. goktas.hikmet@hotmail.com