-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Bugün mesaj geldi.
Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
İnternet sitesinde de başvuru sonucunuz nüfus kütük tescil asamasindadir yazıyor.
Sanırım bu şekilde kimlik için başvurabilirim.ehliyet sağlık raporu için kimlik başvurusundan sonra başvurmam gerek diye anlıyorum.
Pasaporta da kimlikle aynı gün başvuracağım.
İnşallah herkese en kısa süre mesaj gelir.
-
Arkadaşlar bu ikinci kez oldu eksik belge diye yazıyor ama müdürlüğü aradığımda bilgisayarına baktı memur dediki sizden değil bizden isteniyor siz bekleyin dedi böyle olabiliyormu aynı durumu yaşayan var mı lütfen cevap verin
-
Çalışma izni bitiş tarihi yaklaştı, uzun dönem ikamet iznine başvuru yapmak vatandaşlık işlemlerini olumsuz etkiler mi? Uzun dönem ikamet almak için neler yapmak lazım, nelere dikkat etmek lazım, detayları bilen, aynı yoldan geçen arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim. Uzun dönem ikamet için öğrencilik yılları tam hesaplanır mi, yoksa yarım olarak mı hesaplanıyor? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Selamlar,
Ben uzun dönem oturumu aldım, süresiz çalışma izni için de başvuruda bulundum. Vatandaşlık sürecim devam ediyor yaklaşık 1 yıl 2 ay oldu başvuralı.
Bildiğim kadarıyla sadece turistik, geçici koruma ve Türkiyeye taşınma niyetini bozan oturumlar vatandaşlık başvurusunu negatif etkiliyor.
Vatandaşlık gelene kadar ben çalıştığım yerden devam ettiğim için tekrar çalışma iznine başvuracağım yine ne olur ne olmaz diye.
Öğrencilikle ilgili bir bilgim yok fakat internetten ve youtube'dan öğrendiğim kadarıyla öğrencilik süresinin yarısı sayıyorlar, ama yine kendiniz emin olun durumnuz farklı olabilir.
Saygılar.
-
Alıntı:
alisch rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
Ben uzun dönem oturumu aldım, süresiz çalışma izni için de başvuruda bulundum. Vatandaşlık sürecim devam ediyor yaklaşık 1 yıl 2 ay oldu başvuralı.
Bildiğim kadarıyla sadece turistik, geçici koruma ve Türkiyeye taşınma niyetini bozan oturumlar vatandaşlık başvurusunu negatif etkiliyor.
Vatandaşlık gelene kadar ben çalıştığım yerden devam ettiğim için tekrar çalışma iznine başvuracağım yine ne olur ne olmaz diye.
Öğrencilikle ilgili bir bilgim yok fakat internetten ve youtube'dan öğrendiğim kadarıyla öğrencilik süresinin yarısı sayıyorlar, ama yine kendiniz emin olun durumnuz farklı olabilir.
Saygılar.
Uzun dönem başvurunda yine arşiv araştırması yapılıyor ve süresi hemen hemen vatandaşlıktaki ile aynıdır.
Şubatta başvuru yapıp Ekim gibi sonuçlanmıştı.
Evrakları teslim ettiğimizde gün sayımı için başka bir birime yönlendiriyorlar, Gün sayım belgesi yaklaşık 2 ay sürdü.
İstenilen evrakların dışında sadece 1 yıllık banka hesap dokümanımı istediler, zaten maaş hesabımız hareketlerini ve özetini ıslak imzalı olarak verdim.
Anladığım kadarıyla Vatandaşlıkta farklı olarak bir komisyon süreci de var aslında, tüm değerlendirmeler yapıldıktan sonra komisyonun kararıyla süresiz oturum veriliyor, istenilen evrakların dışında hangi kriterlere karar veriyorlar bilmiyorum açıkcası fakat geçmişiniz ve şu anki gelir durumunuz ve özetle profilinize göre karar veriyorlar diye düşünüyorum.
Sevgiler.
