Re: Askeri Ceza ve CMK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Karar elimde yazılı olarak mevcut, aşağıya bir kısmını yazmaya çalışayım. Suç Firar'dı:
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
ASKERİ MAHKEMESİ
ANKARA
ESAS NO: 2008/303 (gerekçeli kararı henüz almadığım için Karar numarasını bilemiyorum)
Sanık Ö.E.'ün 29.05.2007-04.07.2007 tarihleri arasında firar suçunu işlediği anlaşıldığından eylemine uyan As. C.K.nun 66/1-a maddesi uyarınca takdiren bir yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına,
Sanığın altı haftalık yasal süre içerisinde dehalet kastı bulunarak teslim olması nedeniyle cezasından As.C.K.nun 73 ncü maddesi uyarınca 1/2 oranında indirim yapılarak altı ay hapis cezası ile cezalandırılmasına,
Sanğın duruşmadaki iyi hali nedeniyle Cezasından TCK.nun 62 nci maddesi uyarınca takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak NETİCETEN BEŞ AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
Sanığın.... tarihleri arasında tutuklulukta geçirdiği sürelerin TCK.NUN 63 cü maddesi gereğince mahkumiyet müddetinden MAHSUBUNA,
Sanığın 5728 Sayılı kanunla değişik 5271 sayılı CMK.nun 231/1 nci maddesinde belirtilen şartları taşıması ve mahkememizde daha sonraki yaşantısında suç işlemeyeceği kanaatine varıldığından, verilen HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİYE BIRAKILMASINA,
5271 sayılı yasanın 231/8 nci maddesi uyarınca sanık hakkında BEŞ YIL DENETİM SÜRESİ BELİRLENMESİNE, bu süre içerisinde sanığa özel olarak CMK.nun 231/8 nci maddede yazan tedbirlerin takdiren uygulanmasına gerek bulunmadığına, sanığın denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemediği ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere uygun davrandığı takdirde, açıklanması geri bırakılan hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşmesine karar verileceği, sanığın denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde mahkemece hükmün açıklanacağı hususunun sanığa İHTARINA, (sanık bulunmadığı için ihtar edilemedi. Bu durum sanık müdafiine bildirildi)... 25 ŞUBAT 2008
SAYIN AVUKAT HANIM ÖNCELİKLE DİKKATE ALIP CEVAPLANDIRDIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
BENİM SUÇ TARİHİM 20 EYLÜL 2004
AS.MAHKEMENİN HÜKÜM TARİHİ 30.12.2005 (AS.CEZA KANUNU 87/1 MADDESİNCE 25 GÜN HAPİS CEZASI )
ASKERİ YARGITAYIN DAVA İLE İLGİLİ İLAMI 16.01.2008
VE 24.04.2008 TARİHİNDE İSE DURUŞMA VAR.
BEN ŞU AN NE YAPMALIYIM TARİHLER İTİBARI İLE 231/1 MADDEDEN FAYDALANMAM MÜMKÜN MÜ ?
EFENDİM TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK AMA ÇOK SEVİNİRİM. SAYGILARIMLA
Alıntı:
trevanian rumuzlu üyeden alıntı
Bir mecburiyet sözkonusumu sorunuza yanıt yazılmasıyla ilgili. Herkes gibi konuyu takip ederseniz zaten konuyla ilgili söylenebilecek herşeyin teker teker söylendiğini ve doyurucu bir hal aldığını görürsünüz. Burada kimsenin her şahsi problemle ilgili ayrı ayrı zaman ayırıp cevap vermesini beklerseniz daha çok beklersiniz. Mevcut konuları kendi durumunuza göre yorumlayıp sonuç çıkarmanız daha faydalı olur sizin için.
Selamlar.Sayın trevanian tabiki herhangi bir mecburiyet söz konusu değil,kimseye mecbursunuz diye bir şeyde yazmadım.Ben bu konuda çok yerde araştırma yaptım fakat sağlıklı bir bilgi edinemedim en son burada belki bir bilgi edinebilirim diye üye oldum,fakat siz yazdığınız cevapla bu siteye bir daha giriş yapmamam gerektiğini düşündürdünüz,neden böyle bir tavır sergilediğinizi anlayamadım,bir konu hakkında araştırma yapmak,soru sormak,cevap beklemek ve bilgi toplamak suçmu açıklarsanız sevinirim.teşekkürler.
burada herkes iyilik babında karşısındakine cevap verir veya vermez...
hiç kimse kimseyi suçlayamaz tenkit edemez.....
cevap verenede , vermeyenede saygılı olmak zorundayız.....
