-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Artık kaçmayı bırakıp askerlik şubesine gidilecek. Yapacak başka bişey mi var ?
Yanlız CHP yı tebrik edıyorum. Binlerde kişiyi ilgilendiren bi yasa da Antalya lı üreticilerin fırtınadan dolayı uğradıkları zararları gündeme getirdi . :o
-
Alıntı:
kisacamel rumuzlu üyeden alıntı
Hayır arkadaşım.eski genelgeye görede yeni genelgeye görede yada genelge ne olursa olsun ,sen bağlı bulunduğun yerde polis tarafından aranırsın.ama sadece bağlı bulunduğun yerde.atıyorum sen istanbulda yaşıyorsun ama bağlı olduğun yer izmir.Seni izmirde ararlar ,ama istanbulda aramazlar.Polisin evine gelmesi demek gpt ye düştüğün anlamına gelmez.Jandarma sadece polise ;bu arkadaşın adresi bu gidip alın der,poliste kayıtlı olan adrese gider bakar ,yok der iade eder kağıdı.
Peki arkadaşım şu konuda fikrin var mı?
Örneğin benim adresim istanbul...
hani şu adrese dayalı nüfus sayımı yapıldı ya o dönemde ben İstanbulda Nüfusa kaydedildim...
Ama askerlik şubesi olarak Bursaya bağlıyım... Anne Baba evim Bursa...
Beni Bursa da mı ararlar İstanbulda mı?
Çünkü Ben askerlik şubesine gittiğimde bana biz seni Şu şehirde şu kadar kez aramışız dedi bir sürü belge gösterdi... ama verdiği tarihte ben o şehirdeydim ama kimse gelmedi :S
Anna Babamın olduğu yere ise jandarma bir kez gelip Muhtara sormuş Muhtar da burda değil demiş jandarmaları göndermiş...
Nerde arandığımızda çok önemli :S
-
ben bu akp kadar ezik bir parti görmedim.7 tane asker bakanlık koltuklarında kral gibi oturuyorlar yanlarında cemil çiçek ve 4-5 bakan var süklüm püklüm oturmuş askerlere yağlama yapıyorlar.bu akp temmuz genelgesini nasıl çıkarttı ona şaşıyorum.davosta seçim hesapları sebebiyle esip gürleyenler,askerin anca kuklası olurlar.daha önce 9 parti bedelliyi çıkartmış ama bu kukla parti iktidarda oldukça bedelli medelli çıkmaz.
-
hayırlısı arkadaşlar bekleyip görücez
-
Yoklama kaçaklarının korkulu rüyası olan yasa bugün mü kabul edildi ?
-
-
işyerime 500metre mesafede ev buldum haftaya taşınıcam.bundan sonra tam hapis hayatı yaşıycaz.evden işe,işten eve.
-
Araba sürmek şuandan itibaren ben ve benim gibiler için tehlikeli mi ?
-
Alıntı:
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
Araba sürmek şuandan itibaren ben ve benim gibiler için tehlikeli mi ?
yasa cumhurbaşkanına gidicek,cumhurbaşkanı onayladıktan sonra resmi gazetede yayınlanıcak.sonra yasa geçerlilik kazanıcak,1 ay daha araba kullan
-
karamsarlığa düşmeyelim arkadaşlar yasanın çıktıktan sonra yönetmelik ve genelgelerini görelim
-
Hayatımda Cumhurbaşkanı keşke A. Sezer olsaydı diyeceğimi düşünmezdim...
A. Sezer olsaydı yasayı okumadan AKP göndermiş diye veto ederdi... 15 gün beklettikten sonra... Abdullah Gül iki güne kalmaz onaylar...
-
Okulun bitmesine 1 sene kaldı şansızlık işte mecbur ya kayıt sildircem ya da askerde okumaya devam edicem araba konusunda ise çok hevesliydim yeni yeni kullanmaya başlamıştım bi kaç hafta daha kullanayım bu arada gbt ye yakalanıcam diye korkudan ölüyorum şu genç yaşta çektiğim çileyi hiç unutmayacağım ...
-
Araba kullanabilmek için mi bakaya kaldınız?
-
Ben aöf de 2 kez kaldım şuan üçüncü sınıftayım ama yoklama kaçağı durumundayım ...