-
Merhaba arkadaşlar,
Vatandaşlığa hak kazandıktan sonra yapılması gerekenleri yazıyorum:
İlk yapilmasi gereken:::!!!!!!
+++SMS ile bir link geliyor oradan gönderdikleri dokümanın çıktısını alıyorsunuz.belgede yazan yeni TC kimlik numarası ile nüfus idaresi randevu sitesinden kimlik için şehir ve ilçe seçip randevu aliyorsunuz.odemeyi internet üzerinden yapabilirsiniz.kendi kredi kartınız olmak zorunda değil , tanıdığınız birinden rica edebilirsiniz bankanızın anlaşması yoksa.Kimlik için genelde istediginiz tarihte istediğiniz semtte randevu mevcut oluyor.bir adet fotoğraf ve geçici kimlik belgesi yeterli. Ödemeyi internetten yaptıktan sonra dekontu print etmeye gerek yok.
+++Eğer SMS gelmediyse veya beklemek istemiyorsanız il nüfus idaresinden 99 la başlayan eski TC kimlik numaranızla randevu aliyorsunuz. Randevuyu sadece fatihten alabiliyorsunuz. Daha sonra orada verecekleri yeni TC kimlikle yukarıda bahsettiğim işlemleri aynı sirayla gerçekleştiriyorsunuz.size geçici kimlik yerine geçen bir kağıt veriyorlar, seyahat etmek dışında heryerde kimlik yerine geçerli.
+++sonra PTT ye gidiyorsunuz, e devlet şifresi için . 10tl gibi bir ücreti var. E devlet uygulamasıni telefona indirin.ordan aktive edin, verdikleri şifreyi girdikten sonra yeni şifre olusturuyorsunuz.
+++Pasaport için yine nüfus idaresinin sitesinden semt, tarih, saat seçiyorsunuz.pasaport eğer yoğun zamana denk gelmediyse kimlikle aynı gün alabilirsiniz.bir adet fotoğraf ve geçici kimlik belgesi gerekli. Pasaportunuz yine de bulunsun.bilmeyenler sorabiliyor.
+++İlk kez Türk ehliyeti alacaklar için yazıyorum. İlk etapta nereden mezun olduysaniz diplomanizin Türkçe tercümesi ve noterden onaylanmış olması gerekli. Kendi ülkenizden almış oldugunuz ehliyet ve noter onaylı diploma, ve sağlık raporuyla nüfus idaresi ehliyet için randevu alıyorsunuz.orada sizi başka bir masaya yönlendiriyorlar. Ülkenizden cevap gelene kadar para yatirmaniza gerek yok. Bu süre ülkeye göre değişiyor. Dokümanları sizin ülkenize gonderip yazisiyorlar, daha sonra sizi ariyorlar. 2aya kadar sürebilir.eger 2023 te yatırdiysaniz ve 2024te onay gelirse aradaki fark ücretini yatırmanız yeterli olacaktır.
Bildiklerim bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur. Herşeyden önce ilk kimlik kartı başvurunuzu mutlaka yapmanız gerekli, sağlık raporundan önce PTT den şifre almanız gerekli.
-
Alisch, yazdığınız ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.
-
PTT'den e-devlet şifresi alınıyor anladığım kadarıyla? 99 ile başlayan YN ile açılan e-devlet oturumundaki bilgiler yeni TC ile açılan e-devlet oturumuna aktarılıyor mu? Yoksa sağlık, eğitim vs bilgilerinin kaydı için tekrar yeniden mi kurumlara gidilecek?
