-
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Sayın Oziris 09.09.10 tarihi itibari ile kolordu komutanı temyize gitmediğinden kesinleşti. Re'sen emeklilik ile ilgili konu hakkında bilginiz var mı? Teşekkür ederim.
-
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
plenty rumuzlu üyeden alıntı
Ben Tsk den 02.09.10 tarihinde askeri mahkeme kanalı ile ilşiği kesilmiş bir askeri doktorum. Şuan özel bir hastanede hekimlik mesleğimi yapmaktayım. Eşim kadrolu sınıf öğretmeni.Öncelikle mahkeme kanalı ile ilşiği kesilen personelinde üçlü karaname ile ilişiğinin kesildiği doğru mudur? Eşi emekli olan öğretmenler, eşinin emekli olduğu tarihten itibaren altı ay içinde bir defaya mahsus
olmak üzere tayin edilebilmesi maddesinden yararlanabilmemiz için şuan üçlü karaname için Milli savunma Bakanlığı'nda bulunan evrakın imzalanması ve emekli olmam için çok az bir zamanımız kaldı.(son gün 07 Ocak 2011)Aksi takdirde öğretmenlerin özür grubu atama dönemi geçmiş olacak. Evrak aldığımız duyumlara göre 1 (bir) aydır bakanlıkta beklemekte. 02.09.10 tarihinde mahkeme kanalı ile ilişiğim kesildiyse hangi tarih itibari ile re'sen emekli edimişimdir? Yine aynı tarih değil midir? Yada diyelim ki 01.01.11 tarihinde emekli sandığına emekli re'sen emekli edilmem için yazı yazıldı. Emeklilik başlangıç tarihim ne olacaktır? Milli Eğitim Bakanlığı na emekli edildiğime dair değilde ilişik kesilmesine dair mahkeme kararı ile başvursam (burdan emekli edileceğimi tahin ederek) kabul ederler mi? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımdan acil bilgi almam mümkün müdür? ?Teşekkür ederim.
askeri mahkeme kanalı ile ilşiği kesilmiş ibarenizden Askeri Mahkemece hakkinizda fer'i ceza olarak Askeri Ceza Kanunu Madde 30 (Tsk'den cikarma cezasi) uygulandigini saniyorum..Bu durumda re'sen emeklilikten bahsedilemez..Cünkü bu maddenin uygulanmasinin sonuclari müteakip maddede (31.Madde) aciklanarak "Askeri rütbe ve memuriyetlerin kaybedilmesi" Sonucu dogurdugu belirtilmistir..
-
Alıntı:
Sayın Oziris 09.09.10 tarihi itibari ile kolordu komutanı temyize gitmediğinden kesinleşti. Re'sen emeklilik ile ilgili konu hakkında bilginiz var mı? Teşekkür ederim.
Re'sen emeklilik Tsk Personel Kanununda belirtilmistir..
ALTINCI BÖLÜM: ÇEŞİTLİ NEDENLERLE SİLAHLI KUVVETLERDEN AYRILACAK
SUBAYLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEM
Madde 50 - (Değişik madde: 07/07/1971-1424/18 md.)
(Değişik fıkra: 28/06/2001 - 4699 S.K./7. md.) Kadrosuzluk, yetersizlik, disiplinsizlik, ahlaki durum veya (d) bendindeki suçlardan hükümlülük nedeni ile aşağıda belirtilen esas ve şartlar dahilinde subaylar hakkında Silahlı Kuvvetlerden ayırma işlemi yapılır.
a) (Değişik bent: 09/08/1993 - KHK-499/10md.) Kadrosuzluk nedeniyle ayırma:
41 inci maddede öngörülen hizmet ihtiyaç kadrosunu uygulayabilmek amacıyla;
1. Diğer terfi şartlarını haiz olduğu halde bir üst rütbede kadro açığı bulunmaması nedeniyle, takip eden yıllarda da terfi edemeyen yüzbaşılar subaylıktaki 21 inci, binbaşılar subaylıktaki 22 nci, yarbaylar subaylıktaki 25 inci fiili hizmet yılını doldurduklarında emekliye sevk edilirler.
