-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
22.12.2016 (b) aşamasına geldim,asĺında seninde bu seviyeye gelmiş olmanız gerekir,ankara,ya bir telefon etsen iyi olur.
-
Teşekkürler delidolu. Dün sabah çağrı merkezini aradım internetten farklı bir bilgi söyleyemediler, bekleyeceksiniz diyorlar, bekliyoruZ mecbur... çok uzun olmamış senin de b) aşamasına geçişinden bana da bir umut oldu umarım aynı mesajı önümüzdeki günlerde bende görürüm
-
Alıntı:
Sarmakle rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler delidolu. Dün sabah çağrı merkezini aradım internetten farklı bir bilgi söyleyemediler, bekleyeceksiniz diyorlar, bekliyoruZ mecbur... çok uzun olmamış senin de b) aşamasına geçişinden bana da bir umut oldu umarım aynı mesajı önümüzdeki günlerde bende görürüm
erovin rumuzlu arkadaşın yazılarına bak o arkadaşda Bulgaristan vatandaşı.Birde şunu sormak isterim,mülakat'a hangi tarihte girdiniz,ben 16.11.2016 da girdim ve bu aşamadayım (Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurdunuz. Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.)
-
Herkese Merhaba, Ben evlilikten dolayı 15 Haziran 2016 Tarihinde İstanbul'dan başvuruda bulunmuştum, 28 Ağustos 2016'da parmak izi verdim, 15.12.2016 tarihinde beni ve eşimi Polis telefondan arayıp soruları sordu, Komisyon dediğiniz olay bu mu oluyor?
Ayrıca her gün inceleme yaptığımda "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca işleme alınmış olup Genel Müdürlüğe gönderilmeden önce gerekli olan inceleme ve araştırma işlemleri yapılmaktadır." mesajı çıkıyor. Bundan sonraki işlem veya işlemler nelerdir, tahmini bir zamanlama var mı? yardımcı olursanız sevinirim... Peşinen teşekkürler...
-
Sacdx001 hayır senin başvurun henüz komisyon aşamasına gelmemiş. Sana SMS gönderecekler nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne gel komisyona randevu al diye. Bence onların SMS göndermesini bekleme Kumkpaıdaki yabancılar şubesine git ve dosyanın durumunu öğren çünkü parmak izi verdiğin tarihin üzerinden 4 ay geçmiş.
-
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
erovin rumuzlu arkadaşın yazılarına bak o arkadaşda Bulgaristan vatandaşı.Birde şunu sormak isterim,mülakat'a hangi tarihte girdiniz,ben 16.11.2016 da girdim ve bu aşamadayım (Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurdunuz. Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.)
Erovin arkadaşımızın yazılarından çoğunu okudum fakat oğlum çekiştiriyor hepsine bakamadım malesef, anladığım şu ki bekle anam bekle.... kimse doğru düzgün bilgi vermiyor bilgi toplıycam derken beynim yandı resmen. Ferdi rumuzlu arkadaşımızın paylaşımlarına denk gelmem iyi oldu güldüm ağlanacak halimize. :) yukarıda yine istanbuldan ve benden önce başvuran arkadaşın dosyası bile hala genel müdürlüğe gönderilmemiş iyice ümidim kırıldı. Eskiden vatandaş olan akrabalarım ver ve işlemler hemen tamamlanıyormuş, bizim günahımız ne diye soruyor insan. Benim komisyon yani mülakat 17 ekimdeydi hala dosya genel müdürülüğe ulaşmamış, kesin İstanbul'da olmamızın gazabına uğruyoruz diye düşünüyorum. Zaten mülakatta kadın dert yanmıştı yeterli personel yok diye, gerekirse ben yardımcı olayım diye şaka yapmistım inş bu hadsizliğimin sonucu değildir bu bekleyiş :) hepimize sabır diliyorum, boşuna giden senelerimiz, beklerken çekilen çile.... inşallah bunların mükafatını alacağımız zamanlar da gelir. Bende bir gelişme olursa buraya hemen yazarım belki birine kılavuz olur diye..... onun dişinda fırsat bulduğumda Kumkapı'da da gitmeyi düşünüyorum, sonucu paylaşırım
-
Alıntı:
huss rumuzlu üyeden alıntı
Sacdx001 hayır senin başvurun henüz komisyon aşamasına gelmemiş. Sana SMS gönderecekler nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne gel komisyona randevu al diye. Bence onların SMS göndermesini bekleme Kumkpaıdaki yabancılar şubesine git ve dosyanın durumunu öğren çünkü parmak izi verdiğin tarihin üzerinden 4 ay geçmiş.
