Çok kesin söyleminiz kaynak nerden öğrenebilirmiyim
Printable View
Bence de. 2009 çok kötü bir yıl olacak, işletmeler kapanacak, tek çıkış yolu bedelli getirmek, bedelli çıkınca kimse niye bu kadar para alıyorlar diye de bakmaz olaya, milyonlarca kişinin de bunu beklediği düşünülürse krizde epey bir katkı sağlayacaktır hazineye. Krizin faydası bedelli askerlik olacak.
Merhabalar, herkese saygılar. Bedelli askerlik konusunda geçerli nedenlerimden dolayı sizlerle aynı fikirdeyim. Yapmam gerkenler ne ise(mail vs) yapmaya hazırım. İlgilenen arkadaşlar mail gönderilmsei gereken yerleri açıkça belirtirlerse çok daha aydınlatıcı olacaktır
Öcelikle herkesin yeni yılını kutlarım, umarız ki memleket için hayırlı olur.
Bu site sayesinde askerlik konusunda gerektiği kadar ve hatta fazlasıyla bilgi sahibi oldum, hatta yolumu belirlemede yardımcı oldu, o nedenle rating telaşı, yazıların silinmesi vesaire bir yana, inanılmaz yararlı ve gerekli bir oluşum.
Tartışmalar hoş olmasa dahi, bu denli insanın olduğu ve bu denli hassas bir konunun olduğu paltformlarda istenmeyen üzücü münakaşalar olabilmektedir, keşke olmasaydı.
Neyse, arkadaşlar konuyu dönmek istiyorum.
Bedelli üzerine bir bilgi vereceğim, ancak kaynağımın ismini veremeyeceğimden isteyen inanır, isteyen inanmaz, site yönetimi "kaynak gösterilmediği için" silmek isterse siler, ve gücenmem.
Ben 6 seneye yakın Viyana'da yaşadım, bu süre içerisinde bir çok insan tanıdım ve bilen bilir Viyana son yıllarda siyasetcilerin ve yazarların çocuklarıyla doludur, yani eğitim için oradalar.
AKP kurucularından, Sayın Tayyip erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşlarından Kayserili birinin çocuğu viyana'da okumaktadır, kendisi ile irtibatım olduğundan(Arkadaşım oluyor) bu durumu yani bedelliyi sormasını istedim, gelen cevap mealen şöyledir;
- Başbakan bedelliye soğuk bakmamasına rağmen, Yerel seçim öncesi bedelli askerlikin çıkması mümkün değil,
- Seçimlerden sonra ise, böyle bir gündem oluştuğunda Asker istemediği sürece bu konuda herhangi bir diretme ya da ısrar göstermeleri de pek mümkün değilmiş,
- Ancak, asker isterse bedelli gündeme gelirmiş.
Bir de arkadaşın söylediğine göre Kriz etkili olmadıkca ne asker ne hükümet yanaşmaz.
Şahsen ben bedelli için ülkem insanının zorluk çekmesini asla istemem ama tek yol krizden geçiyor gibi.
Buna rağmen moralleri bozmayalım, mail/fax gibi uğraşlara devam edelim.
Umut fakirin ekmeğidir:)
Herkese iyi seneler.
Mail ve faks göndermeye ısrarla devam ediyoruz,kendi adıma söyleyim devam edeceğimde.Ama sanki havanda su dövüyoruz şu anda gördüğüm kadarıyla en ufak bir olumlu sinyal yok malesef istediğimiz sonucu alamayacak gibiyiz.
Bedelli askerlik bekleyen kişilerin dikkatine... Benim bilgilerim ham olup teyit edilmeye muhtaç olduğu için sizlere kesin birşeyler söyleyemiyorum. Kaldı ki Türkiye de akşamdan sabaha çok şeyler değişir. Umut ticareti yapıyor gibi bir görüntü oluşmasını istemem. :)
siteye yeni oldum,öncelikle bedelli çıkmasını isteyen herkeze merhabalar,bu konuda bende destekçinizim nedenim ise halen üniversite okumama rağmen insanların bu genç yaşında tam bişeyler üreticekken komutana çay vermeye gitmesini hazmedemiyorum veyahut geçmişteki gibi korede savaşıp gazi düşmek istemem.bu konuda epey araştırdım bedelli çıkacaksa en azından geniş kapsamlı olmalı yaş sınırı koymasalar mesela ben kendi çapımda yapabilceklerimi yapmaya çalışıyorum facebookta bedelli askerlik istiyoruz adında hem grup hem üyelik aldım üye olanlar desteklerse sevinirim,başka ne yapabiliriz bilmiyorum maillere pek bakmaz bakanlar diye düşünüyorum o yüzden imza kampayası yapilebilir,veya başka şeyler,en kötü ihtimal yurtdışında şirket kurmak ve 3 yıl çalışmak ve yine bedelli yapmak bu konudada bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim gider 10 kişi bi şirket kurarız,başkalarınında yolu açılır en azından aklıma gelenler bugünlük bunlar hergün takip edicem forumu umarım çıkar bedelli yaparız
Ben Ali Bahcuvan;
BORYAD Borsa Yatirimcilari Dernegi Baskaniyim.Ekonomik krizden cikis yollari konusunda hukumete yaptigimiz tavsiyelerde "Bedelli Askerlik" te vardi.Bu sekilde 3 ile 5 Milyar USD arasinda kaynak yaratilabilirdi.Ayni zamanda tasarruf etkisi nedeniyle savunma butcesine olumlu etki yapacakti.Bedelli askerlik uygulamasinin gecmiste Anadoludaki kucuk sehirlerde de olumlu etki yaptigi,ozellikle yemin torenleri icin her ay gelenlerin sehir turizmini ve kucuk esnafi canlandirdigini belirttik.
