-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Acerci rumuzlu üyeden alıntı
Eksik evrak olarak hangi belgeleri istediler yazabilir misiniz?
- - - Güncellendi - - -
Sistemdeki uymayan bilgilerin nedeni neymiş ve hangi yoldan başvuru yapmıştınız yazabilir misiniz?
Ben kendi ülke vatandaşımla Türkiyede evlenmiştim normalde(elimde türk evlilik cüzdanı var),Benden kendi ülkemdede evli olduğuma dair belge istemişti
-
Merhaba, Eşime evlilik yoluyla vatandaşlık kazanılması için İstanbul'dan başvurduk. Sürecimiz aşağıdaki şekilde ilerliyor.
30 Mart 22 - başvuru yapıldı
17 Mayıs 22 - Emniyet'te işlem yapıldı
24 Mayıs 22 - Polis tahkikat yaptı
25 Ekim 22 - Göç İdaresinde mülakata girildi
30 Kasım 22 - Başvuru için belgeler Genel Müdürlüğe gönderildi ama henüz ulaşmadı mesajı geldi
14 Şubat 23 - Arşiv taraması başlatıldı mesajı geldi
11 Nisan 23 - Değerlendirme Süreci Devam ediyor mesajı geldi
10 Ağustos 23 - Karar makamına iletildi mesajı geldi
nihayete erdiğinde kalan süreci de buradan güncellerim.
-
[QUOTE=tarancı;651397]benden bekarlık belgesi ve doğum belgesi istediler, onları temin etme imkanım yoktu. siz de apostil ettirmediyseniz ona takılmıştır büyük ihtimal.
Bekâr belgesinin geçerlilik tarihi olabilir ve istemeli normal, ama doğum belgesinin geçerlilik tarihi olmuyor diye biliyorum, yoksa farklı bir geçici belge mi düzenlenmişti?
-
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Chardjou2 senin calisma izni devam ediyormuydu?
Acaba arastirma ve degerlendirme devam ederken ogrenci ikamet iznine basvurmak mantikli mi?
Sizin çalışma izni bitiş tarihinden sonra ne kadar süre öğrenci ikameti ile kaldınız vatandaşlık başvurusu sonuçlanana kadar?
Öğrencilik durumunuzda bir değişiklik oldu mu sonrasında, yani harç ücretlerinde bir değisme oldu mu?
-
Daha önce vatandaşlığını alan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum,
T.C. vatandaşlığını kazandıktan sonra önceki vatandaşlık ile ilgili bir işlem yapılıyor mu?
Önceki vatandaşlığa ait pasaportu elçiliğe teslim etmek gibi bir şart var mıdır?
Veya o ülkenin evçiliğine alınan T.C. vatandaşlığı ile bilgilendirmek zorunlu mudur?
İki vatandaşlığı da muhafaza etme imkanı var mıdır?
-
Tekrardan arşiv aşamasın geri dönen Arkadaşlar ne kadar sürdü bu aşamada , nüfus ve emniyete sorduğumda bir eksik evrak yok. İki kere arşiv yapılabilir beklemeniz gerekiyor 2 sene olacak başvuralı. Aradığım
-
Alıntı:
MhdAA rumuzlu üyeden alıntı
Tekrardan arşiv aşamasın geri dönen Arkadaşlar ne kadar sürdü bu aşamada , nüfus ve emniyete sorduğumda bir eksik evrak yok. İki kere arşiv yapılabilir beklemeniz gerekiyor 2 sene olacak başvuralı. Aradığım
bende şubat sonunda girdi hal devam ediyor.6.5 ay oldu
-
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır."
Herkese merhaba.
22 Mart 2023 (Karabük) de başvurdum. Bu mesaj 16.05.2023 tarihinden beri görünmektedir.
Çok uzun sürdü. Arkadaşlarım 2 ay olacağını söylediler. Neredeyse 3 ay oldu. Bu normal mi arkadaşlar?
