-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Ya arkadaşlar,eğer eski yasaya geri dönüldüyse,yani temmuzdan itibarenki genelge geçerli değilse, 4-5 yıldır kaçağım diyen adamlar var.bu adamlar temmuzdan önce napıyodu.hiç mi gbt ye girmediler 5 senede.demekki eski yasaya dönülse bile korkulacak birşey yok.nedir bu korku.askeriye de bu korkuya güveniyor zaten içinizdeki.korkanlar gelse yeter.hepsini o da istemez.
-
ben 2 yıldır yoklama kaçağıyım ne evime gelen oldu ne soran sadece bir kere jandarma muhtara sormuş şubeye gittim seni falanca şehirde şu kadar kez aramışız dediler bir sürü belge gösterdiler ama dedikleri tarihte ben o şehirdeydim ve gelen giden yoktu... neyse GBT ye 3 ay girmeyeceksek korkulacak bir şey yok 3 aya kadar da kim öle kim kala...
-
Biraz önce dışardan geldim görmediysem 5-6 tane trafik polisi gördüm kalbim duracak gibi oluyor çoğunluk bişey olmaz diyor ama heidi isimli üye korkulu rüyamız olucak şeyleri anlatıyor ama sağlam anlattığı için inanıyorum şu 1 sene geçsin ondan sonra arasın dursunlar umrumda değil ...
-
domingo hiç korkma arkadaşım burası türkiye hiç birşey bir günde olmaz olsa bile en az 3 ay rahatsın 5-6senedir yoklama kaçağı olan arkadaşlarım var kendi işerini bile kurdular sen ne korkuyorsun
-
Arkadaşlar yoklama kaçağı ve bakayalar yüzünden tsk'da asker açığımı var sanki.Her dönem kontenjanını tıkabasa dolduruyor.Tsk son 6 senede %30 küçüldü ve genç nüfus giderek artıyor.son nüfus sayımında nüfusun %50'si 28 yaşının altında.Birgün tsk'da bakayalar sebebiyle asker açığı olursa bırakın gbt'yi,asker evinize arama kararı çıkartır ve kaçakları evinden alır.
Bugün 1 milyon kaçak şubeye gitse,şubeler iş yapamaz.Askere gitse ne yatıcak yer,ne yiycek yemek nede kıyafet bot bulur.Ayrıca 3,5 katrilyonda maliyet çıkar.bu kadar adamın askere gelmesini ilk başta TSK istemez
-
Yer-yemek-kıyafet-bot şube.... yetmeyeceğini nereden çıkartıyorsunuz?
Hem bütçeden en büyük pay TSK ya gidiyor deniliyor, hemde TSK nın gücü bu kadar askeri almaya yetmez deniyor.Kusura bakmayın ama bunun adı züğürt tesellisi.Alacağım dediği zaman TSK önce yatacak yerini,giyecek botunu,elbisesini,hem de alma işlemlerini yapacak şubesini ayarlar ondan sonra alır merak etmeyin.
Ona gücü yetmez buna gücü yetmez şeklinde avuntular içine girmek yerine elle tutulur gözle görülür sonuca yaklaştıran adımlar atmanız gerek.(Hoş bir bedelli askerlik uygulamasının bu ortamda çıkmasının mümkün olmadığını düşünüyorum)Aksi halde gel teskere gel şarkısını dilinize dolarsınız.
-
Olay TSK nın askere 1.000.000 kişi daha alıp alamayacağı değildir...
Mesele TSK nın bunu isteyip istemeyeceğidir...,
TSK profesyonel orduya geçmeyi planlıyor...
TSK küçülmeyi düşünüyor...
Günümüz ordu sistemi sayıca çok karabirliklerinden sziyade teknolojik olarak yüksek kapasite silahlara sahip ordulara dayanmaktadır...
TSK nın profesyonel orduya geçme ve küçülme planlarna baktığımızda bir yıl içinde fazladan 1. milyon kişiyi hadi yarısını alalım 500.000 kişi orduya alması çok büyük bir ironi olur...