Gecikmeli olarak bir üst rütbeye terfi eden yüzbaşılar, binbaşı rütbesinde 22 nci, binbaşılar ise yarbay rütbesinde 25 inci subaylık hizmet yılını doldursalar dahi emekliye sevk edilmezler ve bu rütbelerin normal bekleme süresi sonuna kadar hizmete devam ettirilirler.Bunlar yeni rütbelerinin bekleme süresi sonunda ve izleyen 2 yılda 3 defa değerlendirmeye tabi tutulurlar ve terfi edemedikleri takdirde emekliye sevk edilirler.
Binbaşı ve yarbay rütbelerinde terfi şartlarını haiz oldukları halde terfi edemeyip bekleyenlerin miktarı, 41 inci madde esaslarına göre o rütbenin tespit edilen kadrosunun yüzde 10'unu geçemez; geçtiği takdirde, derece ve kademesine bakılmaksızın en eski nasıplılardan ve yeterlik durumu en düşük olanlardan başlanmak suretiyle yeteri kadarı emekliye sevk edilir.
2. Bekleme süresi sonunda veya sonraki yıllarda bir üst rütbeye yükselemeyen albayların subaylığa nasıpları en eski ve aynı nasıplı olanları arasında, öncelikle 38 ve Ek- 1 inci maddelerde belirtilen terfi şartlarını haiz olmayanlardan başlamak üzere yeteri kadarı emekliye sevk edilir.
Bu şekilde emeklilik işlemine terfi şartlarını taşımayan, Yüksek Askeri Şura'ca tuğgeneral-tuğamiral yıl kontenjanı verilen sınıflarda oldukları ve rütbe terfi şartlarını taşıdıkları halde üst rütbe kadrosunda açık bulunmadığı için terfi edememiş olan, terfi şartlarını taşıdıkları halde Yüksek Askeri Şuraca tuğgeneral-tuğamiral yıl kontenjanı verilmeyen sınıflarda oldukları için Yüksek Askeri Şura'ca değerlendirmeye girmeyen albayların, sicil notu ortalaması en düşük olanlardan başlanır.
b) (Değişik bent: 17/04/1975 - 1876/2 md.) Yetersizlik nedeniyle ayırma;
1. Rütbe bekleme süresi sonunda veya sonraki yıllarda sicil notu ortalaması sicil tam notunun %50 sinden aşağı düşen yüzbaşı ve binbaşılar ile %60 ının altına düşen yarbay ve albaylar,
2. Subay Sicil Yönetmeliğinde gösterilen esaslara göre kendisinden istifade edilemeyeceği sıralı sicil üstlerinin düzenleyeceği sicil belgesi ile anlaşılan subaylar;
Hakkında hizmet sürelerine bakılmaksızın T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanır.
c) Disiplinsizlik veya ahlaki durum sebebiyle ayırma:
Disiplinsizlik veya ahlaki durumları sebebiyle Silahlı Kuvvetlerde kalmaları uygun görülmeyen subayların hizmet sürelerine bakılmaksızın haklarında T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanır.
d) (Ek bend: 28/06/2001 - 4699 S.K./7. md.) Aşağıda belirtilen suçlardan hükümlü olma nedeniyle ayırma :
Ertelenmiş, para cezasına veya tedbire çevrilmiş, affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 131 inci maddesinin birinci fıkrasının az vahim hali hariç basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas, iftira gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı nitelikteki suçlardan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçlarından hükümlü olan subaylar hakkında, hizmet sürelerine bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanır.
