peki rıngson hagb den yararlanmak için bizim bişe yapmamıza gerek varmı yoksa yoksa olay kendılıgındenmı oluyor belkide düştü haberımız yok ögrenmenın yolu nedır :?
Printable View
peki rıngson hagb den yararlanmak için bizim bişe yapmamıza gerek varmı yoksa yoksa olay kendılıgındenmı oluyor belkide düştü haberımız yok ögrenmenın yolu nedır :?
Öğrenmenin tek yolu size bu hükmü veren mahkemeyi arayın sorun zaten gene oradan hal olacak mesele ban hüküm veren mahkemeden aldım bilgiyi vakit kaybetmeden arayın sorun derim ben
risingson arkadaşım öncelikle verdiğin bilgiler için allah razı olsun. normalde sivile vermesi gerekirdi önce görevsizlik verdi sonra askeri ceza kanunuda arkadaşının bişeyini çalmak diye bi madde var ondan ötürü davayı askeri ceza kamsamında aldı. allah sebep olana bırakmasın. vereceği ceza taş patlasa 6 ay. sabıkam yok sicilim temiz hayatımda karakola gitmişliğim yok. askeri cezalar sivile işlemiyo demişssin benimkisi yüz kızartıcı suç acaba memuriyetimi etkiler mi? diye çok korkuyorum. denetimliden faydalanırmıyım? illa içeri girip sonramı faydalanıyom? bunları merak ediyorum ve açıkçası korkuyorum. saygılarımla
Evet arkadaşlar Bende İzin tecavüzü suçundan 10 ay hapis cezası almıştım. Bir müddet askeri ceza evinde yattıktan sonra tahliye edildim. Yargılamam devam etti karar daha sonra verildi ve ben kararı temyiz ettim. Askeri Mahkeme Yazı işleri Müdürlüğünü arayıp durumumu sordum. Bana söylediğini aynen aktarıyorum.
" İzin tecavüzü suçlarında İnfazın durdurulması talepleri geliyor. Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu karar henüz yürürlüğe girmediği için bekletiyoruz dedi. Askeri yargıtayın da benzeri dosyaları tekrar mahkemeye yollayacağını ve infazın durdurulması işlemi yapılacağını söyledi. Allah'a çok şükür atlattım artık. 4 ay daha ceza evinde yatmam gerekiyordu.Emekliye ayrıldım yeni bir hayat ve iş kurdum ama arkamdan takip ediyordu bu durum nihayet artık rahat bir nefes alabildim. Darısı herkesin başına Yazmış olduğum durum sadece İZİN TECAVÜZÜ suçu için geçerlidir. Bilginiz olsun
sizede gecmiş olsun diyebiliriz inşallah gerekceli karar yazılır resmi gazetede yayınlandıktan sonra kurtulduk diyebilecez ama ben bu gelen karara bile bakarak daha rahatım hemen tatilime cıktım gelincede işleri buyutup yolumda daha rahat ve guvenlı yuruyecem darısı bizim gibi olanlara en kısa surede onlarda iyi haberleri buralarda yazarlar
bilgi verecek kimse yok mu
merhaba
izin tecavüzü suçundan mahkemem devam ediyor hagb yararlanıp yararlanmak istemediğim soruldu 10 temmuzda anayasa mahkemesi iptal etmiş izin tecavüzü suçunda hagb engelleyen ek 10. maddeyi detaylı bilgi almak isteyen olursa özelden ulaşabilir
saygılar
Arkadaşlar, söz konusu hagb suan için As.Ceza Kanunu 66-1/b İzin tecavüzü sucunu kapsıyor. zira 66-1/a firar'ı da kapsaması lazım. Eksiklik var hala, hala oturmamış bir düzen. Karambol :S
- - - Updated - - -
Yani tam bir karambol. Denetimli serbestlikten yararlanılıyor mu? Askeri suçların kapsandığı söyleniyor. O zaman halen için cezaevinde yatırılıyor? Bu durumları yaşayan varmı? En azından, bir-iki gün kalıp çıkan varmı? Karşılığında ne yapılıyor, sadece imza mı atılıyor? Bilgilendirmeler olursa seviniriz...