Avrupadaki orduların sayılarına bakın bakalım hangisini 500.000 askeri var? Türkiye mevcut 600.000 askerinin üstüne 500.000 kişi daha eklemesi ne akla ne mantığa dayanır... ne savaş ortamı var ne de olağanüstü bir hal? ne demek durup dururken 1.100.000 asker?
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yer-yemek-kıyafet-bot şube.... yetmeyeceğini nereden çıkartıyorsunuz?
Hem bütçeden en büyük pay TSK ya gidiyor deniliyor, hemde TSK nın gücü bu kadar askeri almaya yetmez deniyor.Kusura bakmayın ama bunun adı züğürt tesellisi.Alacağım dediği zaman TSK önce yatacak yerini,giyecek botunu,elbisesini,hem de alma işlemlerini yapacak şubesini ayarlar ondan sonra alır merak etmeyin.
Ona gücü yetmez buna gücü yetmez şeklinde avuntular içine girmek yerine elle tutulur gözle görülür sonuca yaklaştıran adımlar atmanız gerek.(Hoş bir bedelli askerlik uygulamasının bu ortamda çıkmasının mümkün olmadığını düşünüyorum)Aksi halde gel teskere gel şarkısını dilinize dolarsınız.
Erdoğan hocam powersgo arkadaşımız eski yasayla yeni yasayı kıyaslamış.Tamamiyle objektif olarak bakıyorum ve eski yasayla yeni yasa arasında bir fark göremiyorum.Özellikle gbt ve yurt çapında arama konusunda hiçbir hüküm yok.sizden ricam bir hukukçu olarak 2 yasayı kıyaslayıp bir değerlendirme yapmanız.
Benim yukarda söylemek istediğim konu yoklama kaçakları ve bakayalar hiçbirşekilde tsk'nın kontenjanını etkilemiyor.Bırakın asker açığı olmasını,hersene 75.000 kişi fazlalık var.bu fazlalığıda ek yatakhaneler yaparak karşılıyor (kaynak: tsk mehmetçik vakfı dergisi).birde kaçakları toplayıp ne yapsın.
Bence bugün bedelli askerlik için en iyi ortam.Hem ekonomik kriz var ve giderek derinleşiyor,hem milyona yakın zor durumda kaçak var,hemde terör örgütü sözde ateşkes ilan etti silah bıraktı (99'dada terör örgütü silah bırakmıştı) ve 3aydır tek terör eylemi yok.Kaldıki terörün zirvede olduğu (87-89 92-94) yılları arasındada bedelli askerlik çıkartılmıştı
-
ya ne anlamaz insanlarsiniz size daha evvel celp suresi uzayacak yedek subay adaylari askerden rapor alip kacamayacak dedik...oldu...sonra yeni kanun bu hafta gecer bakmayin 9.sirada olduguna dedik o da oldu...simdi de diyoruz ki PAZARTESIDEN ITIBAREN HEPINIZ GENEL BILGI TARAMA SISTEMINDE --Yoklama kacagi araniyor--VEYA --Bakaya Araniyor seklinde yer alacaksiniz...diger taraftan yeni kanun ------Yoklama kaçakları, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler vakit geçirmeksizin ve en geç 24 saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, kolluk tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.demektedir..
----yakalanarak muhafaza altina almak kavrami ---sizce nedir..bir araya gelip okey oynamak mi?yakalanmaniz icin bildirimde nereye bulunacaklar gazeteye ilan mi vericekler GBT DIYE BIR SEY VAR...daha okudugunuzu anlamiyorsunuz bir de universite bitirdim diye gezersiniz,hay size diploma verenin aklina sasayim...
Eski sistem farkliydi TCK ile celisen taraflari vardi askeri hukuk musavirleri yeni kanunda bunu duzeltti..Uygulama Anayasal haklari ihlal edebilir ama bu karari zaten hangi mahkeme Anayasa mahkemesine gonderir?kim cesaret edip dava acar?Yeni kanunun guzelligi ulke capinda araniyor olmaniz...pasaport,kimlik diger islemlerle sinirli degil...diger konularda da supriz olucak mesela maliye islemleri...kanun bitti simdi buna uygun genelgeler gelicek....asker sayisi fazla diyenler,celp fazlasi olacak diyenler ,yakinda askerlik yapip...bedelli cikmasin diyeceksiniz....