(Değişik fıkra: 29/07/1983 - 2870/4 md.) Bu sebeplerin neler olduğu ve bunlar hakkında sicil belgelerinin nasıl ve ne zaman tanzim edileceği, nerelere gönderileceği, inceleme ve sonuçlandırma ile gerekli diğer işlemlerin nasıl ve kimler tarafından yapılacağı subay sicil yönetmeliğinde gösterilir. Bu gibi subaylardan durumlarının Yüksek Askeri Şura tarafından incelenmesi Genelkurmay Başkanlığınca gerekli görülenlerin Silahlı Kuvvetlerden ayırma işlemi, Yüksek Askeri Şura kararı ile yapılır.
-
Disiplinsizlik veya ahlaki durumları sebebiyle Silahlı Kuvvetlerde kalmaları uygun görülmeyen subayların hizmet sürelerine bakılmaksızın haklarında T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanır. demişsiniz bu hükümlerden kasıt resen emeklilik değil midir? Biz şimdiye kadar firar edip ayrılanların hepsinin resen emekli edildiğini sanıyorduk.
-
Hava kuvvetleri ilişiğimizi kesmemekte direttiği için ben ve birlikte yattığım doktor arkadaşımın da ilişiği mahkeme tarafından kesildi. Arkadaşım devlete başvurdu atamasını yaptırdı ve şu an bir devlet hastanesinde çalışmakta. Memuriyetinde bir sıkıntı yok. Bilginize
-
Alıntı:
Disiplinsizlik veya ahlaki durumları sebebiyle Silahlı Kuvvetlerde kalmaları uygun görülmeyen subayların hizmet sürelerine bakılmaksızın haklarında T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanır. demişsiniz bu hükümlerden kasıt resen emeklilik değil midir? Biz şimdiye kadar firar edip ayrılanların hepsinin resen emekli edildiğini sanıyorduk.
Personel Kanunun 50 nci maddesi re'sen emekliligi kapsiyor..Bu maddeyi idare sicil, terfi edememek, kadrosuzluk, olumsuz sicil yada kanun maddesinde belirtilen suclardan mahkumiyet halinde uygular..Idare tarafindan yapilan islem oldugu icin itiraz yolu Askeri yüksek idare mahkemesidir..
Ancak firar ve izin tecavüzü suclarinda askeri mahkemeden almis oldugunuz asil cezanin yaninda feri ceza olarak Tsk kuvvetlerinden cikarma cezasi (As.Cz.K.Md.30)verilir..Mahkeme hükmünde belirtilmemis olsa bile ayirma islemi idare tarafindan re'sen uygulanir..Itiraz yolu Askeri yargitaydir..
Tsk dan cikarma cezasi ile Re'sen emeklilik, sonuclari farkli uygulamalardir..Firar sucundan ceza alan personele, Personel Kanununun 50nci maddesi degil Askeri Ceza Kanununun 30 ncu maddesi uygulanmaktadir..Sizin isaret ettiginiz "Disiplinsizlik veya ahlaki durumları sebebiyle Silahlı Kuvvetlerde kalmaları uygun görülmeyen subayların hizmet sürelerine bakılmaksızın haklarında T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanır." maddesi yine ayirma sicili düzenlenmesi sonucu ahlaksiz bir hayat yasayan yada disiplinsiz olan personele idarece uygulanan ayirma seklidir..Firar bu madde kapsaminda belirtilen disiplinsizlik olmayip Askeri ceza kanununda cezasi belirlenmis askeri bir suctur..
Tüm bu islemler üclü kararnameyle yapilmaz, evraklariniz bagli bulundugunuz kuvvetin subay sicil subesine gelir ve burdan baslar re'sen emeklilik yada Tsk dan cikarma cezasinin idarece uygulanmasi..Birimlerdeki islemler bittikten sonra, Kuvvet Komutaninin imzasinin ardindan Milli Savunma Bakaninin onayindan sonra ilisiginiz kesilir..