-
Sn. Kırcalı yasa geçti dumanı tütmekte demiş. Fakat TBMM de son tutanak 41. sayfada daha görüşmeler devam ederken bitiyor.TBMM sitesinde haberler bölümünde bugün kabul edilen tek tasarının Kyoto Anlaşması konusundaki tasarı olduğu görülüyor. Ayrıca iç tüzük gereği bu askerlik kanunu tasarısının tümü hakkındaki görüşmeler bittikten sonra maddelerinin tümünün birden değil tek tek oylanacağı belirtiliyor. Daha tümü hakkındaki görüşmeler bitmemişken ve oylamaya dahi geçilmemişken bu nasıl duman tütme ? Bunu açıklarsanız sevinirim. Yoksa banim göremediğim başka habar kaynaklarımı var? Tasarı yasalaşmaz demiyorum ama daha hiçbirşey yokken niye bu acele?
-
Bakanların askerin yanındaki bu ezik tutumunu gördükten sonra hiç ümidim kalmadı.Cemil Çiçek askerin yanında süklüm püklüm oturmuş ezildikçe eziliyor,sanki askerde komutanının önünde tekmil veriyor.Yasa haftayada görüşülse,maddeler tektekte oylansa akp bu durumdayken aynen geçer.
Bizim tek suçumuz seçim beyannamesinde bedelliyi çıkartıcaz diye yaygara koparan akp'ye inanmak oldu 6 senedir bedelliyi ha bugün çıkarttık ha yarın çıkartıyoruz derken bu duruma geldik,akp'nin böyle olduğunu bilseydik bu zamana kadar askere 10 kere gidip gelmiştik.Söz vermedikleri halde daha önce mhp'de dahil olmak üzere 9parti bedelli askerlik çıkarttı,ama demokrat ve insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden akp fos çıktı.
akp'nin verdiği bedelli vaatlerinden birkaç örnek
örnek1
örnek2
örnek3
-
Arkadaşlar artık varlığımızı maduriyetimizi ortaya koymanın zamanı geldi. Bu hükümete ne kadar baskı yaparsak iteleme ile ancak o kadar yol alırız. Bütün arkadaşlardan ulaşabileceğimiz, bildikleri yerlerin e-mail adresilerini, telefon numaralarını bir araya getirelim ve bir anda yüklenelim derim. Bu kadar talebe eminim sessiz kalamazlar. Yoksa bu adamlar kanunu işletir bizi resmen avlamaya başlar sonrasında da bedelli çıkarsa herşey daha kötü olmazmı?
hadi arkadaşlar kolları sıvamanın zamanı artık, onlar bu kanunu çıkarttılar bizde sesimizi duyuralım.
Biraz önce TBMM tutanaklarına baktım, sadece kanun görüşülmüş, kabul edilen hiçbir şey yok arkadaşlar, ayrıca yeni kanunun tamamı bile görüşülmemiş. Sizde girip okuyabilirsiniz. Bu kanunu hazırlayan vekilin bütün konuşmaları hatta kürsüye gelirken ki alkışları bile yazmışlar :)
-
Alıntı:
sarrp rumuzlu üyeden alıntı
Biraz önce TBMM tutanaklarına baktım, sadece kanun görüşülmüş, kabul edilen hiçbir şey yok arkadaşlar, ayrıca yeni kanunun tamamı bile görüşülmemiş. Sizde girip okuyabilirsiniz. Bu kanunu hazırlayan vekilin bütün konuşmaları hatta kürsüye gelirken ki alkışları bile yazmışlar :)
Saat 19.00 sularında TRT 3 ü açsaydın meclis deki canlı yayında kanunun nasıl
kabul edildiğini sende izlerdin. Kanun kabul edilmiştir.:)
-
Kanun kabul edilsede bence ağır işler yüzbinlerden bahsediyoruz hemen toplamazlar kaçakları..