-
ya sizin askerin butcesinden haberiniz varmi? Savunma sanayi destekleme fonu nedir?neden denetlenemez?Neden bu fonun miktari bilinmez?NE FAZLASI AZ SAYIMIZ...kardesim dunyanin en pahali benzinini tuketir,en pahali dogalgazini yakarken sesin cikti mi?bu ulkede ozel iletisim vergisi var,arabalara otv koyarak en pahali arabalari yarattik...bu paralar nereye gidiyor ..askerin paraniza ihtiyaci mi var...siz calisip vereceksiniz,mecbursunuz...ya sev ya terket...istemiyorsan terket...her yer bize kalsin siz terkedin de biz uyanigiz ya...nasil bir ulke burasi anla artik..koyunuz biz,kasaplara neden kiziyoruz,koyun olma da kesilme...sen cok tv seyrettin herhalde nerede yasadigini saniyorsun...medya tek satir haber mi yapti?CHP muhalefet partisi olarak 600 bin kisi adina bir cumle etti mi? Teror orgutunu savunurken korkmayan DTP bile konusmadi neden bahsediyorsun?Bu ulkede kararlar verilir ve herkes uyar...medya,siyaset,sivil toplum....tiyatro gibi herkesin rolu bellidir..aslan gibi gencler bir iki laf etti mi?kral ciplak dedigi zaman hepsi ustune gelir...yazik valla ...benim elimde olsa bugun bedelli askerligi ilan eder bu kadar kisiyi devletin kurumlarina kusturmezdim...yazik ulkeme yazik ulkemin sahipsiz,magdur evlatlarina...kurunun yaninda yasta yaniyor...
-
Alıntı:
haydihaydi rumuzlu üyeden alıntı
ya ne anlamaz insanlarsiniz size daha evvel celp suresi uzayacak yedek subay adaylari askerden rapor alip kacamayacak dedik...oldu...sonra yeni kanun bu hafta gecer bakmayin 9.sirada olduguna dedik o da oldu...simdi de diyoruz ki PAZARTESIDEN ITIBAREN HEPINIZ GENEL BILGI TARAMA SISTEMINDE --Yoklama kacagi araniyor--VEYA --Bakaya Araniyor seklinde yer alacaksiniz...diger taraftan yeni kanun ------Yoklama kaçakları, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler vakit geçirmeksizin ve en geç 24 saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, kolluk tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.demektedir..
----yakalanarak muhafaza altina almak kavrami ---sizce nedir..bir araya gelip okey oynamak mi?yakalanmaniz icin bildirimde nereye bulunacaklar gazeteye ilan mi vericekler GBT DIYE BIR SEY VAR...daha okudugunuzu anlamiyorsunuz bir de universite bitirdim diye gezersiniz,hay size diploma verenin aklina sasayim...
Eski sistem farkliydi TCK ile celisen taraflari vardi askeri hukuk musavirleri yeni kanunda bunu duzeltti..Uygulama Anayasal haklari ihlal edebilir ama bu karari zaten hangi mahkeme Anayasa mahkemesine gonderir?kim cesaret edip dava acar?Yeni kanunun guzelligi ulke capinda araniyor olmaniz...pasaport,kimlik diger islemlerle sinirli degil...diger konularda da supriz olucak mesela maliye islemleri...kanun bitti simdi buna uygun genelgeler gelicek....asker sayisi fazla diyenler,celp fazlasi olacak diyenler ,yakinda askerlik yapip...bedelli cikmasin diyeceksiniz....
hocam söylemek istediğimizi sen anlamak istemiyorsun,bu yasada yazanların tümü eski yasadada geçerliydi.yine kaçaklar mahalin en büyük mülki amirine bildiriliyordu,yine polis adresinizde tebligatlı arama yapıyordu,yine yakalanarak muhafaza altına alınıyordu ve yine şubeye teslim ediyordu.hatta teslim edilen kaçakları şube mutlaka teslim alıyordu,bu yasadaki gibi teslim alınmayanlar serbestte bırakılmıyordu.ayrıca yeni yasada kaçaklar en geç 24 saat içinde şubeye götürülür diyor,eski yasada cuma akşamı yakalandıysanız pazartesi sabahına kadar nezarethanede tutuluyordunuz.aradaki tek fark tebligatlar trt aracılığıyla yapılıcak.
