-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
[QUOTE=Sacdx001;590119][QUOTE=delidolu;590035]
Alıntı:
thecakmagu rumuzlu üyeden alıntı
Dostlar... İstanbul Nüfus Müdürlüğünden SMS geldi en sonunda " Her iki eşe ait birer adet, bekar iseniz kendinize ait, Vesikalık fotoğrafla ve süresi uzatılmış TESKERENİZLE birlikte ilimiz Nufus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne EN KISA ZAMANDA MÜRACAATINIZ gerekmektedir. Fatih ilçesi Vatan il Emniyet Müdürlüğünün yanı. Bilgilerinize rica ederim.1
Yarın ilk işim oraya uğramak olacak, bekleyen arkadaşların darısı başına....
Çok tebrik ederim, hatta ne yalan söylim biraz kıskandım :) işlem süresi olarak sizden bir buçuk ay gerideyim inş bir ay içinde darısı benim de başıma
-
[QUOTE=Sarmakle;590169][QUOTE=Sacdx001;590119]
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
Çok tebrik ederim, hatta ne yalan söylim biraz kıskandım :) işlem süresi olarak sizden bir buçuk ay gerideyim inş bir ay içinde darısı benim de başıma
Sarmakale: Canını sıkmak için söylemiyorum ama... bugün Nüfus Müdürlüğüne gittim 28.02.2017 tarihine komisyona girmek için randevu aldım. Darısı senin ve diğer bekleyenlerin başına....
Süreci baştan yazıyorum.
Evlilikten:
1. 15 Haziran 2016 Vatandaşlığa müracaat ettim.
2. 28 Ağustos 2016 Kumkapı'daki Göç İdaresine parmak izi verildi.
3. 15.Aralık 2016 Polis telefonla beni ve eşimi arayıp evliliğimizin formalite olup olmadığını araştırdı.
4. 24.01.2017 Nüfus Müdürlüğünden Komisyondan randevu almak için SMS geldi.
5. 25.01.2017 Komisyona 28.02.2017 tarihinde girilecek.
Memur ile yapmış olduğumuz sohbette, Komisyondan geçtikten sonra dosya Ankara'daki Genel Müdürlüğüne gidiyor, en fazla 2 ay kadar işleme tabi tutulduktan sonra Vatandaşlığa hak kazanılıyormuş. İnşallah o günleri de göreceğiz.
Saygılar...
-
[QUOTE=Sacdx001;590185][QUOTE=Sarmakle;590169]
Alıntı:
Sacdx001 rumuzlu üyeden alıntı
Sarmakale: Canını sıkmak için söylemiyorum ama... bugün Nüfus Müdürlüğüne gittim 28.02.2017 tarihine komisyona girmek için randevu aldım. Darısı senin ve diğer bekleyenlerin başına....
Süreci baştan yazıyorum.
Evlilikten:
1. 15 Haziran 2016 Vatandaşlığa müracaat ettim.
2. 28 Ağustos 2016 Kumkapı'daki Göç İdaresine parmak izi verildi.
3. 15.Aralık 2016 Polis telefonla beni ve eşimi arayıp evliliğimizin formalite olup olmadığını araştırdı.
4. 24.01.2017 Nüfus Müdürlüğünden Komisyondan randevu almak için SMS geldi.
5. 25.01.2017 Komisyona 28.02.2017 tarihinde girilecek.
Memur ile yapmış olduğumuz sohbette, Komisyondan geçtikten sonra dosya Ankara'daki Genel Müdürlüğüne gidiyor, en fazla 2 ay kadar işleme tabi tutulduktan sonra Vatandaşlığa hak kazanılıyormuş. İnşallah o günleri de göreceğiz.
Saygılar...
Sayın Sacdx001 anladım kadarıyla siz Şubat ayında komısyona gireceksiniz. Malesef komisyondan sonra iki ay degil en az 4ay prosedür suruyor. Zaten bır ay kadar sadece dosya mudurlugune ulaşması suruyor sonra bır hafta falan ulaşmış diye yazı çıkıyor sonra da araştırma aşaması en son karar aşaması. Duyduğum kadarıyla karar veren kurum senede iki defa toplanıyormus. Birisi Şubat ayında obru bılmıyorum. Ama yinede burdan gordugum kadarıyla herkesin durum farklı oyuzden tam kesin bilgi kimse kimseye veremez. Ben 10Ekimde komısyona girdim ve hala araştırma aşamasındadır. Allah Hepimize yardımcı olsun. Beklemekten başka çare yok.
