Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
gejna kardeş.. Arkadaşım Açıköğretim son sınıfında ve 21 şubat 2011 den sonra gitmezse bakaya kalacak.. Kolundan tutup götürürler mi yoksa başka bir çaresi var mı bunun?:'(
Alıntı:
MERSA2000 rumuzlu üyeden alıntı
gejna kardeş.. Arkadaşım Açıköğretim son sınıfında ve 21 şubat 2011 den sonra gitmezse bakaya kalacak.. Kolundan tutup götürürler mi yoksa başka bir çaresi var mı bunun?:'(
bildigim kadarıyla daha oncede bir cok kisininde yazdıgı gibi soyle gelisiyor surec. bakaya kalınız hakkınızda dosya acılıyor ve dosya savcılıga gonderiyor savcı dava acıyor ve size tebligat geliyor mahkemeye cıkıyorsunuz hakim amca soruyor neden gitmedin sende derdini anlatıyorsun sonra yaz kızım diyor. tsk nın 63. maddesine gore barışta yoklama ve bakaya kacagı olmanın cezası 1 ila 3 yıl arasında ama bu ceza uygulanmıyor bildigim kadarıyla yerine para cezasına ceviriyorlar hatda bildigim yani internetde okuduguma gore beraat alan hic ceza almayanda varmıs... iste para cezasını oduyon. seni alıp subeye teslim etmek gibi bi uygulama yok diye biliyorum. yani tekrar bir kacak (3 yıl ) ve hakkında dava bile acılmamıs biri olarak yaka paca alma subeye goturme sülüse imza atdırılıp askere gonderilme gibi bi olay son bi kac yıldır ne gordum ne duydum nede okudum... ama burası turkiye :) 2000 bin yılında oldu arkaasımın basına geldi ama 2008 den bu yana olmuyor diye biliyorum... genede bi hukukcuya danısın derim... iyi forumlar
bilgilerin için teşekkür ederim kardeşim.. iyi forumlar..
yaklasık 1.5 yıldır yurtdısındayım ve 1 yıldır bakayayım.turkıyeye donmek ıstıyorum.havalanında bır sorun olurmu acaba.hakkımda dava acılıp acılmadıgını bılmıyorum.turkıyede 1 haftalık işim var.gırıs cıkıs yaparken sorun cıkarmı acaba.bılgısı olan varmı ?
Alıntı:
murgatroyd rumuzlu üyeden alıntı
yaklasık 1.5 yıldır yurtdısındayım ve 1 yıldır bakayayım.turkıyeye donmek ıstıyorum.havalanında bır sorun olurmu acaba.hakkımda dava acılıp acılmadıgını bılmıyorum.turkıyede 1 haftalık işim var.gırıs cıkıs yaparken sorun cıkarmı acaba.bılgısı olan varmı ?
4 yıldır bakayeyım.Gectıgımız hafta Persmebe gunu ulkeye gırıs yaptım bırsey olmadı... Haftaya yıne yurd dısına cıkacagım
arkadaslar bılgınız yada tecrubenız varsa lutfen yazarmısınız ben ıkı yıldır bakayayım ve bır aydırda ssklı calısıyorum bu durum bır sıkıntı olurmu sube yazı gonderıyormus cok zor durumdayım aynı durumda olan varmı acaba cok sıkıntıdayım
arkadaşlar merhaba bu torba yasası-tasarısı bakaya ve yoklama kaçakları hakkında ne gibi bir uygulama getirmek istiyor? ben detaylı bilgi bulamadım,para cezaları ne meblalarda olacak bilgisi olan var mı?
ilgili kanun geçen hafta meclisten geçti bildiğim kadarıyla, asker kaçaklarına verilen hapis cezaları kaldırıldı, artık asker kaçağına ancak para cezası verilebilecek. ama zaten hali hazırda asker kaçağına hapis cezası verilmiyordu, maddede hapis cezası dese de o cezalar paraya çevriliyordu. o yüzden fiili olarak çok bir değişiklik yok anladığım kadarıyla. ama prosedür olarak da artık hapis cezası ile yargılanamayacak, sadece para cezası alacak asker kaçakları.
yüksek para cezasının ihtimali yok değil mi,sorma sebebim şu,ben 6 yıldır muhtemelen bakaya durumdayım,40 bin tl civarı para cezası çıkacak diyenler var,gerçi gözümle görsem inanmam böyle bir durumu ama yine de araştırmak istedim,senin fikrin nedir lamotta
kanun çıkarsa geriye dogru işlemez eger bir ceza yazılacaksa çıktıktan sonraki süreci kapsar... kanun buuk ihtimalle cıkacak bu ikinci torba yasayla baya bi dosyanın adileyelere gidişi engellenecek bence seçime kadar çıkar... adalet bakanlığının sitesinden bulabilirsiniz http://www.adalet.gov.tr/duyurular/2...untasarisi.htm burdanda tam metni http://www.adalet.gov.tr/duyurular/2...untasarisi.htm kanunun nasıl uygulanacagı belli değil askerlik subeleri cezayı nasıl kesecek mesela kendi gidince yakalanınca ibareleri var tasarıda kendi gitmeden veya yakalanmadan ceza yazılamaz gibi bi durum varsa. askere gitmemek kabahat olursa ve bu kabahatden dava acılamayacaksa yakalanma diye bisey soz konusu olamaz cunku yakalama kararlarını mahkemeler verir sadece eger yakalanamayacaksa neden boyle bisey eklemisler tasarıya onuda anlamadım.. sanırım hukumetin genelkurmaya bi çalımı daha bakalım nasıl uygulanacak yasa.. iyi forumlar