-
Avukat bey merhaba ben vatandaşlık basvurusunda bulundum evlilik yoluyla eksik belgemi teslim ettim aile oturum iznimi eksik belge yazısı gitti araştırmaya döndü ama 16.11.2023 tekrar eksik belge yazdı mudurluge gittim sordum ondan önce aradim sizden değil bizden istiyorlar dediler bana ama sistemde sizde gorebiliyorsunuz dediler evlilk basvurularinda ikamet izni hariç başka bir belge istenir mi lütfen bana cevap verir misiniz
-
doğum sertifikası. Ulkenden apostilli. Adli sicil kaydı e devlet. Tabi emin değilim çok zaman gecti
-
Anladım adli sicil kaydi kolay ama doğum belgesi elimdede yok şu anda Rusya konsolusluktan alabiliyormuyuz acaba öğrenmem lazım hazırda bulunsun ne olur ne olmaz size çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için sağolun
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Arşiv araştırması çoğu kişi için 3 aydan fazla sürer.
Türkiye'de ne kadar kalmışsa, o kadar uzun sürer.
Yusuf bey merhaba benden ilk eksik evrak istendi oturum izni yenilenmiş halini evlilikten başvurum benim ben teslim ettim ama insanı ettim tabi o zman bilmiyordum evlilik yoluyla başvuranlar insani oturum olmaz diye bana memur arkadaşlar bunu bildirmediler bile neyse uzun zaman sonra tekrar eksik belge isteniyor yazısı çıktı orda öğrendim aile oturum izni gerekiyor tabiki yeniledim ve Eylül 18 teslim ettim şimdi 16.11.2023 tekrak eksik belge isteniyor yazısı çıktı Allah dedim bitmiyor neyse cimerlere yazdım işlem devam ediyor dediler vatandaşlık mudurlugune ulaştım durumu anlattım sizden değil istenilen bizden dediler bu gün tam bir ay oldu yazı değişmedi Yusuf bey bana lütfen soyleyin evlilik yoluyla vatandaşlık basvurusunda ikamet izni hariç hangi evrak olabilir yada gerçekten benden değilde müdürlükten mi isteniyor ne düşüneceğimi şaşırdım lütfen cevap verin
-
Arkadaşlar hepinize selamlar.
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması için Kasım 2022'de başvurdum.
Iki haftadır da karar aşamasındayım.
Karar aşaması genel olarak ne kadar sürer bir bilginiz var mı (kişiden kişiye değişebileceğini biliyorum)?
-
Başvuru yapıldıktan sonra, dosya Ankara'ya gönderildikten sonra isim/soyisim değişikliği yapan var mı? Dosya incelemeye alındıktan sonra isim/soyisim değişikliği için dilekçe veren var mıdır? Sonra mahkeme ile işimiz olacak mı? Uğraştırır mı isim değişikliği yapınca? İsim denkliği ile hayat zorlaşır mı? İsim/soyisim değişikliği yapmanın avantaj ve dezavantajlarını yazar mısınız? Tecrübesi olan varsa bilgilendirirse memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Bu sayfada vatandaşlık sürecini takip eden herkese mutlu yıllar dilerim.
İyi seneler.
-
Herkese merhaba :)
"Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." aşamasındayım.
Bir sonraki aşamaya geçmeniz ne kadar sürdü? Teşekkür ederim
-
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Kedi17 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba :)
"Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." aşamasındayım.
Bir sonraki aşamaya geçmeniz ne kadar sürdü? Teşekkür ederim
Adınıza çok sevindim, umarım yakında tebliğ kağıdını da alırsınız.
Benim bildiğim kadarıyla bu aşamayı görünce en fazla 1 ay bekliyorusunuz, sonra tebliğ mesajı geliyor.
Süreç nasıl ilerledi onu da paylaşabilir misiniz?
Hangi yoldan hangi aşama ne kadar sürdü diye?
-
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
Adınıza çok sevindim, umarım yakında tebliğ kağıdını da alırsınız.
Benim bildiğim kadarıyla bu aşamayı görünce en fazla 1 ay bekliyorusunuz, sonra tebliğ mesajı geliyor.
Süreç nasıl ilerledi onu da paylaşabilir misiniz?
Hangi yoldan hangi aşama ne kadar sürdü diye?
Çok teşekkür ederim :) Umarım hepimiz bir an önce vatandaşlık alırız.