huss, Bilgi için teşekkür ederim, Ben müracaatımı Vatan Caddesindeki Nüfus Müdürlüğünden yapmıştım. SMS'i Kumkapı mı Vatan caddesindeki birim mi gönderiyor?
-
Sacdx001 kardeşim önce kumkapı da incelemeyi bitiriyorlar sonra evraklar vatan caddesindeki vatandaşlık nüfus müdürlüğüne gidiyor ve SMS nüfus müdürlüğünden geliyor. Ancak kumkapıda personelin azlığından şikayet ediyorlar bu sebeple 6 ay bekleyenler var. gidip oraya ricada bulunsan belki işini biraz hızlandırırlar.
-
Alıntı:
Sacdx001 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhaba, Ben evlilikten dolayı 15 Haziran 2016 Tarihinde İstanbul'dan başvuruda bulunmuştum, 28 Ağustos 2016'da parmak izi verdim, 15.12.2016 tarihinde beni ve eşimi Polis telefondan arayıp soruları sordu, Komisyon dediğiniz olay bu mu oluyor?
Ayrıca her gün inceleme yaptığımda "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca işleme alınmış olup Genel Müdürlüğe gönderilmeden önce gerekli olan inceleme ve araştırma işlemleri yapılmaktadır." mesajı çıkıyor. Bundan sonraki işlem veya işlemler nelerdir, tahmini bir zamanlama var mı? yardımcı olursanız sevinirim... Peşinen teşekkürler...
konuşup bilgi vermezler,bana kalırsa nereye başvurdu isen oraya dilekçe yaz nedenini sor,iadeli tahaütlü postaya ver ,o zaman sana mecburen dilekçene cevap yazacaklardır.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erovin arkadaşımızın yazılarından çoğunu okudum fakat oğlum çekiştiriyor hepsine bakamadım malesef, anladığım şu ki bekle anam bekle.... kimse doğru düzgün bilgi vermiyor bilgi toplıycam derken beynim yandı resmen. Ferdi rumuzlu arkadaşımızın paylaşımlarına denk gelmem iyi oldu güldüm ağlanacak halimize. :) yukarıda yine istanbuldan ve benden önce başvuran arkadaşın dosyası bile hala genel müdürlüğe gönderilmemiş iyice ümidim kırıldı. Eskiden vatandaş olan akrabalarım ver ve işlemler hemen tamamlanıyormuş, bizim günahımız ne diye soruyor insan. Benim komisyon yani mülakat 17 ekimdeydi hala dosya genel müdürülüğe ulaşmamış, kesin İstanbul'da olmamızın gazabına uğruyoruz diye düşünüyorum. Zaten mülakatta kadın dert yanmıştı yeterli personel yok diye, gerekirse ben yardımcı olayım diye şaka yapmistım inş bu hadsizliğimin sonucu değildir bu bekleyiş :) hepimize sabır diliyorum, boşuna giden senelerimiz, beklerken çekilen çile.... inşallah bunların mükafatını alacağımız zamanlar da gelir. Bende bir gelişme olursa buraya hemen yazarım belki birine kılavuz olur diye..... onun dişinda fırsat bulduğumda Kumkapı'da da gitmeyi düşünüyorum, sonucu paylaşırım
konuşup bilgi vermezler,bana kalırsa nereye başvurdu isen oraya dilekçe yaz nedenini sor,iadeli tahaütlü postaya ver ,o zaman sana mecburen dilekçene cevap yazacaklardır.
