Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
arkadaşlar evlendim :) , hem polisin baktığı yerde hem de jandarmanın baktığı yerde 2 farklı otelde 1 hafta boyunca kaldım.. sorun çıkmadı.. gbt de yoksanız, aranma kararınız yoksa hiç bir sorun yok.. rahat olun..
Alıntı:
lamotta_80 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar evlendim :) , hem polisin baktığı yerde hem de jandarmanın baktığı yerde 2 farklı otelde 1 hafta boyunca kaldım.. sorun çıkmadı.. gbt de yoksanız, aranma kararınız yoksa hiç bir sorun yok.. rahat olun..
arkadaşım mutluluklar dilerim...aynen dediğin gibi gbt de yoksa sorun yok ve gbtye de ancak mahkeme kararıyla giriyor,bu uygulama anlaşılıyorki artık böyle...
sevgili izc benim durumumu biliosun 04.06.2011 itibariyle mezunum ancak sevk tehir için şubeye gitmedim daha..atatürk ünüversitesi yükseklisansa netten önkayıt için başvurucağım orda bilgileri yazarken askerlik bölümünde şu seçenekler var :terhis,muaf,tecilli,bakaya,askerlik çağına gelmemiş,askerliğini yapmamış sence bn hangisini doldurayım acil bir cvp verirmisin....
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
kimileri ön kayıt yoluyla sadece bilgileri beyan ederek internetten yapılıyor hemen belge istemiyolar...kabul edilirsen kesin kayıtta istiyolar belgeleri ama bazıları da ilk kayıtta alıyolar belgeleri sonra kabul edilmezsen belgelerini teslim almaya gidiyosun...belgelerin elinde olmasında fayda var çünkü kayıtta nezamana kadar tecillisin şeklinde doldurulacak bilgi formları oluyor...tecilli değilsen ,tecil yani askerlik durum belgen yoksa kayıt olamıyosun hiç bişekilde zaten...
Alıntı:
parahol rumuzlu üyeden alıntı
sevgili izc benim durumumu biliosun 04.06.2011 itibariyle mezunum ancak sevk tehir için şubeye gitmedim daha..atatürk ünüversitesi yükseklisansa netten önkayıt için başvurucağım orda bilgileri yazarken askerlik bölümünde şu seçenekler var :terhis,muaf,tecilli,bakaya,askerlik çağına gelmemiş,askerliğini yapmamış sence bn hangisini doldurayım acil bir cvp verirmisin....
önceki mesajımda yazmıştım zaten,dün okumadın mı? senle aynı durumda sayılırız...bende yüksek lisansı önce netten kaydolmuştum....oraya tecilli yazmalısın ama tecilin tarihi nezamana kadar diyor....işte onu doldurman için şubeye gidip işlemlerini yaptırman lazım...kullan tehir hakkını ,rahatla derim ....
tarih istemio sadece şıklar var tecilli bakaya gbi
Alıntı:
Alıntı:
tarih istemio sadece şıklar var tecilli bakaya gbi
benim başvurduklarımda askerliğini yapmamış yoktu...sadece muaf,tecilli ve terhis vardı...ayrıca başvurduğum birden fazla üniversitede de aynı şıklar vardı hemen hemen ve dahası tecil isem tecil tarihi soruyordu....dolayısıyla bu şıklarda bana uyan tecilli idi....ama senin şıkların bende olsaydı "askerliği yapmamış " ı tercih ederdim...daha işlemlerini yapmadığın için tecilli deme bari ama şimdiden söyleyim,enstitün yapmamış seçeneğin için eksi puan verebilir ...çünkü olurda kabul edersek askerlikçe sorunu olabilir şeklinde düşünebilir...askerlikçe sakıncası olmaması kabul edilmede artı bi özellik olduğunu düşünüyorum....
bu önkayıt burda bu seçenekler var sadece kesin kayıtta zaten askerlik durum belgesi isteniyor...
Alıntı:
bu önkayıt burda bu seçenekler var sadece kesin kayıtta zaten askerlik durum belgesi isteniyor...
evet bu önkayıt...ama mesela benim başvurmayı düşündüğüm ankara ünv. hem şahsen başvuruyu zorunlu kılıyor hemde belgeleri baştan istiyor ama bu üniv. istisna...diğer ilgilendiklerim ise önkayıtta tecil tarihi soruyodu...bak seninki tecil tarihi falan sormamış...esnek...hadi hayırlısı olsun bakalım...
yok sadece nette seçenkler var birini seçion sora belgeleri bizzat verion ama ön kayıtta askerlik durum belgesi yok..kesin kayıtta istenio ama biliorum..
sevgili izc kardeşim durmumu burda başka arkadaşa sordum aynen şöyle yazdı niki bill187 :Arkadaşım 29 yaşına kadar hak tanımakta sana Üniversite(lisan öğrenimi için).Sen 29 yaşını bitirip 30 dan gün alalı 1 yıldan fazla olmuş şu an itibariyle.En geç geçen sene teslim olmalıydın.Son değişen yasalara göre hakkında dava açılmıyor ancak 10.000TL ye varan para cezaları söz konusu senin için.Genede işin aslını şubeden öğrenirsin gidince.Kolaylıklar. kafam karıştı iyce bi net cvp verebilirmsn sen...