(Yazım hataları için özür dilerim, Google Translate kullanıyorum - Türkçe öğrenme sürecindeyim)
"İstisnai Eski Türk Vatandaşlığı"na başvurduk. Yatırım bazında (gayrimenkul satın almak). Avukatımız vatandaşlık başvuru 23 Temmuz’da yaptı. İstanbul'da başvurduk.
Ne yazık ki bundan sonra pek fazla bilgi bilmiyorum. (NVI sistemini ilk kez dün kontrol ettik ve ilerlememizi takip edebildiğimizi fark ettik... 😅)
Eşimin turist ikamet izninin süresi birkaç hafta içinde doluyor, bu yüzden hangi aşamada olduğumuzu kontrol etmeye karar verdik. (İkametini yenilemeli miyiz yoksa bu tarihten önce vatandaşlık alma şansımız var mı?)
Teşekkür ederim ve Yeni yılınız kutlu olsun:)
-
Alıntı:
(Yazım hataları için özür dilerim, Google Translate kullanıyorum - Türkçe öğrenme sürecindeyim)
"İstisnai Eski Türk Vatandaşlığı"na başvurduk. Yatırım bazında (gayrimenkul satın almak). Avukatımız vatandaşlık başvuru 23 Temmuz’da yaptı. İstanbul'da başvurduk.
Ne yazık ki bundan sonra pek fazla bilgi bilmiyorum. (NVI sistemini ilk kez dün kontrol ettik ve ilerlememizi takip edebildiğimizi fark ettik... )
Eşimin turist ikamet izninin süresi birkaç hafta içinde doluyor, bu yüzden hangi aşamada olduğumuzu kontrol etmeye karar verdik. (İkametini yenilemeli miyiz yoksa bu tarihten önce vatandaşlık alma şansımız var mı?)
İstisnai yoldan çabuk sonuçlanıyor, bir nevi VIP düşünebilirsiniz.
Son yıllarda diğer yollardan başvurduğunuzda 1.5-2 seneye kadar sürebiliyor, eskiden 9 aymış diye duydum.
-
Alıntı:
Ne yazık ki bundan sonra pek fazla bilgi bilmiyorum. (NVI sistemini ilk kez dün kontrol ettik ve ilerlememizi takip edebildiğimizi fark ettik... )
Ben tam 28 gündür karar aşamasındayım .
Evlilik yoluyla başvurdum.
Karar aşaması genelde 1 ay içerisinde sonuçlanıyor diye biliyorum, sizin başvurunuz yatırım yolu ile olduğu için belki daha hızlı sonuçlanır.
Bence çalıştığınız Avukata sorun o daha sağlıklı cevap verir.
Ben şahsen kimlik süresinin dolmasına tam 1 hafta kalmışken uzatmaya başvurdum, 3 gün içerisinde onaylandı.
Şahsi düşüncem biraz daha bekleyin sonra da riske atmayın, ikametinizi yenileyin.
-
SN. ... / .... Vatandaşlık işlemleriniz tamamlanmış olup duyuru belgenizi ekteki bağlantıya tıklayarak ya da başvuru makamınızdan veya il/ilçe nüfus müdürlüğünden alabilir ve T.C. kimlik kartı düzenlenmek üzere en yakın il/ilçe nüfus müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.
Arkadaşlar ben vatandaş oldum, darısı başınıza :)
-
Wow, bu harika haber!Tebrikler!! :)
Tüm süreç ne kadar sürdü?
-
Alıntı:
Wow, bu harika haber!Tebrikler!! :)
Tüm süreç ne kadar sürdü?
Teşekkür ederim :)
Evlilik yoluyla başvurmuştum ben.
Yaklaşık 14 ay.
-
Merhaba arkadaşlar,
Kasım 2023 Münih'te yurtdışından doğuma ilişkin Türk Vatandaşlığı başvurusu yaptım. Şimdi 2 ay geçti ve şu aşama alıyorum: "Onsekiz Yaşını Tamamladıktan Sonra Doğuma İlişkin Yurtdışından Yapılan Bildirimler başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir."