Bu konuyu cnbc-e ve haberturk te de ayrica aktardim.Hukumetin belli hesaplar icerisinde bu kadar onemli bir kaynagi kullanamadigini ve bu konuda halk ve kamuoyundan gelecek talepler dogrultusunda hareket edecegini ogrendim.Paketin icerisinde yer alan diger onerilerimizden borsaya verginin kalkmasi kabul gordu ve gerceklesti.
Sonrasinda Sayin memur-sen baskani da konuyu dile getirdi.Ben konuyu ekonomik acidan degerlendiriyor,vatan sevgisi acisindan da ne uzun donem-kisa donem,ne bedelli-dovizli ne de curuge cikmis vatandaslarimizin ayirt edilemeyecegini dusunuyorum.Bu bolunme girisimleri yanlis ve tehlikelidir.Bedelli askerlik bekleyen arkadaslar,bu hakli taleplerini dile getirmek icin bir araya gelip,demokratik ve yasal zeminde gerekli calismalari ve gorusmeleri yapmazlar ise bu konunun gerceklesmeyecegine inaniyorum.Simdiye kadar disaridan takip ettigim forumunuza,kamuoyuna ayni yonde gorus bildiren biri olarak bazi yanlis yonlenmeleri de gordugum icin yazmak durumunda kaldim.Konu bilgilerinize sunulur.Saygilarimla
Arkadaşlar Bazen Düşünüyorumda Neden Biz Hep Birbirimizi Yiyoruz
Bakin Sayin M.aydin Gayet Güzel Bilgiler Veriyor Ardindan Yine Bizi Destekleyen Insanlar Var Bunlari Görmek Bile çok Güzel...yapilmasi Gerekenleri Elbirliği Ile Yaparsak Başari çok Yakindir Diye Düşünüyorum Sayin Aydin Size Ulaşmayi Istememizde Takdir Buyurursunuz Ki Gayet Normal Bir Durumdur Düşünün 2 Kardeşim Var Ve Ben Okul Masraflari Dahil Olmak üzre Ben Karşiliyorum Anneme Bakmak Zorundayim Eşim Ve çocuğum Var Ki Onlarada Bakip Ihtiyaçlarini Gidermek Için çalişiyorum Malumunuz ülkemizde Sabahtan Akşama çok şey Değişiyor Bunu Bilipte 15 Ay Yada 6 Ay Içinde Neler Değişir Hiç Düşündünüzmü Ben Her Gece Düşünüyorumve Sonuçmu Her şeyimi Tirnağimla Kazinarak Yaptiklarimin Bir Anda Kaybet Me Korkusu Soruyorum Size Tabi Affiniza Siğinarak Size Ulaşip Bir Nebzede Olsa Yüreğimize Su Serpilmesini Istemem Suçmudur...ayrica Site Yönetimine Sesleniyorum Lütfen Desteğinizi Esirgemeyin Ianin Buna çok Ihtiyacimiz Var Ve Içinde Bulunduğumuz Durumun Realitesini Bir Nebzede Olsa Anlayip Sizleri Ve Desteğinizi Yanimizda Görebilmeye çok Ihtiyacimiz Var Tüm Arkadaşlarima Buradan Söylemek Istediğim Bir Tek şey Var Oda Hakli Olduğumuz Ve Hakli Isteklerimizin Sesini Duyurmaya çaliştiğimiz şu Platformda Haksiz Duruma Düşmeyelim Ve Gereksiz Fevriliklerden Uzak Duralim Saygilarimla...
Gerçekten amaç askerden falan kaçmak değil. Ben askerliği her trafta yapmaya razıyım. Zorluğu ne olursa olsun ama yeterki süresi kısa olsun. İnanın param dahi karşılyaak kadar yok ama yeterki çıksın kredi çekecem
Ben kutsal askerlik görevimi ifa eyledim. Bu foruma yazanların hepsinin seve seve askerlik görevini yapacağına da inanıyorum. Ancak şu anda yakın bir savaş tehlikesi yok. Bu durumda okumuş, işi gücü olup, ülke ekonomisine yararı olacak kişilerin askerliğini kısa bir şekilde yapmalarının ülkemize zararı değil, yararı dokunur.
Başında durmadığın iş senin değildir prensibi gereği, askerlik nedeni ile işini terkeden bir çok tahsilli, kalifiye kişi ülke ekonomisine ve gelişimine zarar getirir.
Örneğin ihraacatçı tekstil firması sahibi biri işinin başında duramayacağından, çok kısa zamanda iflas eder, ihracat zarar görür. Ülkeye yararlı kişilerin hele hele bu global krizde yapacakları Türkiye'nin geleceğini çizecekken adı vatani görev olan ve seve seve yaptığım askerlik görevini ifa etmeleri yarar değil, zarardır. Bu kişilerin askerlik görevleri bir şekilde kısa tutulmalıdır. İster 1 ay, ister mümkünse kısa dönemler halinde askerlik yapılmalıdır. Buraya yazan hiç kimsenin kısa dönem askerlik yapsa dahi, vatanını bir harb halinde kanının son damlasına kadar savunmayacağına inanmıyorum. (Postmix ve benzer düşünenler hariç, çünkü onların gördüğüm tek amacı kısa yoldan askerlikten yırtmak). Biz savaşçı bir ırkız, savaştan da, düşmandan da korkmayız. Bilakis kurtuluş savaşındaki gibi üstüne gideriz. Atatürk oğlu Atatürk'üz, hangi çılgın bize esaret zinciri takar, şaşarız!
Cahil postmix yerine şunları söylüyorum son söz olarak;
1- Bu forum 3-5 çapulcuya ait değildir, onları temsil etmez!
2- Ülkemizin üretken, kazanan ve ekonomiye gerçekten katkısı olan kişilere ihtiyacı vardır,
3- Ordumuz, bedelli askerlik çıksa dahi bedelli askerlik yapanların vatanlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını, savaş halinde düşünmeksizin canlarını vereceklerini adı gibi bilir.
Biz Mustafa Kemal Atatürk çocuklarıyız! Savaşı kazandık, gerekirse bir kez daha kazanırız!