-
sayın ataan bilgilendirmeniz için teşekkürederim ama kafama takılan bir soru var. bir doktor arkadaşımda benim gibi firar etti. kuvvet ilişiğini kesti ve resen emekli edildi. bilgilerinizde bir yanlışlık olabilir mi? bu konuda başka arkadaşlarım ne der acaba? teşekkürler herkese
-
herkese selam ve saygılarımı sunuyorum ben firarda olan bir subayım firar ettikten sonra bana fazladan 4 ay maaş yatırdılar. Buna bugüne kadar faiz işlemiş daha fazla faiz işlememesi için girişimde bulunmak istiyorum(birlikten bu yönde yönlendirildim)
1.benim hatam olmayan bu konuyla ilgili faiz ödemelimiyim
2.bu parayı nasıl iade edebiliirim
ilgininiz için şimdiden teşekkür ederim
-
Bugün firar mahkemem sonuçlandı. bir yıl ceza aldım 10 aya düşürüldü, 200 gün yatarı var. Şimdi kararı temyiz etmeyi düşünüyorum, hükmün açıklanmasını geri bırakan kanundan faydalanamadığım için, bunu engelleyen ek maddeyi anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle bir üst mahkemeye temyiz ediyorum. bunu daha önce yapan varmıdır, yada görüşleriniz nelerdir? Hızlı bi şekilde yanıtlarsanız sevinirim, itiraz süresi kısıtlı.
-
Merhaba Birlik maaş mutemetliğinizle irtibat kurup toplam miktarı öğrenebilirsiniz ve T.C Kimlik numarası ve SGK numaranız ile herhangi bir defterdarlığa bu parayı yatırabilirsiniz.
-
Alıntı:
freedom77 rumuzlu üyeden alıntı
herkese selam ve saygılarımı sunuyorum ben firarda olan bir subayım firar ettikten sonra bana fazladan 4 ay maaş yatırdılar. Buna bugüne kadar faiz işlemiş daha fazla faiz işlememesi için girişimde bulunmak istiyorum(birlikten bu yönde yönlendirildim)
1.benim hatam olmayan bu konuyla ilgili faiz ödemelimiyim
2.bu parayı nasıl iade edebiliirim
ilgininiz için şimdiden teşekkür ederim
1. Fazla bir faiz söz konusu olmaz. ödedikten sonra dava açabilirsiniz. İlgili kişiden tahsili için
2. Birlik maaş mutemetliğinizle irtibat kurup toplam miktarı öğrenebilirsiniz.(Normalde fazla yatırılan ve geri ödenmesi istenilen miktar ile ilgili son adresinize tebligat gönderilir.) Maaş mutemetliğine veya T.C Kimlik numarası ve SGK numaranız ile herhangi bir defterdarlığa bu parayı yatırabilirsiniz
-
Sevgili kader arkadaşlarım yazdıklarınızın hepsini okudum.o kadar acı ve keder dolu cümleler yazılmışki..Kimileri yıllardır yurtdışında,kimileri kendi ülkemizde kaçak olarak yaşıyor.Sanki adammı öldürdük,yada devletin malınımı sattık,haraçmı aldık?Bende bıktım bu meslekten! 5.yılımdayım ve uzatmaları oynuyorum artık..yazıları okurken tecrübeyle konuşan arkadaşlarımdan notlar aldım ve ne yapacağımı adım adım çıkardım.sanırım artık hazırım! okulla beraber 10 yıldır emek verdiğim bu mesleği bırakacak olmak(bırakabilsek neyse,daha doğrusu atılmak,re'sen emeklilikte diyebiliriz)üzücü :( ama çarem kalmadı..buraya tecrübelerini yazan arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum..hepinizin bahtı açık olsun diyorum!
Yalnız bir sorum olacak:Hazırlama ve M.Y.O. mezunu birinin ödeyeceği tazminat ne gibi miktarlarda?Güncel rakam verebilecek varmı?Sadece M.Y.O. ya 14.000 yazanlar olmuş..