-
2009 yılı milli savunma bütçesi 14.5 katrilyon.bu bütçe içinde savunma sanayisi,arge harcamaları,personel ödemeleri,modernizasyon faaliyetleri,uluslararası anlaşmalar,silah teçizat ve uçak tank alımı,zorunlu askerlik harcamaları,askeri inşaat ve restorasyonlar,tatbikat ve askeri operasyonlar ve silah altına alınan yükümlülerin temel ihtiyaçları var.Siz kalkıp bu krizde bu kadar kalem varken silah altına alınan yükümlülerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için 3.5 katrilyonluk bir bütçeyi hangi mantıkla çıkarıcaksınız
-
butce gece sene aktutun olayindan sonra arttirildi...bu sene de SAYIN BAKAN BUTCE GORUSULURKEN SOYLEDI iki bomba atariz artar dedi..3,5 katrilyon onlar icin mesele degilki...tank v.s alimlari SSDF den yapilir bu fonda ne kadar para var bilemeyiz,soramayiz...bahsettigin normal butce o da esnektir..hep yukari esner...
-
Arkadaşlar şimdi yoklama kaçaklarının 3 ay falan kaçma durumu yok mu?
polis eve gelip bulamazsa 3 ay kaçabilir miyiz???bilen arkadas cevap yazabilir mi?
-
Arkadaşlar Kimse Yok Mu Yardimci Olacak!!!...
-
Alıntı:
aaaalperrrr rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar şimdi yoklama kaçaklarının 3 ay falan kaçma durumu yok mu?
polis eve gelip bulamazsa 3 ay kaçabilir miyiz???bilen arkadas cevap yazabilir mi?
arkadaşım yeni yasayla eski yasa arasında tek fark tebligat şekli,24 saat içinde şubeye teslim ve şube istediği takdirde teslim almayabilir.temmuz genelgesi süresiz genelge olduğu için,aksine bir genelge çıkmadıkça geçerli.herkes bi yorum yapıyor sadece eski yasayla yeni yasayı okuyup değerlendirin.eski yasayı okumayanlar bazı maddeleri sanki ilk defa çıkmış gibi değerlendiriyor.ben 2 haftada bir gbt kontrolü yaptırıcam,sonuçlarını burdan söylerim
-
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım yeni yasayla eski yasa arasında tek fark tebligat şekli,24 saat içinde şubeye teslim ve şube istediği takdirde teslim almayabilir.temmuz genelgesi süresiz genelge olduğu için,aksine bir genelge çıkmadıkça geçerli.herkes bi yorum yapıyor sadece eski yasayla yeni yasayı okuyup değerlendirin.eski yasayı okumayanlar bazı maddeleri sanki ilk defa çıkmış gibi değerlendiriyor.ben 2 haftada bir gbt kontrolü yaptırıcam,sonuçlarını burdan söylerim
Arkadasım ben şimdi 3 ay yakalanmadan kaçabilir miyim?
bunu öğrenmek istiyorum.
-
Arkadaşım msn kullanmıyorum...
Nasıl 2 yıl yoklama kaçağıyım anlatayım...
ben aöf okuyorum...
3. sınıfta 2 yıl üst üste kalınca tecil iptal oluyor...
2007 ocakta benim tecili iptal etmişler...
Bu arada benim haberim yok kimse bana bir şey söylemedi...
gezdim tozdum...
neyse 2008 ekimde jandarma köye gelip beni sormuş...
ben de askerlik şubesine gittim beni arıyormuşsunuz dedim... adam dosyama baktı biz seni 2007 ocaktan beri arıyoruz işte şu kadar kez şu şehirde seni aramışız diye belgeler gösterdi... ben de kimse gelmedi dedim... adama ne yapacağız diye sordum. adam okulu ne zaman bitirebilirsin dedi... it gibi çalışırsam haziran 2009 bitiririm dedim. o da o zaman burdan çıkıp gideceksin o zamana kadar da bize yakalanmayacakın dedi...
ekimden beri kaçak olduğumu biliyorum ve bu arada her hafta şehirler arası yolculuk yapıyorum... fazla kasmayın yani kendinizi...