Not. Postmix gibi yediği çanağa edenleri bu sitede yazmaktan men etmenizi önemle isteriz!
Şimdi aklıma geldi; yıllık 50.000 TL vergi matrahı olmayanlar bedelli askerlik imkanından yararlanamasın şeklinde bir düzenleme getirilebilir...
http://www.memursen.org.tr/page.php?page=e-iletisim
http://www.basbakanlik.gov.tr/bimer/sol.htm
ankaramemursen@hotmail.com;
gencbakis@kanald.com.tr
ilhankesici@kesici.org
zafer.caglayan@sanayi.gov.tr
Hasan Kemal Yardımcı : Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı
E-MAİL : hasan.kemal.yardimci@tbmm.gov.tr
musiad@musiad.org.tr
Yahya DOĞAN : Meclis Milli Savunma Komisyonu Üyesi
E-mail : yahya.dogan@tbmm.gov.tr
unakitan@tbmm.gov.tr
mustafa.ozyurek@tbmm.gov.tr
mozyurek@chp.org.tr
HÜRRİYET
oeksi@hurriyet.com.tr
dhizlan@hurriyet.com.tr
tturenc@hurriyet.com.tr
mehmetyilmaz@hurriyet.com.tr
vmunyar@hurriyet.com.tr
yozdil@hurriyet.com.tr
ybayer@hurriyet.com.tr
ftinc@hurriyet.com.tr
gbenmayor@hurriyet.com.tr
katkaya@hurriyet.com.tr
rauftamer@posta.com.tr
cengizcandar@referansgazetesi.com
eyupcan@referansgazetesi.com
ZAMAN
e.dumanli@zaman.com.tr
t.alkan@zaman.com.tr
a.bulac@zaman.com.tr
a.colak@zaman.com.tr
ali.unal@zaman.com.trb.ayvazoglu@zaman.com.tr
h.ozturk@zaman.com.tr
i.pala@zaman.com.tr
i.dagi@zaman.com.tr
kursunkalem@zaman.com.tr
k.dikbas@zaman.com.tr
m.turkone@zaman.com.tr
m.armagan@zaman.com.tr
m.unal@zaman.com.tr
s.uslu@zaman.com.tr
SABAH
nazli.ilicak@sabah.com.tr
eardic@sabah.com.tr
erdal.safak@sabah.com.tr
emre.akoz@sabah.com.tr
mbarlas@sabah.com.tr
ebabahan@sabah.com.tr
umur.talu@sabah.com.tr
VATAN
gmengi@gazetevatan.com
zlivaneli@gazetevatan.com
ybulut@gazetevatan.com
mine.gokce@wanadoo.fr
sduman@gazetevatan.com
aayaydin@gazetevatan.com
mtezkan@gazetevatan.com
akatas@bilgi.edu.tr
rcakir@gazetevatan.com
zcol@gazetevatan.com
MİLLİYET
AKYOL Taha t.akyol@milliyet.com.tr
AŞIK Melih m.asik@milliyet.com.tr
BİLA Fikret fbila@milliyet.com.tr
CEMAL Hasan h.cemal@milliyet.com.tr
CIVAOĞLU Güneri g.civaoglu@milliyet.com.tr
ÇONGAR Yasemin ycongar@erols.com
GÜÇLÜ Abbas aguclu@milliyet.com.tr
GÜRELİ Nail nailgureli@milliyet.com.tr
DÜNDAR Can can.dundar@e-kolay.net
HEPER Tamer tamerheper@post.com.tr
KOHEN Sami skohen@milliyet.com.tr
KOLOĞLU Sina s.kologlu@milliyet.com.tr
PULUR Hasan h.pulur@milliyet.com.tr
SAZAK Derya dsazak@milliyet.com.tr
TAMER Meral mtamer@milliyet.com.tr
TEMELKURAN Ece ecetem@hotmail.com
ULAGAY Osman oulagay@milliyet.com.tr
URAS Güngör guras@milliyet.com.tr
YILMAZ Serpil syilmaz@milliyet.com.tr
EDİTÖRLER
İnternet webadmin@milliyet.com.tr
Ankara ankmil@milliyet.com.tr
İstanbul tbengin@milliyet.com.tr
Dış Haberler kgursel@milliyet.com.tr
Okur Temsilcisi okur@milliyet.com.tr
Elbette oluyor, neden olmasın ki. Askerde olmadıktan sonra her durumda bedelliden yararlanırsınız. Tecilli olmak, sevki gelmiş olmak, yoklama kaçağı veya bakaya olmak... bunlar hiçbir şey değiştirmez. Yaşınız tutuyorsa paranız da varsa bedelli yaparsınız, önceki uygulamalar da zaten bu dediklerim doğrultusunda oldu, fazla incelemeyin o kadar, biraz rahat olun :)
Hayır 28 den gün alma olmuyor, 27 yaşın içinde oluyor. 31.12.1999 olsaydı o zaman 27 biter 28 den gün almış olurdu ama bu hesaplar çok kafaya takacak şeyler değil. 26 yaş ve üzerinde iseniz zaten çıkması muhtemel bir bedelli askerlik sizi yüzde doksan olasılıkla kapsayacaktır. Rahat olun.
akdmehmet
bende onun için, kendime bir hesap yapmıştım. 27/07/1982 doğumluyum, 26 bitti, 27 içindeyim Ama önceki kanun çıkalı 10 yıl olmadı, 1/1/1973 öncesi şimdi oluyor 1/1/1982 öncesi o zaman da 28 oluyor gibi bir hesap yapmıştım sanırım :)
Bedelli askerlik kesin çıkacak inanıyorum, Mehmet Beyin dediği gibi Martın 2. haftası olmazsa da bu yıl içinde ben kesin bekliyorum. Bütün yaşananlar zaten ekonomik kaynak yaratmaya doğru hükümeti götürüyor. Geri dönüşümü olmayan en güzel kaynak da budur zaten.
İyi Günler.