-
kaç mezunusun?hazırlama da var sanırım?Ben 2006 mezunu sağlıkçıydım.myo ve hazırlama da var.14.555.90 tl ana para geldi.faizi 2001 yılından itibaren işletiyorlar yani10 senelik yüzde 9 luk bir faizle yaklaşık 12 bin lira da tazmina var.toplan 27.000 yapıyor bana gelen miktar bu.dava falan açmamıza gerek kalmıyor amortisman bedelleri alınmıyor.bu çıkacak olan mali aff da belki faydalı olabilir bize ama bakalım.parası önemli değil ya.Asıl önemli olan hapis cezası.REsmi zulüm bu.Resmi mafyanın resmi zulümü.Hayırlısı olsun.
-
Meslek seçebilme özgürlüğü için mücadele veren dostlarım. Yeni yılınızı şimdiden en içten dileklerimle kutluyor ve 2011 yılında bu çağdışı uygulamanın sona ereceğini ümidediyorum.
Hepinize mutlu yıllar dilerim.
-
ben de inaniyorum 2011de bu uygulama sona erecek insallah.
-
Alıntı:
macabre rumuzlu üyeden alıntı
ben de inaniyorum 2011de bu uygulama sona erecek insallah.
Umut fakirin ekmeğiymiş:)
-
Fakir derken (!) Bu arada haklısınız Sayın Diaz abiniz cezaevine girdiğine göre hepimiz girmeliyiz.. İçinde umut besleyen arkadaşlar biraz daha saygı! Yada içinizden biri bir süreliğine Sayın Diaz a ayakkabasını versin lütfen..
-
Alıntı:
Fakir derken (!) Bu arada haklısınız Sayın Diaz abiniz cezaevine girdiğine göre hepimiz girmeliyiz.. İçinde umut besleyen arkadaşlar biraz daha saygı! Yada içinizden biri bir süreliğine Sayın Diaz a ayakkabasını versin lütfen..
Sayın plenty.Söz var iş bitirir,söz var baş yitirir.Sizin bu cümleniz de tam baş yitirecek türden.Yazdığım cümlede ne alaycı bir tavır ne de küçümseme yoktur.Çaresiz durumdaki insanlar için söylenen bir atasözüdür.Öyle ki bu konuyla ilgili bilinmeyen bir çok durumu ben burada açıkladım.Öyle umut besleyen arkadaşlara saygı gibi sadece kuru kalabalık yaratacak sözler söylemenizden men ederim sizi.Nankör olmayınız.
-
Alıntı:
bartelmi diaz rumuzlu üyeden alıntı
Umut fakirin ekmeğiymiş:)
Sayın Diaz siz gerçekten kız olduğunuzdan eminmisiniz?
-
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Diaz siz gerçekten kız olduğunuzdan eminmisiniz?
Çok mu kaba buldunuz beni.Latife yaptığınızı düşünüyorum
-
-
bartelmi, gercekten ben de suphe ediyorum bu tarz yorumlarinla sasirtiyorsun, burda mecburi hizmet kaldirilsin firar etmeyelim diye paylasimda bulunuyoruz, firarda olan bir askeri lise okumus bir subay olarak (ama asla yaptigi bu eylemden pisman olmayan biri olarak) 2012ye insallah ulkemde girebilirim diye dilek diliyorum, cevap olarak "umut fakirin ekmegi" diyorsun. pes diyorum sana ya, okudugun hukuk da avukatliginda kusura bakma benim gozumde 5 para etmez senin gibi birisinin.... site yönetimi umarim bu konuda cok ileri gittigimi düşünmez, ama benim işimi değiştirmek istediğim için saçma sapan kanunlar yüzünden yaşadığım zorluklari burada paylasmam ile dalga gecilmesini hazmedemem. Bartelmi, sakin bana "atasözü o, dalga geçmedim, sen öyle başka taraftan anliyosun" falan da deme. hukuk jargonu kullanip oyun da yapma, burada kişi diil sistem konuşalım diyorum hep geldik yine kişileri konuşuyoruz. 15 YIL MECBURI HIZMET NASIL DUZELECEK? NASIL FIRAR SUCU ISLEMEDEN VE HAPIS YATMADAN ISIMIZI DEGISTIREBILECEGIZ BIZ? BUNLARA CEVAP VER BARTELMI ONA BUNA LAF YETISTIRECEGINE!!!!!