-
arkadaşlar cumurbaşkanlığına maduriyetimizi anlatan dilekçeler yollayalım belki fayda eder
-
kaçakları toplama diye birşey yok arkadaşım yasa cumhurbaşkanına gidecek akp den gelen her şeyi onaylayan abdulllah gül bunuda onaylar herhalde sonra yönetmelik falan yayınlanır yasaya göre trt den ilan edilecek yoklama kaçağı ve bakayalar için 3 ay içinde şubeye gelin diye sonra tebliğatlı arama başlıycak yani adresine yazı falan tabi gbt yede giricez yani temmuz genelgesinden önce sine dönülüyor bu durumda bence türkiyedeki ab temsilciliği nezdinde girişim yapmalıyız
-
Burda çoğunluk aöf mağduru mu? Yani 2 kez sınıfta kalıp tecili bozulup yoklama kaçağı durumuna düşen?Bide bir üye başka adrese taşınmak istediğini söylemiş taşınsada yine bulamazlar mı onu?
-
yasa gecti .... "Yoklama kaçakları ve bakayalar, yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilecek. Yakalananlar, en geç 24 saat içinde en yakın şubeye getirilecek. Askerlik şubesi tarafından teslim alınmayanlar, derhal serbest bırakılacak. " bunun birileri bize acikliyabilir mi?simdi diyelim ki polis bizi yakaliyor en yakin subeye teslim ediyor,sonra sube ne yapiyor?ifademizi mi aliyorlar?kendi subemiz tarafindan yakalanmassakta serbest mi brakiliyoruz ?bana mantiksiz geldi.benim subem zaten baska bir sehirde,beni kendi subemin yakalamasi imkansiz gibi...eski sistem tam olarak nasildi? peki 63. maddeye ne oldu bakayalarin hapis cezasiyla yargilanmalari?hala gecerli olacak mi? kisacasi bakayaaalarin cezasi ne olacak?
-
değişen bir şey olmadı ki,temmuzdan önce durum ne ise aynı şekile geri getirdiler işte.bu süre zarfından faydalanıp yurtdışına çıkıp iş bulanlar çalışma fırsatı yakalayanlar yırttı.3 sene çalışma imkanı olanlar 21 gün askerlikle kurtulacaklar.
diğer durum ise dediğim gibi temmuzdan önce nasıl ise aynısı gpt sorgusunda çıkıcak isimler,sadece bağlı olduğunuz yerde değil Türkiye çapında aranılacak.
ama bir tanıdık bulunursa askerlik şubesi isminizi vermeye bilir:) en azından eskiden yapanlar vardı bu şekilde.
ama tabi şöyle bir ayrıntı var burasını tam olarak bilmiyorum,
bakaya kalanlar yakalanırsa direk askerlik görevini yapacağı yeremi teslim ediliyor?yoklama kaçağı olanlar nerede askerlik yapacakları belli olmadığı için ilk önce muayenesi yapılım sevk kağıdının gelmesini mi bekleyecek bilmiyorum.
-
Yüzbinlerce kişiyi gbt ye aktarmak 1 ayda olmaz heralde ?Bizim ülkede işler yavaş yürür ...
-
yakalınırsanız yoklama kaçakları için önce muayene işlemi vardır sonra askerliğe elverişli raporu verilirse askerlik kararı alınır ve sevk edilirsiniz şubenin durumuna göre ya hemen yada ilk sevk döneminde gidersiniz bakaya olarak yakalanırsanız zaten sevk yeriniz belli olduğu için hemen gönderilirsiniz diye biliyorum yoklama kaçağı yada bakaya olmanın ceza yasamızdaki karşılığı en fazla 2 yıl hapistir oda cmuk na göre para cevrilen bir cezadır hatta hakim isterse bunuda tecil edebilir iyi halden falan yani bu suçun cezaevlik bir durumu yok arkdaşlar adres değiştirme bilgim yok ama ikametgahını alırsan nakil yapıcam diye biraz zaman kazanırsın ama gbt ülke çapında olacağı için önemli olan gbt aramasına takılmamak
Yinede sabırlı olup mücadele etmeliyiz yasa 3 aylık bir ön süre tanıyor gbt işleri bu sürenin sonunda başlar bence bu arada hem içişleri hemde adalet bakanlıkları yeni genelgeler yayınlayacaklardır bunları takip edelim unutmayın en büyük kanun anayasadır ona aykırı hiçbir düzenleme yapılamaz genelge kanuna uygun değilse idare mehkemesi hakkınız doğar
-
Arkadaşlar resmen insan avı başlayacak. Elimizi çabuk tutmamız lazım, cumhurbaşkanınamı yazacağız veya başka yerleremi karar verelim ve topluca yüklenelim, yoksa gerçekten kimse yerinden kıpırdamayacak, hatta yerinde bile bulabilecekler. Yoklama kaçağı veya bakaya ne fark eder, sonuçta aynı muamele olacak. Bireysel düşünmeyelim yanarsak hepimiz yanacağız.