Malum, kamuoyunda bazı aralıklarla bedelli askerlik gündeme gelmektedir. Bedelli askerliğin çıkmasını isteyenlerin ileri sürdükleri gerekçeler ve buna karşılık yetkili kurumlar tarafından verilen cevaplar hep aynı olmaktadır. Ben bu kısır döngüyü bu yazımla kırmak istiyorum.
Kamuoyunda her defasında İzmit depremi sonrası çıkarılan bedelli askerlik ve sağladığı kaynaklardan bahsedilmektedir. Şurası unutulmamalıdır ki, İzmit depremi sonrası bedelli askerlik dahil, sağlanan tüm kaynakların depremzedeler için harcanıp harcanmadığı tartışılmaktadır. Hal böyle iken ve askerin modernizasyon için paraya ihtiyacı varken, adeta bedelli askerliğin çıkarılmasını sabote edercesine bedelli askerlikten sağlanacak kaynağın hayvancılık yada milli eğitime aktarılması söylemleri son derece yanlıştır ve askerin motivasyonunu kırmaktadır.
Örnek olarak, paraya ihtiyacı olan bir insanın bir şekilde evinin bir odasını kiraya vermesi ve elde edeceği bu geliri kendi ihtiyacı için değil, başka yerler için harcaması istenirse, bu kişi evini kiraya verir mi? Öncelikle bedelli askerlikten gelecek kaynağın askerlerin ihtiyaçlarına akıtılması hedeflenmelidir. Kamuoyunda İzmit depreminde olduğu gibi büyük bir deprem sonrası bedelli askerliğin çıkağı kanısı hakimdir.
Malum, olası İstanbul depremi için öngörülen 30 Yıllık sürecin yaklaşık 10 Yılını geçirmiş bulunmaktayız. Yani önümüzdeki 20 Yıl içersinde İstanbul için deprem sözü, olasılıkların dışına çıkarak, gerçeğin ta kendisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Böyle bir deprem sonrası, Askeri kesim, her zaman yapılan `Asker almada ihtiyaç fazlası ve yığılma yoktur.` Açıklaması yaparak, kamuoyun beklentilerini gidermede bayağı zorlanacaktır.
Bu gerçek de gözardı edilmemelidir.
Olası bir facia sonrası toplumsal bir gerginliğin yaşandığı bir ortamda bu gibi konuların gündeme gelmemesi için yetkililer şimdiden gerekli önlemleri almalıdır ve kamuoyundaki bedelli askerlik beklentisi için kökten çözüm üretmelidirler. Bana göre asıl sorun, ne bedelli askerliğin getireceği kaynak, nede asker almadaki ihtiyaç fazlasıdır. Asıl sorun ordunun modernize edilerek süratle küçültülmesi sorunudur. Çok güçlü bir ordunun ülke menfaatlerini korunması bakımından yararlı olacağı söylenmektedir. Ancak, güçlü orduyu ekonomisi güçlü olan bir ülkede kurmadıkça, adeta silah geri teper ve güçsüz ekonomi üzerine kurulan ordular ülkenin dışa olan bağımlılığını daha da arttırır. (Kürt devletini kuracakların güçlü Türk Ordusunu dinlemeden pervasızca açıklamalarda bulunduğu gibi.) Ülkenin menfaatlerini korumak ve caydırıcı olmak adına tam tersine güçlü olayım derken azaltır. Böyle durumlarda güçlü ordu gücünü sadece iç meselelerde hissettirir. Yani asıl amacı olan, ülkeyi dış güçlere karşı koruma ve caydırıcılık görevinden istese de istemese de uzaklaşır.
Ekonomik yönden güçlü olmayan bir ülkenin çok güçlü ordusu (Yabancı, özellikle Amerikan silah sanayii ile donatılmış.) Elindeki bu silahları ne kadar etkin kullanabilir, nasıl ülke menfaatlerini koruyabilir, sorarım size?
Ordunun modernize edilmesi ve küçültülmesi yetkililer tarafından benimsenmiş ve bu çalışmalar uzunca bir takvime yayılarak konuda somut adımlar atılmaya başlanmıştır. Ancak, istenilen sonuca hala ulaşılmamıştır. Gelişen dünyaya ayak uydurmak ve çağın standartlarına uymak için, ordumuz süratle modernize olmalıdır. Ekonomik yetersizliklerden dolayı ordumuz mevcut halini koruyarak modernize olamayacağına göre, ordunun küçülme işlemi uzunca bir zaman dilimine yayılarak değil, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra birden yapılmalı, ardından artan kaynaklarla ve sağlanacak ek gelirlerle derhal modernize işlemleri tamamlanmalıdır.
Bunlar yapılırkende ordunun yabancı silah sanayine olan bağımlılığı süratle azaltılmalıdır. Yapılan bu çalışmalar sonucu askeri yetkililerin her defasında yapmış oldukları ihtiyaç fazlası asker kendiliğinden oluşacak ve bedelli askerlik bu sefer askeri yetkililer tarafından son kez gündeme getirilerek bütün sorun ve beklentiler kökünden halledilecektir. Nihayi sonuca varılıncaya kadarda, ülke ve vatandaşın ekonomik menfaatleri gözetilerek belli aralıklarla bedelli askerlik uygulamaya konulmalıdır.
Her ne kadar resmi rakamlara yansımasa da gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir şekilde askerliklerini tecil ettirenler yada askere gitmeyenlerin oluşturduğu gizli yığılmalarda, bedelli askerlik getirilerek eritilmelidir. Yetkililer, toplumdan gelen bu talebi gözardı etmemelidirler. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz!
Toplum tarafından sıklıkla gündeme getirilen bedelli askerlik, olası İstanbul Depremi sonrası gündeme gelirse bırakın askere almada fazlalığı, tam tersine askere almada sıkıntılar yaşanacağını ve yetkililerin zor duruma düşeceğini söylemek kehanet olmaz sanırım. Yetkililer, Bedelli Askerliği toplumsal adaleti sarsıcı kalıcı bir uygulama olarak görmemelidir. Nasıl, kamu vicdanını rahatsız eden bazı geçici af ve uygulamalar, ülke menfaatleri gözetilerek geçmişte uygulanmışsa. Bedelli Askerliğe de bu gözle bakmalı ve rutin talep ve cevaplardan oluşan bu kısır döngü kökünden çözülmelidir.
