İsim değişikliği masrafı nedir? bazırları 4 bin lira diyor bazıları 300 lira bölgeden bölgeye değişiyormu bu fiyat?
Şahit istiyor mu? istiyor ise dava dilekçesinde şahitlerin ismini belirtcez mi?
Printable View
İsim değişikliği masrafı nedir? bazırları 4 bin lira diyor bazıları 300 lira bölgeden bölgeye değişiyormu bu fiyat?
Şahit istiyor mu? istiyor ise dava dilekçesinde şahitlerin ismini belirtcez mi?
İsim değişikliği davası Sulh hukuk mahkemelerinde açılabiliyor masrafı gazete ilanı ile en fazla 300-500 tutar kanaatimce şahit ve isim değiştirmek için gerekçeniz her neyse delilleri ile mahkemeye bildirmelisiniz.
Öncelikle herkese merhaba ,
İsmime yeni bir isim ekletmek istiyorum yalnız çevremde zaten şu an anılan ismimle biliniyorum ama ismimden rahatsızım . Adım 'Mazlum' okuduktan sonra kendi kendine mazlumu getirin bana diyen biri vardır mutlaka . İsmim çok sık rastlanan bi isim olmadığından bir Yeşilçam filminde yer alan karakter nedeniyle dalga konusu olabiliyor. Ve ben ismimden memnun değilim . Bu davayı kazanmam için geçerli bi sebep mi ?
Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum .
Dipnot: 19 yaşındayım.
Mazlum ne zamandır sizi bekliyordum sinir stres acaip doluyum :)
İsminizi değiştirmeniz mümkündür dava açarsanız olur.
Yalnız ben toplumda mazlum ismiyle anılıyorum yani hakan olduğuma tanıklık edicek herhangi biri yok . Ayrıca ismimin kürtler açısından siyasi bi özelliği var babam bundan esinlenerek koymuş ama benim siyasi görüşümle çeliştiği için kendimi zan altında hissediyorum . Dalga konusu olması ve bu siyasi nedenden dolayı tanıksız bir şekilde davayı kazanma şansım var mı ?
Mazlum zulme uğramış demektir hoş bir manası yok mahkeme bu ismi değiştirir bir avukat tutun siz gerisini düşünmeyin.
Bir sorum daha olucak . Benim Mart'ın sonuna doğru ÖSYM sınavım var davayı açıp ismi değiştirdikten sonra sınava girdiğim isimle tercih dönemindeki ismim değişik olucak bu konuda ne yapabilirim ? Bunun hukuki yolu ne ? İsmimi ÖSYM kurumunda nasıl düzeltebilirim .
O basit mahkeme kararını vukuatlı nüfus kaydını yollarsın mazlum etmezler seni merak etme.
Tanik olarak birinigöstermeme gerek yok değil mi ? İlla tanik göstermek gerekiyo mu ? Kardeşimi tanik olarak göstermem yeterli olur mu?
Kardeşinin de tanık gösterebilirsin abim adını oldu olası benimsemedi mutsuz oldu hep alay ettiler filan diyebilir.
Peki . Daava süreci kaç ay ? Ayrıca ne kadar masraf oluyo?
Van'da bir sene sürmez tahminimce gazetede ilana karar verilirse 350-500 Lirayı bulur masraf durumun varsa avukat tut derim beceremezsen paran emeğin ümidin boşa gitmesin.
Maddi açıdan bi sıkıntı yok da olumlu sonuçlanmaması hoş olmaz . Eğer olumsuz sonuçlanırsa tekrar dava açabilir miyim ?
İyi Akşamlar
İsim değişikliğinde bulunmak istiyorum lakin bu konuyla ilgili bilgi eksikliğim var. Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.
İsmim uzun ve cevre tarafından başka bir isimle tanınıyorum. Sormak istediğim isim değişikliğinde ''x'' ''w'' ''q'' harfleri yer alabilir mi? ÖRN: Alex , Welat, Qeraxi gibi isimler edinmek mümkün mü?
Şimdiden tşk ederim..
