-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Onun gerçekten göçmenlik memuru mu yoksa komedyen mi olduğundan emin misiniz?
- - - Güncellendi - - -
Türk vatandaşlığına geçtikten sonra yapılması gereken adımların neler olduğunu açıklayabilecek olan var mı?
Tıpkı benim mülk bazında aldığım gibi, mülklerim artık eski yabancı kimlik bilgilerimde. bunu türk kimliğime mi kaydırmam gerekiyor yoksa ne yapmam gerekiyor?
Çünkü 3 yıllık kilitlenme süresi var.
-
Başvuru yaptıktan sonra isim veya soy isimde değiştiren veya değiştirmek isteyen oldu mu? Dosya gittikten sonra araştırma sürecinde iken isim/soyisimde değişiklik yapmak mümkün mü? Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum. Başvuru formunu teslim etmeden değiştirmek gerekirdi, ama arkadaş değiştirmemiş o zaman, şimdi değiştirmek istiyormuş.
- - - Güncellendi - - -
Araştırma ve değerlendirme sürecinin kaçıncı ayında idiniz öğrenci ikamet iznine başvurduğunuzda? Veya öğrenci ikametine başvuru yaptıktan sonra ne kadar süre öğrenci kaldınız karar listesine eklenene kadar/ karar çıkana kadar? Yani yukarıda iki hafta gibi bir süre öğrenci statüsünde kaldıktan sonra karar çıkmış olarak anladım. Böyle ise karar çıkana kadar 6 aydan fazla bir süre öğrenci statüsünde kalmak süresi olumsuz etkiler mi acaba?
- - - Güncellendi - - -
Bir yukarıdaki soru için sizi etiketlemeyi unuttum
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Chardjou2 senin calisma izni devam ediyormuydu?
Acaba arastirma ve degerlendirme devam ederken ogrenci ikamet iznine basvurmak mantikli mi?
Bir yukaridaki soru için Chardjou2 etiketlemeyedim
-
Alıntı:
Acerci rumuzlu üyeden alıntı
Başvuru yaptıktan sonra isim veya soy isimde değiştiren veya değiştirmek isteyen oldu mu? Dosya gittikten sonra araştırma sürecinde iken isim/soyisimde değişiklik yapmak mümkün mü? Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum. Başvuru formunu teslim etmeden değiştirmek gerekirdi, ama arkadaş değiştirmemiş o zaman, şimdi değiştirmek istiyormuş.
- - - Güncellendi - - -
Araştırma ve değerlendirme sürecinin kaçıncı ayında idiniz öğrenci ikamet iznine başvurduğunuzda? Veya öğrenci ikametine başvuru yaptıktan sonra ne kadar süre öğrenci kaldınız karar listesine eklenene kadar/ karar çıkana kadar? Yani yukarıda iki hafta gibi bir süre öğrenci statüsünde kaldıktan sonra karar çıkmış olarak anladım. Böyle ise karar çıkana kadar 6 aydan fazla bir süre öğrenci statüsünde kalmak süresi olumsuz etkiler mi acaba?
- - - Güncellendi - - -
Bir yukarıdaki soru için sizi etiketlemeyi unuttum
- - - Güncellendi - - -
Bir yukaridaki soru için Chardjou2 etiketlemeyedim
Başvuru makamına gidip dilekçe vermen gerekir istediğin ad ve soyadını bildirirsin onlar da dosyana ekler.
- - - Güncellendi - - -
Merhaba arkadaşlar durumunda değişiklik olan var mı?
Merhaba Sam2011 sende bir değişiklik var mı en son sen listeye dahil edilmiştin.
-
@Jawad, @peymank, @ks-vatandaslik, @mezgit, @aliiif, @hamdimm, @MhdAA !!
Anladigim kadariyle hepimiz Arastirme ve Degerlendirme surecinideyiz ve bu surece hemen hemen ayni tarihlerde girdik.
Lutfen durum guncellemesi yapalim! :)
-
Kardeşim hala araştırma ve değerlendirme devam ediyor, vallah sabrım kalmadı, her gün 10'tan fazla kez bakıyorum. Başka arkadaşlar da yazarsa sevinirim. Vatandaşlık işlerini takip eden ya da bilgisi olan lütfen bu adresten bana ulaşsın jawad.adim786@gmail.com
-
Alıntı:
Anladigim kadariyle hepimiz Arastirme ve Degerlendirme surecinideyiz ve bu surece hemen hemen ayni tarihlerde girdik.
Ben de hala Arastirma Degerlendirme devam etmektedir asamasindayim.
-
Alıntı:
benim de aynı arast ve degerlendırme - devam etmektedir.
-
Alıntı:
gsasktir rumuzlu üyeden alıntı
Başvuru makamına gidip dilekçe vermen gerekir istediğin ad ve soyadını bildirirsin onlar da dosyana ekler.
- - - Güncellendi - - -
Merhaba arkadaşlar durumunda değişiklik olan var mı?
Merhaba Sam2011 sende bir değişiklik var mı en son sen listeye dahil edilmiştin.
---------------------------------------------
Merhaba, aynı durum. Endişelenmeye başladım.
-
Merhaba, Benim dosyam da 21.07.2023 tarihinde başvuru makamına sunulmak üzere listeye eklendl, ancak hala bir güncelleme yok. Forumu okuduğumda bu aşama ortalama 1 ay süren bir aşama ancak neredeyse 1,5 ay oldu ve henüz bir değişiklik yok. Ben de tedirgin olmaya başladım. Başka listeye alınıp bekleyen var mi acaba?
-
Alıntı:
Aida.B rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Benim dosyam da 21.07.2023 tarihinde başvuru makamına sunulmak üzere listeye eklendl, ancak hala bir güncelleme yok. Forumu okuduğumda bu aşama ortalama 1 ay süren bir aşama ancak neredeyse 1,5 ay oldu ve henüz bir değişiklik yok. Ben de tedirgin olmaya başladım. Başka listeye alınıp bekleyen var mi acaba?
-----------------------------
Aynı durumda olan 3-4 kişi var. Mesajı tam olarak verebilir misiniz? ve ne zaman ve nereden başvurdunuz?
-
Merhaba Sam, 2021 yılında İstanbuldan genel olarak başvuru yapmıştım. Mesaj da aşağıdaki gibi :
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
-
Alıntı:
Merhaba Sam, 2021 yılında İstanbuldan genel olarak başvuru yapmıştım. Mesaj da aşağıdaki gibi :
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
o zaman aynı durumdayız. Neden bu kadar uzun sürdüğünden emin değilim. eskiden çok hızlıydı. Umarım vatandaşlık programını dondurmamışlardır.
-
Alıntı:
Merhaba Aida. bu mesaj size ne zaman geldi. Yakın zamanda mı geldi?
-
Değerli katılımcılarımızla daha etkili iletişim kurabilmek ve bilgi paylaşımını daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmek amacıyla, bir WhatsApp grubu kurma düşüncesi oluşmuştur.
Bu grup, araştırma ve değerlendirme süreçlerinde bulunan ve ilerleyen aşamalardaki çalışmalarıyla ilgili güncel haberleri, sorun çözümlerini, aşama değişikliklerini ve ilgili diğer konuları paylaşmak üzere kurulacaktır.
Katılmak isteyenlerin aşağıdaki bilgileri içeren bir e-postayı
[jawad.adim786@gmail.com] adresine iletmelerini rica ederiz:
• İsim
• WhatsApp numarası
• Hangi aşamada oldukları
• Başvuru yaptıkları il
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
o zaman aynı durumdayız. Neden bu kadar uzun sürdüğünden emin değilim. eskiden çok hızlıydı. Umarım vatandaşlık programını dondurmamışlardır.
öyle bir karar kesin gazetelerde manşet olur.
bu tarz bu habara denk gelmedim.
vatandaşlık işlemleri baya düşük hızda devam ediyor.
-
Merhaba arkadaşlar,
3 Temmüz da baktığımda onay listesine alınmıştı kesin olarak hangi tarihte alınmış bilmiyorum.
Bu sabah mesaj geldi ve kontrol edince:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
Uzun zamandır bekleyen onay aşamasında takılan arkadaşlar için paylaşmak istedim.
-
Alıntı:
yulduz rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
3 Temmüz da baktığımda onay listesine alınmıştı kesin olarak hangi tarihte alınmış bilmiyorum.
Bu sabah mesaj geldi ve kontrol edince:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
Uzun zamandır bekleyen onay aşamasında takılan arkadaşlar için paylaşmak istedim.
evet banada bugün sabah mesaj geldi
aynı durum güncellemesi oldu.
-
Alıntı:
hsynzde-123 rumuzlu üyeden alıntı
evet banada bugün sabah mesaj geldi
aynı durum güncellemesi oldu.
Ayrıca SMS aldım ama pdf olmadan. Nufus'a gittim ve bana başka bir SMS beklememi söylediler. Herhangi biriniz PDF'yi aldı mı?
-
Alıntı:
Ayrıca SMS aldım ama pdf olmadan. Nufus'a gittim ve bana başka bir SMS beklememi söylediler. Herhangi biriniz PDF'yi aldı mı?
banada sms geldi ama bu o sms değil
acele etmişsiniz bir az
bekliyelim o sms'te zaten size cevabı almak için başvuru makamına gidiniz diyecek.
-
Bu mesajı aldım.
Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
-
Alıntı:
Bu mesajı aldım.
Vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
yok bizde böyle yazıyor
-
----------------------
Bu mesajı sitede görüyorum. ama o SMS'i de aldım.
-
Alıntı:
----------------------
şimdi baktım siteye böyle yazıyor
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
-
Alıntı:
şimdi baktım siteye böyle yazıyor
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
---------------------------------------
Bağlantı veya SMS aldınız mı?