-
İlginden dolayı çok teşekkür ederim delidolu. Forumda genel olarak yorumlara baktığımda ekstra bir durum olmadığı sürece 4 ay gibi bir sürede genel müdürlüğe ulaşıyor. Ocak sonuna kadar bir gelişme olmadığı taktirde tavsiye etiğiniz gibi yaparım. Evlilik yolu ile hele bir de çocuk varsa daha kolay oluyor demişlerdi bir de, bu kolaysa, diğer durumlarda ki insanları düşünmek bile istemiyorum.... umut ile kalın....
-
Alıntı:
Merhaba arkadaslar, forumu yeni kesfettim. Yorumlarin bir cogunu okudum cok faydali bilgiler var fakat bagzi yerlerde ayni konu ile ilgili farkli bilgilere ulastim. Ben evlilik yoktu ile Ilk basvurumu agustos 2016 yaptim, ekimde Parmak izi verdim ve ayni gun esimle ayri ayri mulakattan gectik. Komisyon dediginiz sey bu mudur acaba. Ekimden beri, yani 3 ay oldu, Genel Müdürlüğü ulastirilmak uzere isleme alinmistir diye bilgi aliyorum internetten. Bu yoldan gecen biri yazabilir mi, genel Müdürlüğe ortalama ulasma suresi nedir. Anladigim kadari ile ondan sobnrasi daha kisa suruyor. Sorduklarima daha once cevap verildiyse kusura bakmayin....
parmak ızının alındıgı gun hemen nasıl mulakattan gectınız boykle olmaması lazım ve mulakat ayrı ayrı degıl aynı anda oluyor verılen gunde gelınıp ve 6 7 kısıden olusan heyet sıze temel sorular soruyor en azından bende boyle oldu sızın surec bıraz tuhaf
- - - Updated - - -
Alıntı:
arkadasın dedıgı gıbı her soruna cevap verebılırım belkı bazen gec ama muhakkak yardımcı olurum arkadas, ayrıca delidolu kardes 3,5 ay gıbı suruyor ınceleme ve arastırma asaması ınsallah senın de guzel haberlerını alacagız
- - - Updated - - -
Alıntı:
komısyon normal kosullarda boyle olmuyor , genel mudurluge gonderılmedenm once gereklı arastırma yapılıyor yazısından snra snaa normalde komısyon gunu verılır esınle gıdersın heyet karsısına mulakat olursun ve sonrakı asama da genel mudurluge gonderılmıstır olur , sonra ısleme alınmıstır, sonra arastırma asamasındadır, sonra karar asamasındadır sonra da tebrık ederız mesajı :) ama hanı basvurdugunuz yerde mulakat ıle ılgılı farklı bı uygulama yapılıyoprsa onu bılemem kardes en azından bende olanları soyledım ben 8 ay 3 gunde vatandas oldum ben ılk evraklaı verdıgım andan ıtıbaren
- - - Updated - - -
Alıntı:
bu kadar karamsar olma derım benım 8 ay 3 gunde vatandas oldum bulgarıstan vatandası ıdım ve evlılık yolu ıle basvurmustum ve bursadan , bazı seyler kafanda oturmadıysa ozelden yaz numaranı arar konusuruz detaylı anlatırım telefonda kardes yanı sıkma canını
-
cok tesekkur ederim erovin. ayni sekilde beni sana yonlendiren delidolu rumuzlu arkadasimiza da. Umudumu kaybetmek istemiyorum bende ama.... bu kadar uzayacagni tahmin etmedigimden dolayi hayal kirikligi yasadim sanirim. Hele bir de gectigimiz komisyon muydu degil miydi dusuncesi..... farkli bilgiler vs, yetkili mercilerin saglikli bilgi vermemsi.... artik ne dusunecegimi bilmiyorum. Evet ayni gun ben parmak izi verirken esimi mulakata aldilar, parmak izinden sonra beni de odaya alarak esimin yaninda ayni sorulari bana sordular. ISte ne bileyim, dun aksam ne yediniz, esinizin kardesi var mi vs. bu tarz sorular, hatta boyle birsey beklemedigim icin heyecan da yapmistim bir anda. Sizin bahsettiginiz komisyon disinda boyle bir sorglamadan gectiniz mi peki?