Arkadaşlar gündemi takip ettiğimizde gelişmelerden ne çıkarabiliriz bunu yorumlamak istiyorum.Şuan Sicil Affı çıkarılıyor,bankalara kredi konusunda baskı yapılıyor,memurlar ek zam verilmeyeceği açıklanıyor.
Şimdi sicil affı bankalarla ilgili bir olay kredilerde,peki Bedelli askerlik teklifini memur sen getirdi gündeme ama zam alamıyorlar.
Benim yorumun Memur sen tekrardan baskı yapıcak hükümete vermiş olduğu tasarı için sicil affı zaten geldiğin de bankalarda kara liste kalkıcak dolayısıyla hükümet aba altından sopa gösteriyor ve kredileri açıcak.Kaynak arayışında Bedelli Askerliği hızla çıkarıcaklar diye düşünüyorum. böylelikle bankalarda bedelli askerlik için kredi vermeye başlayacak.Çİft taraflı kazanc olucak ekonomiye para giricek ve hükümetde çoğu alacağını erken tahsile yönelicek,zaten vergi affı yapıldı.Orman vasfını yitirmiş arazilerde satışa çıkıcak
bir canlılık gelicek diyorum belki çok toz pembe düşünüyorum ama bedelli askerlik de yakındır umudum var.Herkese saygılar...
İyi bir konuya değinmişsiniz.
1. Öğrenci affı
2. Bakaya ve kaçak durumunda olanlar için çıkan yeni yasa
3. Profesyonel askerlik için yapılan çalışmalar
4. Ordunun modernizasyonu için gereken para
5. İnsan hakları adına; mağdur durumda olanların 10 yıldır beklediği bedelli askerlik yasasının çıkması gerektiği.
Evet arkadaşım Öğrenci affı çıktı ama 29 yaş üstüne bir hak vermedi,buda bir yarım kalan kanun oldu.
Profesyonel ordu noktasında uzman erbaş alımı yapılıyor ve sınavları şubatda yapılıcak enteresan tarafı da ilk öğretim mezunu da olsa girebiliyor
Ordunun Modernizasyonu içinse TSK yeni ihaleler yaptığı gazate ve televizyonlardan takip ediyoruz
Bütün bunların sonucu olarak ben inanıyorum Bedelli askerliğin çıkması gerektiğine
Delikan arkadaşıma katılıyorum. 6 ay içinde bende umutluyum seçimler dolayısıyla biraz uzatılabilir ama en geç seçimlerden sonra olacak umuyorum. hız kesmek yok msj lara faxlara devam saygılar
http://www.memursen.org.tr/page.php?page=e-iletisim
http://www.basbakanlik.gov.tr/bimer/sol.htm
ankaramemursen@hotmail.com;
gencbakis@kanald.com.tr
ilhankesici@kesici.org
zafer.caglayan@sanayi.gov.tr
Hasan Kemal Yardımcı : Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı
E-MAİL : hasan.kemal.yardimci@tbmm.gov.tr
musiad@musiad.org.tr
Yahya DOĞAN : Meclis Milli Savunma Komisyonu Üyesi
E-mail : yahya.dogan@tbmm.gov.tr
Devam arkadaşlar maillara.... Gerekli yerlere mail gondermeyenler gondersin!
Gecmiste yasanan magduriyetlere iliskin yaptigimiz tum calismalarda SECIMLER onemli oldu.SECIM SONRASI HER SEY UNUTULUR.Bu yuzden taleplerinizi dogru yerlere iletiniz.Kim size yardimci olur bu konuda onerge verir,calisma yaparsa siz de OYUNUZU o dogrultuda degerlendirirsiniz.Hukumet destek vermez ise 1.000.000 oy aileleriyle beraber 3.000.000 oy tehlikesi mevcuttur.Bu karari kendileri verecektir.Muhalefete bunu anlatirsaniz,basarirsiniz...Buradan baslayin...Aksi gorusler ve forumlar da acilmis ne guzel.Sizlere destegim devam edecek.Gerek basinda,gerekse Ankara da...vatan sevgisini yanlis yorumlayanlara,demagoji yapanlara inat bunu basaricaksiniz...
Ali Bahcuvan
BORYAD Gen.Baskani
CHP
Anadolu Bulvarı No: 12 Söğütözü / ANKARA
telefon : (+90) 312 207 40 00
fax : (+90) 312 207 40 00
e-posta : halklailiskiler@chp.org.tr
web : www.chp.org.tr
Birimler
Ekonomi Masası ekonomi@chp.org.tr
Hukuk Birimi hukukbirimi@chp.org.tr
Yerel Yönetimler Birimi yerelyonetimler@chp.org.tr
Kadın Kolları kadinkollari@chp.org.tr
Gençlik Kollari genclikkollari @chp.org.tr
Bilgi İşlem halklailiskiler@chp.org.tr
Basın Bürosu basinbirimi@chp.org.tr
denizbaykal@chp.org.tr
kemalkilicdaroglu@chp.org.tr
Sitede daha fazla yazmam dogru olmayacagi icin,
Bana ulasip olumlu-olumsuz gorus bildirmek isteyenler
e-mail: abahcuvan@boryad.org
internet sitemiz:www.boryad.org
den bana ulasabilir.