-
Öyle ilginçsiniz ki Sayın Diaz! Allahtan sizin hukuk okuduğunuzdan çok ben tıp okudum. Hakikaten soruyorum 'men etmek' ne demek. Site yöneticisi misiniz? Siteden mi atarsınız? Ne ile tehdit ediliyoruz? Ya da 'karşımızda hukuktan anlayan biri var kollayalım kendimizi' hissi yaratmak mı amacınız? Bende size bir doktor olarak her anlamak çekilebilecek cümlelerinizi sınırlamanızı yada birilerinin hoşuna gitmeyen cümleler kullandığınızda da sözünüzün arkasında durmanızı tavsiye ederim. Çoook çok derin bir mevzu değil yaptığınız psikyatrik anlamda. Sadece saçmaladınız, arkasındanda yok ben onu kastetmedim, bugüne kadar herkese yardım ettim savunmasına girdiniz. Bilen arkadaşlar bilirler en basit savunma mekanizması hemde. 'YADSIMA'. Tangör bey de boşuna sormuyor zannımca erkek olabilir misiniz diye. Üç kelimelik bir cümleninizi yanlış anlamış bile olsak, bu agresiflik aslında neyin ıspatı soruyorum size. Hem bende defalarca teşekkür ettim size verdiğiniz bilgiler için. Ama içinizde ki feodallik,verdiğiniz bilgilere bağlı olarak insanları doğrularınızla, 'olmadığını sandığınız' yanlışlarınızla insanları heran için kendinize mutlak itaatli köleler olarak görmektedir. İroni burda işte. Ben sizin gibi karakterlerle muhatap olmamak için firar ettim. Sizde düşüncesini özgürce söyleyen birine ani bir saldırganlık gösterdiniz. Biz sivil demokratik hayata, sizde kuruma aitsiniz esasında. Buyrun hemen asker olun, orada sizin gibilere çok ihtiyaç var. Artık üzülmüyorum sizin gibi başkalarının fikirlerine fikri anlamda cevap vermek yerine, aynı fikirde olmadığı için aşağılayıp, saldırıp, tehdit edenlere. Mallesef çoğunluktasınız. Meydanda sizin. Ben yinede şahsıma verdiğiniz şimdiye kadar ki bilgiler için defalarca minnet ederim bir ömür size.(Basit bir teşekkürle geçiştirilecek bir insan değilsiniz di mi ne de olsa?) Son olarak siz değerli arkadaşlar ben 'Fakir(ekonomik anlamı kastetmiyor hanfendi, deyim kullanıyor. Deyime bağlı olarak zavallılaştırıyor.) değilim. Bu sözü üstümede almıyorum. Sayın Diaz bundan böyle en azından benim hukuki eksikliklerime siz yanıt olmayınız lütfen. Eminim memlekette sizden başka'hemde demokratik normo-duygulanımları'olan hukukçularda vardır. Size yazacak hem sayfalar dolusu şey var, hemde hiçbirşey yok. Herkese saygılarımla
-
Evet çok güzel sözler var. Ben de şu sözleri çok severim;
“Karanlığa küfredeceğine, bir mum yak” -KONFÜÇYUS
“Yaşamak, karanlık geceye rağmen, buğulanmış pencere camına güneşi çizebilmektir.” -ANONİM
"İnsanlar ikiye ayrılır birinci gruptakiler; umut ederler, inanırlar, yapıcıdırlar ve şükretmesini bilirler. İkinci gruptakiler ise karamsardırlar,inançsızlardır, yıkıcı ve sürekli şikayet eder ve eleştirirler." -John RUSKIN
"Hepimiz camur icindeyiz ama bazilarimiz yildizlara bakar" - OSCAR WILDE
“Korktukça tutsak umut ettikçe özgürsünüz” Anonim
-
Bende artık fırarımın besıncı ayındayım yanlız benım en buyuk sıkıntım yurtdısında oldugumun askerı makamlarca bılınıyor olması
sanırım ceza suresı farklı oluyor bu nedenle hapsı göze alamıyorum
Bu yenı anayasa değışıklığı ıle bu haksız durumun anayasa mahkemesıne tasınması konusunda bır gelısme olacağı degerlendırılıyordu Acaba bu yönde bır gelısme var mı? Türkıye hıc umrumda degıl ömur boyu donmesem de olur ama aılem bu konuda cok yıpranıyor
Acaba bır af umudu var mı yakın gelecekte?