-
sarmakle
işte bende onu diyorum,parmak izinden sonra,orada rutin sorular hepimize sordular,ondan sonra size sms yollanır ve komisyon için gün verirler,sonra komisyon'a girersin tabii aile olarak,komisyonda duruma göre bazen 5 veya 10 kişi olabiliyor(bende 10 kişi idi)Basit sorular ordan çıktıktan sonra dosya ankaraya yola çıkıyor,sonra genel müdürlüğümüze yollanmış olup henüz ulaşmamıştır sonrakinde genel müdürlüğümüze ulaşmıştır,sonraki aşama inceleme ve araştırma aşamasındadır,komisyondan,inceleme aşamasına 38 günde geldim,bende dilekçeden onu kastettim,bana göre durum anormal genede sen bilirsin sağlıcakla kal.
-
Anlasildi.... Ben bugune kadar buyuk bir yanilgi icinde yasamisim. Daha komisyon gecmemisim haberim yok :) Önerin simdi daha da mantikli geldi delidolu! Gozumu actiginiz icin ayrica tesekkurler arkadaslar
-
çok şükür yarabi karar aşamasına tam 12 gün oldu ve bu gün sabah vatandaş oldum yeni dönem başladı hayatımda allah herkese bir an önce nasip etsin
-
muhammed göğebakan:tebrikler,kutlarim.araştırma ve inceleme aşamasından sonraki aşamaya ne kadar süre sürdüğünü yazabilirmisin.
-
Alıntı:
muhammed göğebakan rumuzlu üyeden alıntı
çok şükür yarabi karar aşamasına tam 12 gün oldu ve bu gün sabah vatandaş oldum yeni dönem başladı hayatımda allah herkese bir an önce nasip etsin
Çok güzel ifade etmişiniz, tebrik ediyorum. Darısı biz bekleyenlerin başına....
-
Alıntı:
muhammed göğebakan rumuzlu üyeden alıntı
Muhammed bey tebrikler, gozunuz aydın. Insallah en kısa zamanda bize de ayni kısmet olur.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar ben de artık sıkıldım bekle bekle nereye kadar... Ben Hırvat vatandaşım ve evlilik yoluyla gecen sene Nisan ayında başvurdum. Haziran ayında ilk komısyona gittik ve parmak izi verildi. Eylül ayında ikinci komısyona cagırdılar, bana mesaj falan gelmedi telefon ettiler. Neyse komısyonda 10kişi falan vardı ve fazla birsey sormadılar eşimle birlikte içeri girdik hatta. 2hafta falan ulaşması surdu ondan sonra ulaşmış ve üçüncü olarak araştırma 3 ay oldu yanı ve hala devam ediyor. Yanı sımdı 9.ay ilk günden beri ve hala bekliyorum. Artık sıkıldım bu işten.
-
Alıntı:
Kisko rumuzlu üyeden alıntı
Muhammed bey tebrikler, gozunuz aydın. Insallah en kısa zamanda bize de ayni kısmet olur.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar ben de artık sıkıldım bekle bekle nereye kadar... Ben Hırvat vatandaşım ve evlilik yoluyla gecen sene Nisan ayında başvurdum. Haziran ayında ilk komısyona gittik ve parmak izi verildi. Eylül ayında ikinci komısyona cagırdılar, bana mesaj falan gelmedi telefon ettiler. Neyse komısyonda 10kişi falan vardı ve fazla birsey sormadılar eşimle birlikte içeri girdik hatta. 2hafta falan ulaşması surdu ondan sonra ulaşmış ve üçüncü olarak araştırma 3 ay oldu yanı ve hala devam ediyor. Yanı sımdı 9.ay ilk günden beri ve hala bekliyorum. Artık sıkıldım bu işten.
Haklısın ama ne yazıkki elden birşey gelmiyor,bugün angaraya telefon ettim,bu araştırma ve tahkikat takriben ne kadar sürüyor dedim,bana söylediği 3 ay ile 6 ay sürüyormuş.(BekIemek cehennemdir. WiIIiam Shakespeare)
-
Alıntı:
Haklısın ama ne yazıkki elden birşey gelmiyor,bugün angaraya telefon ettim,bu araştırma ve tahkikat takriben ne kadar sürüyor dedim,bana söylediği 3 ay ile 6 ay sürüyormuş.(BekIemek cehennemdir. WiIIiam Shakespeare)
Allahim ya 6ay ne demek... Valla guldurdun beni şimdi, dogru demiş cehennemdir ya. Duyduğum kadarıyla Şubat ayında kurum toplanıyormus ondan Şubat ayında olabilirmiş. Var her hangi başka bir yer nerde durumu ogrenebılırız?