-
Alıntı:
Arkadasım ben şimdi 3 ay yakalanmadan kaçabilir miyim?
bunu öğrenmek istiyorum.
biz temmuz genelgesi çıkmadan bile 6 senedir mecburiyetten kaçıyorduk,3 ay nedir.
-
Alıntı:
ccc78 arkadasım msj atma hakkım yok.
msn adresini özelden yollar mısın???
dostum yasa henüz çankayadan çıkmadı çıkınca resmi gazetede yayınlanacak ve yürürlüğe girecek trt aracılığı ile tebliğat yapılacak ondan sonra 3 ayın var şubeye gitmek için onan sonra tebliğatlı arama başlar yani gbt falan cc78 arkadaşın dediği gibi eski uygulamaya dönülüyor haydi arkadaş olayı öyle hale getirdiki yok maliyede bile yakalanırsınız diye ne saçmalık ya uydurmanın bu kadarı olur cc78 arkadaşın dediği gbi temmuz genelgesi yürürlükte yeni yönetmelik ve genelgeleri beklemek lazım sonra birşeyler yapmalıyız
-
Yoklama kaçağı olupta gbt de yakalanıp askere gönderilen tanıdıklarınız oldu mu ? Genelde anlatılan şu:Mağdur kişi askerlik şubesine gidiyor ve şube ona biz seni görmedik bize sakın yakalanma gibilerinden ,düzen bu mu hep ?
-
Benim tanıdığım biri var ben kendimi bildim bileli kaçak...
30 yaşını geçti...
Durmadan jandarma gelir sorar kendilerini...
Geçen yaz bir kere yakaladılar...
30 yaşını geçmiş olmasına rağmen o şubeden elini kolunu sallayarak çıktı gitti ve hala kaçak...
Bilmiyorum şubede ne oluyor...
-
Alıntı:
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
Yoklama kaçağı olupta gbt de yakalanıp askere gönderilen tanıdıklarınız oldu mu ? Genelde anlatılan şu:Mağdur kişi askerlik şubesine gidiyor ve şube ona biz seni görmedik bize sakın yakalanma gibilerinden ,düzen bu mu hep ?
Ben balayı için antalyaya gittiğimde otel kimlik fotokopimi aldı.bütün kimlik bilgileride aynı gün karakola gönderiliyor.1 hafta sonra elimi kolumu sallayarak istanbula geldim,aransaydım alırlardı heralde.Bir tanıdığımı bakaya diye işyerinden polis aldı,onuda ayrıldığı nişanlısı ihbar etmiş.
-
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
Ben balayı için antalyaya gittiğimde otel kimlik fotokopimi aldı.bütün kimlik bilgileride aynı gün karakola gönderiliyor.1 hafta sonra elimi kolumu sallayarak istanbula geldim,aransaydım alırlardı heralde.Bir tanıdığımı bakaya diye işyerinden polis aldı,onuda ayrıldığı nişanlısı ihbar etmiş.
Bakın burdan güzel bir ders çıkıyor sakın sevdiğimize ,yakınlarımıza ve özellikle komşulara bu durumdan söz etmememiz lazım, aile dışına taşmayan bir sır olarak kalmalı ..
-
Üniversiteden üniversiteye değişiyor...
Bazıları askerlikle ilgisi yoktur kağıdı almasını istiyor şubeden bazıları istemiyor...
Eğer yoklama ya da bakaya iseniz şubeden belgeyi istemeniz demeniz balık gibi oltaya düşmeniz demek...
-
Alıntı:
bakaya ya da yoklama kaçağı olanlar üniversiteye kayıt yaptırabiliyor mu?
