Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
[QUOTE=svetik;607931][QUOTE=Loli;
Benim de 22.12.2017'de karar aşamasına geçti. Genelden başvurmuştum. Benim de 16 ay olmuş ilk başvurumdan beri. Gerçekten de sabır isteyen bir süreçtir bu.[/QUOTE]
Evlilikten ise tam 1 ay sonra kimligi alirsiniz
Alıntı:
Loli rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar daha önce yazdıklarından buldum: başvuru şekline göre nüfus müdürlüğünde 3 farklı yere gidebilir.vatandaşlığa alınma işlemlerine gidiyor eğer evlilik yoluyla ise evlilik yoluyla vatandaşlığı kazanma bürosu eğer istisnai ise istisnai bürosu eğer genelse genel bürosuna gidiyor genelde de iki büro var asya ve kafkasya ve afrika birde diğer ülkeler avrupa ve diğer kıtalar.şimdi genel müdürlük mite yazıyor emniyet genel müdürlüğne yazıyor göç idaresine yazıyor jandarmaya yazıyor ve cevap bekleniyo yasal olara bu araştırma süresi kanunlara göre 45 iş günü eğer ek süre istenmez ise ve ek süre istenmez ise 45 iş günü sonunda bu araştırmalar olumlu kabul edilir eğer ek süre istenirse o süreyde beklemelisiniz daha sonra araştırma ve inceleme işlemi bitince imza için listeye ekleniyor isminiz liste dolunca içişleri bakanlığına gönderiliyor ve imzalanıp geri geliyor bu sefer karar aşamasına geçiliyor 5gün sonra 1 gün boyunca kütüklere işleniyor ve onay mesajını alıyorsunuz sonra o msanı görünce başvurduğunuz valiliğe gidiyosunuz size tebliği belgesi veriyollar ve hangi ilçeye kayıtlıysanız o ilçenin nüfusuna gidiyorsunuz ve 2 fotoğraf elinizdeki belge ve pasapotunuz ile beraber ikametinizi teslim ederek kimliğinizi alıyorsunuz.
Tabi son yıl içinde çok uzuyor işlemler.
Ben 1 Ağustost 2016 da aslen başvurusu yapmıştımtım, ama emniyetten gün sayısı çok geç geldi, sonra da çalışma iznim varken yok gibi gözuküyordu. Evraklar ancak 16 Aralık 2016 işleme alındı.
13 Aralık 2017 Listeye dahil edilmiştim
22 Aralık 2017 Karar aşamasına girdim.
Bakalım ne zaman sonuç gelir. Toplam 5ay (dosyası açmadan önce) +12ay (dosyası açtıktan sonra) yani 17 ay uğraşıyorum.
Merhaba bende 22 Aralıkta Karar aşmaşına geçtim.Tahmini olarak ne kadar sürer.
Oncelikle herkeze merhaba siteye yeni uye oldum arkadaslar. Iki uc gundur yazilari okudum ama isin icinden cikamadim herkezin farkli islemleri var . bende 07.02.2017 tarihinde istisnayi basvuru yaptim her yerden gecti evraklarim ama temmuz ayindan beri inceleme ve arastirma asamasinda hic bi turlu yazi degismedi her gun takip ediyorum acaba bi eksikmi var onuda bilmiyorum. Benim durumumda olan arkadaslar varsa yazin tesekurler
Oncelikle herkeze merhaba siteye yeni uye oldum arkadaslar. Iki uc gundur yazilari okudum ama isin icinden cikamadim herkezin farkli islemleri var . bende 07.02.2017 tarihinde istisnayi basvuru yaptim her yerden gecti evraklarim ama temmuz ayindan beri inceleme ve arastirma asamasinda hic bi turlu yazi degismedi her gun takip ediyorum acaba bi eksikmi var onuda bilmiyorum. Benim durumumda olan arkadaslar varsa yazin tesekurler
merhaba h.g kardesim bende bursadan basvurdum 17/2/2017 Evlenme Yoluyla .. evraklarim temmuzda ankraya ulasti ama hala inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Alıntı:
Gurses83 rumuzlu üyeden alıntı
ben de Bursadan başvurdum 3 kişi olduk bursadan ağustusan beri evraklarım ankarada bence bursadan başvuran herkes aynı
zamanda karar aşamasına geçecek elimizden gelen duadan sabırdan başka bişey yok inşallah kısa zaman bi sonuç alırız.
Arkadaşlar Merhaba,
genelden başvuranım, sistemde 22 Aralık 2017 Karar aşamasına geçti yazısı çıkmıştı, bugün baktım tekrar listeye eklendi yazısı çıktı, aradım ankarayı belki daha imzalamamıştır olur böyle şeyler dediler.
aynı durumda olan arkadaşlar yazar mısınız lütfen?
iyi günler.
Alıntı:
Başvuran rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar Merhaba,
genelden başvuranım, sistemde 22 Aralık 2017 Karar aşamasına geçti yazısı çıkmıştı, bugün baktım tekrar listeye eklendi yazısı çıktı, aradım ankarayı belki daha imzalamamıştır olur böyle şeyler dediler.
aynı durumda olan arkadaşlar yazar mısınız lütfen?
iyi günler.
Merhaba bende genelden başvurdum 22 Aralıkta karar aşamasına geçti.Bugun baktım listeye eklendi diyor. Peki ne kadar sürer diye sormadınız mı?
sordum ama sadece kabaca "bilemiyoruz, bekleyin" dediler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
aghaagha001 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bende genelden başvurdum 22 Aralıkta karar aşamasına geçti.Bugun baktım listeye eklendi diyor. Peki ne kadar sürer diye sormadınız mı?
Alıntı:
Başvuran rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
merhaba! arkadaşlar 199 aryorum pek bir bilgi vermiyorlar! Genel mudurluku arayın diyorlar! orayıda aradım diyorlar bidaha burayı aramayın 199 arayın diyorlar! vallah anlamadım gitti
.!!!!!! tam 8 aydır inceleme ve araştırma yaziyor ! toplamdada 14 cu aya girdim
Benim de aynı şekilde 22.12.2017'de karar aşamasına geçmişti ve dün baktığımda yine listeye dahil edildiniz yazısını gördüm.
Demek ki herkesin bu şekilde olmuş. Normal bir şey diye düşünmek istiyorum. bekleyip görelim neler olacak