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
Saldık bayıra,mevla kayıra.
-
teşekkür ederim kardeşim ben komisyon toplantısını haziran sonunda yaptım tabi ki ondan sonra takibe başladım evraklar 15 gün sonra ankaraya vardı ağustosun ortasında evraklar ilgili birime araştırma ve inceleme işlemleri yapmak için diye yazı çıktı internetten ondan sonra aralığın sonuda karar aşaması diye yazdı aşamlar böyle devam etti
- - - Updated - - -
Alıntı:
Çok güzel ifade etmişiniz, tebrik ediyorum. Darısı biz bekleyenlerin başına....
sağol kardeşim inşallah allah sizede bir an önce nasip eder
- - - Updated - - -
Alıntı:
- - - Updated - - -
sağol kardeşim ben resmen bunaldım bu aşamaları beklerken allah size sabır versin
-
Alıntı:
cok tesekkur ederim erovin. ayni sekilde beni sana yonlendiren delidolu rumuzlu arkadasimiza da. Umudumu kaybetmek istemiyorum bende ama.... bu kadar uzayacagni tahmin etmedigimden dolayi hayal kirikligi yasadim sanirim. Hele bir de gectigimiz komisyon muydu degil miydi dusuncesi..... farkli bilgiler vs, yetkili mercilerin saglikli bilgi vermemsi.... artik ne dusunecegimi bilmiyorum. Evet ayni gun ben parmak izi verirken esimi mulakata aldilar, parmak izinden sonra beni de odaya alarak esimin yaninda ayni sorulari bana sordular. ISte ne bileyim, dun aksam ne yediniz, esinizin kardesi var mi vs. bu tarz sorular, hatta boyle birsey beklemedigim icin heyecan da yapmistim bir anda. Sizin bahsettiginiz komisyon disinda boyle bir sorglamadan gectiniz mi peki?
Ben bahsetmiş olduğum komisyon dışında sizinkine Benzer bir sorgulamadan geçmedim, sadece ben iste iken ebe memur geldiğinde birlikte mi yaşıyorsunuz araştırsak bunu ispatlayabilir misiniz gibi sorular sorulmuş eşime ve beni karakola çağırdıklarına dair bi tebligat bırakmışlar ben de i tebligat ile gittim karakola bir ki soru bana da soruldu genelde kimlik bilgile4i falan sonra pa4mak izi için emniyete gonderdiler, sadece sana sordukları sorular bana komisyonda sorular sorulara benziyordu eşinizin kardeşi var mi kaç yaşında falan
-
tebrikler muhammed bey. ben de komisyona 2 ağustosta girdim. sizinkiyle hemen hemen aynı süre. 10 gün içinde evraklar ankaraya ulaştı ve süreç başladı. 12 ocak hala aradığımda işlemler devam ediyor diyorlar. herhangi bir gelişme yok. neyden kaynaklanıyor acaba aynı tarihli dosyaların bitmemesi. sizin genel miydi evlilik miydi?
-
www.nvi.gov.tr sitesinden dosya numarası ya da kimlik bilgilerinizi girmek suretiyle işlemlerinizin son durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Türk vatandaşlığı başvuru sonuçları ile alakalı olarak şu tarih de ya da şu kadar ay da sonuçlanır gibi bir madde yoktur.
Gerekli kurumlardan bilgiler alındıktan sonra Türk vatandaşlığına mani durum yoksa makul olan en kısa sürede sonuçlanır.
-
Alıntı:
Saldık bayıra,mevla kayıra.
O ne demek? İlk defa duydum 😊
- - - Updated - - -
Amin Muhammed bey tesekkurler
-
Alıntı:
O ne demek? İlk defa duydum 😊
- - - Updated - - -
Amin Muhammed bey tesekkurler
demek istediğim biz başvurumuzu yaptık ve gitti angaraya,bundan sonrası onların insafına kalmış demek istediğim bu.sağlıcakla kalınız.