-
Genel olarak çalışma izni ile başvuru yapanların arasında kimlerden araştırma devam ederken belgelerin yenilenmesi istendi mi?
Bu yaygın mı acaba?
-
Alıntı:
Genel olarak çalışma izni ile başvuru yapanların arasında kimlerden araştırma devam ederken belgelerin yenilenmesi istendi mi?
Bu yaygın mı acaba?
Ben değilim.
Ama mantıklı. Bir arkadaşım, devam eden süreçte (eski belgeler yerine) yeni belgeler getirmesinin istendiğini söyledi.
Çalışma izni, pasaport ve hatta sağlık raporu gibi.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
omar86 rumuzlu üyeden alıntı
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır."
Herkese merhaba.
22 Mart 2023 (Karabük) de başvurdum. Bu mesaj 16.05.2023 tarihinden beri görünmektedir.
Çok uzun sürdü. Arkadaşlarım 2 ay olacağını söylediler. Neredeyse 3 ay oldu. Bu normal mi arkadaşlar?
Lütfen?
Bu aşamada zaman ayırdınız mı? neredeyse 3 aydır.
-
Merhaba arkadaşlar bir duraksama olduysa hepimiz için oluyor Nüfus ve vatandaşlık müdürü değişti yaza girildi personeller izne ayrıldı 10 gün bayram tatili oldu bunlar göz önünde bulundurup bekleyelim bundan sonra süreç hızlı ilerler diye umuyorum sağlıcakla kalın
-
Alıntı:
Sizin çalışma izni bitiş tarihinden sonra ne kadar süre öğrenci ikameti ile kaldınız vatandaşlık başvurusu sonuçlanana kadar?
Öğrencilik durumunuzda bir değişiklik oldu mu sonrasında, yani harç ücretlerinde bir değisme oldu mu?
Merhaba, dostum benim vatandaslik sureci devam ediyor.
Yil basinda bi ara isi birakma ve yuksek lisansa baslama gibi planim vardi ama sonra vazgectim.
Ben 6 senedir calisma izni ile calisiyorum ondan oncede ogrenciydim :)
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
MhdAA rumuzlu üyeden alıntı
Sen genel yol ile mi basvurdun? arastirma ve degerlendirmeden arsive donus anladigim kadariyle hic iyi bir sey deil.
belke eksik veya yanlis belgeleriniz vardir.. ilk arsiv ve arastirma ve degerlendirme de ne kadar sure kaldiniz?
-
Merhaba arkadaşlar,
Forumu çok geri den takip edip okuyarak geliyorum aynı zamanda da etkileşimde bulunayım diye yazıyorum.
13.03.2023 de genel den başvuruda bulundum antalya
21.07.2023 de parmak izi verdim size mesaj gelecek mülakata cagiracagiz dediler.
Mülakatta ne zaman çağırırlar bilgisi olan varmi ? İlden ile degisiyormus antalya dan başvuran varmi?
SM-A736B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
15.08.23 - Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
emrahenzo rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Eşime evlilik yoluyla vatandaşlık kazanılması için İstanbul'dan başvurduk. Sürecimiz aşağıdaki şekilde ilerliyor.
30 Mart 22 - başvuru yapıldı
17 Mayıs 22 - Emniyet'te işlem yapıldı
24 Mayıs 22 - Polis tahkikat yaptı
25 Ekim 22 - Göç İdaresinde mülakata girildi
30 Kasım 22 - Başvuru için belgeler Genel Müdürlüğe gönderildi ama henüz ulaşmadı mesajı geldi
14 Şubat 23 - Arşiv taraması başlatıldı mesajı geldi
11 Nisan 23 - Değerlendirme Süreci Devam ediyor mesajı geldi
10 Ağustos 23 - Karar makamına iletildi mesajı geldi
nihayete erdiğinde kalan süreci de buradan güncellerim.