Ben başlık açmıştım bununla ilgili sordum ama cevap gelmedi
şöyle bir kanun var
1111 sayili Askerlik Kanununun 86 ve 89 ncu maddeleri uyarinca yoklama kaçagi veya bakaya olarak aranmakta olan yükümlüler, ele geçirilmeleri halinde derhal askere sevk edilir. Asker Alma Yönergesi (MSY:70-1C )’nin 4 ncü bölüm 3 ncü madde ç fikrasinin (3) ncü bendine göre de, yoklama kaçagi durumunda bulunan yükümlünün bir yüksek ögrenim kurumunu kazanmasi halinde, kendisine okula kayit için bir belge verilir ancak ögrenciligi nedeniyle askere sevki ertesi yila birakilmaz.
-
Alıntı:
Ben başlık açmıştım bununla ilgili sordum ama cevap gelmedi
şöyle bir kanun var
1111 sayili Askerlik Kanununun 86 ve 89 ncu maddeleri uyarinca yoklama kaçagi veya bakaya olarak aranmakta olan yükümlüler, ele geçirilmeleri halinde derhal askere sevk edilir. Asker Alma Yönergesi (MSY:70-1C )’nin 4 ncü bölüm 3 ncü madde ç fikrasinin (3) ncü bendine göre de, yoklama kaçagi durumunda bulunan yükümlünün bir yüksek ögrenim kurumunu kazanmasi halinde, kendisine okula kayit için bir belge verilir ancak ögrenciligi nedeniyle askere sevki ertesi yila birakilmaz.
Peki ertesi yıla bırakılmaz ise yinede okula kayıt yaptırıp,yoklama kaçağı olarak okulu bitirebilir miyim???
-
Alıntı:
Peki ertesi yıla bırakılmaz ise yinede okula kayıt yaptırıp,yoklama kaçağı olarak okulu bitirebilir miyim???
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
hatta konusunu açtım ama hiç cevap gelmedi
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=51764
-
Bu arada arkadaşlar sakın oy vermeye gitmeyin.daha önce gidipte yakalanan çok arkadaşımız oldu:) çünkü oy vereceğiniz yer daha önceden belirlendiği için ,kapıda bekleyen polislere ve oy kullancağınız salondaki görevliye bu isimlr veriliyor eğer siz oy vermeye giderseniz yaka paça alınırsınız...bu arada gpt den dolayı yol çevirmesinden yada barda içerken yolda yürürken polisin asker kaçağı diye alıp götürdüğü kimseyi bende duymadım görmedim...sadece jandarma mıntıkası olan yerler sakat biraz.
-
Alıntı:
kisacamel rumuzlu üyeden alıntı
Bu arada arkadaşlar sakın oy vermeye gitmeyin.daha önce gidipte yakalanan çok arkadaşımız oldu:) çünkü oy vereceğiniz yer daha önceden belirlendiği için ,kapıda bekleyen polislere ve oy kullancağınız salondaki görevliye bu isimlr veriliyor eğer siz oy vermeye giderseniz yaka paça alınırsınız...bu arada gpt den dolayı yol çevirmesinden yada barda içerken yolda yürürken polisin asker kaçağı diye alıp götürdüğü kimseyi bende duymadım görmedim...sadece jandarma mıntıkası olan yerler sakat biraz.
Evet beyler arkadaşımız doğru söylüyor,geçen seçimlerde birçok kişiyi sandık başında yakaladılar.
http://www.tumgazeteler.com/?a=2160034
-
Yakalananlar bakayadır ...
-
Alıntı:
Yakalananlar bakayadır ...
Yoklama kaçağı bir arkadaş vardı yakalandı.Bakaya yada yoklama kaçağı farketmiyor.
-
(haydi haydi) dogru konusuyor arkadaslar.... siz ne yaptiniz diyor... basinizi kuma gommekten baska ne yaptiniz diyor... koyunsunuz diyor ...guduyorlar diyor...su forumda bile saydim 10 kisi yazip duruyor nerede 600 bin kisi hani...son hazirliklari yapin haydi kişlaya form tutmaya....