-
firar edip ilişiği kesilen veya şuan firarda olan arkadaşlarla özel görüşmek istiyorum, firarı düşünen biri olarak.. ajan_c20@hotmail.com
-
herkese merhabalar benim firarımın 13. ayı bitmek üzere merak ettiğim bir şey var.dosyam kuvvet tarafından istenecek mi yoksa birliğim 1 sene dolunca istenmeyi beklemeden göndermeli mi? şimdiden herkese teşekkür ederim
-
Alıntı:
freedom77 rumuzlu üyeden alıntı
herkese merhabalar benim firarımın 13. ayı bitmek üzere merak ettiğim bir şey var.dosyam kuvvet tarafından istenecek mi yoksa birliğim 1 sene dolunca istenmeyi beklemeden göndermeli mi? şimdiden herkese teşekkür ederim
Birliğiniz her 6 ayda bir Kuuvet'e "bu personel hala firardadır." tarzında bir yazı yollar, ondan 12. ayınız dolduğunda da göndermişlerdir, göndermemişlerse de Kuvvet istemeden göndermeleri gerekir. Benim 6 ve 12. ayda yazım gitmişti.
-
Merhaba sayın Recidivist,
Yakın zamanda firar konusu ile ilgili cezanızın kesinleştiği ile ilgili yazılar yazmıştınız.. sormamda bir sakınca yoksa eğer şu an hangi aşamadasınız? Cezanızın tebliğinden itibaren ne kadar süre geçti, erteleme talebinde bulundunuz mu?
-
Kararım 2 ay evvel geldi, hatta 2 ayı biraz geçti, temyize gitmedim çünkü temyiz sonucu malum, infaz kağıdını bekliyorum.
-
“Taammüden adam öldürmeye azmettirmek”, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” ile “gasp” suçlarından dolayı 2005 yılından bu yana tutuklu yargılanan Sedat Şahin tahliye edildi. Kandıra ilçesindeki Kocaeli 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi gereğince tahliye edilen Şahin'i alkışlarla karşıladı. Sedat Şahin'in 3 kez uygulanmak üzere, “taammüden adam öldürmeye azmettirmek” suçundan ağır müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Şahin'in ayrıca “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” ile “gasp” suçlarından da 4,5 ile 29 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Hizbullah terör örgütünün liderlerinden olduğu iddiasıyla yargılanan Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi, tutukluluk sürelerini düzenleyen yasa gereği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildi. Heyet, örgütün sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanığın tahliyelerini kararlaştırdı.
Biz bu adamlardan daha buyuk bi suc mu isledik??? duygu sömürüsü diil gercekten merak ediyorum nedir bu ya???
-
Konunun tamamını okumadım. Sizin yazınıza yanıt veriyorum. Tahliye olmak beraat etmek değil, tutuksuz yargılanmaktır. Yargılama sonunda suçlu görürlerse tutuklulukta kalan kısım mahsup edilip, cezalarının geri kalan kısmını yatarlar. O açıdan sanki beraat etmişler gibi infiale kapılmayın sakın.