15 Ağustos 23 - Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
15.08.23 - Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
- - - Güncellendi - - -
15 Ağustos 23 - Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
Yine 15 Ağustos 23 - Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
Yine 15 Ağustos 23 - Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır.
ve Yine 15 Ağustos 23 - Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
burada nüfus müdürlüğüne mi başvurmamız gerekiyor? randevu alacaksak hangi kimlik no ile alacağız?
-
Merhaba Dostum, ben de Antalya'dan başvurdum. Parmak izinden yaklaşık iki ay sonra mülakata çağırdılar.
Şuan sanki bir az yavaş gidiyor sabırlı ol inşallah mesaj gelecek.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
ve Yine 15 Ağustos 23 - Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
burada nüfus müdürlüğüne mi başvurmamız gerekiyor? randevu alacaksak hangi kimlik no ile alacağız?
Tebrik ederim dostum darısı başımıza inşallah.
-
@Jawad kardeşim surecini yazabilir misin ?
-
Durumum bu şekilde ilerledi:
1- Başvuru 17.06.2022
2- Parmak izi 02 09.2022
3- İl tahkikatı bitti 20.10.2022
4- Komisyon 26.10.2022
5-Evraklar genel müdürlüğe gönderildi 15 11.2022
6- Ön inceleme 23.11.2022
7- İnceleme 30.11.2022
8- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi 09.01.2023
9- Arşiv araştırma gönderilecek listeye dahil edilmiştir 11.01.2023
10- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir 11.01.2023
11- Araştırma ve değerlendirme 07.03.2023
-
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
Durumum bu şekilde ilerledi:
1- Başvuru 17.06.2022
2- Parmak izi 02 09.2022
3- İl tahkikatı bitti 20.10.2022
4- Komisyon 26.10.2022
5-Evraklar genel müdürlüğe gönderildi 15 11.2022
6- Ön inceleme 23.11.2022
7- İnceleme 30.11.2022
8- Arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listye eklendi 09.01.2023
9- Arşiv araştırma gönderilecek listeye dahil edilmiştir 11.01.2023
10- Arşiv araştırması yapilmak üzeri ilgili kurumlara gönderilmiştir 11.01.2023
11- Araştırma ve değerlendirme 07.03.2023
Teşekkür ederim, peki komisyonda neler soruyorlar ? Çok uzun sürüyor mu ?
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar bugün bu aşamaya geçtim? bu kötü şey mi?
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
Merhaba sam2011 listeye dahil edildin mi?
Genelden başvuranlardan listeye eklenen oldu mu?
-
Alıntı:
gsasktir rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sam2011 listeye dahil edildin mi?
Genelden başvuranlardan listeye eklenen oldu mu?
evet, geçen hafta değişti şimdi "listeye dahil edilmiştir" yazıyor
-
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
evet, geçen hafta değişti şimdi "listeye dahil edilmiştir" yazıyor
Az bi süreç kaldı inşallah bugünlerde onaylarlar Allah hepimizin yardımcısı olsun…
Onaylandıktan sonra yine buraya yazalım herkesin bilgisi olsun
Cevabın için teşekkürler sam2011
-
Alıntı:
kara.han rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim, peki komisyonda neler soruyorlar ? Çok uzun sürüyor mu ?
Çok kısa sürecek ve kendin ile ilgili genel soracak.