Benim adım Mustafa küçüklüğümden beri sürekli Mustafa mıstık kafa neden bişey yaptın bizim cama gibi espirilere maruz kaldım bu canımı çok sıkıyodu hem ismim ve soy adımda mezarda var ve bu beni ürkütüyo ölü birinin adını ve soyadını taşıyorum çoğu kişi beni Özgür olarak tanıyo acaba adıma ek isim olarak Özgür ismimide alabilir miyim ? Alabilirsem ne yapmam gerekiyor ? Şuan 16 yaşındayım 18 imi doldurmam mı gerekiyor ?
Gayet güzel bir ismin var önce isminin bir anlamını araştır
O ismi taşımak herkese nasip değil abi...
Asliye hukuk mahkemesinde dava açarak ismini dilediğiniz düzelttirebilirsin yaşın tutuyor bunun için.
Merhabalar,isim değişikliği için dilekçe yazan birisinin yardımıyla 20.asliye hukuk mahkemesine dilekçe yazdım.Mahkemeden bana görevsizlik kararı verildiğini gösteren bir kağıt geldi.Bu kağıtla tekrar asliye hukuk mahkemesinin kalemine gittim.Dosyanın asıl hükümlü olan yere 17.sulh hukuk mahkemesine gönderilmesi gerektiğini ve dilekçe yazmamı istediler.Dilekçeyi yazdım ve yolladım.Sonunda 4 ay geçtikten sonra mahkeme günüm geldi.Mahkemeye çıktım ve hakim görevsizlik kararı verdi ve dosyayı yargıtaya yolladı.Şaşkınlıkla kaleme gittim ve sordum kimin görevidir diye.Değişik bir uslupla belli olmuyor dedi.Ne bir bilgi verdi ne düzgün bir uslupla konuştu.Kısacası ögrenmek istediğim dosya ne zaman geri gelir yada hızlandırabilirmiyim süreci ?
Mahkemelerin görevlerine ilişkin yasal değişiklikler ile çelişkiler ortaya çıktı kayıt düzeltme davalarında asliye hukuk mahkemeleri görevli, nizasız yani çekişmesiz davalarda sulh hukuk mahkemeleri görevli isim tashihi de çekişmesiz dava diye asliye sulha, sulh de senin görevin deyip asliyeye topu sallıyor olmayınca uyuşmazlığını çözmek yargıtaya kalıyor. Süreci hızlandırmak adına yapacak çok bişeyiniz yok bekleyeceksiniz.
Merhaba Arkadaşlar
İsmim Müslüm ve baya bir alay konusu küçüklüğümden beri hala cezasını dalga ile benzetmeler ile çekmekdeyim. Dalga geçenlerin kullandığı benzetmeler : Müslüm gürses, Müslümiye vs ya zamanında bir bayanı tecavüz ettiği diye gündeme gelen tarikat lideri müslüm gündüze benzetiyorlar bunun cezasını ben çekiyorum resmen. 2 senedir facebook adresim de ismim değişik ve herkes beni böyle biliyor internet den birşey aldığımda bu ismimi kullanıp kargolar ürünler böyle geliyor. Sizden ricam bu sürec de maddi olarak ne kadar bir giderim olduğunu söyler misiniz ?
Harcı masrafı bi de gazete ilanı öyle böyle 500-600 Lirayı gözden çıkar Müslüm baba.
İyi günler, doğduğum köyde nüfustan verilen isimler pek kullanılmaz. Takma isimlerle çağrılır çocuklar ve benim de o şekilde üzerime yapışmış bir adım var. Son 10 senedir sadece o adı kullanıyorum, tüm kargolar tüm işlemler o isimle gerçekleşiyor hatta imzamda bile var. Ekletebileceğimi gördüm yorumları okurken ancak merak ettiğim nokta şu; çocukluk arkadaşımı ve nişanlımı şahit olarak götürmem yeter mi? Elimde otobüs biletleri, kargo dökümanları da var onları da götürsem yardımcı olur mu? Ayrıca ne kadar ücret öderim? Herkes farklı bir şeyler yazmış ücret olarak tam anlayamadım. Teşekkürler.
çok yardımcı oldu teşekkürler
merhabalar
ben asli hukuka gidip dilekçe vermek istediğimi ve dilekçemi verirken ne kadar ücret alınacağını sordum. oradaki görevli 200 civarı olur dedi. dilekçeni getir bakalım gibi birazda sallamaz bir tavırla cevap verdi.
daha önceki senelerde yapılan yorumları okudum ve dilekçe sırasında 50tl civarı ücret alındığını gördüm. bu rakam değişti mi. yoksa bana söylenen ücret normal mi.
cevabınızı bekliyorum.teşekkürler.
