Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Alıntı:
kdali rumuzlu üyeden alıntı
Orkun yönetmelikte gözlükle düzeltikten sonra yüzde yirminin altında görüşü olanlar ibaresi yer almakta ama parantez icinde (0.1 ve daha az görenler diye bir ibare eklenmiş) gözlügün gercekten 2 kat görüş saglayıp saglamadıgı ise doktorların bilecegi iş.. Sen yine de askeri hastande muyahane iste..
pekı ama hem yüzde 20 derken hemde 0.1 anlayamadım
benım goz 100de 15-20 gözlüksüz ancak gözlükle 100de 30-35 oluyor ogrendım yanı o zaman ben gözlükle 0.2 altındakıler muaf olur kısmına gırmıyorum sanırsam dımı yada göz tembelliği tamamen muaflık sebebımı yanı belırlı derecelendırmesı varmı yokmu? senıde devamlı soru bombardımanına sokuyorum ama kusura bakma hakkınıda helal et
Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Estagfurullah orkun bildigimiz kadarı ile sorularını cevaplandırıyorum Orkun yakınmanı anlıyorum cünkü ben de göz tembeliyim. Sol gözüm yüzde 10dan az görmesine ragmen 6 aya yakın bir süredir askerim yeni sevk aldım ve askeri hastanede muyahane olacagım. Sana şu kadarını söyleyebilirim askere geldikten sonra muaf olman daha zor. Seni muyahane eden doktor tecrübeli olursa muaf olma konusunda şansın var fakat üsttegmen yüzbaşı rütbesinde birine muyahane olursan muhtemelen askere alınırsınız daha alt rütbeli doktorlar genelde daha az tecrübeli oldukları icin görme oranını daha üst belirliyorlar yani yüzde 10 görürken yüzde 20 görüyor diyebilirler
Saol benımle ugrastıgın için:D
birincisi ben muaf olmak ıstemıyorum
ikincisi tam tesekküllü bir göz hastanesınden cıkan sonuclarımı yazdım camla duzeltıldıkten sonra 100de 30 35 göruyo dıye gozluksuz ıse 100de 15 20 bu duruma gore sanırsam muaf olamam saten olmakta ıstemıyorum.
bıde göz tembelliği baslı basına muaflık sebebımı yoksa mevzuatta yazam camla duzelyıldıkten sonra 100de 20nın altında olanlar muaf olur ıbaresıne mı tabı merak ettıgım budur?
orkun mevzuatta göz tembelligi ibaresi bulunmamaktadır mevzuatta sadece gözlükle düzeldikten sonra 0.2nin altında görenler ibaresi vardır
son bı soru sorup huzurunuzdan ayrılacagım :D kdali :D
şimdi bi türlü anlayamadıgım olay su
bir gözde 100de 85 görme kaybı varsa muaf olunur denıyor Benım sağ gozde 100de 85 kayıp var
ancak diğer bir taraftanda camlarla duzeltıldıkten sonra 100de20 nın altında gorenler muafolur dıyor.Benım tembel olan gözüm camla 100de 30 35 görüyor.
Simdi ben bu durumda hangı duruma gırıyorum sol gozumde100de85 kayıp var evet ama camla duzeltıldıkten sonra 100de30 35 göruyorum?
Orkun kurallarda yüzde 85 görme kaybı olan askerlikten muaf olur ibaresi bulunmamakta kural sadece gözlükle düzeltildigi halde yüzde 80 ve üzerinde görme kaybı olanlar askerlikten muaf olur şeklindedir ben bile yüzde 10dan az görmeme ragmen muaf olmadım ve halen askerim sanırım biraz ugraştıracaklar
anladım pekı yanlıs anlamassan bısı soracam neden 6 askerlık yapmısken curuk olmak ıcın ugrasıyosun yanlıs anlamada merak ettım ?
Sordugun sorunun cevabını umuma acık bir yerde herkesin görebilecegi ihtimalini düşünerek vermek istemem ama mantıklı bir acıklaması var elbette.. Askerligi cok seviyorum ama acıklayamacagım özel nedenlerim ve sorunlarım var
Merhabalar,
Benim gözlerimdeki kusur aşağıdaki tablodadır.Bu tabloya göre askerliğe elverişli olup olmadığımı öğrenmek istiyorum.Bu konuda yardımlarınızı esirgememenizi ümit ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim..
http://img361.imageshack.us/img361/4200/gozed0.jpg
SPH = Miyop
CYL = Astigmatizma
AXE = Görme derecesi
Verdiginiz bilgilere göre acıklamaya calışayım.
Miyop dereceleri toplamı + astigmat derecelerinin toplamının yarısı 15'ten büyük olmalı bu durumda gözlük numaralarından muaf olamazsınız
Gelelim görme derecelerinize
iki gözünüzün görme dereceleri toplamı da yüzde 80den az olmalı bu durumda askerlikten muaf olursunuz