Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
hakanbey rumuzlu üyeden alıntı
inşallah hayırlısı ile. herhalde toplu şekilde imzaya gidiyor ve yine toplu bir şekilde sisteme işliyorlar. geçen hafta ankara yı aradım 1 ay sonra tekrar arayın dediler. sordum belli değilmi karar süresi malesef dediler.inşallah erken zamanda belli olur.
Ben ankarada yaşıyorum her hafta il nufusa gidiyorum memurlarda bikti artik ciksada kurtulsak diyorlar :))) ama onlarin elinden gelen bisey yok bakanlik onayliyor
Alıntı:
Gkhn71 rumuzlu üyeden alıntı
Ben ankarada yaşıyorum her hafta il nufusa gidiyorum memurlarda bikti artik ciksada kurtulsak diyorlar :))) ama onlarin elinden gelen bisey yok bakanlik onayliyor
bakanlar ne kadar zamanda bir toplanıyor acaba ayda bir herhalde ki kasım ayında vatandaş olan yok, herhalde en son ekim de sonuçlananlar vardı.öyle hatırlıyorum
- - - Updated - - -
gerçi kasımın 7 sinde vatandaşlığa geçenler de olmuş şimdi baktım forumda.
Alıntı:
hakanbey rumuzlu üyeden alıntı
bakanlar ne kadar zamanda bir toplanıyor acaba ayda bir herhalde ki kasım ayında vatandaş olan yok, herhalde en son ekim de sonuçlananlar vardı.öyle hatırlıyorum
- - - Updated - - -
gerçi kasımın 7 sinde vatandaşlığa geçenler de olmuş şimdi baktım forumda.
Duydugum kadariyla bakanlar toplanmiyor bakanlikta bu konuyla ilgili brim var liste olusturuluyor 250 kisilikmis bu liste dolunca imzaya cikiyormus ....Kisacasi bekleme nedenimiz liste dolm suresi
Herkese Merhabalar bende uzun zamandır buradaki yazılanları takip ediyorum bizde yaklaşık 30 gündür karar aşamasında bekliyoruz evlilik yoluyla türk vatandaşlığına başvurada bulunduk bu ay ikametgah tezkeresinin süresi doluyor 1 hafta içinde vatandaşlık çıkmaz ise mecbur uzatmak zorunda kalacağız ilk başvuruyu mayıs 2016 da yaptık çok kasım 2016 da bir yıl uzatırsak yeteceğini düşündük lakin yetmeyebilir. Belkide 1 hafta için yine ikametgah tezkeresini uzatmak zorunda kalacağız bunları buraya yazmamın sebebi benim durumumda olan arkadaşlar var ise bilgilensin diye ona göre ikametgah sürelerini uzatsınlar.
Alıntı:
cengaver24 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhabalar bende uzun zamandır buradaki yazılanları takip ediyorum bizde yaklaşık 30 gündür karar aşamasında bekliyoruz evlilik yoluyla türk vatandaşlığına başvurada bulunduk bu ay ikametgah tezkeresinin süresi doluyor 1 hafta içinde vatandaşlık çıkmaz ise mecbur uzatmak zorunda kalacağız ilk başvuruyu mayıs 2016 da yaptık çok kasım 2016 da bir yıl uzatırsak yeteceğini düşündük lakin yetmeyebilir. Belkide 1 hafta için yine ikametgah tezkeresini uzatmak zorunda kalacağız bunları buraya yazmamın sebebi benim durumumda olan arkadaşlar var ise bilgilensin diye ona göre ikametgah sürelerini uzatsınlar.
bende geçen yıl kasımda uzatmıştım eşimin tezkeresini tahmin etmiştim uzar diye umarım bir haftadan önce çıkarda uğraşmazsınız boş yere.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Gkhn71 rumuzlu üyeden alıntı
Duydugum kadariyla bakanlar toplanmiyor bakanlikta bu konuyla ilgili brim var liste olusturuluyor 250 kisilikmis bu liste dolunca imzaya cikiyormus ....Kisacasi bekleme nedenimiz liste dolm suresi
o zaman dualar listenin erken tamamlanmasından yana :)
Arkadaslar bizim oturma izninin sureside doldu zaten goc idaresinden ancak randevuyla islem yaptirabiliyorsun vatandaslik cikacak diye 1 yil yeter diye uzatmadik goc idaresinden internetten randevu aldim randevuyu 12.ayin 20 sine verdiler daha once islem yapmiyorlar yani ikamet izni suresi doldu ama bekliyoruz
ikametgah süresi kısa süreliğine dolduğunda kimlik çıkartmada problem olur mu acaba sistem bize randevu tarihi vermedi 157 yi aradım 5 iş günü içerisinde evrakları il göç müdürlüğüne teslim etmeniz gerekiyor dedi
Alıntı:
cengaver24 rumuzlu üyeden alıntı
ikametgah süresi kısa süreliğine dolduğunda kimlik çıkartmada problem olur mu acaba sistem bize randevu tarihi vermedi 157 yi aradım 5 iş günü içerisinde evrakları il göç müdürlüğüne teslim etmeniz gerekiyor dedi
cengaver24 ikamet kartı süresi bittiinde sistem sizin dosyayla ilgili işlemleri göremiyormuş ama eğer randevu aldıysanız sıkıntı olmaz
yine de emin değilim benim size dediklerim nufüs dairesindeki memurun bana dedikleri bence başvurduğunuz yere sormakta fayda var
Allah kolaylik versin.
Ben goc idaresine ikamet dolmadan gittim dedim sure doluyor ordaki memurda randevu aldiysan problem olmaz dedi laf arasinda vatandaslik alma yakinsa bosuna para vermeyin dediler evli vatandasi ikamet doldu diye sinirdisi edecek degiliz dediler kaldiki ulkede 1 milyona yakin izinsiz olan varmis
Şen Türk Bilgilendirme için teşekkür ederim. Son güne kadar bekleyeceğim olmadı randevu alıp dosyaları hazırlayacağım. Bakalım neler olacak buradan bilgilendireceğim yaşananları