-
[QUOTE=Kisko;590207][QUOTE=Sacdx001;590185]
Alıntı:
Sarmakle rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Sacdx001 anladım kadarıyla siz Şubat ayında komısyona gireceksiniz. Malesef komisyondan sonra iki ay degil en az 4ay prosedür suruyor. Zaten bır ay kadar sadece dosya mudurlugune ulaşması suruyor sonra bır hafta falan ulaşmış diye yazı çıkıyor sonra da araştırma aşaması en son karar aşaması. Duyduğum kadarıyla karar veren kurum senede iki defa toplanıyormus. Birisi Şubat ayında obru bılmıyorum. Ama yinede burdan gordugum kadarıyla herkesin durum farklı oyuzden tam kesin bilgi kimse kimseye veremez. Ben 10Ekimde komısyona girdim ve hala araştırma aşamasındadır. Allah Hepimize yardımcı olsun. Beklemekten başka çare yok.
Sayın Kisko aynen dediğiniz gibi,aralık ayından beri bendede araştırma ve inceleme aşamasındayım,nüfusda veya polisdeki memurlara sorarsan alacağın cevap bir,iki ay sürmez diyorlar yani safradan atıyorlar,Onun için beklemek,beklemek başka çare yok,belki bu referandum olayı için işleri hızlandırabilirler,hani oy davası için,bellimi olur.
-
Merhaba arkadaşlar bende 26.08.2016'da vatandaşlık için il nüfus ilk başvurunu yaptım.23.11.2016'da komisyona girdim ve nvi sitesinden kontrol ettiğimde ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır'' yazmaktadır.
-
arkadaşlar,
Eşim polonya uyruklu ve kimya müh olarak çalışıyor. Başvuru aşamalarımız;
temmuz/2016 ilk başvuru
03/ocak/2017 emniyet belge teslimi ve görüşme
02/şubat/2017 komisyona çağrıldık- henüz tamamlanmadı.
Komisyona gelinceye kadar ki süreç çok uzun sürdü. Bundan sonra ne kadar zaman alır, öngörünüz nedir?
Tanıdık bulmak istersek, hangi kurumda olmalı? (takibi ve süreci hızlandırması için)
-
Alıntı:
erDEMir. rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar bende 26.08.2016'da vatandaşlık için il nüfus ilk başvurunu yaptım.23.11.2016'da komisyona girdim ve nvi sitesinden kontrol ettiğimde ''Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır'' yazmaktadır.
Merhaba bende ağustosda başvurdum beraber aynı aşamadayız.
- - - Updated - - -
Alıntı:
chempol rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar,
Eşim polonya uyruklu ve kimya müh olarak çalışıyor. Başvuru aşamalarımız;
temmuz/2016 ilk başvuru
03/ocak/2017 emniyet belge teslimi ve görüşme
02/şubat/2017 komisyona çağrıldık- henüz tamamlanmadı.
Komisyona gelinceye kadar ki süreç çok uzun sürdü. Bundan sonra ne kadar zaman alır, öngörünüz nedir?
Tanıdık bulmak istersek, hangi kurumda olmalı? (takibi ve süreci hızlandırması için)
Merhaba tanıdık olayı yok,belgeler ankaraya gittikden sonra beklemekten başka çare yok,en az 3 aydan 6 ay'a kadar uzayabilir,(takibi ve süreci hızlandırması için) ancak sabır'dan başka yapılabilecek hiç bir şey yok,sağlıcakla.
-
Delidolu evet aynı aşamadayız galiba inşallah yakın zamanda sonuçlanır.Alo 199 dışında bilgi alabilceğimiz bir numara var mı?
-
Erdemir hiç telefon etmene gerek yok,199 no'lu telefonla alacağın bilgiden fazlasını alman mümkün değil.beklemekten başka çare yok.
-
Alo 199'da sitedeki çıkan sonucu söylüyor zaten dediğin gibi mecbur bekliycez.
-
bende 4 ekimde komisyona girdim hala bekliyorum bakalım ne olacak banada komisyondan çıkarken 3 ile 6 ayda sonuçlanıyor denildi.4.aydayz [QUOTE=Kisko;590207][QUOTE=Sacdx001;590185][QUOTE=Sarmakle;590169]
Say
-
İnşallah tez zamanda hayırlısıyla sonuçlanır.
-
2 agustosta komisyona girmistim bugun tam 6 ay oldu. Hala inceleme ve araştırma asamasinda. Olagan mi bu? 6 aydan fazla bekleyen var mi?