-
o zaman kimler var kimler yok bir buluşma ayarlanıp bişiler yapılabilir diye düşünüyorum.
-
gerçi burası Türkiye arkadaşlar dediğim gibi fazla da sıkıntı yapmayın. daha 5 ay önce bir genelge ile gpt olayını kaldırdılar ,5 ay sonra geri getirdiler.1 ay sonra ne olacağı belli değil.
-
Ben bu sene öss ye gircem tutarsa tecil alırsam yırtarım eğer olmazsa seneye bu zamana kadar saklanıcam,aslında evde durmak sakıncalı bol bol gezmek lazım polis evde kolayca enseler ama dışarda akşam saat 9 'a kadar arkadaşlarınızda -avm lerde takılsanız problem çıkmaz tabi şahsi araçla değil belediye otobüsüyle ...
-
Hayat mı bu? Hiç mi bir işte çalışmayacak,hastalanmayacaksınız?
-
saklanmak çözüm değil yasanın işleyişini görmemiz lazım arkadaşlar yol haritasını sonra çizeriz unutmayın aslolan cmuk tur yani yönetmelik ve genelgeleri görmek lazım dediğim gibi bu arada benim sormak istediğim ikametgah nasıl değiştiriliyor bilgisi olan varmı
-
Cumhurbaskani imzasindan sonra kanun resmi gazete de yayinlanir ve uygulanmaya baslanir.Cumhurbaskani bir iki gun icinde onaylar bosuna mektup yazmayin...resmi gazete haftasonu da cikmaktadir sanirim pazar gunu yayinlanir.Kanunda sozu edilen 3 ay yakalanmaniz icin degil yargilanmaniz icin tebligata yonelik verilen zamandir.Hali hazirda yoklama kacagi ve bakaya olanlarin listesi ASAL da ve askerlik subelerinde mevcuttur.Kanunda da belirtildigi gibi bu elektronik liste hem icisleri bakanligina hem de valiliklere teslim edilir.En fazla iki gun icinde Genel Bilgi Tarama GBT sisteminde yoklama kacagi veya bakaya oldugunuz gorulebilecektir.
Polis vazife ve selahiyateleri kanununa gore polis askerlik subesince aranmakta olan kisiyi teslim alip,subeye teslim edecektir.Teslimat sirasinda kacma suphesi duydugu kisiye kelepce takmak gorevidir,eger kisi kelepcesiz oldugu icin kacarsa polis hakkinda islem yapilir ve ceza alir,bu yuzden gerek polis gerekse jandarma kelepce takip sorumluluk almayacaktir.Yoklama kacagi olanlarin yoklamasi yapilir ve ilk celp donemi gelebilecek olanlar -yasal bir mazereti olmayanlar-bilgilendirilerek serbest birakilir.Bakaya olan yedek subay adaylarinin ifadesi alinir,mahkeme verilir.Bir sonraki sinav doneminde sinava cagrilmak uzere serbest birakilir.Eger bakaya durumu kesinlik kazanmis ve askerlik yapacagi yer belli ise sevk edilir.Raporlu doneminde yakalananlar askeri hastahaneye sevk edilir ve sahte rapor soz konusu ise islem yapilir.Kacak yasayanlar icin zor donem basliyor..hayirli teskereler..
-
Mazeret olarak okulumun bitmesine 1 sene kaldı desem kabul olurmuki ?
-
arkadaşlar o kadar kasmayın.polis heryerde her arabayı durdurmaz.geceleri kullanmamaya çalışın alkol muayenesi olabilir düşüncesiyle,ayrıca trafik kurallarına uyduğunuz sürece kimse sizi durdurmaz.
radara girmezsen,hatalı sürüş yapmazsan polisin seni durdurması tamamen şansa kalır.