Bedelli askerlik mutlaka çıkmalıdır ve çıkarılacaktır da. Eşitlik hak hukuktan bahsedenler ellerini vicdanlarına koyup düşünsünler. Madem eşitlik var 1989,1992,1999 yıllarında ve öncesinde(ilki Atatürk tarafından çıkarılmış) çıkarılan bedelli askerlik kanunundan yararlananların bizden üstünlüğü nedir madem eşitlik var herkes tekrar normal süreden askerliğini yapsın. Türkiyede şuan futbol ve basketbol oynayan bazı futbolcu ve basketbol oyuncularının bizden farkı nedir? 30 yaşından sonra insanlara zorla askerlik yaptırırsanız bunlardan çoğunun önümüzdeki 10-20 yılın siyasetçişi ve toplumu yönlendiren önemli yerlerde olacaklarını unutmamak gerekir. Sonra bazı kurumlara karşı gelişen siyaset hareketleri nasıl oluyor diye düşünür dururuz.
Genelkurmay'dan devrim gibi karar
İşte şehit ailelerini yakından ilgilendiren o uygulama...
Genelkurmay'ın onayı ve görüşü alınarak hazırlanıp TBMM'ye sunulan devrim niteliğindeki kanun teklifinde şehit olan erlerin kardeşlerine askerlik muafiyeti getiriliyor. Silah altındakiler de isterlerse terhis edilecek...
TBMM çatısı altında yeni yılın ilk kanun teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı'dan geldi. Yardımcı'nın 38 maddeden oluşan Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'yle, Türkiye'de devrim niteliğinde yeni düzenlemeler öngörülüyor. Genelkurmay'ın onayı ve görüşü alınarak hazırlanan ve önümüzdeki günlerde yasallaşacak olan kanun teklifinde şehit olan erlerin kardeşlerine askerlik muafiyeti getiriliyor.
Aynı anne ve babadan olma şartı
Kanun teklifinin getirdiği en önemli düzenleme, terörle mücadele ederken şehit düşen vatan evlatlarının erkek kardeşlerine yönelik olacak. Kanun teklifiyle, bölücü terörle mücadele ederken şehit düşenlerin erkek kardeşlerinin sayısına bakılmaksızın tamamı istekli olmadıkça silah altına alınmayacak. Silah altındakiler ise istekleri doğrultusunda terhis edilecek.
1927 tarihli 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 10. maddesinin 9. bendinin son fıkrasında yapılacak düzenleme şöyle:
"Askerlik hizmetini yerine getirmekte iken 12.4.1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden yükümlülerin aynı anne ve babadan olan kardeşlerinin tamamı, istekli olmadıkça silah altına alınamaz ve silah altındakiler istekleri halinde terhis edilir."
"İlk oğul" şartı kaldırılıyor
Yapılacak yeni düzenleme ile terörle mücadele kapsamı dışında yaşanan olaylarda aranan "ilk oğul" şartı da kaldırılıyor. Böylelikle, inisiyatif ailelere bırakılarak, çocuklarından hangisinin askerlik yapmayacağına karar verebilecek.
Maddenin gerekçesinde, Askerlik Kanunu'nda yer alan "ondan sonra gelen ilk oğul" ibaresinin, diğer erkek çocuklarından herhangi birinin askerlik hizmetinden muaf tutulması olanağını sağlamadığı vurgulanarak, "Ailelere, diğer erkek çocuklarından istedikleri birinin askerlik hizmetinden muaf tutulması yönünde hak sağlanmasının, halkımız ile TSK arasında var olan güçlü bağların daha da güçlenmesine ve yükümlü personelle ailelerinin moral motivasyonuna olumlu katkı sağlayacaktır" denildi. Askerlik görevinden muafiyet kriterini getiren yeni düzenleme seferberlik ve savaş halinde uygulanmayacak.
MEVCUT DÜZENLEME SORUN YARATIYOR
Mevcut Askerlik Kanunu'nda bulunan "ondan sonra gelen ilk oğul" ibaresi uygulamada sorun yaratıyor ve şehit olanın kardeşlerinden "yaş olarak mı ilk oğul" yoksa "sıralama olarak mı ilk oğul" tartışmasının yaşanmasına neden oluyordu. Kanun teklifinin gerekçesinde, bu duruma dikkat çekilerek, "Kanunun 10/9. maddesinde yer alan "ondan sonra gelen ilk oğul" ifadesi, silah altında iken ölen, malul kalan, akıbeti meçhul kalan veya hakkında gaiplik kararı alınan erbaş ve erlerin kendilerinden daha önce silah alınmış olan ve aynı anda askerlik hizmeti yaptıkları kardeşleri ile kendilerinden sonra gelen ilk kardeşlerinin askerlik yapmak istemesi halinde, bir sonraki kardeşini kapsamamaktadır" bilgisine yer verildi.
Yeni düzenlemeyle bu tartışma da tarihe karışacak ve vatan evladını silah altında kaybeden ailelere, diğer erkek çocuklarından herhangi birinin askerlik hizmetinden muaf tutulması olanağı sağlanacak.
KAYNAK: BUGÜN
Evet ben unutmuştum A milli takımlarda oynayanlar askerliğini baya baya ertelettikten sonra bedelli olarak yapıyor, yurtdışında çalışan bedelli yapıyor ( hem de 10 senede bir değil, her daim var o hakları ), deprem olduğu zaman can havliyle bedelli çıkarılıyor, zenginler hastaneye yatıyor veya poliste adamını buluyor askerlik yapmıyor, orta halliden biraz zengin olanlar özel üniversite okuyup kısa dönem yapıyor, kodaman çocuklarının hiçbiri tehlike altında askerlik yapmıyor ( şehitler hep gariban çocukları, bunu neden anlamak istemiyorlar ki )... vs. bir sürü şey var. Burada yaz yaz bitmez. Hangi eşitlikten bahsediyorlar, hangi adaletten bahsediyorlar
ben de anlamıyorum, ve size aynen katılıyorum.
