-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
AKNM rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar benim hala eksik evrak ve hala benimle alakali değil dediler vatandaşlık mudurlugunde göç idaresi polis gönderdi eve mülakat ettiler bizi kaçıncı bilmiyorum ama hala eksik evrak görünüyor çok üzülüyorum bu konuda napacagimi bilemedim olucak inşAllah bende alırım vatandaşlığımı
- - - Güncellendi - - -
Belki düşünüyorum bu mülakat 9ldu göç idaresi iç işlerine gönderecek mülakat sonucunu sonrada ilerleme başlayacak inşAllah kısa sürede vatandaşlığımı alırım
Sizin başvuru evlilik yoluyla sanırım. Çünkü diğer tür başvuruda polis eve gelmiyor diye biliyorum. Muhtemelen başvuru esnasında teslim ettiğiniz bazı evrakların süresi bitmiş veya benzer şeyler.
- - - Güncellendi - - -
Başvurusu olumlu sonuçlanan arkadaşlardan bir ricam olacak, herkes için de faydalı olacağını düşünüyorum.
Tebliğ mesajı aldıktan sonra izlenen yolları madde şeklinde yazabilir misiniz, neler yapılmalı, hangi kurumlara gidilmeli, kimlik alımı, e devlet şifre alımı /değişimi, eğitim diploma, kimlik no bildirimi, SGK, nüfus müdürlüğü, ulaşım kartı, ehliyet, telefon hattı gibi bir sürü işler olabilir, şu an aklıma gelmeyen ama yapılması gerekenler, bu aşamaları sizin tecrübenizle yazabilir misiniz lütfen.
-
tebliğ aldikden sonra, herkes anlatiği gibi şoyle;
https://randevu.nvi.gov.tr/
TC kart için randevu aldim, gitmeden once bu linkden odemeleri yaptim (130 TL)

https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/diji...6c74a6f7

gitmeden once burdan bakiniz, yeni TC, adres de kayitli mi…benimki kayitliydi
https://adres.nvi.gov.tr/Home

enabiz, mhrs hesab açma
bunlarin dişinde herşey için dilekçe yazmak lazim, diploma, tapu (https://webtapu.tkgm.gov.tr/ burdan basvuru yapiyorsunuz, odemeleri var 3 -4bin sonra yeni TC e geçer) , enabiz (1 hafta surer dediler)
hepsine yapamadim daha ama herşey için mudurlugu gitip yazmak lazim
sgk mesala 2-3 saat da yapildi ve yeni edevlete geldi bilgiler
sadece banka hesabi açamadim daha...2 hafta tebliğden geçti halde
ne zaman aktiflaşir bilmeyorum
-
Alıntı:
Acerci rumuzlu üyeden alıntı
Sizin başvuru evlilik yoluyla sa başvuruda polis eve gelmiyor diye biliyorum. Muhtemelen başvuru esnasında teslim ettiğiniz bazı evrakların süresi bitmiş veya benzer şeyler.
- - - Güncellendi - - -
Başvurusu olumlu sonuçlanan arkadaşlardan bir ricam olacak, herkes için de faydalı olacağını düşünüyorum.
Tebliğ mesajı aldıktan sonra izlenen yolları madde şeklinde yazabilir misiniz, neler yapılmalı, hangi kurumlara gidilmeli, kimlik alımı, e devlet şifre alımı /değişimi, eğitim diploma, kimlik no bildirimi, SGK, nüfus müdürlüğü, ulaşım kartı, ehliyet, telefon hattı gibi bir sürü işler olabilir, şu an aklıma gelmeyen ama yapılması gerekenler, bu aşamaları sizin tecrübenizle yazabilir misiniz lütfen.
Merhaba evet evlilik yoluyla aile oturum iznimi eksik belge olan ben teslim ettim Eylül'de 2023 16.11.2023 den itibaren eksik belge isteniyor yazısı çıktı ve Antalya vatandaşlık mudurlugune defalarca gittim sizinle alakalı değil dediler sistemsal dediler kurumlar aralarında yazisirken sizde görüyorsunuz dediler sonra cimere yazdım cimere çok yazdım aslında ama aynı soruma 2 defa cevap geldi ikinciside göç idaresi yazdı tespit ettik işlemleriniz kurumda devam ediyor diye Ocak 02.de ikinci cevap geldi o yüzden diyorum acaba göç idaresi adresi teyit etti ama raporlayamadi mi acaba çünkü nüfus müdürlüğü hiç birşey bilmiyoruz diyor hatta onların sisteminde işlemler devam ediyor diye yazıyor sizce ne yapmalıyım
-
Arkadaşlar, önceki mesajlarda süreç takibi ve deneyim paylaşımı amacıyla WhatsApp grubu kurulduğu yazıyordu. WhatsApp grubu faydalı oldu mu? Katılmaya gerek var mı?
-
Alıntı:
Arkadaşlar, önceki mesajlarda süreç takibi ve deneyim paylaşımı amacıyla WhatsApp grubu kurulduğu yazıyordu. WhatsApp grubu faydalı oldu mu? Katılmaya gerek var mı?
Merhaba,
Ben o gruba dahil olmadım çünkü bu postun akışını bozacak bir eylem gibi geldi bana, zaten burası var herkes faydalanıyor neden gidip bi grup kuruldu anlamış değilim.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Başvuru sürecim aşağıdaki gibidir. Uzun süredir araştırma ve değerlendirme sürecindeyim. Benimle benzer durumu yaşayan var mı acaba?
12-08-2022 - Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca e-Vatandaşlık Sistemine kaydedilmiş olup gerekli iş ve işlemlere başlanacaktır.
09-03-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır.
14-03-2023 Komisyona girdim
29-03-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
13-04-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
24-04-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
05-06-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
07-06-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
19-06-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
17-08-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
-
Alıntı:
rza rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Başvuru sürecim aşağıdaki gibidir. Uzun süredir araştırma ve değerlendirme sürecindeyim. Benimle benzer durumu yaşayan var mı acaba?
12-08-2022 - Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca e-Vatandaşlık Sistemine kaydedilmiş olup gerekli iş ve işlemlere başlanacaktır.
09-03-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin mülakat işlemleri tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüze gönderilmeden önce gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır.
29-03-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
13-04-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
24-04-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
05-06-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
07-06-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
19-06-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
17-08-2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Aynı gün araştırma ve değerlendirmeye girmişiz ve halen aynı yerde.
Bi iki ay daha bekeleyeceğiz gibi duruyor.
-
2024 yılında vatandaşlık başvurusu onaylanan, yani onay duyuru belgesi alan oldu mu?
Aralık 2023'te onaylanan var mı?
-
Sayın avukat bey lütfen banada cevap verir misiniz benden ikinci kez eksik evrak isteniyor aile oturum iznimi yenilenmiş halini teslim ettim sonra tekrar eksik belge isteniyor yazısı çıktı NVİ den sorduğumda sizinle alakalı değil diyorlar hala bekliyorum 16.11.2023 bu yana böyle olabiliyormu efendim ilerliyemiyorum şu anda bilgi yok ilgi yok vatandaşlık mudurlugune gittiğimde ne yapacagim bilemiyorum
-
Arkadaşlar, genel yolla başvurularda "Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir" aşamasında ne kadar süre bekletiliyor, bir sonraki aşamaya geçmeden olumsuz cevap gelme ihtimali ne kadar acaba, öyle bir durumla karşılaşan oldu mu her hangi bir sebepten dolayı?
-
Alıntı:
Arkadaşlar, genel yolla başvurularda "Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir" aşamasında ne kadar süre bekletiliyor, bir sonraki aşamaya geçmeden olumsuz cevap gelme ihtimali ne kadar acaba, öyle bir durumla karşılaşan oldu mu her hangi bir sebepten dolayı?
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla bu aşama yaklaşık 20-30 gün sürebiliyor, zaten bu aşamayı bitince diğerleri 1 gün içinde peş peşe geliyor.
Sizin süreç hangi yoldan ve nasıl ilerledi paylaşabilir misiniz?
-
Alıntı:
aliiif rumuzlu üyeden alıntı
tebliğ aldikden sonra, herkes anlatiği gibi şoyle;
https://randevu.nvi.gov.tr/
TC kart için randevu aldim, gitmeden once bu linkden odemeleri yaptim (130 TL)

https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/diji...6c74a6f7

gitmeden once burdan bakiniz, yeni TC, adres de kayitli mi…benimki kayitliydi

https://adres.nvi.gov.tr/Home

enabiz, mhrs hesab açma
bunlarin dişinde herşey için dilekçe yazmak lazim, diploma, tapu (
https://webtapu.tkgm.gov.tr/ burdan basvuru yapiyorsunuz, odemeleri var 3 -4bin sonra yeni TC e geçer) , enabiz (1 hafta surer dediler)
hepsine yapamadim daha ama herşey için mudurlugu gitip yazmak lazim
sgk mesala 2-3 saat da yapildi ve yeni edevlete geldi bilgiler
sadece banka hesabi açamadim daha...2 hafta tebliğden geçti halde
ne zaman aktiflaşir bilmeyorum
Arkadaşlar, "başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat " mesajı ile beraber link gelmeyen var mı ? TC yi nereden başka bakabiliriz? E devlette nasıl aratmak lazım TC bilgilerine ulaşmak için? Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
-
Alıntı:
alisch rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla bu aşama yaklaşık 20-30 gün sürebiliyor, zaten bu aşamayı bitince diğerleri 1 gün içinde peş peşe geliyor.
Sizin süreç hangi yoldan ve nasıl ilerledi paylaşabilir misiniz?
2022'nin ikinci yarısında beri yaklaşık 20 ay sürdü süreç, genel olarak başvuru yapıldı. Karar bekleyen arkadaşlara sabırlı olmalarını diliyorum.
-
Merhaba ben de aynı durumdayım. "Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." 12 Mart'tan bu yana (neredeyse 1 ay)
-
Ah, iyi nokta, sanırım bayram tatili nedeniyle bir hafta daha ertelenecek. :( Diğer forumlarda okudum, kimisi birkaç saat bekledi, kimisi birkaç gün. Bir hanım tam bir ay bekledi... herkese göre farklı gibi görünüyor. :')
-
Alıntı:
bassfamily rumuzlu üyeden alıntı
25 Mayıs 2023 Dosya teslimini yaptık.
22 Haziran 2023 Parmak izi randevusu (Parmak izi için Temmuz 27 verilmişti eşimin doğumu Temmuz ortası olacağı için rica ettik bize 22 Hazirana verdiler.)
27 Haziran 2023 Polis bir numaradan aradı ve eve geldi.
1 Ağustosa 2023 Mülakat için mesaj geldi.(vatandaşlık başvurunuza ilişkin yapılan il soruşturması tamamlanmıştır. Vatandaşlık başvurusunda bulunan ergin kişilerin 01.08.2023 tarihinde saat : 14:00 başvuru makamındaki vatandaşlık inceleme komisyonun mülakatına katılım sağlaması önem arz etmektedir)
23 Ağustos 2023 Başvurunuz gönderilmiştir ama ulaşmamıştır. Sadece sitede değişti.
28 Eylül 2023 Başvurunuz incelenmektedir.Sadece sitede değişti.
6 Ekim 2023 Vatandaşlık başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvurunuz incelenmektedir. Hem mesaj geldi hem sitede değişti.
8 Kasım 2023 Arşiv araştırma yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir diye sitede yazdı mesajda ise (Arşiv araştırma yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiş olup araştırma değerlendirme devam etmektedir diye yazıyordu)
29 Ocak 2024 Araştırma ve değerlendirme devam etmektedir. Sitede değişti sadece
26 Şubatta müdürlüğe bizzat giderek sorduk dosya mit ve emniyetten çıkmış genel müdürlüğe geçmiş denildi.
2 Nisan 2024 Başvurunuz Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir dedi mesaj olarak ama sitede karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir yazıyordu.
5 Nisan 2024 hala bir gelişme yok. Diğer gelenlerin bu mesajdan sonra 1 günde gelmiş ama son birkaç kişi 15-20 gün bekledim yazmış bu ara değişiklik olan var mı?
Merhaba,
26 Şubatta müdürlüğe bizzat giderek sorduk
Demişsiniz hangi müdürlüğe gidip sordunuz ?
SM-A736B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
tebliği beklemen lazım
bana 5-6 saat "başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat " den sonra mesaj geldi
-
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Merhaba,
Dosyanızla ilgili bir hareketlilik oldu mu?
Benimki hala araştırma değerlendirmede, 8 ay bitti 9. aya girdi.
-
Alıntı:
Merhaba,
Dosyanızla ilgili bir hareketlilik oldu mu?
Benimki hala araştırma değerlendirmede, 8 ay bitti 9. aya girdi.
Merhaba,
Herhangi bir hareket yok. Bıktırma aşamasında !
-
Alıntı:
Merhaba,
Herhangi bir hareket yok. Bıktırma aşamasında !
Bizim düğün tarihi yaklaşıyor nikah randevusu alamıyoruz şu an sırf bekar olarak evrakları teslim ettiğim için, aslında evlenebiliriz fakat hem dosya güncellemesi olacak hem kendi ülkeme bildirmek zorunda kalcam ve eşim de mecbur ikinci vatandaşlığa geçmiş olacak ki bu durumu tercih etmiyoruz. Nikahsız düğün yapcaz gibi, psikolojimiz bozuldu bu uzun süreçten, ne bir bilgilendirme var ne de net bir süreç takibi.
-
Alıntı:
Bizim düğün tarihi yaklaşıyor nikah randevusu alamıyoruz şu an sırf bekar olarak evrakları teslim ettiğim için, aslında evlenebiliriz fakat hem dosya güncellemesi olacak hem kendi ülkeme bildirmek zorunda kalcam ve eşim de mecbur ikinci vatandaşlığa geçmiş olacak ki bu durumu tercih etmiyoruz. Nikahsız düğün yapcaz gibi, psikolojimiz bozuldu bu uzun süreçten, ne bir bilgilendirme var ne de net bir süreç takibi.
Allah yardımcın olsun. Başından beri yaklaşık toplam sürecin 2 seneyi bulacağını biliyorduk. Ama sanırım ittirme imkanı bulanlar daha hızlı sonuca varabiliyor!
-
Merhaba arkadaşlar. 2024 yılında veya son iki ayda vatandaşlık kazanan var mı?
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Duyuru belgesini alanlar var fakat hemen hemen hepsi 2022 yılın ortası ve öncesindeki başvuruların.
benim başvuru tarihim Kasım 2022 hala araştırma değerlendirme aşamasında.
-
Alıntı:
Ahmedd rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Fikir vermesi için yazıyorum. 30 Kasım 2022 de evlilik yoluyla basvurmustuk.
23 Haziran 2023 arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir.
30 Ağustos 2023 araştırma ve değerlendirme devam etmektedir.
30 Ekim 2023 listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir.
Tahminimden çok daha hızlı bir şekilde ilerledi.umarim 1ay dolmadan vatandaş olabilirim.
Merhaba, sanırım vatandaşlığınız onaylandı, hayırlı olsun. Size "listeye eklenerek karar makamına gönderilmiştir" mesajından önce "listeye eklenecektir" ve "listeye eklenmiştir" mesajları geldi mi? Karar makamında ne kadar beklediniz?
-
Alıntı:
Merhaba,
Duyuru belgesini alanlar var fakat hemen hemen hepsi 2022 yılın ortası ve öncesindeki başvuruların.
benim başvuru tarihim Kasım 2022 hala araştırma değerlendirme aşamasında.
Merhaba,
Sizin dosyanızda güncellenme oldu mu? Ben hala arşiv araştırma ve değerlendirme aşamasındayım.
-
Alıntı:
Merhaba,
Sizin dosyanızda güncellenme oldu mu? Ben hala arşiv araştırma ve değerlendirme aşamasındayım.
Merhaba,
Ne yazık ki hiç bir değişiklik yok, sanki tüm dosyalar durdurulmuş. 19 aydır devam ediyor ve 9 aydır dosyam araştırma değerlendirme aşamasında.
Bu arada uzun dönem oturum iznim de var, bu oturum izni için zaten daha önce araştırma değerlendirme yapılmıştı.
Bekliyoruz, başka bişey de elimizden gelmiyor ne yazık ki.
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
Ben Şubat ayında vatandaş oldum.
Kasım 2022'de başvurmuştum.
-
Merhaba arkadaşlar,
Son iki ay içinde dosyası karar makamına sunulan var mı?
-
Merhaba,
Evet, mart ayı ortasında dosyamız karar makamına gönderildi. Halen karar bekliyoruz (2 ay).
-
Merhaba,
Benim de dosyam 25 Mart'ta karar makamına gönderildi, sizin gibi ben de bekliyorum. Sizde bir gelişme olduğunda buraya yazarsanız sevinirim.
-
Merhaba evet bir haber olursa elbette yazarım. :)
Benzer durumda olan iki kişi tanıyorum. Bir kadın 2 Mart'tan (sanırım) beri, başka bir aile ise Mayıs ayının başından beri bekliyor. Toplu olarak vatandaşlık veriyor olabileceklerini düşünüyorum (ve belki de hepsini bir kerede işleme koymak için yeterli başvuru oluncaya kadar bekliyorlar?)
-
Merhabalar,
Dün benim durumum değişti ve 9 ayın ardından "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." olarak değişti ve gözyaşı döktürdü.
Fikir vermesi açısından, süreç aşağıdaki gibi ilerledi:
- 1 Kasım 2022 Gün sayımı - sonuç
- 2 Kasım 2022 evrak teslim
- 20 Mart 2023 Emniyetten gelen araştırma sonucu
- 21 Mart 2023 Komisyon tarihi
- 05 Nisan 2023 Genel Müdürlük ön inceleme:
- 13 Nisan 2023 Genel Müdürlük inceleme
- 12 Haziran 2023 Arşiv araştırma listeye dahil edilmiştir
- 19 Haziran 2023 genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
- 17 Ağustos 2023 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
- 15 Mayıs 2024 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
Başvuru yolu: Çalışma izni - Genel yoldan vatandaşlık
-
Alıntı:
Merhabalar,
Dün benim durumum değişti ve 9 ayın ardından "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir." olarak değişti ve gözyaşı döktürdü.
Tebrik ederim. Darısı başımıza. Bende bir değişiklik yok !
-
Alıntı:
Kedi17 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba evet bir haber olursa elbette yazarım. :)
Benzer durumda olan iki kişi tanıyorum. Bir kadın 2 Mart'tan (sanırım) beri, başka bir aile ise Mayıs ayının başından beri bekliyor. Toplu olarak vatandaşlık veriyor olabileceklerini düşünüyorum (ve belki de hepsini bir kerede işleme koymak için yeterli başvuru oluncaya kadar bekliyorlar?)
Teşekkür ederim.
Hepimize güzel haberlerin bir an önce gelmesi dileğiyle.
-
Herkese Merhaba,
Uzun zamandır "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." durumunda bekleyen varsa rica etsem hangi tarihten itibaren bu durumda beklediklerini yazabilirler mi?
Teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhaba,
Bugün itibariyle dosyam:
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir."
aşamasına geçmiş durumda, umarım yakında güzel bir haber alırım.
Herkese başarılar.
-
Tebrikler! Umarım en kısa zamanda hepimiz güzel haberler alırız :)
-
Merhaba arkadaşlar,
10 aydır beklediğim mesaj nihayet bugün geldi: "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunun sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir."
Türk vatandaşı olduk! :))
-
Alıntı:
nekorawesh rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim de dosyam 25 Mart'ta karar makamına gönderildi, sizin gibi ben de bekliyorum. Sizde bir gelişme olduğunda buraya yazarsanız sevinirim.
Merhaba.
Dosyam sizinle aynı tarihte karar makamına gönderilmiş ve hala sonuç çıkmadı.
Sizin de genel başvuru muydu?
Direk karar makamına gönderilenler ile listeye eklenecek ve eklendi olanlar farklı mı acaba?
-
Alıntı:
Kedi17 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
10 aydır beklediğim mesaj nihayet bugün geldi: "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunun sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir."
Türk vatandaşı olduk! :))
Tebrik ederim!
Darısı bekleyenlerin başına. Umarım yakında hepimiz güzel haberler alırız.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
CanZ. rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.
Dosyam sizinle aynı tarihte karar makamına gönderilmiş ve hala sonuç çıkmadı.
Sizin de genel başvuru muydu?
Direk karar makamına gönderilenler ile listeye eklenecek ve eklendi olanlar farklı mı acaba?
Merhaba,
Benim dosyam da hala "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir." aşamasında, henüz bir gelişme yok.
Bana dosyaya eklenecek ve eklendi diye mesajlar gelmedi, en son 25 Mart'ta "karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına sunulmuştur" diye bir mesaj geldi.