-
Alıntı:
jan vesely rumuzlu üyeden alıntı
2 agustosta komisyona girmistim bugun tam 6 ay oldu. Hala inceleme ve araştırma asamasinda. Olagan mi bu? 6 aydan fazla bekleyen var mi?
sayın jan vesely normal koşullarda 3 ile 6 sürüyor,(bana söyleyen memurun yalancısıyım) bana şöyle bir şey oldu başvurduğum yerden aradılar,bir harf yüzünden hemen oraya yani başvurduğumuz yere ve memur dilekçe yazıp harf'in doğru olduğunu imzalıyarak dilekçeyi verdim,memur hemen ankaraya geçeceğini söyledi,başvurduğun yere git,belki herhangi bir belge istiyor olabilirler,yoksa aksi takdirde işinin bitmiş olması gerekir.Durumun olağan değil.Esenlikler
-
Alıntı:
sayın jan vesely normal koşullarda 3 ile 6 sürüyor,(bana söyleyen memurun yalancısıyım) bana şöyle bir şey oldu başvurduğum yerden aradılar,bir harf yüzünden hemen oraya yani başvurduğumuz yere ve memur dilekçe yazıp harf'in doğru olduğunu imzalıyarak dilekçeyi verdim,memur hemen ankaraya geçeceğini söyledi,başvurduğun yere git,belki herhangi bir belge istiyor olabilirler,yoksa aksi takdirde işinin bitmiş olması gerekir.Durumun olağan değil.Esenlikler
Sayin delidolu dediğiniz gibi yaptim. İstanbul vatandaşlıga gittim bugun. Bir aksaklik yok, genelden basvurmussun ve sure dosyalari 1.5 yil sürüyor dedi. Biraz işkembei kubradan salladi gibi geldi ama... sagolun yine de, normaldir insallah :)
-
1.5yıl sürmez tahminimce 8-9 ayda sonuçlanır toplamda o kadar uzamaz tahminimce.
-
2 seneye raziyim ben hayirlisiyla bitsin de :))
-
Alıntı:
2 seneye raziyim ben hayirlisiyla bitsin de :))
evet genel başvuru uzun sürüyor,benim kastettiğim evlilikten idi.
-
Makül süre 2 yıl olmaz tahminimce. 2yılda başvurumu sonuçlandırılır 1yıl bile uzun bir dönem tabi komisyona geç girildiyse 2 yılı bulur ama ben komisyona 3ayda girdim ankaraya gideli ay sonunda 3 ay olacak 4.ayda tamamlanır herhalde soruşturma.
-
Alıntı:
Makül süre 2 yıl olmaz tahminimce. 2yılda başvurumu sonuçlandırılır 1yıl bile uzun bir dönem tabi komisyona geç girildiyse 2 yılı bulur ama ben komisyona 3ayda girdim ankaraya gideli ay sonunda 3 ay olacak 4.ayda tamamlanır herhalde soruşturma.
Sizin de süreden genel basvuru mu?
-
Evet genel yoldan başvuru yaptım.
-
Alıntı:
Evet genel yoldan başvuru yaptım.
Türk vatandaşı olma şartları 2017 ( Genelden Başvurular)
5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile vatandaşlık mevzuatı gereğince, 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 11 inci maddesine göre, yetkili Makam Kararı ile Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı aşağıda aranan şartları taşıması halinde İçişleri Bakanlığı kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir;
-Kendi milli Kanununa, vatansızsa 4721 Sayılı Türk Medeni Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak.
-Başvuru tarihinden geriye doğru yasal ve ((kesintisiz olarak beş yıl)) Türkiye’de ikamet etmiş olmak. Turistik ikamet ve öğrenci ikameti geçerli değildir, sadece Çalışma İzni ile Türkiye’de beş kesintisiz ikamet eden yabancılar başvurabilirler.
Türkiye’de ikamet tezkeresi almadan kalınan süre toplamı ile Türkiye dışında kalınan süre toplamı (ister ayrı ayrı zamanlarda, ister toplu olarak bir defada) altı ay (180 gün) geçtiği taktirde ikamette kesinti yapılmış sayılır ve altı ayı geçtiği tarihten önceki süreler beş yıl kesintisiz ikamet hesaplamasında değerlendirmeye alınmaz. Altı ayı geçmeyen süre ise öngörülen ikamet süresi içinde değerlendirilir.
Türk vatandaşı olmak için kaç yıl evli kalmak gerekli?