Arkadaşlar hala polimikdesiniz bu site amacından dışarıya çıkmış gibi görünüyor yönetim mesaj siliyor siz gereksizce kişilerle tartışıyorsunuz.Şu an bu site için verdiğim emeklerden şüphe duymaya başladım yazık ki 1200 mail 500 ü geçkin faks çektim ve hep hukuki netden bahsettim.Ali bahcuvan için söylencek bir durum yok adam sşteye yönlendirmiyor.sadece durumunu izah ediyor ama bazı kişiler ellerinin boşluğundan sanırım.Dlaga geçmek için yer arıyor.Biz Bedelli Askerlik istememizde sebebleri olan kişileriz,tahriklere kapılmamalıyız.
not:Sayın Admin bu mesajımı da silicekseniz bir daha bu siteye yazmak durumunda olmayacağımı bildirmek isterim konumuza dönmek için yardımınız bekliyorum tarafsız bir şekilde saygılarr...
Arkadaşlar Sayın Av.Mehmet AYDIN Bedelli Askerlik çıkmasını istemeyenler diye forum açmış bu çok güzel bir olay bunun yanında TBMM ye çıkmaması hususunda mail ve faks gönderelim diye teklifde buulunmuş bu da saygıyla karşıladığım bir olay,sizden istediğim o foruma girip karşılık vermemeniz ve hatta okumamanız biz bir savaş da değiliz mücadelemiz haklı gördüğümüz yere kadar burada eskiden olduğu gibi durumumuz ve neler yapabiliriz diye düşünüp kavgaya ve tahriklere kapılmadan yorumlarınızı yazmanızı istiyorum.
İNSANLARIN UMUTLARIYLA OYNANILMAMASI DİLEĞİYLE..
Av. Mehmet Aydın Bey'in neden böyle davrandığına ben anlam veremedim. Yurtdışında çalışanlar istedikleri zaman gelip üstelik yurtiçinde çıkarılan bedelliye nazaran çok düşük bedellerle askerlik yapabiliyorken aynı hakkın neden Türkiye'de iş kurmuş, istihdam sağlamış insanlara verilmek istenmediğini anlamak mümkün değil. Avukat bey eğer yurtdışında çalışanlar da gelsin herkes gibi normal askerlik yapsın, onlar için de bedelli askerlik kaldırılsın deseydi o zaman ben de saygıyla karşılardım ama hem bedelli askerlik gündeme gelmesin diyeceksiniz hem de yurtdışında çalışanların bedelli askerlik yapmasına ses çıkarmayacaksınız, bunu kabul etmemizi kimse beklemesin. Bu çifte standarttır.
bedelli askerlik ile ile ilgili bir sitede böyle problemler çıkmasına üzüldüm arkadaşlar,
burdaki çoğu insan mecburi durumlardan dolayı askerliğini yapmamış kişilerdir kendi şahsım adına benim kardeşim lösemi hastası ve ailemde ona bakabilecek kimse yok maddi olarak ne kadar zor bi durumdur azçok herkes tahmin edebilir, ve bu durumdayken zengin fakir ayrımı v.s. gibilerinden bi durum olmamalı. herşey gibi buda bi ihtiyaç bende askere gitmeyerek bi can kurtarmaya çalışıyorum ve benim bu durumuma benzer çok fazla arkadaş var, hastası olan 2-3 eve aynı anda bakan borçlu olup borcunu ödeyemediği için askere gidemeyen gidince borç dahada birikecek ve buna benzer çok fazla örnek var, bu durumdada bedelli askerlik çıkınca çoğu kardeşimiz devletine başka bi şekilde hizmet edebilir bunun yanlış bi tarafı yok,
yakın bi arkadaşımın akrabası 2006 yılının kasım ayında askerlik şubesine başvurdu 2008 şubat ayında askere alınabildi ve buna benzer bi kaç duyum aldım demekki asker fazlalığı var ve ekonomik krizide gözönüne alınca neden bedelli askerlik çıkmasınki?
ve Av.Mehmet Aydın arkadaşimiza söylemek istediğim sizin kardeşiniz lösemi hastası olsa eve sizden başka bakabilecek biri olmasa ve 15ay askere gidebilirmiydiniz kardeşinizi ölüme terk edebilirmiydiniz?
Degerli Arkadaslar;
Her ne kadar yazmam dogru olmaz dedim ise de ,bu konuda yapilan yorumlardan sonra tekrar yazmak durumunda kaldim.Oncelikle reklama ihtiyacim olmadigini belirtmek isterim,kendi is cevremde yeterince taniniyorum.
Forumda bu konuda yeterince yazmis oldugum icin gorusum ortada bu yuzden bir STK Baskani olarak daha fazla yazmam hos olmayabilir.Ama baska konularda da gorus belirtmek isterim .
Bazilari ne kadar yanlis algilasa da forumda yazan Wasabi adli uyenin durumunda olan bir cok kisi var.Kendisine gecmis olsun diyorum,Kimse bu tur seyleri yasamasin dilegimiz.
Bedelli askerlik uzerine zengin-fakir edebiyati yapilacak bir sey degildir.Depremden sonra cikan bedelli de( piyasada Tarkan bedellisi diye anilan 28 yasa ozel ilk defa uygulanan )bizim hanin caycisinin ciragi bile kredi aldi yapti.5000 euro ,48 ay vade aylik 120 euro odemeye tekabul eder.Vatan sevgisi adi altinda diye boluculuk yapmaya hic gerek yok.Bunu daha once de belirtmistim.Gecmiste bedelli askerlik yapanlari,dovizle askerlik yapanlari,kisa donemleri,curuge cikanlari hain diye nitelendirmeye calisan en buyuk vatan haini ve bolucudur.
Ben aciklamalarimi altina adimi ve imzami koyarak yaptim.Sahte isimler ardina saklanip yazmadim.Adim adresim telefonum bellidir.Bir derdi olan beni rahatlikla bulur,kimseden de korkum yoktur.Bu yuzden iletisim bilgilerimi verdim.
Su anda siyaset dusunmuyorum ama ileride siyasete girebilirim.Bir milyon oy potansiyeli olan bu konudan su an siyasi olarakta fayda saglamam soz konusu degil.Keske siyasetcilerin gozu kor olmayip,toplumun talepleri karsisinda sessiz kalmasalar,statukocu olmasalar.Onlarin eksikleri bizi bu gorevlere mecbur kiliyor.
