Eğer Sn. Hulki Cevizoğlu benim bölgemden aday olsaydı, kesinlikle oyumu kendisine verirdim.. Şimdi kararım kesin ve net....Oyumu MHP'ye vereceğim.Toplumsal bir milli duruşa, oldukça rasyonel milli reflekse ihtiyacımız var...
Printable View
Eğer Sn. Hulki Cevizoğlu benim bölgemden aday olsaydı, kesinlikle oyumu kendisine verirdim.. Şimdi kararım kesin ve net....Oyumu MHP'ye vereceğim.Toplumsal bir milli duruşa, oldukça rasyonel milli reflekse ihtiyacımız var...
niçin tüm partiler yok?
Anket gerçekleri yansıtmıyor çünkü bugün itibariyle(23.06.2007) AKP.nin oyları % 39 larda.
anket sonuçlarını görebilmek için bana en yakın parti ismini işaretledim aslında hiçbirine oy vermem...
4 parti meclise girer de AKP veya diğer bir parti 5-10 puan önde çıkmazsa hükümet kurulması ve makam seçimleri zora girecek..hakkımızda hayırlısı..
hele 3 lü koalisyon....aman aman...yandım anam..
Bu anketin güncellenmesi gerekir, çünkü köprülerin altından çok sular geçti. Ankette seçime girmeyen, isim değiştiren partiar var.
Seçime giren partilere göre yeniden düzenlenmesi ve sıfırdan başlamasında yarar var, çünkü bu haliyle oldukça yanıltıcı. Mevcut durumda DSP %36 ile birinci görünüyor, ama böyle bir parti var mı varsa bu oyu alabilir mi? CHP %2 görünüyor ve çok yanlış. Çünkü tahminlere göre CHP ikinci parti olarak tahminen %25 civarında bir oy alacak. İşçi partisinin ve bağımsızdan giren DTP'nin listeye dahil edilmeleri gerek. İşçi partisi barajı aşamayacak ama gözle görülür bir kıpırdanış var. DTP'liler bağımsızdan girebilecekler gibi görünüyor. Listeden DEHAP'ın silinmesi ve yerine "Bağımsızlar= DTP" yazılması lazım.
Kafama göre oy verecek parti bulmakta zorlanıyorum. Seçim sonuçlarına ilişkin tahminim şu şekildedir:
AKP %30 - %35
CHP %25- %30
MHP % 15 - % 20
Bağımsızlar = DTP % 4-5 oyla 15-20 milletvekili çıkarabilirler
Anket güncellenmiş, sonuçlar sıfırlanmış, partiler isimlerine göre alfabetik olarak sıralanmıştır. Listede ismi olmayan herhangi bir partiye oy verecek olanlar lütfen "DİĞER" seçeneğini işaretlesinler.
Buradaki anket sonuçları ile birlikte şu linkteki anket sonuçları da bulunsun, seçim sonrasında bakarız! :rolleyes:
http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/06/25
Meclise 3 parti girecek. AKP yüzde 30'u geçemeyecek. Yaygın kanaatin aksine MHP 2. parti olacak. Temenni etmeyiz ama hem hükümet kurulurken hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde kriz çıkacak. Türkiye çok kısa zamanda tekrar erken genel seçime gidecek.
Saygılarımla.
Benim forumum güncellenmiş. Bu arada MHP'ye oy vermeyecek olsam bile acılı adanayı unutmadım :)