Re: Türkiyenin en iyi eğitim veren hukuk fakültesi
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ,Türkiye nin en iyi eğitim veren hukuk fakültesidir.Ankara Hukuk Fakültesi de iyidir ancak hukuk sınavlarına hazırlanmaya yönelik bir okuldur.Oysaki İstanbul Hukuk Fakültesi tam anlamıyla bir bilgi yuvasıdır.Özel okulları saymıyorum zaten.Hocalarımız biraz daha para almak için gidiyorlar işte ek derslere.
Alıntı:
yigit289 rumuzlu üyeden alıntı
herhalde bu kadar çok hukuk fakültesi görmüş birinin söylediği doğrudur.
Türkiye üniversitelerinde yatay geçiş hakkınız sadece 1 defaya mahsustur.Kendim yaptığım için biliyorum.Yani bu yorum biraz gerçek dışı.
Son yapılan değişiklerle; hakimlik savcılık sınavlarının sorularının Ankara Üni Hukuk Fakültesinin hazırlamış olduğu sorularla yapılması esası kaldırılmış. Artık tüm hukuk fakülteleri akademik kadro ve kaynaklarından yararlanılan havuzdan soruluyormuş sorular. Bu da Ankara ekolünde yetişmemiş öğrencilerin sınavdaki şanslarının artırmış olup Ankara hukukluların da bu konudaki büyük avantajlarını sona erdirmiştir.
Re: Türkiye'nin En İyi Eğitim Veren Hukuk Fakültesi
bence en iyi okul hangisi yerine yeni mezunların iş bulamaması veya bedavaya çalışması üzerine anket yapılsa daha iyi olacak
Alıntı:
Bahadırhan Tabak rumuzlu üyeden alıntı
Son yapılan değişiklerle; hakimlik savcılık sınavlarının sorularının Ankara Üni Hukuk Fakültesinin hazırlamış olduğu sorularla yapılması esası kaldırılmış. Artık tüm hukuk fakülteleri akademik kadro ve kaynaklarından yararlanılan havuzdan soruluyormuş sorular. Bu da Ankara ekolünde yetişmemiş öğrencilerin sınavdaki şanslarının artırmış olup Ankara hukukluların da bu konudaki büyük avantajlarını sona erdirmiştir.
Ben İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ÖSYM burslusu olarak okumaktayım şu anda 1. sınıfı bitirdim ve yatay geçiş ile ilgili kafam karışık. Öss puanım ile GSÜ,Bilkent %100 burslu, Koç %100 burslu hariç tüm fakültelere girebiliyordum. Ancak tercihimi İstanbul Üniversitesi'nin ekol hocalarını topladığını duyduğum için Bilgi'den yana kullandım. Şimdilerde ise ailevi sebeplerden dolayı Ankara Üniversitesi'ne yatay geçiş yapmakla okulumda devam etmek arasında kalmış durumdayım. Önemli olan hangi okulun bana ne verebilceğidir. Dolayısıyla geç kalmış bir şekilde de olsa hangi hukuk fakültesi daha iyi sorusunu bir bilene sormak istiyorum. Alıntıyla ilgili olarak da hakim veya savcı olmayı düşünmüyorum; ancak akademisyenlikte gönlüm var. Avukatlık ve akademisyenlik arasındayım. Bu durumdaki bir öğrenciye önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Ecemırmak,
Öncelikle ben de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim bunu belirtmek isterim.Ancak kesinlikle okul ayrımcılığı yapmadan şunu söylemek isterim.
Eğer ki avukatlık mesleğini düşünüyorsanız siz de takdir edersiniz ki iş insanın kendisinde bitiyor.Yani nerden mezun olduğunuz değil kendinizi ne kadar iyi yetiştirdiğiniz önemli.
Kimsenin görmemezlikten gelemeyeceği konu ise Ankara Hukuk denince akla bir marka geliyor.
Eğer ki akedemisyenlik istiyorsanız İstanbul ve Ankara Üniversitesi akedemisyenleri kamuoyunda daha kıymetli.Bilgilerinize...
Sayın Veysel DEMİR öncelikle paylaştığınız bilgiler için şahsım adına teşekkür ederim; herkesin çok sık belirttiği bir konunun üzerine siz de değinip Ankara Hukuk'un akademi anlamında daha başarılı olduğunu belirtmişiniz.
Ben hakim olmayı çok istiyor ve hatta Ağır Ceza Hakimi olmak istiyorum; şu an 11. sınıftada olmama rağmen aldığım puan Ankara Hukuk Fakültesi'ne yerleşmek için yeterli; fakat nedendir bilmediğim bir şekilde uzun yıllardır Marmara Üniversitesi istiyorum bu konu ile ilgili bana ne söylemek istersiniz?
Yani bana bu konuda yol göstercek herkese, siz de dahil şimdiden teşekkür ederim...
[QUOTE=IronKlown;19182]arkadaşlar gördüm ki bu anketi yayınlarken sadece devlet üniversitelerinin hukuk fakültelerinin ismini vermişsiniz ve ben yeditepe üniversitesi hukuk fakültesinde okuyan bir hukuk öğrencisi olarak buna üzüldüm.Bu konuda biraz daha dikkatli olursanız sevinirim...
***DemiR***[/
Başkent gözünüzden kaçmış galiba.Bu sorun ya anketi düzenleyenle ilgili ya da Yeditepeyle ilgili olsa gerek :)