Re: Kredi kartı- yıllık kart ücreti
Hakem kararları HUMK m.536'ya göre kesinleşince,mahkeme başkanı yada hakim tarafından tasdik olunur.Böylece mahkeme kararı halini aldıklarından aynı kanunun 392.md'sine göre ilam mahiyetini haiz belgelerdir.
Madde 392 - Karar tahrir ve imza olunduktan sonra suretleri bir hafta içinde başkatip tarafından iki taraftan her birine makbuz mukabilinde verilir ve bir nüshası da dosyasında hıfzolunur. Suretler asılları gibi imza olunmakla beraber bunlara mahkemenin mühürü vazedilmek lazımdır. İki taraftan her birine verilen suretler ilamdır.
Buna dayanarak icra takibinde bulunmanız mümkündür.
Re: Kredi kartı- yıllık kart ücreti
Alıntı:
Stj. Av. OSL rumuzlu üyeden alıntı
Hakem kararları HUMK m.536'ya göre kesinleşince,mahkeme başkanı yada hakim tarafından tasdik olunur.Böylece mahkeme kararı halini aldıklarından aynı kanunun 392.md'sine göre ilam mahiyetini haiz belgelerdir.
Madde 392 - Karar tahrir ve imza olunduktan sonra suretleri bir hafta içinde başkatip tarafından iki taraftan her birine makbuz mukabilinde verilir ve bir nüshası da dosyasında hıfzolunur. Suretler asılları gibi imza olunmakla beraber bunlara mahkemenin mühürü vazedilmek lazımdır. İki taraftan her birine verilen suretler ilamdır.
Buna dayanarak icra takibinde bulunmanız mümkündür.
Sayın OSL. ilginize teşekkür ederim. 4077 sayılı kanunda hakem Heyeti kararlarının İİK hükümlerine göre yerine getirileceği yolunda hüküm olduğuna göre yine de kararın dediğiniz gibi tasdiki gerekir mi? gerekirse nerye ve nasıl müracaat etmek gerekir ?.
Re: Kredi kartı üyelik (azalık) ücreti
Arkadaşlar ben bundan yaklaşık 3 ay önce akbankın yıllık 30 ytl aldığı gerekçesiyle hakem heyetine gittim, karar benm lehime sonuçlandı, ancak daha sonrasında akbank bu kararın iptalini istedi, bunun hakkında yasal işlem başlatı, dilekçe elime bugün ulaştı.Bankanın avukatının talep ettiği yargı giderleri ve avukatlık masrafı.Ne yapacağımı bilmiyorum. buna karşılık benim bir savunma yapmam gerekir mi yoksa bununla ilgili savunmamı duruşmaya gittiğimde mi yapmalıyım ?Duruşma 29 ocakda.
Merhaba arkadaşlar bende akbanka hesap işletim ücreti hakkında hakem heyetine müracaat ettim.Haklı bulundum.Akbank ta asliye hukuka hakem heyetinin kararına itiraz davası açtılar.Ama dava reddedildi.Yani kazandım.Ama uyanık avukat tebliği almaya gelmiyormuş bende 4 ytl lik posta pulu verip adresine posta ettim.Daha sonra icra işlemlerine başlayacağım.
akbank 30 ytl üyelik ücreti kesti yenimahalle tüketici odasına gittim sözleşmede varsa kesebilecegini mahkemeyi kaybeder avukat masrafı ödememgerektigini sözleşmeyi getirmem gerektigini söyledi
Site Yönetiminden Duyurular
Forumlarda arama yapmadan soru veya yorum eklemeyiniz. - Kısa Mesaj ile hukuki soru sormayınız.
Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz. - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız. - Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz. - Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız. - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir.
Simdi benim anlamadigim daha dogrusu kafami karistiran konu egerki itiraz etsek ve kabul edilse ardindan banka bizi mahkemeye verse gene sikintiya giren biz oluyoruz. bunun onune gecmek gibi bi durumumuz yokmu hic?
Alıntı:
mashuk80 rumuzlu üyeden alıntı
Simdi benim anlamadigim daha dogrusu kafami karistiran konu egerki itiraz etsek ve kabul edilse ardindan banka bizi mahkemeye verse gene sikintiya giren biz oluyoruz. bunun onune gecmek gibi bi durumumuz yokmu hic?
Yok
Akbank kart olayını aşmış şimdi vadesiz hesaplara bile yıllık işlem ücreti kesmeye başlamış. Ayda yılda bir işim olur vadesiz hesaplarla, geçen ay sonunda bir işlemim olmuştu, farkettim 20 YTL kesmişler, 20 YTL'de Haziran'da kesmişler gişedeki bayan elemanın söylediğine söre. Dedim "Bu ne saçmalık, vadesiz hesap yahu bu, kart kullanmıyorum, internet bankacılığını kullanmıyorum, neyin işlemi bu? Vadesiz hesaba siz nasıl yıllık işlem ücreti kesiyorsunuz?" dedim. Eleman "Genel Müdürlüğün talimatı" diyerek topu üstlerine attı. Sorunu kökten çözümledim, hemen o gün Akbank şubesinde $ ve YTL hesaplarımı kapattım. :kızgın: İlişiğim kalmadı artık Akbank'la. Hani olur mu olur, mazaallah yıllar sonra bir gün adrese bir kağıt gelir, efendim vadesiz hesabınıza yıllık işlem ücretleri kesildi, bunlar ödenmedi, faiziyle birlikte şu kadar oldu, diye acı bir sürprizle karşılaşırım. Yani bunu düşünmedim değil.
Peki ben bir şey sorucam bu bölümde birçok başvuru dilekçesi verilmiş ve yine bu dilekçeler farklı farklı yerler için verilmiş. Bu durumda ben önce TÜDER'e mi baş vurucam? Yoksa bankaların kredi kartı departmanlarına mı? Yine tam olarak hangi formu kullanmalıyım ilk verilen formumu? Yoksa konu genişledikçe verilen diğer herhangi bir formu mu?
Bu arada konu uzunca bir süredir burdaişlenmekte ve üzerinde durulmakta olduğuna göre, dilekçelerde verilen kanun maddeleri ve kart hamiline sunulan sözleşmelerdeki (54. md) gibi madde değişiklikleri olmuş olabilir mi ve bu maddelerin dilekçeyi verdiğimizde bizim açımızdan bir negatif sonuç ortaya koyar mı?:mahcup:
Bu soru biraz uzun oldu ama madem yasalara dayallı bişi yapıyorum bari doğru yapiyim...
Re: Kredi Kartı Üyelik Aidatı dilekçe örneği
Herkese merhaba. Vadesiz hesaplardan kesilen hesap işletim ücretleri konusunda nasıl bir yol izlenebilir. Konuyla ilgili tüketici hakem heyetine başvuruda bulunmayı düşünüyorum da o yüzden bilgi edinmek istiyorum arkadaşlar. İzlemem gereken yol nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim...