yaptiginiz butun yorumlari okudum ve dusundum, onumuzdeki secimlerde ilk oyumu verecegim:hangi partiye nicin veriyim? Benim goruslerimi tam olarak yansitan ve gozum kapali olarak vercegim bir parti var mi? Acikcasi yok ama bende onumuzdeki secimlerde mhp nin buyuk bir oy potansiyeline sahip oldugunu dusunuyorum.Gerceklesen cesitli olaylar Turkiye bolunmezligine karsi yapilmis cesitli eylemler secmeni milliyetci bir olusuma yoneltiyor.Cunku herkes yavas yavas Turkiye uzerindeki stratejik paylasimlarin farkina variyor.AKP de bunu farketmis olmali kison zamanlarda milliyetci eylemler sergilemeye basladi.CHP derseniz muhalefet olmayi gerceken iyi basariyor. Yapici fikirler ortaya koymak yerine AKP nin her soyledigine hayir deme mekanizmasini kapmis durumda.Ayrica artik tam olarak sol tarafi ifade etmedigi kanisindayim.Dolayisiyla CHP de secimlerde yuzdesini dusurecege benziyor.Bir de soyle tarihteki secimlere bakiyorum da her ne hikmetse iktidara gelen partinin cogunun arkasinda Amerika gibi Turkiyeyi kanatlari altina almayi seven !!! koskoca bir etken var. Benim goruslerim bu yonde . Artik ne kadar hakli ya da haksiz oldugumu onumuzdeki secimlerde gorecegiz.