-
Sayın DELİDOLU açıklama yaptığınızdan dolayı teşekkür ederim, saygılar....
Bu arada hayırlı cumalar arkadaşlar!
-
Alıntı:
Sacdx001 kardeşim önce kumkapı da incelemeyi bitiriyorlar sonra evraklar vatan caddesindeki vatandaşlık nüfus müdürlüğüne gidiyor ve SMS nüfus müdürlüğünden geliyor. Ancak kumkapıda personelin azlığından şikayet ediyorlar bu sebeple 6 ay bekleyenler var. gidip oraya ricada bulunsan belki işini biraz hızlandırırlar.
@Huss, Açıklamanda haklısın.
Dün Vatan Caddesindeki Nüfus Müdürlüğüne dosyamın ne aşamada olduğunu öğrenmek için gittim, danışmadaki memur dosyamın Kumkapı'daki Göç İdaresi tarafından ellerine henüz ulaşmadığını söyledi, dosyaların ellerine çok geç ulaştığından da yakındı. Oradan Kumkapı'ya gittim, vardığımda saat 15:33'tü, içeriye girdiğimde girişteki memur Yabancılar bürosundaki memurların çıktığını konuyla ilgili yardımcı olabilecek kimsenin olmadığını söyledi.
Anlaşılan şu: Vatandaşlığa müracaat'tan itibaren olan süreçte Kumkapı'daki Göç İdaresi tarafından yapılan tahkikat'ta dosya en az 6 ay gereksiz zaman kaybediyor! Yazıklar olsun...
-
Benim kumkapidaki surec 1.5 ayda bitmisti. Dosyam 6 aydir genel mudurlukte tahkikatta. Benimle basvuran arkadasin vatandasligi cikti bile. İckillenmeye basladim bir aksilik cikti diye. 6 aydan daha uzun suren var mi ordaki tahkikati :)
-
Alıntı:
@Huss, Açıklamanda haklısın.
Dün Vatan Caddesindeki Nüfus Müdürlüğüne dosyamın ne aşamada olduğunu öğrenmek için gittim, danışmadaki memur dosyamın Kumkapı'daki Göç İdaresi tarafından ellerine henüz ulaşmadığını söyledi, dosyaların ellerine çok geç ulaştığından da yakındı. Oradan Kumkapı'ya gittim, vardığımda saat 15:33'tü, içeriye girdiğimde girişteki memur Yabancılar bürosundaki memurların çıktığını konuyla ilgili yardımcı olabilecek kimsenin olmadığını söyledi.
Anlaşılan şu: Vatandaşlığa müracaat'tan itibaren olan süreçte Kumkapı'daki Göç İdaresi tarafından yapılan tahkikat'ta dosya en az 6 ay gereksiz zaman kaybediyor! Yazıklar olsun...
Maalesef İstanbul'da özellikle çok uzun sürüyor, benim de Kumkapıdaki randevumdan 3 ay geçti, hala ses seda yok. Siz parmak izini ne zaman vermiştiniz acaba?
-
Alıntı:
Maalesef İstanbul'da özellikle çok uzun sürüyor, benim de Kumkapıdaki randevumdan 3 ay geçti, hala ses seda yok. Siz parmak izini ne zaman vermiştiniz acaba?
Selam Sarmakale, 15 Haziran 2016 tarihinde Vatandaşlığa başvurdum, 28 Ağustos 2016 tarihinde Kumkapı'da parmak izi verdim, 15 Aralık 2016 tarihinde beni ve eşimi telefonlarımızdan polis aradı evliliğimizin formalite olup olmadığını soruşturdu.
Şimdiye kadarki süreçten çıkarttığım olay şu: Parmak izi vermeye gittiğimiz zaman sonuçta eşlerimizle birlikte gidiyoruz, evliliğin formalite olup olmadığını neden o zaman soruşturmuyorlar ki? sonraya bırakıp neden boşuna zaman kaybı yaşıyoruz? boşu boşuna geçen 6 ay...