-
Merhabalar bizim dosyamız karar makamına gitti (evlilik) forumda ikamet izni bitti uzattıgında yeni evragı nufusa verip dosyana ekletmen gerek gibi şeyler okudum biz uzatma işlemini yaptık beklerken süresi bitmişti basvuru yaparken nufustaki bayan uzatmanız yeterli evrak göndermenize gerek yok demişti bilgisi olan varmı acaba iyi günler
- - - Güncellendi - - -
vatandaşlık almıssınız bir kaç sorum olacak biz basvuru yaptık 1 sene sonra eşimin ikamet izni bitti uzattık ama yeni ikamet izni fotokopisini nusufa vermedik şimdi karar makamına gitti varmı bir bilginiz acaba
-
Alıntı:
akndag06 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar bizim dosyamız karar makamına gitti (evlilik) forumda ikamet izni bitti uzattıgında yeni evragı nufusa verip dosyana ekletmen gerek gibi şeyler okudum biz uzatma işlemini yaptık beklerken süresi bitmişti basvuru yaparken nufustaki bayan uzatmanız yeterli evrak göndermenize gerek yok demişti bilgisi olan varmı acaba iyi günler
- - - Güncellendi - - -
vatandaşlık almıssınız bir kaç sorum olacak biz basvuru yaptık 1 sene sonra eşimin ikamet izni bitti uzattık ama yeni ikamet izni fotokopisini nusufa vermedik şimdi karar makamına gitti varmı bir bilginiz acaba
Merhaba
genel başvurulardan listeye dahil edilmiş dosyalardan değişimi olan var mıdır?
2 ayı oldu listeye dahil edilmiştir yazıyor.
-
Genelden 2021 haziranda başvurdum. 2023 Nisan ayında Karar Makamına sunulmuştur olarak değişti. Hala da o aşamadayım :). Bilmiyorum hata mı var. İç islerine sordum. Bu kadar uzun sürmemesi gerekirdi. Dilekçe bırak dedi. Bıraktım. Bekliyorum. Aynı durumda olan var mıdır acaba?
-
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır. oldu durum onaylandıktan sonra başvuru sonucunu tebliğini ilçe nufustan alabilirmiyiz yoksa gene il nufusamı gitmemiz gerek, ayrıca randevu alsak tebligi alıp kimlik basvurusunu aynı anda yapabilirmiyiz.
-
Alıntı:
hsynzde-123 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
genel başvurulardan listeye dahil edilmiş dosyalardan değişimi olan var mıdır?
2 ayı oldu listeye dahil edilmiştir yazıyor.
Genelden başvurduk 02 haziran listeye dahil edilmiştir yazıyor hala beklemekteyiz…
-
Sanırım evlilik başvuruları şu anda işleme alınıyor. belki ondan sonra genel başvurulara bakarlar. bende senin gibi listeye dahil edilmiştir yazıyor.
-
Alıntı:
Genelden başvurduk 02 haziran listeye dahil edilmiştir yazıyor hala beklemekteyiz…
Bence listenin tamamlanması bekleniyor evlilik yoluyla başvuranları geçen hafta onayladılar.
Bu hafta da genelden başvuranları onaylarlar.
En son mayıs ayında genelden başvuranları onayladılar sıra bizim listede az kaldı sabredelim…
-
Alıntı:
Bence listenin tamamlanması bekleniyor evlilik yoluyla başvuranları geçen hafta onayladılar.
Bu hafta da genelden başvuranları onaylarlar.
En son mayıs ayında genelden başvuranları onayladılar sıra bizim listede az kaldı sabredelim…
.
Üç buçuk ayı aşkın süredir karar aşamasındayım ve şu ana kadar ne kadar süredir onay verilmedi.
İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Velid9922 rumuzlu üyeden alıntı
.
Üç buçuk ayı aşkın süredir karar aşamasındayım ve şu ana kadar ne kadar süredir onay verilmedi.
İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir
30'dan fazla kişi karar aşamasında, giriş tarihi 05/09/2023 ve şu ana kadar herhangi bir onay çıkmadı, vatandaşlık verilmesi durdurulacak mı, yoksa bir gecikme mi olacak?
-
Dostum bu bilgileri nerden öğrendin? Ben hiç türlü nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğüne irtibat sağlayamıyorum.
-
Alıntı:
Velid9922 rumuzlu üyeden alıntı
.
- - - Güncellendi - - -
30'dan fazla kişi karar aşamasında, giriş tarihi 05/09/2023 ve şu ana kadar herhangi bir onay çıkmadı, vatandaşlık verilmesi durdurulacak mı, yoksa bir gecikme mi olacak?