Durum sadece izin tecavüzü sucunu kapsıyor firarlar kapsam dısı infazı duran yada mahkemesi devam eden kisilere bu yasanın resmi gazetede yayınlandıktan sonra sorulacak hagb yararlanmak istiyormusun diye ve 5 yıl suc işlemediğinde ceza düşecek benimle aynı sekilde olan arkadasıma mesela izin tecavüzü yaptıgı halde firardan dava acmış ve firardan ceza vermiş bana izin tecavüzünden açtı izin tecavüzünden ceza kesmiş bende anlamadım arkadasım faydalanmıyor ve ceza evine girecek sordum mahkemeye neden diye dediler teslim olmadı yakalandı ve o yuzden firar gözüyle bakıldı dedi yoksa oda izinden donmedi ama yakalandı ben teslim oldum ben yüzde yüz kurtuldum bakalım en erken 3 ay dediler en geç 6 ay icinde gerekçeli karar yayınlanır resmi gazete de yayınlanır dediler görecek bakacaz
benim durumum hakkında bilgisi olan var mı
Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Benimde askeri mahkemeden hakkımda verilmiş şöyle bi karar var bu karar askerliğim bittikten sonra bana ulaştı ve bende yasal süresi içerisinde temyiz ettim 1 senedir bir ses çıkmadı sizce bu anayasanın hagb iptali beni de etkilermi.
Sanık Niyazi Çaparoğlu'nun ......-........ tarihler arasında temadi eden müsnet İzin Tecavüzü suçunu işlediği sübuta erdiğinden eylemine uyan As.C.k.'nun 66/1-b maddesi uyarınca Takdiren bir yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına,
bundan sonra da indirim ve hagb uygulanmasının imkansızlığından diye devam ediyor. Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Verilen ceza izin tecavüzü sucu yararlanman gerekiyor en iyisi sen cezayı aldığın mahkemeyi ara sor 5 dk cevap alırsın onlar söyler suandaki durumunu
Anayasa Mahkemesinin 1632 Sayılı As.CK'nın Ek8/10 ve 47/A maddesi hükümlerini izin tecavüzü suçu açısından iptal etmesi sebebiyle 5271 sayılı CMK'nın 231.md. açıklanarak hagb isteyip istemediği
benim tensipte bu yazıyor internetten araştırdığımda hava kuvvetleri ask. mahkemesi başvurdu deniliyor anayasa mahkemesine sanırım firar suçunu kapsamıyor onuda anlamak mumkun değil izinsiz kaçarsanız 24 saati gecince firar izinden dönmezseniz ben gibi 8 aydan fazla izin tecavüzü ama sanırım cezalarıda aynı klasik tr hukuk manzaraları
Dostlar,
Bu başlık altında yer alan denetimlis serbestlik ve HAGB ile ilgili tüm sorularınız için Facebook grubumuzun duvarındaki bilgileri ve paylaşımları ayrıntısıyla incelemenizde büyük fayda olduğu düşüncesindeyim : http://www.facebook.com/groups/162738443851870/
Aylardır bu konular üzerinde organize şekilde hareket eden ve zorunlu hizmete karşı hak mücâdelesi veren platformumuz çatısı altında tüm sorularınızı dile getirebilir ve bilgi alabilirsiniz.
Sevgili Fırey;
Yaşamış olduğun durum dikkatimi çekti ve bir cevap yazmak istedim. Senin yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım. Bana da bir iftira atıldı ve arkadaşının bir şeyini çalmak ve kredi kartlarını kötüye kullanmak suçundan dava açıldı. Askeri mahkeme kredi kartlarını kötüye kullanmak suçu ile ilgili görevsizlik kararı verdi ve diğer suç ile ilgili olarak 5 ay hapis cezasına ve TSK'dan çıkarılmama hükmetti. Ayrıca HAGB'nin imkansız olması nedeni ile hapis cezasını para cezasına çevirdi ve yargıtay da kararı onadı. Sivil mahkemedeki kredi kartlarını kötüye kullanma hususu ile ilgili mahkeme devam ediyor.
Sana iletmek istediğim birkaç husus var; konu başlığı altına yazan arkadaşlardan biri askerde işlenen suç sivildeki sabıka kaydına işlenmez demiş ama kesinlikle yanlış bu. Sadece firar gibi sivilde suç teşkil etmeyen konular sabıka kaydına işlenmiyor. Benim sabıka kaydıma 132. madde ile ilgili husus işlenmiş bizzat üzüntüyle gördüm. 3üncü yargı paketinde askeri suçlara HAGB kararı verilebilmesi ile ilgili taslak hazırlanmıştı ancak Genelkurmay'ın baskısı nedeni ile son dakikada o madde "Askeri Düzen ve Disiplini Bozacağı" gerekçesi ile taslaktan çıkarıldı maalesef. Alacağın ceza muhtemelen para cezasına çevrilecektir ve sabıka kaydına da maalesef işlenecektir. Bunun sıkıntılarını da bizzat ben de yaşamaktayım. Sivilde iş bulmak çok zor böylesine bir suçtan ceza alınca..
İzin tecavüzü ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar aslında olumlu bir gelişme. En azından diğer askeri suçlar ile ilgili de Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu için Askeri Yargıtayın ve Askeri Mahkemelerin bazı başvuruları oldu ve bu hususlar da ilerleyen tarihlerde görüşülecek. Sivilde emsali olan bir suç olan arkadaşının bir şeyini çalmak suçunu bir sivil işlediğinde HAGB kararı çıkarılabilirken, bir asker şahsın işlemesi durumunda HAGB kararı verilemiyor ki bu durum da eşitlik ilkesine aykırı bir durum. Ancak, Anayasa Mahkemesinin izin tecavüzü ile ilgili olarak verdiği HAGB kararının uygulanabilirliği kararı arkadaşının bir şeyini çalmak ile ilgili olarak da HAGB kararının verilebileceği yönünde ümit verici bir gelişme. Çünkü izin tecavüzünde cezanın para cezasına bile çevrilmesi mümkün değildi. Çok katı hükümleri vardı yani. Arkadaşının bir şeyini çalmak suçunda ise para cezasına çevrilmesi mümkün olabiliyor. O yüzden o ceza ile ilgili de HAGB kararı verilebilmesi ile ilgili Anayasa Mahkemesinden bir karar çıkabileceği kuvvetli bir ihtimal.
Zaten olması gereken de bu bence. Yapılan suç sivilde ne anlama geliyorsa askeriyede de aynı anlama gelir. Suç aynı suç çünkü.. Sonuçları da aynı olmalı.. Bu yüzden gelecekte bu suç ile ilgili de HAGB kararı alınabilmesine dair bir karar çıkması tek temennim.. Memuriyet konusuna gelince de onu istersen biraz araştır. Sonuçta HAGB kararı verilmesi durumunda bahsi geçen suç denetim süresi boyunca herhangi bir suç işlenmemesi durumunda herhangi bir hukuksal sonuç doğurmuyor. Yani bu durumda da devlet memuru olunabilir kanaatindeyim...
Üste saygısızlıktan yargılandım.ceza alırsam denetimli serbestlikten yararlanabilirmiyim?
hocam ilginiz için tşk ederim. askeriyeden çıkarılmanıza üzüldüm. hayat işte düz yol değil ki ! evet para cezası verildi.bende temyize gönderdim. zaten şu an devlet memuruyum. banka kartlarına dair sivilde mahkemem devam ediyor. size soracağım şu bu para cezası ödenirse sabıka kaydından siliniyormu? sivilde hagb çıkma ihtimali varmıdır
- - - Updated - - -
evet arkadaşlar saçma sapan bi yargılamadan sonra hüküm verildi. önce 6 ay hapis sonra daha yeni gelen 27-28 yaşındaki bir savcı mütesellil diye bişey dedi(o da neyse bence kendide bilmiyo ezberlemiş) 9 aya çıkardı iyi halden 7.5 aya indi sonra paraya çevirdi falan filan derken 3300 tl para cezası verdi. bende temyize gönderdim. şimdi dönüşte ne olacak bilmiyorum 1) sabıkaya işler mi? 2)işlerse parayı ödedikten sonra silinir mi? 3)sivilde banka kartlarıyla ilgili mahkeme devam ediyo ordan hagb çıkar mı? memurum zaten memuriyetim biter mi? AKLIM ÇOOOOK KARIŞIK BİLMİYORUM
- - - Updated - - -
Eraser hocam peki arkadaşının bişeyini çalmak suçuyla ilgili HAGB kararının verilebileceği yönünde anayasa mahkemesine dava açıldımı? ne zaman görüşülür
İyi günler Askeri Mahkemeden üstü Tehdit, Hakaretden 6 ay 7 gün hapis cezası aldım. Ceza bana tebliğ edildi. İnfaz savcılığından 30 Ocak 2013 tarihine kadar tecil ettirdim. Bu cezamı yatmadan denetimli serbetlik veya farklı birşey varsa faydalanmam mümkünmü cevap verirseniz memnun olurum.
