Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Alıntı:
mertd rumuzlu üyeden alıntı
bir arkadaşımın tavsiyesi ile para ile cozumu yurtdışında calısma izni alarak askerliğimi ertleme yoluna gittim
Bunun ne kadara mal olduğunu sorsam?
Optimizeric arkadaşım sana söylenen lafa en güzel cevabı vermeye çalışmak yerine;olandan kendin için en faydalı sonucu çıkartmaya çalışsan daha iyi olur.
Buradaki 130 sayfanın geçmişte kalmış olacağını biz de düşündük ve her hafta askerlik şubesi ile görüşmekteyiz,şimdilik bir hareket olmadı.Kendi fikrine göre aşağıda birkaç güzel bilgi ve bunun yanında bilgi eksikliğini belli eden yorumlar da eklemişsin,emek vermişin sağolasın.Gerçekten büyük şans dediğin konuyu da forumdan okuyup öğrenebilirsin.
Bazı kalın kafalılar laftan anlamıyor anlaşılan. Tekrar söylüyorum, bilgisi olmayanlar çokbilmişlik yapmak için yorum yazmasın, bi bildiğiniz varsa paylaşın
Sen hitap ediş tarzınla olaya son noktayı koydun,hayata bakış açını bir gözden geçirsen diyorum,senin dün araştırmaya başladığın kanunlarla biz 25 yıldır boğuşuyoruz;gerek iş hukuku gerekse askerlik hukuku;ben 18 yıldır bu devlete vergi veren bir mükellefim;keşke her kalın kafalı benim gibi olsa da memleket kalkınsa ne kadar mutlu olurum bir bilsen.Konuyu uzattığım için diğer arkadaşlardan özür diliyorum.Hepinize esenlikler dilerim.
Alıntı:
optimizeric rumuzlu üyeden alıntı
Üniversiteyi bitirdikten sonra askerlik şubene başvurup 2 yıl daha tecil ettirebiliyorsun bildiğim kadarıyla ama sen bunu yapmamışsın sanırım? Eğer öyleyse 31 ekim 2007'den bugüne yaklaşık 3,5 yıldır kaçak durumunda olman gerekir. Gerçekten büyük şans, nasıl oldu da GBT'ye düşmedin anlamadım. Bence senin şubendeki memurlarda biraz gariplik var, sana yanlış bilgi vermişler. Birincisi, 29 yaşından sonra lisans öğrenimi için askeriyeden izin alamazsın. İkincisi, 4 yıllık bir okuldan sonra yine 4 yıllık başka bir okula kayıt yaptırmak için de izin vermiyorlar. Senin durumun ikisine de aykırı yani. Bu saatten sonra tecil almak için 2 kozun var, biri yurtdışında bir işe girmek diğeri ise yüksek lisansa başlamak. Yalnız şu anda kaçak durumunda isen süreç biraz zorlu olabilir, böyle bir durumda nasıl davrandıklarını bilmiyorum. Tahminim, yüksek lisans yapmana izin verirler ama kaçak olduğun anlaşılırsa para cezası alabilirsin.
Yüksek lisans yapmayı isterken neden lisans affı için başvurduğunu ve şubeye gitmeyi neden ertelediğini hala anlamadım, bir an önce gidip durumunu öğren, kendini buna göre ayarlarsın. Geç gitmek varolan durumu sadece daha kötüye taşır. Hem merak etme, koluna girip seni oracıkta askere almazlar:)
29dan sonra izin almadım,sadece gitmedim...ikinci üniv.de birinciyi okurken aoften başvurdum...yani birinci bitip sonra ikinciyi okuma durumu olmadı...senin dediğini anlıyorum...aynı düzeyden kağıt vermiyolarmış...yüksek lisansa kayıt zamanında son iki ay içinde alınmış askerlik durum belgesi istiyolar...lisans affı benim yüksek lisansa başvuru tarihinden sonrasına yani 25 temmuza kadar devam ettiği için hali hazırda askerlik durum belgesini alırken kolaylık olur diye düşünmüştüm...
