Re: Ergenekon'da yeni gözaltılar
İddianamenin basına açıklanması bir bakıma iyi bir bakıma kötü.
İyi, çünkü biraz daha şeffaflık açısından bu kadar spekülasyonun ardından gerçekte iddianamenin sadece bazı taraflı basının elinden çarpıtılarak açıklanmasından sonra en azından somut bir şekilde herkesin en yetkili ağızdan bilgi edinmesinin önü açılmış olacak.
Kötü, çünkü bu adı üzerinde "iddianame". Henüz ispatlanmış bir durum söz konusu değil. Halk bunu yani isnat edilen bu suçları gerçekmiş gibi algılayabilir ve bu insanlar yarı öbürgün tam aksi ispatlanırsa üzerlerine yapışan bu etiketlenmelerden kurtulamazlar. Hani bir haber çıkar yanlış olduğu ortaya çıktığında tegzip edilir. Haber çarşaf çarşaf verilir ama yalanlamalar sayfaların altında küçücüktür çoğu insan onları okumaz duymaz bile. Bu da onun gibi bir şey işte. Hukuki süreç devam ederken bir davanın üzerinde bu kadar spekülasyon yapılması da davanın gidişatını zedeleyecek bir durum bence.
Şimdi bakalım hangisi ağır basıyor? :rolleyes:
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Sayın sdt23 ve sayın Sadivarol ;
ergenekon konusundaki engin bilginize istinaden bir şey sormak istiyorum. Kara mizah gibi olacak ama ben gibi bilgisiz birisinin aklına takılan bir soru lütfedip yanıtlarsanız,
Dört kişilik şerefsiz bir terörist grubu ki onlarında ufacık çocuklar olduğunu görünce çok üzüldüm nasıl bu hale geldiler diye düşündüm. Bulduğum sonuçlar iyi değildi ama konumuz bu değil şimdi.
Ortaya çıkanlara bakıyorsunuz. Bu dörtlüden birisi Afganistan'dan gelmiş El Kaide kampında eğitim görmüş, diğeri bu tip olaylar nedeniyle daha önce sorgulanmış, Türkiye son dönemde El Kaide nin açık hedefi. Bu üç veride belli ve savcılık özellikle polisin haberi yok demekki beklenen konular hakkında istihbarat zafiyeti hat safhada.
Yaşı 70 e dayanmış emekli orgeneraller, popüler ticaret odası başkanı, gazeteciler '' terör örgütü kurmaktan'' tutuklanıyor ve adı her nedense ergenekon konan örgüt her hangi bir terör eylemi yapamadan!!! çökertiliyor. Tarihteki adına uygun 2500 sayfa iddianame yazılıyor ortalıkta istihbarattan bol bir şey yok....
Ama resmen terör örgütü olan ve zırt pırt eylem yapan El kaide hakkında bilgi yok üç fidan gidiyor. Bu örgütün istanbuldaki eli ayağı hakkında bilgi yok !!!
Neden birazda gerçek teröristlerin telefonları dinlenmez faksları toplanmaz. onlar yakalanmaz. Belki çalışılsaydı üç fidan yaşıyor oludu ne dersiniz ?
Sayın comander beyfendi lütfen böyle zor sorular sormayınız.
Bakınız bir "GÜNLÜK" te neler yazıyor.
Alıntı:
Sevgili günlük,
Hiçbir şeyle ilgilenmemeye karar verdim.
Evdekilere de söyledim, olanlardan beni haberdar etmeyecekler.
Hayır, bir insana bu kadar yüklenilmez ki!
Doğdum, bir kulağıma hoca ismimi üflerken öteki kulağıma memleketin meselelerini üflediler! O gün bu gündür yediğim içtiğim içime sinmiyor. Şöyle televizyon karşısında kaykılamıyorum bile. Tam kaykılırken "memleket batıyor" deyip doğruluyorum.
En boktan rejime bile razıyım artık. Bilirim hiç olmazsa, "budur" derim.
Utanıyorum vallahi!
Bir yabancı gelse "Sizde ne var?" diye sorsa... Yani laiklik, demokrasi, şu bu olarak... Ne desem yalan olacak.