........ kimse yok
Askeri suçlarda geriye bırakma olmuyor ama denetimliden yararlanabilirsiniz muhtamelen.Ama bu cezanın yatarının 5 de birini yatmak zorundasınız.Yüksek ihtimalle sonuç bu.
İyi akşamlar arkadaşlar izin tecavüzü suçu sonucu almış oldugum 6 ay 20 gün lük cezam Yargıtay tarafından iptal edilince ertelenmiş gerekçeli karar bekleniyordu oda Aralık ayında yayınlandı ve bugün bana askeri mahkeme den tebligat geldi 22 Şubat 2013 de Mahkeme'm var bu mahkemede hagb kararı verilecek aksi bir şey olmaz ise gelişmeleri elimden geldiğince yazarım sizlere
arkadaşım askeri yargıtayda ne kadar bekledi. benimde bekleyen varda süreyi öğreneyim dedim
12 Temmuz 2011 günü karar verildi aynı gün itiraz ettim sanırım 15 Nisan 2012 günü Yargıtay Savcılığı'ndan cezama onama verilmesi yönünden tebligat geldi bunun üzerinden 1,5 ay gecti cezam onaylandı 25 gün sonundada savcı davetiye yolladı cezamı çekmek üzere kısaca 1 seneyi bulmadı bende ::(((
şimdi bi haber okudum anayasa mahkemesi bi çok askeri suça erteleme ve hagb verilmesinin önünü açmış doğrumu link http://www.fevziaksoy.av.tr/yazi-140...IBI-KARAR.html. cevaplarsanız sevinirim benim arkadaşının bişşeyini çalmak suçundan aldığım para cezasıda hagb olur mu
- - - Updated - - -
eraser 2006 sen temenni etmiştin eğer bu haber doğruysa temennin kabul oldu
Arkadaşlar herkese merhaba,
Şimdi size bir durumumu anlatacağım bu konu hakkında sizce ne yapmalıyım sizden yorum bekliyorum:
Ben Yıllarca önce firar nedeniyle Subaylıktan ayrıldım. HAGB bekledim ama bir türlü gelmedi ve bir süre hapis yattıktan sonra denetimli serbestlikten faydalandım ve en son aralık 2012 de polis karakoluna son imzamı attım ve denetimli serbestliği bitirdim. Polis karakoluna tüm imzamı attığıma dair elimde belge de var.
Ama daha sonra Şubat 2013 te bana bir yazı geldi ve HAGB ye tabi tutulacağımı söylediler. Sonuçta HAGB de bir tür denetimli serbestlik gibi olduğundan ve 5 yıl boyunca suç işlememek gibi müeyyideleri olduğundan ve ben zaten denetimli serbestliği tamamladığımdan ötürü Bana gelen “Duruşmasız İşlere Dair Karar” sonucundaki HAGB yi istemediğime ve denetimli serbestliğini doldurmuş tamamen hür bir vatandaşın tekrar HAGB ye tabi olamayacağını belirterek bu karara itiraz ettiğim. Ama biraz evvel Aynı yerden tekrar yazı geldi ve itirazımın reddedildiğini ve mecburen bir de HAGB tabi olacağımı belirten bir tebligat geldi. Bu durumda sizce bu son karara için nereye itiraz etmeliyim ve nasıl bir yol izlemeliyim? Resmen akıl tutulması yaşıyorum.
Cevaplarınız ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu işde bir sorun var.AİHM ne bizler Oğuz Bey aracılığıyla başvurduk kabul olursa tazminat alcaz inşallah.Belki onun önünü kapamak istemişlerdir.Bir de nereye imza attysanız jandarma veya polis;imza attığınız kağıdı alın.Bu bir kanıt olur.
Merhabalar arkadaşlar, benim bir sualim var. Ben askerliğe muhalefet kanunu madde 63 sen 2.kez yoklama kaçağı olduğum için 4 Aydan 1 yıla kadar tekerrüren yargılanıyorum. sabıkam olduğu için mahkeme Hagb kararı veremeyecek sanırım. Benim sorum şu; eğer hapis cezası alırsam bu suçun denetimli serbestliği var mı? Yani girdi çıktı dediğimiz usül ile cezaevine girip çıkabilir ve cezamı dışarda imza ile geçirebilir miyim? Askerliğe Muhalefet kanunu madde 63/1 olmadı lazım tam madde. Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
merhabalar 10 ay izin tecavüzü sucundan hapis cezası aldım bunun şuanki kanunlarda yatarı varmıdır
denetimliye tabi midir ?