08.11.2023 - Başvuru yaptım
27.11.2023 - Onsekiz Yasini Tamamladiktan Sonra Doguma Iliskin Yurtdisindan Yapilan Bildirimler basvurunuza ait belgeler Genel Müdürlügümüze ulasmis olup ön inceleme yapilmaktadir.
05.12.2023 - Onsekiz Yasini Tamamladiktan Sonra Doguma Iliskin Yurtdisindan Yapilan Bildirimler basvurunuz Genel Müdürlügümüze ulasmis olup basvuru belgeleriniz incelenmektedir.
16.01.2023 - Onsekiz Yasini Tamamladıktan Sonra Doguma Iliskin Yurtdisindan Yapilan Bildirimler basvurunuz karar alinmak üzere Karar Makamina gönderilmistir.
Ne kadar sürüyor bu aşama?
Saygılarımla
-
benim durumum dun değiste
Başvuru 12 -06- 2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır. 09 -02- 2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır. 20 -02- 2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir. 02- 03- 2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. 08-05-2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. 10-08-2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir. 09-02-2024
sanirim ayne zamanda kaç kişinin durumu değişiyo...varsa sizde yazarsiniz sevinirim
-
Alıntı:
aliiif rumuzlu üyeden alıntı
Başvuru 12 -06- 2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır. 09 -02- 2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır. 20 -02- 2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir. 02- 03- 2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. 08-05-2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. 10-08-2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir. 09-02-2024
sanirim ayne zamanda kaç kişinin durumu değişiyo...varsa sizde yazarsiniz sevinirim
Öncelikle tebrik ederim. Sizden eksik belge talep edildi mi son aşamalarda?
-
teşekurler
yok edilmedi daha
inş eksik yokdir bişey :D
-
Alıntı:
Başvuru 12 -06- 2022
Süreciniz ve özellikle" araştırma ve değerlendirme" tarihiniz benimki ile aynı hemen hemen fakat hala araştırma değerlendirme olarak gözüküyor.
Takip ettiğim kadar genelde perşembe cuma statü değişikliği oluyor fakat farklı durumlar da muhakkak vardır.
beklemekten başka elimizden bişey gelmiyor ne yazık ki.
Umarım sizinki de en yakın zamanda sonuçlanır.
-
Buna ek olarak: Birkaç Facebook grubundayım ve çoğu insanın "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusunuz karar alınmak Üzere Karar Makamına gönderilmiştir." Her ayın 21'inde mesaj.
4 Ocak 2024'ten beri hala bir önceki aşamada takılıp kaldım ("İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması Başvurunuz Karar Makamına sunulan listeye dahil edilmiştir."). Umarım yakında değişir :)
*Edit: Bu sadece istisnai vatandaşlık için geçerli değil. Evlilik yoluyla ve genel gerekçelerle vatandaşlık kazanan kişiler de genellikle ayın 21'i civarında süreç içerisinde ilerleme kaydederler.
-
Merhaba NVi den bakinca vatandaşlık başvurusu gözüküyor ama vatandaşlık resmi sayfasından bakınca kayıt bulunamadı diyor ayrıca Facebook'ta acaba hangi gruplar var
-
Alıntı:
Süreciniz ve özellikle" araştırma ve değerlendirme" tarihiniz benimki ile aynı hemen hemen fakat hala araştırma değerlendirme olarak gözüküyor.
Takip ettiğim kadar genelde perşembe cuma statü değişikliği oluyor fakat farklı durumlar da muhakkak vardır.
beklemekten başka elimizden bişey gelmiyor ne yazık ki.