Bugün göç memnuru ve nüfus müdürlüğü memuru arkadaşlarla sohbet ediyorduk yeni yasa ve düzenlemeler yapılacağını ve Türk soylu olmayanlara artık türk vatandaşlığı verilmeyeceğini söyledi. Ama Türkiyede yasalar ileriye doğru uygulanıyor geri dönük birşey yapılmıyor. Yasalar yürürlüğe girince işler değişir biz başvuranlara birşey olmaz.
-
Alıntı:
rinyx rumuzlu üyeden alıntı
Genelden 2021 haziranda başvurdum. 2023 Nisan ayında Karar Makamına sunulmuştur olarak değişti. Hala da o aşamadayım :). Bilmiyorum hata mı var. İç islerine sordum. Bu kadar uzun sürmemesi gerekirdi. Dilekçe bırak dedi. Bıraktım. Bekliyorum. Aynı durumda olan var mıdır acaba?
Dostum iç işlerine tam olarak hangi birime nereye dilekçe gönderdin?Çünkü başvuru makamına söylediğimde dilekçe gönderemiyoruz gibi bişey söylüyor bana.
-
Bende ayni durumda istisnai 3ay de geçti karar alınmak üzere karar gunderimis
-
Alıntı:
SCARTK rumuzlu üyeden alıntı
Dostum iç işlerine tam olarak hangi birime nereye dilekçe gönderdin?Çünkü başvuru makamına söylediğimde dilekçe gönderemiyoruz gibi bişey söylüyor bana.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne gitmen lazım. Bağdat caddesinde. Köşede. Orada yan yana üç tane masa var. Her hangi birisine gidip durumu anlat. Sonra dilekçe kutusundan hazır dilekçe bulabilirsin. Formu doldurup çalışan memura teslim edersin. Ama bence çok da etkisi olacağını düşünmüyorum ve dilekçenin sonuca ulaşması aylar alabilirmiş. Benim durumum çok acayıp. 5 aydır karar verilmek üzere karar makamına sunulmuştur yazıyor. Forumda araştırdığımda, karar makamına gittikten sonra en fazla 1 ayda onay geldiğini gördüm. Benim gibi durumu olan, bu aşamada 5 aydır bekleyen yok herhalde burada :)
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Ahmet 113 rumuzlu üyeden alıntı
kardeşim sen ilk başvuru tarihin nedir? genelden mi başvurdun acaba?
-
Merhaba siz nereden başvuru yaptınız benimki de istisnai vatandaşlık başvuru karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir 3ay geçti neden geçti 🤔
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Ahmet 113 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba siz nereden başvuru yaptınız benimki de istisnai vatandaşlık başvuru karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir 3ay geçti neden geçti 🤔
- - - Güncellendi - - -
-
15 Mayıstan sonra dosyası karar makamına gitmiş olup da, istisnai vatandaşlık başvurusu onaylanan var mı?
Üç aydır cumhurbaşkanı hiçbir başvuruyu onaylamadı diye duydum.
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
15 Mayıstan sonra dosyası karar makamına gitmiş olup da, istisnai vatandaşlık başvurusu onaylanan var mı?
Genelden başvuranlar en son mayıs ayında onaylandı.
02 Haziran 2023 genel başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. Yazıyor hala beklemekteyiz.
Avukat bey sizin bir bilginiz var mı bu konu hakkında?
-
Eskiden isler cok yavas ilerlerken bile karar makamina giden basvurular bu kadar uzun beklemiyordu!
Son zamanlar karar i bekleyen cok dosya var o yuzden daha onceki sureclerde olanlar (arsiv ve arastirma) daha uzun sure beklemeleri gerek.
Umarim bizi etkileyen kotu bir karar cikmaz.
Bu arada yakin zamanda arastirma ve degerlendirmeyi gecen var mi? kac ay beklediniz?
-
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
genelden başvuruların durumuda aynı mı?
sizin bağlantılarınız olur
bir haber alıp bilgilendirir misiniz bizleri.
teşekkürler