-
Alıntı:
---------------------------------------
Bağlantı veya SMS aldınız mı?
yok sms gelmedi hala
yoğunluk var
gelir 1-2 güne
acelemiz yok ki
-
Alıntı:
yok sms gelmedi hala
yoğunluk var
gelir 1-2 güne
acelemiz yok ki
Merhaba arkadaşlar Genel olarak Türk vatandaşlığı başvurunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir olarak değişti bağlantı ve sms geldi bağlantıya bastığımızda TC no ve her şey vardı artık kimlik ve pasaport işlemlerine kaldı.
Allah bekleyen herkese nasip etsin Allaha emanet olun🖐
-
Merhaba herkese,
Bu hafta baya kisi vatandas oldu hayirli olsun herskese oncellikle. Ancak arastirma ve degerlendirme durumu degisen his kimseyi gormedim maalesef.
Nedeni ne acaba?
-
Alıntı:
Merhaba herkese,
Bu hafta baya kisi vatandas oldu hayirli olsun herskese oncellikle. Ancak arastirma ve degerlendirme durumu degisen his kimseyi gormedim maalesef.
Nedeni ne acaba?
Merak etmeyin eninde sonunda alacaksınız. sadece çok zaman alıyor.
SGK günlerini, Araba ve banka hesabını yeni kimliğe nasıl aktaracağımı bilen var mı?
vatandaşlık alan arkadaşlar. detayları açıklayabilir misiniz?
-
Alıntı:
----------------------
herkese bağlantılı sms geldi mi?
kaç gün beklememiz gerekiyor?
eskiden bu bağlantılı sms yoktu
başvuru soruşturma sayfasında çıktığında gediyorduk nufusa
şimdi bizim şansımızdan o sms gelmez :))
-
Alıntı:
Merak etmeyin eninde sonunda alacaksınız. sadece çok zaman alıyor.
SGK günlerini, Araba ve banka hesabını yeni kimliğe nasıl aktaracağımı bilen var mı?
vatandaşlık alan arkadaşlar. detayları açıklayabilir misiniz?
Tebrikler kardeşim darısı biz bekleyenlerin başına.
Süreci yazabilir misiniz zahmet olmazsa.
@Jawad kardeşim wp grubu kurdunuz mu kurduysanız beni de ekleme şansın varmı?
SM-A736B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Evet whatsapp grubu kurdum, yukarıda mail adresim var whatsapp numaranızı gonderin, ben ekleyim.
-
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
Evet whatsapp grubu kurdum, yukarıda mail adresim var whatsapp numaranızı gonderin, ben ekleyim.
Gönderdim
SM-A736B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
müsait zamanım vardı nufusa gittim
dedim başvuru sorgulama sayfamda böyle yazıyor:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun taratineafınıza
tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
dediler gidin 1-2 hafta bekleyin sms gelecek linkli
ondan sonra gelin kimlik başvurusu yapınız.
arkadaşların dikkatine...
-
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
En son paylaştığınız e posta adresinize mail attım kontrol eder misiniz?
-
Merhaba arkadaşlar.
Bilgilerimi aktarmak için hangi SGK şubesine gitmeliyim?
-
Merhabalar.
Evlilikle vatandaşlık sürecimde 10 gün önce karar alınmak üzere karar makamına iletilmiştir sms aldım.
Ne kadar sürede sonuçlanır acaba?
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Benim de aynı şekilde.
İsminizi ve soyadınızın baş harflerdi nelerdir alfabetik sıraya göre gidiyorlar diye duydum.
-
Alıntı:
ado92 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Evlilikle vatandaşlık sürecimde 10 gün önce karar alınmak üzere karar makamına iletilmiştir sms aldım.
Ne kadar sürede sonuçlanır acaba?
merhaba normalde birkaç hafta sürüyor.ama bu yaz 1-2-3 ay bekleyen oldu.
peki sizin arşive ne zaman gitti?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
MSofficeTR rumuzlu üyeden alıntı
Benim de aynı şekilde.
İsminizi ve soyadınızın baş harflerdi nelerdir alfabetik sıraya göre gidiyorlar diye duydum.
güzel gelişme.biz de arş araştırmada, peki sizin süreçleri adımları nasıl ilerledi yazabilirmsiniz?
-
Alıntı:
mezgit rumuzlu üyeden alıntı
merhaba normalde birkaç hafta sürüyor.ama bu yaz 1-2-3 ay bekleyen oldu.
peki sizin arşive ne zaman gitti?
- - - Güncellendi - - -
güzel gelişme.biz de arş araştırmada, peki sizin süreçleri adımları nasıl ilerledi yazabilirmsiniz?
Ağustos ayında karara gidenler genelde 5-10 günde sonuçlanmış ama.
Arşive bu sene mart ayında gitti
-
Evlilikle İstanbuldan başvuru yaptım.
Süreç şu şekilde ilerledi.
01.04.2022 - Evrak teslimi
17.05.2022 - Parmak izi
15.11.2022- İl soruşturma tamamlandı
22.11.2022 - İnceleme komisyon mülakatı
13.02.2023 - Belgeler Genel Müdürlüğe ulaşmış ve incelemektedir.
14.03.2023- Araştırma değerlendirme devam etmektedir.
28.08.2023 -Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.
İsim : O...
Soyisim : M....