Hepimizin gönüllü olarak emek harcadığı bu site hakkında görevini hakkıyla yapmaktasın. Benim de hatam olursa, düzeltmeni rica ederim.
Avukatların üzerinin aranamayacağına dönersek ve forum kurallarına uyarsak çok daha güzel olmaz mı?
Printable View
Diyelim ki avukat yanında silah taşıyor ve adliye hava alanı avm gibi yerlerden geçerken farkediliyor.Bu durumda avukat silahını teslim etmek zorunda mı? Nereye?
Teşekkür ediyorum.Zaten niyetim kimseye sataşmak değil görevimi yapmak.Forumda kimseyle bugüne kadar en ufak sorun yaşamadım.Muhalifler dışında.O kadarını da normal karşılıyorum.Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz deniyor bir filmde malum.:)
Konuya dönersek... Benim aklıma şu geldi soruyu okuduğumda. Xraylerden geçerken belli olmayan Glock marka silahlar var. Bunlarla girilebilir madem belli olmuyor Xrayde, bu durum nasıl kontrol edilebilir?
Avukatın üst araması , ev-iş yeri araması özel şartlara tabidir.Adli arama için şartlar daha ağırdır(Ağır cezayı gerektiren suçüstü hali)olması gerekir.Ayrıca iş yeri aramasının şartları farklıdır.Ancak önleme araması yönüyle tabii ki gerekli şartlar varsa aranabilir.Problem avukatların mevzuatı biliyor olmalarından dolayı kolluk kuvvetlerinin usule aykırı aramalarına karşı çıkmalarıdır.Avukatlarda kompleks yoktur.Kompleks kendilerine aramanın hukuki şartlarının hatırlatılmasından hoşnut olmayan kolluk kuvvetlerindedir.
Konuyu açan polis arkadaşa acaba akademide kanunları öğretmiyorlar mı, ya da o da soruları çalınan bir polis meslek yüksek okulu sınavıyla mı polis olmuş?
Müdahil olmak istiyorum.
Kanun koyucuları maalesef iyi seçemediğimizden dolayı devlet hep gökte yerde hiç dolaşmıyor tüm yazılanları okudum ve buna karar verdim.
Balık baştan kokar baş ise biziz.
PVSK-9-
Polis, tehlikenin önlenmesi veya bertaraf edilmesi amacıyla güvenliğini sağladığı bina ve tesislere gelenlerin; herhangi bir emir veya karar olmasına bakılmaksızın, üstünü, aracını ve eşyasını teknik cihazlarla, gerektiğinde el ile kontrol etmeye ve aramaya yetkilidir. Bu yerlere girmek isteyenler kimliklerini sorulmaksızın ibraz etmek zorundadırlar. Milletlerarası anlaşmalar hükümleri saklıdır.
Madde 58- (Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./331.mad)
Avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma, Adalet Bakanlığının vereceği izin üzerine, suçun işlendiği yer Cumhuriyet savcısı tarafından yapılır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz.
Kanunlar oldukça açık PSVK -9- maddesine göre hiç bir kimseye ayrıcalık yok.Herkes aranabilir.İstisnası girmemesi.
Madde 58. Aranamaz.Ağır cezalık suç dışında.
Her kurumda az da olsa çürük elmalar vardır.Bu kurumları yıpratmak için bir olgu olmamalıdır.Bu kurumları hata yapan kişiler örneklendirilerek yıpratılması dolayısı ile devleti yıpratmaktır.Bu durum kimseye yarar getirmeyecektir.Ölçülü bir tartışma olması temennisiyle.