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Konunun tamamını okumadım. Sizin yazınıza yanıt veriyorum. Tahliye olmak beraat etmek değil, tutuksuz yargılanmaktır. Yargılama sonunda suçlu görürlerse tutuklulukta kalan kısım mahsup edilip, cezalarının geri kalan kısmını yatarlar. O açıdan sanki beraat etmişler gibi infiale kapılmayın sakın.
teorik olarak haklisiniz, ama pratikte yakalanmasi icin ne gaffar okanlar ne kahramanlarin feda edildigi hapisten cikan bu insanlar cezalarinin geri kalan kisimlarini yatmak icin geri donmeyeceklerdir. Fatih Altayli'nin bugun yazdigi gibi
http://www.haberturk.com/yazarlar/fa...adalet-diyoruz
"Davalar bitince nasıl olsa yeniden içeri girecekler" dedim. "Geçmiş olsun" dedi. "Artık o davalar bitmez. 10 yıl daha bitmez. Salıverilenlerin hiçbiri bir daha bu suçlarından ötürü içeri girmezler. Geçmiş olsun. Türkiye'nin namuslu vatandaşları bir kez daha kaybetti" dedi.
15 yillik mecburi hizmet yuzunden firar etmekten baska caresi olmayan, madur olan, gbt kaydi ile aranan, hapis cezasi ile yargilanan bu memleketin insanlari, subaylari, astsubaylari vs. bu azili suclulardan daha mi agir bir suc islemistir???
-
Arkadaslar Kose yazari Behic KILIC in yazisi..Kose yazarlarina mail atmaya devam edelim.
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr...hp?haber=16474
-
Arkadaşlar, bir umut ama denemekte fayda var; TRT' deki "İnsan Hakları Şimdi" programının internet adresinde ve facebook sayfasında bu hukuksuzluğa karşı sesimizi duyurabiliriz belki..Ne kadar çok mail atarsak konunun gündeme gelme ihtimalini o kadar artırabiliriz ya da en azından yetkililere iletilmesini sağlayabiliriz belki diye düşünüyorum..
Saygılarımla,
P.S. Programın: İnternet Sitesi:http://www.trt.net.tr/insanhaklarisimdi
Facebook Sayfası:http://www.facebook.com/InsanHaklariSimdi
-
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16967415.asp?gid=373
Adalet Bakanlığınca “yargının hızlandırılması” amacıyla hazırlanan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile yoklama kaçağı, bakaya, saklı, firar eden erlere verilecek hapis cezaları, idari para cezasına dönüştürülecek.
Tasarı ile 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 63. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendi değiştirildi. Bizim kanun 66-67 oldugu icin su anda teget geciyor ama cok onemli bir gelisme bence
-
Sıranın bize de gelmesini temenniden başka şansımız yok sanırım :(
-
arkadaşlar ilişik keserken hangi belgeler gerekiyordu? 12 adet vesikalık filan? Başka neler vardı?
-
Arkadaşlar cezayı ne kadar süre erteletebiliyoruz bilen var mı?6 ay olduğunu söyleyen savcıda var, 1 yıl olduğunu söyleyende..
-
ya arkadaşlar as.ce.ka.nun 63 . maddesi değişirken neden 66. maddesini değiştirmek için uğraşmıyoruz.ya neden bi önerge verilmesi için bastırmıyoruz.işi biten gidiyor bi girişim de bulunmuyor.birlik olalım diyoruz kimseden ses yok.ve açıkçası artık ben de soğumaya başladım.yatarım çıkarım gerisi umrumda değil zihniyetinde olmak istemiyorum.sayımız az değil ama toplanamıyoruz.FAcede bir grup var tskdan firarla ayrılan sb astsb diye.bakın bi.