"Biz bakıyoruz daha" mı diyeceğim?
"Hatta turnuvamsı bir şey tertipledik, bakalım, arkadaşlar kıran kırana mücadele ediyorlar"!
Peki sayın Milo o sorudan vazgeçelim hatrınızı mı kıracağım. O zaman şu saygıdeğer beylere benim anlayamadığım bir soruyu sorayım.
Şimdi bu taraftar gazeteler ve iktidar yanlısı tüm matbuat her gün iddianameyi çarşaf çarşaf yayınlayıp, kimin tutuklanıp tutuklanmayacağına örgütün ne olduğuna filan karar veriyorlar hepsinde ortak bir cümle var sadece azıcık değişiklikle bu cümleyi iki tarzda kuruyorlar
1. '' Ergenekon terör örgütütün iç yapısını ve işleyişini bilen adalet bakanlığındaki yüksek düzey görevli......''
2. '' Ergenekon terör örgütünün iç yapısını ve işleyişini bilen emniyetten üst düzey bir yetkili....''
Anlaşılan bir adalet bakanlığında bir emniyette olmak üzere iki adet üst düzey yetkili var. Bu ikisi ağız ishali olmuş şekilde konuşuyor bu zevat ın dediklerini de bu ''tarafsız medya'' yayımlıyor...
Peki bu savcılar 13 aydır ne debelenip duruyor ? Çağırsınlar şu ''ergenekon terör örgütünün iç yapısını ve işleyişini iyi bilen'' zevatı bitsin bu iş . Bu ikisi kimse her bir b.k u biliyor. Çoktan bitmez miydi ?
Bir örnek verirsek ben bu iki ''üst düzey'' sayesinde '' el kaide '' ye saygı duymaya başladım. Neden derseniz. Konsolosluk baskını sonrası yakalananın itirafına ölenlerin tespitine daha ötesi örgütün üstlenmesine karşın bu müthiş iki '' üst düzey '' dingabak bu olayın ''el kaide değil ergenekon koktuğunu söylediler'' Olabilir diyeceksiniz bundan dolayı el kaide ye saygı niye diyeceksiniz saygı bu iki dingabak üst düzeyin gerekçelerinde yatıyor. '' El kaide sabıkalı çalıştırmıyormuş!!!'' El kaide de terörist olmak için savcılıktan sabıkasız kağıdı alıyorsunuz.... Özel sektörde bile hükümlü çalıştırma zorunluluğu varken EL kadide de yok bu... Gelde saygı duyma...
Tazı yarışını bilirsiniz sayın commodore1tr, bir tavşan silüeti peşinde onu yakalamak için dilleri dışarıda koşup dururlar.Bunların önüne de bir sahte kemik attılar yakalamak için, yakalasalar yalamak için koşturup duruyorlar.
Boşverin artık bu konuları, türban ile perdeledikleri ülkemizde uğraşacak çok daha önemli konular var.
ON yıl kadar önce ABD'de çalışırken, kadın platformunda bir araya geldiği Kürt kökenli bir avukat kadının "Analar yürüyüş yapın, oğullarınızı askere göndermeyin" sözünü anımsadığını söylüyor İnci Sahin: "O zaman bizler, bu görüşe ağır tepki göstermiştik.
Fakat şimdi Türk Silahlı Kuvetleri'ne yapılan saldırılara bakıyorum da birileri çıkıp yine aynı şeyleri söylüyor.
Aydın sandığımız birileri de bu sözlere araka çıkıyor.
Sadece Türk Silahlı Kuvetleri değil hepimiz, birliğimizi bozmak işteyenlerin psikolojik savaş bombardımanı altındayız.
Sıçak veya soğuk, asimetrik veye psikolojik her türlü savaşı üzerimizde deniyorlar.
Hilmi Kayıhan, "cephe''den şu analizi yapıyor:
"Sırtımızı dönsek yumurtaları, birazçık uzaklaşsak kümesteki tavukları satıyor bunlar; ne ahırda inek ne ağılda koyun bıraktılar beşikte ağlayan bebelere.