-
Alıntı:
Selam Sarmakale, 15 Haziran 2016 tarihinde Vatandaşlığa başvurdum, 28 Ağustos 2016 tarihinde Kumkapı'da parmak izi verdim, 15 Aralık 2016 tarihinde beni ve eşimi telefonlarımızdan polis aradı evliliğimizin formalite olup olmadığını soruşturdu.
Şimdiye kadarki süreçten çıkarttığım olay şu: Parmak izi vermeye gittiğimiz zaman sonuçta eşlerimizle birlikte gidiyoruz, evliliğin formalite olup olmadığını neden o zaman soruşturmuyorlar ki? sonraya bırakıp neden boşuna zaman kaybı yaşıyoruz? boşu boşuna geçen 6 ay...
İnanın ki rutin soruşturmanın parmak
İZinin alındığı günde yapılması zaman tasarrufu olmuyor. Bunun örneği benim. İlk başvuruyu ağustos 2016 yaptık, 17 ekim parmak izi + bana ve eşime rutin sorular soruldu. O günden bu yana artık 4cü ayın içindeyiz ve hala tik yok. Komisyona çağırılmak üzere bekliyoruz, ne zaman olur Allah bilir....
-
Alıntı:
İnanın ki rutin soruşturmanın parmak
İZinin alındığı günde yapılması zaman tasarrufu olmuyor. Bunun örneği benim. İlk başvuruyu ağustos 2016 yaptık, 17 ekim parmak izi + bana ve eşime rutin sorular soruldu. O günden bu yana artık 4cü ayın içindeyiz ve hala tik yok. Komisyona çağırılmak üzere bekliyoruz, ne zaman olur Allah bilir....
Komisyona çağrılmadan önce: Polis evinize geldi mi? veya gelmeden telefonla sizi ve eşinizi arayarak evliliğinizin gerçek olup olmadığını kanıtlayan sorular soruldu mu?, bu işlemi geçtiyseniz bile dosyanızın Vatan Caddesindeki Nufüs müdürlüğüne ulaşması hemen olmuyor, personel azlığından veya bilmediğimiz farklı nedenlerden dolayı dosya uzun zaman Kumkapıdaki Yabancılarda bekletiliyor. Maalesef zaman kaybı!!!
-
Alıntı:
Komisyona çağrılmadan önce: Polis evinize geldi mi? veya gelmeden telefonla sizi ve eşinizi arayarak evliliğinizin gerçek olup olmadığını kanıtlayan sorular soruldu mu?, bu işlemi geçtiyseniz bile dosyanızın Vatan Caddesindeki Nufüs müdürlüğüne ulaşması hemen olmuyor, personel azlığından veya bilmediğimiz farklı nedenlerden dolayı dosya uzun zaman Kumkapıdaki Yabancılarda bekletiliyor. Maalesef zaman kaybı!!!
Bahsettiğiniz soruları bize parmak iZi verdiğim günde sordular, önce eşime sonra aynı sorulara bana sordular. Bana öyle geliyor ki bu komisyon senede 1-2 defa toplanıyor be bu yüzden uzun sürüyor hatta sizinle aynı gün komisyona girebiliriz. Kumkapı'da normalde araştırma yapılıyor diye biliyorum fakat evli ve özellikle evli ve çocuklu olanlara bu aşamalar formaliteden yapılıyor, bunu memurun kendisi söylemişti bize. Kısaca aynen dediğiniz gibi boşu boşuna zaman kaybediyoruz dosyalar öylece bekliyor orada.... Allah sabır versin hepimize
-
Alıntı:
ben izmitten 08.08.2016 da başvurdum haftada iki sefer o memurların bürosuna gittim,herhalde bu onları rahatsız etti,en sonunda bir buçuk ay sonra kontrole geldiler,giderlerken eşimle birlikte münasip bir zamanda emniyete gelmemiz istendi,ben ogün gerekli istemiş oldukları evrakları hazırlayıp ertesi günü sabahtan emniyete gittik,memurlarda şaşırdı bu ne acelecilik diye,bir kaç sorudan sonra elimize parmak izi olayı için başka bir bölüme gitmemiz istendi,memura sordum bu komisyon süresi ne kadar diye,ayda bir komisyon oluyor,komisyona gitmeniz iki ayı bulur dediler,eve geldik ertesi gününden bir hafta sonra mütemadiyen vatandaşlık bürosuna telefon etmeye başladım,ve bir ay sonraya 9.30 burda olun dediler,komisyonda bitti,evraklar ankara'da ve bir aydır inceleme ve araştırma aşamasındayım,şimdi haftada bir ankaraya telefon ediyorum,ordaki kadın,beyefendi devamlı telefon etmenize gerek yok,sonuçlanınca haberdar edileceksiniz diyor,bende biliyorum bayan diyorum.En kötüsüde ucu açık beklemek,hiç bir şey yapamıyorsun,ha bu gün,ha yarın diye.Sabırtaşı olsa çatlar insan.