askerlik şubesine geç gitmek durumu daha kötüye götürür mü? kampüsten bi arkadaşım vardı...arkadaş yurtdışında okumuş lisans programını ama denklik yokmuş...denklik işlemlerine başvurmuş...ama daha sonuç falan yokmuş...80liydi...bide burda bi ünv de 4 senelikte öğrenci affı hakkıyla okula kaydını yapmış...arkadaş bu durumdan rahatsızlık duyduğunu,geceleri bile rahat uyuyamadığını falan söylemişti ve askerlik şubesine gidip beni askere alın demiş...15 ayda olsa gitmek istemiş yani...ordaki şube başkanı arkadaş için durumuna "sınıflandırılmamış yoklama kaçağı" olduğunu ,kendisini hiç görmediklerini söyleyip sonra gelmesinin kendisi için daha iyi olacağını söylemiş...adam insancıl olmasa okadar eğitim boşa gitcek anlıyacağınız...yani erken gitmek yada geç gitmek maharet değil... herkesin kendi durumu dahilinde doğru zamanda gitmesi maharet.... bizim için zorunlu olan bu anayasal ödevi ülke için daha verimli ,uygun ,değişik hizmet yada ücret vs... gibi yerine getirmek şartıyla önümüze imkanlar getirmesini devletimizden temenni ediyorum....
İzc,anladığım kadarıyla nihayetinde askeri şubenden bir belge alıp eğitim kurumuna vermek zorundasın,senin tek yapman gereken askerlik şubenle iletişime geçip bu konuyu enine boyuna konuşman;eğer şubeye gitmekten çekiniyorsan telefonla ara.Eğer şubeden herhangi bir belge alman gerekmiyorsa yoklama kaçağı olarak kalmaya devam et,daha yoklaman yapılmamış bu kadar tedirgin olmanı gerektirecek birşey yok.Her şube kendi sistemine göre uygulama yapıyor,şubeler arası uygulama farkları mevcut,en doğru cevabı kendi şubenden alabilirsin.
askerlik durum belgesi denilen belge lazım....çekine çekine bugünlere geldim...okuyorum nette orda burda...mahkeme diyolar...sevk falan diyolar...35in sonuna kadar yüksek yapmaya hakkım var ama iş askerlik şubesine gelince kanunda yazıldığı gibi olmayabiliyor...şimdi yeni kanunla hani mahkemeler devreden çıkmıştı...okuyom ki hala savunma alıp savcıya gönderiyolarmış...annem babam kardeşim memur...bizler hiç mahkeme nedir bilmeyiz...benim bi tek; adliyeye zabıt katibi olmak için girmişliğim var...:) biraz da beklememin nedeni askerlik şubeleri yeni çıkan kanunu algılasın,özümsezin...merkezden yada nerden gelicekse yazı gelsin kanunu uygulasın...
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
29dan sonra izin almadım,sadece gitmedim...ikinci üniv.de birinciyi okurken aoften başvurdum...yani birinci bitip sonra ikinciyi okuma durumu olmadı...senin dediğini anlıyorum...aynı düzeyden kağıt vermiyolarmış...yüksek lisansa kayıt zamanında son iki ay içinde alınmış askerlik durum belgesi istiyolar...lisans affı benim yüksek lisansa başvuru tarihinden sonrasına yani 25 temmuza kadar devam ettiği için hali hazırda askerlik durum belgesini alırken kolaylık olur diye düşünmüştüm...
Yüksek lisanstan pek umutlu değil misin? Dönüp dolaşıp lisansa getiriyorsun da lafı. Çıkarılan af 29 yaşını geçmemişler için, 29 yaşını geçenler aftan yararlanamıyor.
Belge son 2 ayda verilmiş olsun istiyorlarsa sen de öyle yap ama tekrar söylüyorum, nedensiz yere geciktirme.
29 dan büyükler için yüksek lisansa başvurmak için başka ertleme nedeni var mı? mesela tek başına yüksek yapıcam demekle bana askerlik durum belgesi verirler mi?senin sorundan sanki veriyolar anladım şimdi...yada ben 29dan büyüğüm ya...üniversite bitti diye tecil verirler mi bana...bu yoklama kaçağı halimle...af sadece lisans kayıt süresince erteliyomuş yaşa bakmadan onu öğrendim ama kayıttan sonraki dönemlerde dediğin gibi 29dan büyüklere erteleme hakkı yokmuş..onun için lisansa kayıt sürecinde lisans af tecili için alacağım askerlik durum belgesini yüksek lisans başvurusunda kullanmak hedefim....böylece yüksek lisans sonuna kadar tecilli olmak niyetim...yüksek lisans için askerlik belgesi haricinde sorun yok...yani lisans okumayı düşünmüyom şimdiki halde...bilişimde yüksek yapmak istiyom...ama bu arada lisansa devam etmem için de imkan olmuş oluyo....hani 29dan büyüğüz ya...:) ince işler bu işler....
Bu kadar zaman geçmiş ne polis ne mahkeme, ben olsam ben de şımarırım tabi:)