Vatan savunması için giden askerlerimiz, daha tepeyi bile aşamadan türban yasasını onaylayarak çocuklarımızı üniversite kapılarında birbirine düşürüp Türkiye'yi ikiye böldüler.
Ankara Kalesi'nin kapısını, Atatürk Cumhuriyeti'nin tapusunu açtılar,
vakıflar yasasıyla; konuk odamız, tütün tarlarımız satıldı; Şehitlrimize ağıt bile yakmadan Hazine'nin kasasını açıp avuç dolusu para bölüştü vekiller.
Öksüzleri uyutunca zıkkımlanan analık elinde kalmış gibiyiz.
Kale kapısındaki gediği açan düşman topçu alayının attığı gülleler değil, sabaha karşı geçen yasalar; söylenti değil bu.
Dış düşmanlara karşı; karda, kışta ve kıyamette savaşan kahraman asker, sırtına saplanan hançeri tutan eli görüyormusun?
Düşman askerlerinin gizlendiği yeri harita üştünde işaretlemeye, istihbarat toplamaya gerek yok paşam; işgalin boyutlarını görmen için Akara'ya, küçük köy bakkalındaki raflara bakman yeter.
Kesilen parmaklarımızın acısı dinmeden kolumuzu, dişlerimizin söküleceğini sanırken dilimizi kesiyorlar.
Kaleyi kurtarmaya uğrasırken dilimizi kesiyorlar.
Sanmayın ki; karşı kaleye gol atacağız bu iktidarla; oynanan oyun çift vkale değil ki; atılan tüm goller bizim kaleye.
Oyunculara bakın hele; Büyük Ortadoğu Projesi'nin kaptanı ve kaptanın eşbaşkanı ile aşiret resleri, tarikat şeyhleri!
Savaşan tarafları açıklamalıyız; halkımız iyice tanısın, bilsin.
Düşmanlarımızın kim olduklarını söylemekten mi çekineceğiz?
Bu yanda ellerinde Türk bayrağı ile Türkiye haritası taşıyanlar var; karşı cephede ise her bahane ile Türk Ordusuna saldıranlar."
4/Mart/2008 Deniz Som Cumhuriyet.
Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan ATO Başkanı Sinan Aygün ve Barbaros Altıntaş serbest bırakıldı.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Leven Ersöz ise Rusya da oda biliniyor . Hemde çokuzun zamandır. 10 gün içinde döneceği açıklandı.
Levent Ersöz'ün 1 temmuz günü çıkış yaptığı söyleniyor. Açıklamasının da 3-4 temmuz gibi yapıldığı. 22 temmuza kadar Interpol yakalamadan kendiliğinden geri dönerse burada söylediğim herşeyi geri alacak ve yanıldığım için özür dileyeceğim.
Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Turhan Çömez vs. konularını bir yana bırakalım şimdilik. Önce şu isimler hakkında düşüncelerinizi alalım:
1. Veli Küçük
2. Muzaffer Tekin
3. Doğu Perinçek
4. Kemal Kerinçsiz
5. Fikri Karadağ
TSK de General rütbesine erişmiş insanlar günlük tutmazlar.Onlar her konuda stratejik eğitimi almışlardır diye düşünenlerdenim. Zaten İddianamede de günlükler yer almıyormuş.
Birileri 85 m2 evlerinde 3 çocukla mütevazi yaşamlarından,zekatla ABD de çocuk okuturken başbakan olunca dünyanın sayılı zenginleri arasına katılma başarısını yakalamış oldukları güllüklerine devam sürecinde 70 milyonla nasıl alay ediyorlar değil mi? Yüreği olan, hukuk devletine inanan yargıçlar bence önce bunu sorgulayacak düzeni yaratsınlar.Halk kim içerde, kim dışarda olmalı görsün.
Hakkında 13 yolsuzluk dosyası olan başbakan, Erbakanla aynı davada suçlu bulunan Cumhurbaşkanı olan ülkede, Vural Savaş'ta "artık Türkiye hukuk devleti değildir" saptaması yapıyorsa ben bu davaya ne gözle bakmalıyım, söyleyecek var mı?