-Türk vatandaşı ile evli olan yabancılar üç yıl evli kalması durumunda Türk vatandaşlığına başvuru yapabilirler, Evlilik birliği içinde 180 günden fazla yurt dışında bulunmamak gerekmektedir, ailenin çocukları olması durumunda vatandaşlık başvurusu işlemleri daha hızlı sonuçlanmaktadır.Yani son olarak burdan anladığım,genel başvurular duruma göre uzayabiliyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Türk vatandaşı olma şartları 2017 ( Genelden Başvurular)
5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile vatandaşlık mevzuatı gereğince, 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 11 inci maddesine göre, yetkili Makam Kararı ile Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı aşağıda aranan şartları taşıması halinde İçişleri Bakanlığı kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir;
-Kendi milli Kanununa, vatansızsa 4721 Sayılı Türk Medeni Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak.
-Başvuru tarihinden geriye doğru yasal ve ((kesintisiz olarak beş yıl)) Türkiye’de ikamet etmiş olmak. Turistik ikamet ve öğrenci ikameti geçerli değildir, sadece Çalışma İzni ile Türkiye’de beş kesintisiz ikamet eden yabancılar başvurabilirler.
Türkiye’de ikamet tezkeresi almadan kalınan süre toplamı ile Türkiye dışında kalınan süre toplamı (ister ayrı ayrı zamanlarda, ister toplu olarak bir defada) altı ay (180 gün) geçtiği taktirde ikamette kesinti yapılmış sayılır ve altı ayı geçtiği tarihten önceki süreler beş yıl kesintisiz ikamet hesaplamasında değerlendirmeye alınmaz. Altı ayı geçmeyen süre ise öngörülen ikamet süresi içinde değerlendirilir.
Türk vatandaşı olmak için kaç yıl evli kalmak gerekli?
-Türk vatandaşı ile evli olan yabancılar üç yıl evli kalması durumunda Türk vatandaşlığına başvuru yapabilirler, Evlilik birliği içinde 180 günden fazla yurt dışında bulunmamak gerekmektedir, ailenin çocukları olması durumunda vatandaşlık başvurusu işlemleri daha hızlı sonuçlanmaktadır.Yani son olarak burdan anladığım,genel başvurular duruma göre uzayabiliyor.
Genelden Başvuran arkadaşlar Forumda gerisin geriye (ferdiiii ve erovin) arkadaşların iletilerini okuyunuz göreceksiniz ne kadar sürdüğünü,komisyondan sonra en az 10 ay
-
İnşallah o kadar sürmezde zaten iler ki zamanlarda yaşayarak öğrencez ben bilgi almak için arayıp sorduğum da 2 aya tahkikat sona erer dedi tahkikattan sonra kısa süre de sonuçlanır.
-
Genel basvuruda tum sartlar saglandigi halde red gelme ihtimali var midir? Ya da ret yasayan var mi hic?
-
Güvenlik soruşturmasında olumsuz bir durum olmazsa sorun yaşanmaz bence, tabi bu benim fikrim herşey olabilir. Çalışma izniyle mi kalıyorsunuz ?
-
Yok hayir ben aile ikamet izni. Ailemin tamami tc vatandasi
- - - Updated - - -
Yok hayir ben aile ikamet izni. Ailemin tamami tc vatandasi. Genel basvuruda ne yapiyorlar acaba. Gelip cevremizdeki insanlara mi soruyorlar ki. Ben sanmiyorum sadece rituel ve birkac teamul uyguluyorlardir
-
Alıntı:
Yok hayir ben aile ikamet izni. Ailemin tamami tc vatandasi
- - - Updated - - -
Yok hayir ben aile ikamet izni. Ailemin tamami tc vatandasi. Genel basvuruda ne yapiyorlar acaba. Gelip cevremizdeki insanlara mi soruyorlar ki. Ben sanmiyorum sadece rituel ve birkac teamul uyguluyorlardir
Bu aşamaya geldikten sonra yapabileceğin bir şey yok,zaten şuana kadar hep araştırma ve inceleme adındanda belli olduğu gibi,onlarda bir sürü yerlere yazıp hakkınızda bilgi gelmesini bekliyorlar,türkiyede Bürokrasının çarkının ne kadar yavaş işlediğini hepimiz biliyoruz,benim umudum belki bu referandum için işleri hızlandırabilirler,umud bu ya,çünkü OY lazım.
-
Sadece Arşiv taraması ve güvenlik soruşturması yapıyorlar bir yerde okumuştum arşiv taraması 30günde güvenlik soruşturması 60günde sonuçlanıyor en geç yani 2ay güvenlik anladığım kadarıyla ama uzun da sürebilir ne olup bitiyor bilmediğimiz için ne kadar sürede sonuçlanır bilemiyorum.
-
Arkadaşlar var mı her hangi gelişme kimsede!?
-
Alıntı:
Kisko rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar var mı her hangi gelişme kimsede!?
