tum emniyet birimlerinde yazdıgı gibi "herkesin polisi kendi vicdanıdır"...
uniformasına koltuguna yetkisi etkisine sıgınıp kimse artizlik yapmamalıdır...
kul hakkı affedilmeyecek bir insanlık sucudur...
Printable View
tum emniyet birimlerinde yazdıgı gibi "herkesin polisi kendi vicdanıdır"...
uniformasına koltuguna yetkisi etkisine sıgınıp kimse artizlik yapmamalıdır...
kul hakkı affedilmeyecek bir insanlık sucudur...
suçla en çok mulaki olan insanların suça karışmalarını yadırgamayı pek anlamış değilim... nasıl ki doktorların kürtaj şuçuna sık sık karıştıkları su götürmez bir gerçekse ya da organ kaçakçılığı polislerinde suçlara karışmaları normal bir eylemdir önemli olan sayıyı asgari derecede tutabilmektir. herkesin vicdanı kendi polisidir yukarda dendiği gibi polisinde vicdanı kendi polisidir
http://haber.mynet.com/detail_news/?...hv/polisinhali
Memleketimden Polis Manzaraları konu başlığı altında, Polisimizle ilgili çok şeyler yazılıp çizildi,yukarıdaki linkdeki haberle iligili görüşleriniz nelerdir.
ArkadaŞim Farazİ Olİylarla Mİlletİ Bİlgİlendİrmİk İstİyorsan Bİr Polİs Merkezİ AmİrlİĞİne UĞra Veya Emnİyet MÜdÜrlÜĞÜ Hukuk İŞlerİ Şubesİne UĞrarsan Detayli Bİlgİ Alirsin. Bİz VatandaŞin GÜvenlİĞİ İÇİn Hİzmet Yapiyoruz . İÇİmİzde ÇÜrÜkler Olabİlİr. Bunuda Duyrli VatandaŞlarimizin Takİbİyle Temİzlene Bİlİr. Polİs-asker- Hukukcu SuÇ İŞlemez Dİye Bİr Varsayim Olamaz. SuÇ İŞlenmİŞ İse Gereklİ Adlİ Ve İdarİ İŞlemler Yapilir. Slm.
Sayın Maktül;
Anlattığın olayda haklısın,da bu son cümlen ne demek onu anlayamadım?
Olayı baştan sona okudum ama Cumhuriyeti neden sindirememiş çıkaramadım.
Cumhuriyetin ne olduğunu bildiğine emin olduğundan şüphe duymaya başladım açıkcası...
Ve son sözüm;Polis Cumhuriyeti -senin yaptığın gibi- işine gelince değil her zaman hatırlar,üzülme...
Sayın Mehmet66;
Bu sitede üyeler tarafından sırf Polisi karalamak,kötülemek için yazılan ve çoğunun eline yüzüne bulaştırdığı hikayeler arasında sizin ki gerçekten OSCAR'a layık.Maaşallah!
Hayal gücünüzü,gündemdeki olaylarla zenginleştirerek anlatmanıza bayıldım.
O bahsettiğiniz Psikolojik rahatsızlığın Hanımefendide olduğuna eminsiniz değil mi?Sanki sizdeymiş gibi geldide bana ondan sordum...
Saygılar
Sayın Deniz02;
Objektiflikten bahsetmişsiniz,haklısınız
Ama herkes objektif olsun!
Lagos'un anlattığı olayda kaç tane çelişki var,sayabildiniz mi?
Elvançetinkaya'nın bu çelişkileri sormadan "Olayı takip etmeni şiddetli tavsiye ederim" demesini anlayabildiniz mi?
Lagos'un alkollü olduğunu neden 1.değilde 2. mesajında yazdığına anlam verebildiniz mi?
Belki de bunlara hiç dikkat etmediniz.Dikkatinizi çeken konu Polis ya da Eşi/Yakını olan üyelerin savunmaya geçmesi değil mi?
Baskı ve Acındırma diyorsunuz,Gerçekleri yazmak Baskı ve Acındırma ise yazmayalım öyleyse...
Saygı,Hoşgörü,Empati vs. kavramların olmadığı toplumlar ne kadar Huzurlu olabilir.
Buna benzer olaylar/haksızlıklar oluyor hem de Türkiye'nin her yerinde ve her kurumunda doğru!Ama bu kadar abartmak neden,kendini haklı çıkartmak için bazıları hayal güçlerini çok zorlamış!Ve ne hikmetse yorum yapanların çoğu bunları gözü kapalı hemen doğru kabul etmiş!Neden?Siz ya da bir başkası bunun cevabını yazarsa sevinirim...
Ayrıca Polis;maaşını,ödediğimiz vergilerden alıyor diyen arkadaşlar;Poliste vergi veriyor.Yani bu Edebiyat çok YAVAN...
Saygılar
Davanın peşini bırakmaman şiddetle tavsiye olunur.Sadece mahkemeye suç duyurusunda bulunmanız yetmez konuyu il insan hakları kuruluna, valiliğe, emniyet genel müdürlüğüne de bildirmenizde yarar var.Mahkemede de müdahil olmanızı tavsiye ederim.Tabi arkadaşınızında tehditle tanıklığının engellendiği yönünde ifade vermesi tarafınızdan haddini bilmezlere vurulacak darbelerin başında gelir.
Siz dua edin hakkınızda memura mukavemet, hakaret yönünden yasal işlem yapmamışlar.Malum polislerin en büyük silahıdır.
Tebrik ederim. Bir hukuksever olarak hemen kafanızda mahkemeyi kurup, yargılamayı yapmışsınız, belliki belirtmesenizde cezalarınıda kesmişsiniz. Sizin gibi hukukseverlere! tabiki ihtiyacımız var.