Mayıs 2008 den beri çıkarılan yasalarla kalan herşeyi pazarlayan, özelleştirmelerle borç ödenecek gerekçesiyle Cumhuriyet tarihinin 2 katı ülkeyi borçlandırılan 6 yıllık iktidar, Ağustos 2008 de ödenecek 47 milyar $ dış borç,
piyasaların hali somut delil olarak dururken halk Ergenekon masalına odaklandı. Siz ce darbeyi kim yaptı?
Ergenekon mu klasik terör örgütü değil yoksa başka birileri klasik darbe yöntemlerini kullanmayanlar mı?
İtalya'da benzer bir örgütün dosyası açıldığında öyle bir-iki general, birkaç işadamı ve gazeteci değil, çok sayıda ünlü kişi yargı önüne çıkartılmıştı: 52 polis şefi, 50 üst düzey subay, 32 mali polis, 70 sanayici, 10 banka yöneticisi, üç bakan, iki eski bakan, 38 milletvekili...
Yedi defa gidip sekiz defa makama dönmesiyle ünlü eski başbakan Giulio Andreotti, sonradan Katolik Kilisesi'nin devreye girmesiyle postu kurtarmış olsa bile, 2002 yılında 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Andreotti'nin suçu, Mafya lideri Gaetano Badalamenti'ye eski başbakanlardan Aldo Moro'nun kaçırılıp öldürülmesi eylemini araştıran gazeteci Mino Pocerelli'yi öldürme emrini vermesiydi.
Aldo Moro'nun 1978'de hayatını kaybetmesine yol açan olay da çok ilginçtir. Kızıl Tugaylar tarafından kaçırıldı Moro ve 55 gün sonra öldürüldü. Yıllar sonra öğrenildi ki, Moro'nun infazına yol açan günahı, Komünist Partisi (PCI) ile koalisyon yapma hazırlığıydı. Görevi böyle bir gelişmeyi önlemek olan Gladio tarafından ipi çekilmişti...
İtalya'da bu konu ilk gündeme geldiğinde Deniz Baykal gibi 'avukatlığa soyunan' çıkmadıysa bile, “Bu kadar saygın insanlar böyle suçlar işler mi?” diye soranlar çıkmıştı. Bugün bu sorunun cevabını verebiliyor İtalyanlar...
Sayın SDT23
Tebrik ederim bağlantıyı güzel kurmuşsunuz. OLaylar gelişim herşey aynı.
"Gerçek acıdır, biberde acıdır, o zaman gerçek biberdir."
İtalya da temizeller operasyonunda böyle hukuk rezaleti yaşandı mı?
Adamlar hakkında daha dava açılmadan suçlu sayıldılar mı?
Sakın itiraz etmeyin şu yazınız bile aslında hükmü çoktan verdiğinizi anlatıyor.
Yahu nerden nasıl suçlarını anladınız sonra hükme vardınız da İtalya ile benzerliği kurdunuz? Ben kendi adıma sadece hukuksuzluklara tepki gösteriyorum. Diğerleri yargının işidir. Yargı bağımsız olarak olarak gereğini yapmalı sonra konuşulur.
Herkes inanmak istediğine inanır. Hiç kimse görmek istemeyen biri kadar kör değildir.
Adamlar bağımsız yargı diyorlar ama benim seçtiğim bağımsız yargı diyor. Ankara 11. Ağır cezanın verdiği kararmı, onu boşverin o başka bir mahkeme.
Başsavcının daha fazla bilgi verilmesi yasak dediği iddianame konusunda bizzat Sayın Zekeriye Öz kendi bilgi veriyor.
Bunun adına bağımsız adil yargılama diyenlere gülüyorum sadece.
Ne benim sizi saplandığınız fikirden ve sabit düşünceden arındırmam mümkün nede sizin bu soruşturmayan düşünmeye bile kuşku ile bakan tavrınıza katılmam mümkündür.
Bana empoze edilenlere değil kendi çıkardığım sonuçlara değer veririm.