Umarım sizinki de en yakın zamanda sonuçlanır.
sizinki de muhtemelen 2-3 haftaya değişir
bide sanirim istanbul dan başvuru yaptınız
ben Ankaradan
-
Alıntı:
AKNM rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba NVi den bakinca vatandaşlık başvurusu gözüküyor ama vatandaşlık resmi sayfasından bakınca kayıt bulunamadı diyor ayrıca Facebook'ta acaba hangi gruplar var
Merhaba :) Bağlantıyı bu foruma gönderebilir miyim bilmiyorum ama Facebook'ta "Документы в Турции с Риммой" diye ararsanız grubun adı budur. (Sanırım rusya'dansınız, değil mi? Tüm yazılar rusçadır)
-
Arkadaşlar forumu uzun zamandır okuyorum. Ben de katkıda bulunmak isterim. Bende süreç şu şekilde ilerlemiş:
20/09/2022 Başvuru yapıldı
01/02/2023 Mülakat
13/02/2023 ön inceleme
20/02/2023 inceleme
13/04/2023 Arşiv araştırmasına gönderilecek İlk listeye dahil edilecektir
02/05/2023 Araştırmaya gidecek listeye dahil edilmiştir
08/05/2023 Arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir
08/08/2023 Araştırma değerlendirme devam etmektedir
08/02/2024 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
13/02/2024 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
-
Öncelikle Tebrik ederim. Siz hangi ilden başvuru yaptınız?
-
Alıntı:
sizinki de muhtemelen 2-3 haftaya değişir
bide sanirim istanbul dan başvuru yaptınız
ben Ankaradan
Merhaba,
Evet ben İstanbuldan başvuruda bulundum.
Sizin İşlem no kısmı kaçla bitiyor sormasında bir sakınca yoksa?
Benimki 1317 ile bitiyor.
Bu sıra önemli geldi bana, sanırım kaçıncı kişi olduğumuzu gösteren bir sayı.
-
Alıntı:
Merhaba,
Evet ben İstanbuldan başvuruda bulundum.
Sizin İşlem no kısmı kaçla bitiyor sormasında bir sakınca yoksa?
Benimki 1317 ile bitiyor.
Bu sıra önemli geldi bana, sanırım kaçıncı kişi olduğumuzu gösteren bir sayı.
sanmiryorum...bence alakasi yok
benim ki xx7629
sizde bir gelişme yok daha galiba
-
Alıntı:
sanmiryorum...bence alakasi yok
benim ki xx7629
sizde bir gelişme yok daha galiba
Benimki hala araştırma değerlendirme aşamasında.
Bi arkadaşımın araştırma değerlendirme aşaması tam 7 ay sürmüştü ve toplam 24 ay'ı geçmişti başvuru tarihinden itibaren.
Benimki daha 1.5 sene oldu.
-
benim durumum dun değişte, katkida bulunmak amacla;
Başvuru 12 -06- 2022
mulakat 08-02-2023
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. 13-02-2024
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir. 28-02-2024
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır. 28-02-2024
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir. 28-02-2024
son 3 mesaj 1-2 saat arayla geldi hepsi
Darısı gruptaki bütün arkadaşların başına.. ve herkese sabirlar diliyorum
-
Öncelikle tebrik ederim. Süreç yaklaşık 20,5 ayda tamamlanmış sizinki. Bundan sonrası için yapılması gerekenler varsa, tecrübenizi paylaşmanızı bekleriz. Bu arada, sizin başvuru 5 yıl çalışma izni ile miydi yoksa farklı tür ikamet süresi de mi vardı gün sayımında?
-
Merhaba arkadaşlar benim hala eksik evrak ve hala benimle alakali değil dediler vatandaşlık mudurlugunde göç idaresi polis gönderdi eve mülakat ettiler bizi kaçıncı bilmiyorum ama hala eksik evrak görünüyor çok üzülüyorum bu konuda napacagimi bilemedim olucak inşAllah bende alırım vatandaşlığımı
- - - Güncellendi - - -
Belki düşünüyorum bu mülakat 9ldu göç idaresi iç işlerine gönderecek mülakat sonucunu sonrada ilerleme başlayacak inşAllah kısa sürede vatandaşlığımı alırım