Hiç bir gelişme yok bekliyoruz.
-
Alıntı:
Hiç bir gelişme yok bekliyoruz.
Her hangi bir gelişme olursa lütfen paylaşın. Ben de aynı şekilde. Malesef beklemekten başka çare yok. Benim tam 10. ay
-
4 ekimde komisyona girdik esimle.hala inceleme arastirma asamasinda.son asamadayiz.cok uzun surdu.bimere yazsammi diye dusunuyorum.ama her turlu bekleyecegiz.
-
Alıntı:
4 ekimde komisyona girdik esimle.hala inceleme arastirma asamasinda.son asamadayiz.cok uzun surdu.bimere yazsammi diye dusunuyorum.ama her turlu bekleyecegiz.
Biz eşimle 12 Eylül komısyona gittik hala bekliyoruz
-
Kisko kardes hayirlisi.sizin dosya bizden once cikacak o zaman insallah olumlu haber aliriz.buradan haberdar edelim birbirimizi.
-
Alıntı:
Kisko kardes hayirlisi.sizin dosya bizden once cikacak o zaman insallah olumlu haber aliriz.buradan haberdar edelim birbirimizi.
Thecakmagu kardes duyduğum kadarıyla senede iki defa kurum toplanıyormus Şubat ayında birisi oyuzden hepimizin aynı zamanda çıkabilir diye dusunuyorum ama hic da belı olmaz. Yinede haber verelim birbirimizi bırsey olursa.
-
Komisyondan sonra 10 ay sürmesi gerçekten çok uzun bir zaman benim bildiğim komisyondan 6 ay sonra sonuçlanıyor olduğu.Müdürlüğü arayın bilgi alın ben arayacağım bu hafta içi bakalım neler olmuş dosyada komisyona 26.11.2016 da girdim.
-
Alıntı:
Komisyondan sonra 10 ay sürmesi gerçekten çok uzun bir zaman benim bildiğim komisyondan 6 ay sonra sonuçlanıyor olduğu.Müdürlüğü arayın bilgi alın ben arayacağım bu hafta içi bakalım neler olmuş dosyada komisyona 26.11.2016 da girdim.
Erdemir kardeşim yalnış anladın, basvurdugum andan itibaren 10ay geçti, komisyona 12 Eylül a girdim yani komisyondan itibaren 5ay geçti. Ve henüz ses yok.
-
Bu gün telefon ettim 199 no'ya ne istediğimi sordu,vatandaşlık başvurusunun ne aşamada olduğunu sordum oda benden ikametgah kimlik nosunu istedi,neden dedim,internetten sorgulama yapacağım dedi,bir dakika bayan ben nerdeyse günde on sefer internetten sorguluyorum,ben bilgi almak istiyorum,bunun haricinde ben bir şey yapamam dedi,ne yani,ben bilgiyi nerden alacağım veya alabilirim dedim,başvurduğunuz yerden bilgi alabilirsiniz dedi,yani o telefonlara bakanlar Türkçe deyim ile tavuk gibi ezberlediklerini söylüyorlar,bakalım bu hafta valiliğe başvurup bilgi isteyeceğim,çünkü başvurduğum yer orası.
-
Alıntı:
Bu gün telefon ettim 199 no'ya ne istediğimi sordu,vatandaşlık başvurusunun ne aşamada olduğunu sordum oda benden ikametgah kimlik nosunu istedi,neden dedim,internetten sorgulama yapacağım dedi,bir dakika bayan ben nerdeyse günde on sefer internetten sorguluyorum,ben bilgi almak istiyorum,bunun haricinde ben bir şey yapamam dedi,ne yani,ben bilgiyi nerden alacağım veya alabilirim dedim,başvurduğunuz yerden bilgi alabilirsiniz dedi,yani o telefonlara bakanlar Türkçe deyim ile tavuk gibi ezberlediklerini söylüyorlar,bakalım bu hafta valiliğe başvurup bilgi isteyeceğim,çünkü başvurduğum yer orası.
DELİDOLU kardeş ayni durum, onceden aradım 199 çok gereksiz benim bilmediğim bir şey öğrenemedim, ayni dediğin gibi zaten günde kaç sefer kendimiz bakıyoruz.
-
Kisko komisyondan 6 ay sonra sonuçlanıyor bidiğim kadarıyla. Delidolu kardeşim 199'u aramana gerek yok ordakilerde siteden sorgulatıyorlar TELEFON-SANTRAL: 0 312 591 2100 - 0 312 591 2101 - 0 312 591 2102 bu numaralardan arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.İnşallah kısa zamanda sonuçlanır vatandaşlık başvurularımız.