-
Alıntı:
doktor kimbıl rumuzlu üyeden alıntı
(haydi haydi) dogru konusuyor arkadaslar.... siz ne yaptiniz diyor... basinizi kuma gommekten baska ne yaptiniz diyor... koyunsunuz diyor ...guduyorlar diyor...su forumda bile saydim 10 kisi yazip duruyor nerede 600 bin kisi hani...son hazirliklari yapin haydi kişlaya form tutmaya....
çok gülüyorum sizlere :)
-
Alıntı:
kisacamel rumuzlu üyeden alıntı
çok gülüyorum sizlere :)
..askerden hatira fotograflarini yolarsin yakinda bizde sana guleriz....hepinizin isi kacmak ve gulmek...
-
Alıntı:
doktor kimbıl rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım nedense bu ileti senin ilk iletin,bu işte bi gariplik var.Sen sadece bu iletiyi yazmak için üye olduysan çok komik ve sitede heidi'yi öven tek kişisin.yazım şeklin ve hercümle arasına koyduğun noktalar bana birini hatırlattı.Özellikle son cümledeki hitap tarzın birisine benziyor.
Kimmi? baş harfi H
-
Alıntı:
butce gece sene aktutun olayindan sonra arttirildi...bu sene de SAYIN BAKAN BUTCE GORUSULURKEN SOYLEDI iki bomba atariz artar dedi..3,5 katrilyon onlar icin mesele degilki...tank v.s alimlari SSDF den yapilir bu fonda ne kadar para var bilemeyiz,soramayiz...bahsettigin normal butce o da esnektir..hep yukari esner...
aradaki noktalara iyi bak
-
Olan oldu arkadaşlar halen neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Su kaçtı artık, bundan sonra ne yapabiliriz onu düşünelim! Bedelli çıkması veya bizi bu maduriyetten kurtaracak formuller lazım. Kısa vade de çözüm bulmak kolay, ama bunun tamamen ortadan kalkması için birşeyler yapmak lazım. Şimdiye kadar kaçanlar temmuz genelgesi sayesinde mi kaçtı sanki, son 6 ayın rahattı, eskiye döndük kaçan yine kaçar ama nereye kadar işte sorun bu! Kısa zamanda yol alamazsak yolumuza devam edemeyiz. O zaman ailelerinizi, işinizi unutun şimdiden gidin teslim olun, biraz gayret arkadaşlar.
-
Alıntı:
iyi baktınmı:o
-
Alıntı:
ya sizin askerin butcesinden haberiniz varmi? Savunma sanayi destekleme fonu nedir?neden denetlenemez?Neden bu fonun miktari bilinmez?NE FAZLASI AZ SAYIMIZ...kardesim dunyanin en pahali benzinini tuketir,en pahali dogalgazini yakarken sesin cikti mi?bu ulkede ozel iletisim vergisi var,arabalara otv koyarak en pahali arabalari yarattik...bu paralar nereye gidiyor ..askerin paraniza ihtiyaci mi var...siz calisip vereceksiniz,mecbursunuz...ya sev ya terket...istemiyorsan terket...her yer bize kalsin siz terkedin de biz uyanigiz ya...nasil bir ulke burasi anla artik..koyunuz biz,kasaplara neden kiziyoruz,koyun olma da kesilme...sen cok tv seyrettin herhalde nerede yasadigini saniyorsun...medya tek satir haber mi yapti?CHP muhalefet partisi olarak 600 bin kisi adina bir cumle etti mi? Teror orgutunu savunurken korkmayan DTP bile konusmadi neden bahsediyorsun?Bu ulkede kararlar verilir ve herkes uyar...medya,siyaset,sivil toplum....tiyatro gibi herkesin rolu bellidir..aslan gibi gencler bir iki laf etti mi?kral ciplak dedigi zaman hepsi ustune gelir...yazik valla ...benim elimde olsa bugun bedelli askerligi ilan eder bu kadar kisiyi devletin kurumlarina kusturmezdim...yazik ulkeme yazik ulkemin sahipsiz,magdur evlatlarina...kurunun yaninda yasta yaniyor...
İnsan yeni üyelik alınca hitap tarzını ve yazım şeklini değiştirir be hocam