Harç ve masraf avansıyla 200 lira civarı para gidiyor dava açılışında.
Merhabalar ismimi değiştiricem de dilekçeyi yazmam için bana dilekçe örneği yollayabilirmisiniz acill lazım !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Silahlı Kuvvetlerde görev yapıyorum adım ve soyadım uzun (toplam 20 harf) kurum içinde bu sebepten ötürü yabancı personel zannediliyorum. Ayrıca ismimden de memnun değilim değiştirmek istiyorum ailem Kayseri'de oturuyor bende 5 aylık bir süreç için İstanbul'dayım bu süreçte burada başvuru yapabilir miyim başvuru yapsam yetişir mi? Yorumları okudum bazı kurumlarda isim değişikliği güncellenmeye biliyormuş bu gibi nedenlerden dolayı çekincelerim de var sıkıntı çekerim diye. Hafta içi öğlene kadar dersim oluyor öğleden sonra izin alabilirim mahkeme sürecinde bu şekildeki zaman kısıtı beni engeller mi? Mahkemeye kaç defa gitmem gerekecek (Resmi gazete ilanı ve benzeri gibi işler hariç). Esas görev yerime gitmeden önce adımı değiştirmek istiyorum belgelere daha fazla bu ismim işlenmesin ve beni uğraştırmasın diye. Acelem bu yüzden. Teşekkürler
Beş ay yeterli bir süre sayılır ilk celsede tanık da dinlenebiliyor tek celsede de karar verilebiliyor eksik bir şey yoksa. Avukat tutarsanız daha iyi olur sizin gidip gelmenize de gerek kalmaz.
Avukat tutmak ekstradan ne kadar masraf çıkarır bana var mı bir standardı?
Bir standartı yok taraflarca serbestçe kararlaştırılabilir.
TeŞekkÜrler
Arkadaşlar nüfus müdürlüğüne giderek halledebilecektik o olay ne oldu ?
merhaba arkadaşlar ismim özcan ama kendimi bildim bileli abinim adı özkan olduğundan sürekli bana özkan diyorlar ve bu durum üzerine bende doruk ismini kullanıyorum ama artık nüfusta ismimin yanına ekletme zamanı geldi avukata ihtiyaç olmadan yapabilirmiyim ileri düzeyde bilgisayar bilgisine sahip biriyim ben ? ama hukuk olayı farklı bir dilekçe hazırlayıp davayı açabilirim bana ilerisi önemli sunduğum sebep kabul edilirimi bu konuda ismine isim ekleyen birileri varsa nasıl bir yol izlemiş ve neler yapmış anlatabilirmi ? ilginize teşekkür ederim saygılar sunarım.
Asliye hukuk mahkemesinde dava açmanız gerek iki de şahit dinletirseniz olmayacak şey değil avukat tutamayacaksanız da hiç olmazsa dilekçenizi bir avukata yazdırsanız iyi olur.
Oğuz hocam çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için yanlış anlaşılmasın aslında bu işi yapan bir avukata yaptırmak tabiki daha güzel ve olması gerekende bu yalnız şu anda bir durumdan dolayı çalışmıyorum o yüzden kendim yapabilirmiyim diye sordum . Ben dilekçeyi hazırlayıp avukat bir tanıdık var ona sorayım kafamdaki tek sorun araştırmalarıma göre sebep yeterli olacakmı .
Avukata danışmak ücretlidir. Dilekçe yazdırmak da ücretlidir. En akıllıcası nasılsa danışma ücreti ödeyeceğinize göre biraz daha fazla verip hiç değilse dilekçeyi avukata yazdırmak. Her işin uzmanı vardır. Elektrikçi çağırmak yerine elektrik tesisatını kendimiz tamir etmeye çalışırsak sıkıntı yaşarız. Davayı avukat ile takip ettirmek en doğru yoldur. Ona da ekonomik durum yetmiyorsa en azından dilekçeleri avukatlara (dilekçecilere değil) yazdırmak optimum çözümdür.