-
Peki ufak çapta trafik kazalarında polis gbt kontrolü yaparmı ?
-
Yaw ben staj yaptığım için her hafta yolculuk halindeyim...
dolmuşla ilçeden ile gidip geliyorum...
ve hemen hemen her gidişimde yolda çevirmelere rastlıyorum gerek Jandarma olsun gerek Polis olsun yolda çevirme yapıyor... ekim ayından beri henüz benim bulunduğum dolmuşu hiç durdurmadılar ama yol kenarında durdurulmuş bir çok araba ve dolmuş gördüm... bu da beni tedirgin ediyor... Trafik polisleri neyse sadece şoför için tehlike ama jandarma? jandarma trafik olsa o da aynı ancak çevirme yapan Jandarma bildiğiniz jandarma, jandarma trafik değil... bu arada bağlı bulunduğun mülki amir derken valilikden bahsediliyorsa valilik beni eliyle koymuş gibi bulur çünkü staj yaptığımıza dair belge valilikten geldi vali onaylı :( ... yaw staj derslerim olmasa giderim askere sınavlara da askerdeyken girerim ama stajların devam zorunluluğu var yani öyle askerdeyken staj yapamazsın :( ve işin en kötü yanı benimle aynı durumda olanların bazıları tecil edilirken benim şubem tecil etmiyor :( tecil eden şube bulursan git ordan yaptır biz yapmıyoruz diyorlar :( üniversite de şubeyi ikna et diyor... ne yani rüşvet mi vereyim şubedekilere ikna olmuyor adamlar :(
-
haydi arkadaş yasayı hala kendine göre yorumluyor 3 ay süre yasa çıktıktan sonra trt de yapılacak tebliğattan sonra başlar yasa gayet açık arkadaşım yoklama kaçağı ve bakayalar 3 ay içinde şubelerine giderse sorun yok 3 ay sonra tebligat lı arama başlayacak diyor kanun yani gbt falan yanlış bilgi verme
-
Ya bu heidi nin dediklerini kaale almayın diye kaç kere yazdım:)
-
Powersgo arkadaşımız önceki askerlik kanunu bulmuş ve bugünkü yasadan hiçbir farkı yok.
--------------------------------------------------------------------------
YENİ KANUN İLE AKILDA TAKILANLARA KISA BİR CEVAP:
Şu Anda Değiştirilen Eski 30.Madde Aşağıdadir:
Bu Madde 03 Temmuz 2008 Tarihinden Önce T.C.Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Yayınlanan Genelge'den Önce uygulanıyordu...
Madde 30 - 27 nci madde mucibince isimleri okunanlardan kazalarının dışa- rısında olup son yoklama ve numara çekilmesi bitinciye kadar sağlamlıkları ve tahsil dereceleri hakkında haber gelmemiş ve bulundukları yerlerin köy ve mahalle ihtiyar ve meclis heyetlerince bilinmemesi sebebiyle ahvali mahallerinden sorulamamış veyahut kazaları dâhilinde veya memaliki ecnebiyede bulunup da son yoklama sırasında askerlik meclislerine ve sefaret ve şehbenderhanelere gelmemiş ve 26 ncı madde veçhile gelememeleri sebebini bildirmemiş erbaş ve er, yoklama kaçağı tanınarak isimleri defteri mahsusuna yazılmakla beraber elde edilmeleri için başkaca mahallin en büyük mülkiye âmirine verilir ve elde edilecekler hakkında ceza faslında yazılı maddeler veçhile muamele yapılır. Bu defterler üzerine yapılan takibat derecesi her sene askerlik meclislerince tetkik ve icabı icra kılınır.
Yani Bu Genelgeden Öncede Yoklama Kaçakları ve Bakayalarda GBT'ye işlenmiyor, yalnızca Şubelerden Kişinin Nüfusa Kayıtlığı Olduğu Yerin ve İkamet Ettiği Mahalin Karakoluna Bildiriliyor ve İşlemleriniz ve Yakalanmanız ile Karakol İlgileniyordu...
Daha Sonra Adalet Bakanlığı Tarafından Aşağıda ilgili
Bazı maddeleri yazılı ve AB İnsan Hakları sözleşmesine ithafen genelge yayınlandı,
Sayı : B.03.0.CİG.0.00.00.05-647.03-105-2007/775/38574
03/07/2008 tarihli genelgenin ilgili maddeleri.