Alıntı:
receptosun rumuzlu üyeden alıntı
SAYIN AVUKAT HANIM ÖNCELİKLE DİKKATE ALIP CEVAPLANDIRDIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
BENİM SUÇ TARİHİM 20 EYLÜL 2004
AS.MAHKEMENİN HÜKÜM TARİHİ 30.12.2005 (AS.CEZA KANUNU 87/1 MADDESİNCE 25 GÜN HAPİS CEZASI )
ASKERİ YARGITAYIN DAVA İLE İLGİLİ İLAMI 16.01.2008
VE 24.04.2008 TARİHİNDE İSE DURUŞMA VAR.
BEN ŞU AN NE YAPMALIYIM TARİHLER İTİBARI İLE 231/1 MADDEDEN FAYDALANMAM MÜMKÜN MÜ ?
EFENDİM TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK AMA ÇOK SEVİNİRİM. SAYGILARIMLA
Sayın Recep Tosun,
Bu sorunuzun uygulamasını henüz görmedim. Kanunun yürürlüğe girişi ve çıkışı öyle hızlı oldu ki eminim Askeri Mahkemeleri bile uygulamada epeyce düşündürecek bir soru sizinki.
Temyiz ettiğiniz için kesinleşmemiş bir karar var ortada. Bu kesinleşmemiş kararın açıklanmasının geri bırakılması söz konusu olabilir ama şu anda o madde yürürlükte değil.
Hakimler bunu ne şekilde takdir edecekler ben de meraktayım.
Siz yine de CMK 231'den yararlanmak istediğinizi bildirin. Koşullar oluşmadığı için Reddedilirse de en azından şansınızı denemiş olursunuz.
efendim, çok teşekkür ederim.
HAYIRLISI OLSUN
AMA BEN ŞAHSEN UYGULANABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM...
AMA TABİİ SON SÖZ HAKİM VE YARGITAYIN..
NE TÜR Bİ KARAR ÇIKARSA ÇIKSIN SAYGI DUYMALIYIZ..
sayın avukat hanım...
kanunların uygulanma aşamasında koşulların oluşup oluşmadığı mutlak önemlidir. fakat cmk 231 den yararlandırılmış bir çok dosya var ve bu dosyalar halihazırda mevcut.ayrıca benim elimde askeri yargıtay başsavcısının bu konuda yani cmk 231 e atıfta bulunarak kararın ertelenmesi yönünde askeri yargıtaya sunduğu bir tebliğnemede var.öğrenmek istediğim şu ; bu ve buna benzer uygulamarın olması (mahkeme kararları,askeri yargıtay başsavcılığın tebliğnamesi) koşulların oluştuğuna dair bir kanaat yada emsal teşkil etmez mi ? eğer söz konusu madde hiçbir şekilde hangi aşamada olursa olsun ele alınmamış olsa idi o zaman koşulların oluşmadığı kanaatine varabilirdik diye düşünüyorum.
ELBETTEKİ SİZ DAHA İYİSİNİ BİLİRSİNİZ AMA BENİMKİ PRATİKTE Bİ MANTIKSAL Bİ TEORİ....SAYGILARIMLA
söz konusu tebliğnameyi (veya net adresini) buraya alabilir misiniz?
tarayıcım maalesef yok
eğer fax numaranızı yazarsanız faxlayabilirim.
tabi bi sakıncası yoksa......
Alıntı:
receptosun rumuzlu üyeden alıntı
tarayıcım maalesef yok
eğer fax numaranızı yazarsanız faxlayabilirim.
tabi bi sakıncası yoksa......
avukat hanım;
tebliğnameyi tarayıcım olmadığı için göndermiyorum.fax numaranızı bilseydim faxlardım.
bu tür tebliğnameler emsal teşkil edebilir bana göre ....
şahsen ben umutluyum yardımlarınız için sağolun teşekkür ederim.
:))
Recep bey,
KM (kısa mesaj) kutunuza göz atmanız şiddetle tavsiye olunur:))