-
[QUOTE=delidolu;589934]ben izmitten 08.08.2016 da ba
23.12.2015 başvuru Şubatta parmak izi için randevu ve parmak izi verme sonra ancak ağustos/2016 başında polisler tahkikata geldiler.geç kalma sebebini sorduğumuzda aşırı yoğunluk olduğu söylendi.04.10.2016 komisyona girdik ama hala bekliyoruz.bimeremi veya cimeremi yazsam aylardır inceleme ve araştırma aşamasında.acaba aradığınız numarayı paylaşırmısınız ankarayı aramak istiyorum.tşkler
- - - Updated - - -
komisyon sonrası 6-7 ay sürüyor anlaşılan 3 ay daha bekliyeceğiz anlaşılan[QUOTE=huss;588429]merhaba arkada
-
[QUOTE=thecakmagu;589998][QUOTE=delidolu;589934]ben izmitten 08.08.2016 da ba
23.12.2015 başvuru Şubatta parmak izi için randevu ve parmak izi verme sonra ancak ağustos/2016 başında polisler tahkikata geldiler.geç kalma sebebini sorduğumuzda aşırı yoğunluk olduğu söylendi.04.10.2016 komisyona girdik ama hala bekliyoruz.bimeremi veya cimeremi yazsam aylardır inceleme ve araştırma aşamasında.acaba aradığınız numarayı paylaşırmısınız ankarayı aramak istiyorum.tşkler
- - - Updated - - -
komisyon sonrası 6-7 ay sürüyor anlaşılan 3 ay daha bekliyeceğiz anlaşılan
Alıntı:
merhaba arkada
Maalesef beklemekten başka çare yok,telefon numarası:03125912100 şansın açık olsun,buraya telefon etmek yersiz,hep aynı şeyleri söylüyorlar,bekleyeceksiniz diyorlar.
-
Selam arkadaslar, tecrubeli arkadaslardan birsey danisacagim. Ben basvuru yaparken maddi yukumlulugumu babam saglamisti. Onun gelirini göstermiştik. Babam su an isten cikti calismiyor. Bir diger sorun bu surecte benim saglik sigortam da bitti. Dosyam 6 aydir inceleme ve arastirma safhasinda Ankara'da. Goc idaresinden tahkikatlar gelmis diger 2 tahkikati bekliyorlarmis onlar da. Saydigim sorunlar dosyamin geri donmesine neden olur mu?
-
[QUOTE=delidolu;590035][QUOTE=thecakmagu;589998]
Alıntı:
ben izmitten 08.08.2016 da ba
- - - Updated - - -
komisyon sonrası 6-7 ay sürüyor anlaşılan 3 ay daha bekliyeceğiz anlaşılan
Maalesef beklemekten başka çare yok,telefon numarası:03125912100 şansın açık olsun,buraya telefon etmek yersiz,hep aynı şeyleri söylüyorlar,bekleyeceksiniz diyorlar.
Dostlar... İstanbul Nüfus Müdürlüğünden SMS geldi en sonunda " Her iki eşe ait birer adet, bekar iseniz kendinize ait, Vesikalık fotoğrafla ve süresi uzatılmış TESKERENİZLE birlikte ilimiz Nufus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne EN KISA ZAMANDA MÜRACAATINIZ gerekmektedir. Fatih ilçesi Vatan il Emniyet Müdürlüğünün yanı. Bilgilerinize rica ederim.1
Yarın ilk işim oraya uğramak olacak, bekleyen arkadaşların darısı başına....