1- Saklı, yoklama kaçağı, bakaya veya geç iltihak bakayası olan kişilerin, soruşturma veya kovuşturma mercilerince verilmiş bir karar olmaksızın askerlik şubesi başkanlıklarının idarî nitelikli talepleri doğrultusunda ülke çapında aranamayacakları gibi yakalanıp gözaltına alınmalarının da mümkün olmadığı,
2- Suç duyurusunda bulunulmasını müteakip haklarında adlî soruşturma başlatılan saklı, yoklama kaçağı, bakaya veya geç iltihak bakayası olan kişilerin, çağrı üzerine gelmemesi veya kendilerine hiç çağrı yapılamaması hâlinde, soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hâkimi tarafından haklarında yakalama emri düzenlenebileceği,
Yani Bu Genelge ile Askerlik Kanunun En üstteki 30.Madde
Geçersiz Kılınıp Şubelerin Karakollara Bildirmesini Ortadan
Kaldırıp, bunun ancak Yoklama Kaçağı ve Bakaya durumda
olanların haklarında dava açılması ve bu davaya müteakip
savcılık tarafından yakalama (dolayısıyla GBT'de var) kararı
çıkartılabilecekti. Bu genelge Karakol gibi alt birimlere tam
olarak iletilmediğinden dolayı ve görev kargaşası yarattığı
için Şehit Yakınları için çıkarılan Kanun değişikliğinin içerisine
ek maddeler ile Bu genelgeyi iptal eden Yeni Kanun Değişikliği Meclisten Oybirliği ile Geçti.
Değişiklik Yapılmış Haliyle Yeni Kanun Maddesi:
MADDE 30 - Son yoklama sırasında, askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncf madde gereğince gelmeyiş sebebini bildirmemiş kişiler yoklama kaçağı olarak kabul edilirler.
Yoklama kaçakları, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler vakit geçirmeksizin ve en geç 24 saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, kolluk tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.
Bu Yeni Kanun maddesine ve Eski Kanun maddesine bakarsanız eğer ve dikkatli
okursanız eğer arasında hiçbir fark bulunmadığınıda sanırım göreceksiniz...
Yani Eski Sistemde Olduğu Gibi Yine Şubeler Karakollara, Karakollarda Size Gelecek. Ama GBT vs gibi konular eski sistemde nasıl sözkonusu değilse şu andada sözkonusu değildir...
Her Kafadan Ayrı Bir Ses Çıkıyor, Kanun Maddeleri ve Benim Açıklamam Yukarıda, Kendiniz Yorumlayın...
Bedelli askerlik ile ilgili Tüm Gelişmeleri,
internet sitemizden takip edebilirsiniz...
--------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar yoklama kaçakları ve bakayalar eski maddeye görede mahalin en büyük mülki amirine bildiriliyorlardı.Eski yasayla tek fark artık tebligatlar trt aracılığıyla yapılıcak.Bu yasada temmuz genelgesiyle hiçbir şekilde çelişmiyor.
zaten en temel yasama kuralı 'yasalara aykırı genelge olmaz'.
Yeni yasanın hiçbir yerinde yurtçapında aranıcak,genel bilgi toplama (gbt) kanalıyla aranıcak diye bir hüküm yok.Trt'de tebligat yapılıcak buna uymazsanız,3ay içerisinde adresinize tebligatlı arama yapılıcak.evinize düzenli olarak polis gelip tebligat bırakıcak ve şubeye yada karakola gitmenizi istiyicek.Yeni yasadan öncede uygulama bu şekildeydi,askerlik şubesinden size tebligat gelirdi belirli bir süre içinde şubeye gitmezseniz,adresinize polis gelip tebligat yapardı ve karakola gelmenizi isterdi.sonrada askerlik şubesine adresinde bulunamadı diye rapor yazrdı.Bütün arkadaşlarımızın yasa gündeme geldiğinden beri sorguladığı tek şeyde 6 ayda ne değişti.Ab uyum yasaları kapsamında demokrasi ve insan hakları için böyle bir uygulamaya gitmişti ve değişen birşey olmadı.