Arkadaslar dunden bu yana yaklasik 500 tane mail aldim,tesekkur ediyorum.Bu cabanizi kendi aranizda harekete gecirmeniz dogru olacaktir.Saygilarimla
SAYIN Ali Bahcuvan tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin, kesinlikle kimsenin kardeşi, çocuğu, komşusu bu ve buna benzer hastalıklara yakalanmasınlar allah düşmanımın başına bile böyle bi hastalık vermesin herkesin kaldırabileceği türden bi hastalık değil çünkü.
Sayın delikan42 arkadaşım teşekkür ederim özeldende mesaj atmışsın şimdi okuyabildim manevi olarak dua ile bile desteğiniz yeterli birilerinin aklında olabilmek birilerinin düşünüp dua etmesi bizi gerçekten mutlu ediyor, kardeşimin hastalığı All Lenf 1 seviyesindedir ilikle alakalı tedaviye şuanki durumda gerek yok sadece kan değişimleri sıksık oldu ev tedavisine geçti inşallah tamamen kurtuluruz 2.seviyeye geçerse orda umut diye bişey kalmıyor diyebilerim :( şuanda maddi olarak ihtiyaçlar var ve bende bunu gunduz ve gunduz işten cikinca ikinci bi iş yaparak giderebiliyorum. genellikle otobuslere bindiremiyoruz heryere arabayla gidip geliniyor ve hep mutlu olmak zorunda asla üzülmemeli mutluluk onun enbüyük ilacı.
Lösemi , kan hücrelerinin özellikle de akyuvarların normalin üzerinde çoğalması ile kendini gösteren bir kanser türüdür. Yüksek sayıdaki olgunlaşmamış ve malign hücrelerin normal ilik hücrelerinin yerini alması ile iliklerde hasar meydana gelir. Böylece kan pıhtılaşmasında rol oynayan plateletler ve savunmada rol oynayan lökositlerin sayısı azalmaya başlar. Bu da lösemi hastalarında zedelenmelerin ve kanamaların yoğun görülmesine, hastaların kolay enfeksiyon kapmasına neden olur. Savunma mekanizması zayıflar. İleri aşamalarda kırmızı kan hücresi eksikliği anemiye, nefes darlığına neden olabilir. Bunun dışında zayıflık ve yorgunluk, ateş, bazı nörolojik semptomlar, dişetlerinde şişkinlik ve kanamalar gibi belirtileri de vardır.
Kan kanserinin hücre tipine göre (myeloit, lenfoit gibi) ve hastalığın süresine göre (müzmin ve had) çeşitleri vardır. Bazı tipler daha hızlı ve kötü bir gidiş gösterir. Çocukluk çağında lösemi tipleri diğer kanser tiplerine göre daha sık görülmektedir.
Kesin nedenleri bilinmemekle birlikte hem genetik hem de çevresel faktörlerin önemli rol oynadığı düşünülmektedir. Somatik hücrelerdeki DNA'larda meydana gelen mutasyonlar onkogenlerin aktive olması ya da tümör baskılayıcı genlerin inaktive olmasına neden olur. Böylece hücre ölümünün ve bölünmesinin regülasyonu hasara uğrar. Bu hasara genetik sebeplerin dışında, petrokimyasalların, radyasyonun, kanserojen maddelerin ve bazı virüslerin (örn. HIV) neden olduğu düşünülmektedir.
Lösemiler, vücuttaki kan üretim sistemini (lenfatik sistem ve kemik iliği) etkileyen kanserlerdir. Lösemiler akut veya kronik olarak (mikroskoptaki görünüşlerine göre alt gruplara ayrılırlar) ve tümörün yayılım ve gelişim özelliklerine göre sınıflandırılırlar. Genel olarak, akut lösemiler çocuklarda ortaya çıkarken, kronik lösemiler daha çok yetişkinlerde görülme eğilimindedirler.
Akut Lenfoid Lösemi (ALL) : Normalde lenfosit adı verilen olgun kan hücresi tipine dönüşmesi gereken lenfoblast isimli olgunlaşmamış kan hücrelerin artması ile karakterizedir. Bu lenfoblastlarin sayıları çok miktarda artar ve genelde lenf düğümlerinde birikirek şişliklere neden olurlar. ALL, en sık gözlenen çocukluk çağı kanseridir, ve 15 yaş altındaki çocuklarda gözlenen lösemilern %80 u ALL dir. Bazen yetişkinlerde de görülebilmekle birlikte,50 yaşın üzerinde ALL son derece nadirdir.
15yaş üstü çocuklarda tehlikelidir ölüme kadar gidebilen bi hastalıktır, ve allaha şükrediyorum bizden daha kötü durumda olanlar bile var... bilmem ama bedelli askerlikle alakalı sıkıntımı dile getirebildimmi acaba? özellikle anlamayan arkadaşlar için?
Geçmiş olsun. Bedelli askerlik kesinlikle çıkacak hiç şüpheniz olmasın. Ekonomik krizin belki de tek faydası o olacak, bu sene içerisinde can havliyle bir bedelli askerlik çıkaracaklar.
Gerçekleşen tüm bu olaylardan sonra da askerin değil, teknolojinin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Yurt içindeki gelişmelerden de yola çıkarak, bedelli askerliğin Av. Mehmet AYDIN beyin de dediği gibi mart ayında olmasa bile yıl ortasına kadar çıkacağı inancım daha da arttı. Bence devlet her adımı atarken dikkat ediyor ve satranç gibi sonraki hamleleri düşünerek uygulamaya geçiyor. Bakınız yeni kanal olayı. Bedelli askerlikde de böyle olacaktır. Herkesi tatmin edecek bazı gelişmelerden sonra bu yasa tekrar gündeme getirilecek ve tekrardan yürürlüğe girecektir.